dzon Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Napiszcie mi jeśli się orientujecie, gdzie w Audi A4 B6 8E z 2001r. znajduje się syrena alarmowa. Mam wrażenie, że jej w ogóle nie ma. Jak to sprawdzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Z tego co się orientuję to jest w tylnej prawej części podwozia gdzieś w okolicach zderzaka Żeby sprawdzić czy w ogóle masz alarm to sprawdź w opcjach wyposażenia powinieneś mieć oznaczenie 7AL/7AH I zazwyczaj w przednich drzwiach od strony kierowcy w dolnej części powinien być przycisk dezaktywacji alarmu i zabezpieczenie przed odholowaniem.... Edytowane 17 Stycznia 2011 przez Jeżu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek AUDI A4 B6 01r Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 witam, ja mam te wda przyciski w drzwiach kierowcy chyba są od alarmu, ale jak mam włączyć ten alarm jak to działa? proszę o pomoc, autko mam 3dni i jeszcze nie do wszystkiego doszedłem.pozdrawiam i prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janko Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 witam, ja mam te wda przyciski w drzwiach kierowcy chyba są od alarmu, ale jak mam włączyć ten alarm jak to działa? proszę o pomoc, autko mam 3dni i jeszcze nie do wszystkiego doszedłem. pozdrawiam i prosze o pomocte dwa przyciski w drzwiach to wylaczenie alarmu jeden gdy bys go holowal a drugi jak bys zostawil psa w srodku albo cos ruchomego. a alarm wlacza ci sie przy zamknieciu dzrzwi na pilocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmkozak Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Zamknij go pilotem a następnie otwórz kluczykiem bagażnik-powinien zacząć wyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PetereQ Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Podlacze sie do pytania : a jak sprawdzic co jest nie tak z syrena ? Posiadam w swojej A4 alarm , ktory uzbraja sie normalnie , po wlaczeniu alarmu kierunkowskazy migaja a syrena milczy. Jest to seryjny alarm audi z syrena na 3 kablach ( na dwoch z nich caly czas jest napiecie 12V ).Dodam ze po podlaczeniu do vag-a wyskoczylo ze syrena alarmowa (zwarcie z masa). Ja nie jestem elektrykiem i nie mam pojecia co z tym zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PetereQ Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Odświeżam temat ze wzgledu ze nie otrzymalem zadnej odpowiedzi.Mam pytanie odnosnie syreny alarmu o numerze katalogowym 8LO951605.Mozliwe jest zamontowanie syreny o symbolu 8KO951605 lub 8JO951605 ? Czy sa ta zupelnie inne rodzaje syreny i nie beda pasowaly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Poszło na PW a tak dla wszystkich to znalazłem tylko z 8L z literką K/J nie wystepuje. Chyba że jakie autko? To przecież tylko syrenka. Dwa przewody i syrenkę trzeba jakoś podłączyć ze sobą. Nie musi być na oryginalnej kostce.... Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez Jeżu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokojumbo Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Hej, podepne sie do tematu. Wzialem sie za drobne usterki mojego samochodu (wiadomo urlop ) typu kontrolki klockow (dzieki Jeżu za podpowiedz) i inne drobnostki. Teraz przyszla pora na syrene alarmu. Jak pisal uzytkownik forum wyzej mam ten sam problem: syrena alarmu nie działa, natomiast swiatła migaja. Alarm fabryczny (mam te dwa przyciski przy drzwiach kierwocy).Nizej pare pytan: 1) wiem ze glupie, ale czy syrena alarmu zasilana jest ze swoich baterii AA NiMH (tak cos mi sie o uszy obilo) ? Moze po prostu juz sie nie laduja...2) czy jak wymienie baterie w syrenie, lub wymienie caly modul musze go zakodowac w VAGu ?3) do syreny alarmu dostajemy sie przez bagaznik po prawej stronie w b6 ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 2. Nic nie trzeba adoptować itp3. Trzeba wyciągnąć prawą boczną osłonę... i masz jedną nakrętkę (1) do odkręcenia. Po wymontowaniu przetestuj go na krótko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokojumbo Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Dzieki jezu, jak zawsze twoja pomoc jest nieoceniona schemat pomogl, jednak zeby dostac sie do syreny w sumie wykrecic trzeba jakies 10 wkretow klucze jakie uzywalem to Torx 20, Torx 30, klucz "oczko" 13 i 10. Syrene alarmu juz wyciagnalem, myslalem ze uda sie wyciagnac z niej baterie, jednak trzeba by ja rozcinac brzeszczotem bo jest scalona w jeden kawalek. Dałem sobie spokoj. Na allegro syreny chodza po 20-80zl, na same akumulatorki musialbym wydac ze 30zl. Poza tym baterie chyba sie wylały także nie mam pewnosci ze elektronika w srodku dziala. Od razu podpialem gniazdko 12V w bagazniku ktore sie odpielo P.S. zalacze dodatkowy schemat gdyby ktos tez zdecydowal sie na wymiane http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php/151138-A4-Avant-B6-2003-trim-removal-and-alarm-siren-replacement Ciag dalszy... Jak mowilem tak zrobilem. Zalozylem nowa syrene alarmu, cos sie odezwalo z syreny podczas podlaczania (takie jakby radiowe dzwieki, trzeszczenia). Otwieram okna, uzbrajam alarm. Wkladam reke do auta zeby uruchomic czujniki ruchu i...... dalej swieca tylko kierunki a nie ma wycia syreny. Wyciagam nowa syrene podpinam stara i o dziwo te same dzwieki wydaje (takie trzeszczenie jak z radia). O ile sie nie myle trzeba prawdopodobnie ktos wylaczyl moja syrene z modulu komfortu lub sama jakos sie wylaczyla. Czyli jednak vag..... Edytowane 15 Lipca 2015 przez kokojumbo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi