Roccogiani Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Cześć wszystkim. Mamy takie pytanko. Jeśli mam włączone na bocznym kokpicie ogrzewanie w trybie AUTO to znaczy że jeżdżę cały czas na klimatyzacji? i więcej mi pali? Druga rzecz jak mam ustawić żeby nie jeździć na klimatyzacji a żeby ogrzewanie normalnie działało i ciepłe powietrze pobierane było z silnika? Proszę o radę jak należy to ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Patrz dokładnie w instrukcji... Przeczytaj dokładnie od st.134-140. Żeby nie jeździć na włączonym kompresorze AC wystarczy włączyć przycisk ECON (ma się świecić).Tyle. Reszta nastawów w instrukcji... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roccogiani Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Patrz dokładnie w instrukcji... Przeczytaj dokładnie od st.134-140. Żeby nie jeździć na włączonym kompresorze AC wystarczy włączyć przycisk ECON (ma się świecić).Tyle. Reszta nastawów w instrukcji... Czyli mam rozumieć że jak będę miał włączony przycisk ECON to klimatyzacja jest wyłączona. A ogrzewanie to już osobna sprawa. I wtedy spalanie zmalej tak ??? bo teraz spalanie jest w granicach 7L/100 Km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanley6662 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Czyli mam rozumieć że jak będę miał włączony przycisk ECON to klimatyzacja jest wyłączona. A ogrzewanie to już osobna sprawa. I wtedy spalanie zmalej tak ??? bo teraz spalanie jest w granicach 7L/100 Km.ale spalanie to osobna sprawa. zleży jak jeździsz, ile( jakie trasy po 5 km czy po 50) i gdzie- po mieście czy w trasie. a zwróć uwagę na to że teraz zima jest a ropniak zawsze weźmie trochę więcej w zimie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roccogiani Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) ale spalanie to osobna sprawa. zleży jak jeździsz, ile( jakie trasy po 5 km czy po 50) i gdzie- po mieście czy w trasie. a zwróć uwagę na to że teraz zima jest a ropniak zawsze weźmie trochę więcej w zimie. Ok stanley6662 ale wiesz jak jeździłem cały czas na klimie czyli kompresor cały czas pracował to wiesz spalanie też większe i tylko o to mi chodzi. A to że zima to swoją drogą większe spalanie. pozdrawiam Edytowane 2 Marca 2011 przez Roccogiani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylek Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) Ok stanley6662 ale wiesz jak jeździłem cały czas na klimie czyli kompresor cały czas pracował to wiesz spalanie też większe i tylko o to mi chodzi. A to że zima to swoją drogą większe spalanie. pozdrawiam Pisałam już o tym w innym temacie - kompresor klimatyzacji nie załączy się poniżej temperatury +5 stopni, więc na pewno nie jeździłeś cały czas na włączonej klimie AUTO mogło się świecić, ale w rzeczywistości ogrzewanie pracowało w trybie ECON, więc podczas zimy rzadko kiedy klima ma wpływ na poziom spalania. Pzdr Edytowane 3 Marca 2011 przez szynszylek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 A spalanie na włączonej klimie to około 0,7l więcej na 100km +/- 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi