Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podgrzewane lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie. Przy pomocy którego guzika włącza się podgrzewanie lusterek: z przednią szybą czy tylną?

Opublikowano

Wg mnie z tylną....Tak jest w A4. Masz podgrzewaną elektrycznie szybę przednią?

Opublikowano
  • Autor

Tak mam podgrzewaną

Opublikowano

To pozazdrościć w zimie...A3-użytkownicy niech się wypowiedzą odnośnie załączania ogrzewania lusterek....

Opublikowano

To pozazdrościć w zimie...A3-użytkownicy niech się wypowiedzą odnośnie załączania ogrzewania lusterek....

No cóż - u mnie niezależnie :rolleyes:

Wiem, że podgrzewane lusterka nie załączają się, jeżeli temperatura zewnętrzna jest wyższa niż +5 stopni. Podgrzewanie szyby przedniej lub tylniej nie ma wpływu na działanie podgrzewania lusterek. Mówiono mi, że w starszych modelach podgrzewanie lusterek załącza się z ogrzewaniem szyby tylniej, ale głowy za to nie dam, ponieważ sama nie sprawdziłam ;)

PS. Rozumiem, że masz elektrycznie regulowane z pokrętłem od strony kierowcy z ustawieniem "lewo, środek, prawo"?

Pzdr

Edytowane przez szynszylek

Opublikowano
  • Autor

tak sa regulowane z pokretla od strony kierowcy prawo lewo

Opublikowano

Jeżeli przy pokrętle na ustawieniu "neutralnym" (środek) nie ma symbolu grzania, to najprawdopodobniej ogrzewanie lusterek będzie Ci się załączać razem z ogrzewaniem tylniej szyby. Najprostrzym sposobem na sprawdzenie, czy posiadasz w swoim aucie podgrzewane lusterka jest zajrzenie do wnęki koła zapasowego - tam powinna znajdować się naklejka z kodami wyposażenia dodatkowego. Jest też w książce serwisowej. Kod na podgrzewane lusterka :

6XD = zewnętrzne lusterka: sterowane elektrycznie, podgrzewane

pzdr

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie zauważyłem że "rosa" na lusterkach z rana "znika" sama - jak opuszczę boczną szybę to widać jak lusterko "paruje" - mimo że nic nie włączam (no, poza silnikiem :D ) temperatura z rana jest powyżej +10 C. Stąd zakładam że lusterka są podgrzewane - ale jak będzie zimą to zobaczymy...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

mi też się wydaje że we wszystkich samochodach lusterka załączają się automatycznie poniżej 5 st i podgrzewają się póki ich temperatura nie osiągnie 5 st. Nie ma znaczenia włączone podgrzewanie szyby tylnej. A szyba przednia to się chyba włącza razem z nawiewem na nią?

Opublikowano

ogrzewanie lusterek bocznych odbywa się automatycznie - miałem taki model i się bardzo sprawdza w zimie

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.