Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 (2011-2018)

Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez elaskowska2,

Witam-mam system keyless ale pomimo instrukcji obslugi nie umiem go aktywowac,a mianowicie opisane jest ze przeklania ma byc w pozycji P-o jaka przekladnie chodzi?

• 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez radekpawlowskine,

Cześć, Znalazłem dosyć fajny samochód z fajnym wyposażeniem Audi A6 C7 - 2012 rok 177km Multitronic, Sedan disel. Zleciłem oględziny auta i wszystko wygląda w porządku lecz praca silnika jest odrobinę dziwna, stąd mój post. Może ktoś z was ma większą wiedzę i jest w stanie rozpoznać w czym jest problem. Auto było sprawdzone na autostradzie przy dużej prędkości i odziwo jest dynamiczne jezdzi świetnie. Załączam filmik z nagraniem pracy silnika. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc. https://youtu.be/eyBMOcoEofE

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez sagem1,

Witajcie. Czy macie możliwość sprawdzenia rodzaju skrzyni po numerze VIN? WAUZZZ4G8CN131822 przymierzam się do kupna ale jak to krąży opinia multitronic to lipa wiec wolałbym ja omijać.

4. Rozpoczęte przez Jaros66,

Posiadam climatronic 4-ro strefowy 4G0 820 043 CC. Zakupiłem climatronic z numerem kończącym się CD. Po podłączeniu miga led pod przyciskiem OFF. Działa tylko ogrzewanie przedniej szyby i tylnej. Nic poza tym nie można uruchomić. Nie wiem czy to problem z tym panelem, czy wymaga on adaptacji VCDSem? Przeszukując internet natknąłem się na informację, że jest jakieś zabezpieczenie CP między innymi na climatronic. Chcę go uruchomić, ponieważ podejrzewam, że mój panel sterowania nie działa prawidłowo lub jest uszkodzony.

• 2 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Elmer,

Witam jak w temacie nie działa pilot , umarła bateria, wymieniłem baterie kontrolka miga a auta nie można otworzyć ani zamknąć po prostu auto nie widzi pilota ( a6 c7) , trzeba kodować kluczyk w serwisie czy uda sie samemu jakoś to zrobić ????? Z góry Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam michal

• 2 odpowiedzi
    • 16,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez waldek0404,

Szukam instrukcji obsługi w języku polskim do audi a 6 c 7 Pomoże ktoś ? Z góry dziękuję .

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Slawekm1978,

Witam.Mam problem z turbo .juz 3 razy wymieniana w aso i znowu awaria .Zapika sie geometria.Bledy za kazdym razem P029900 i P0AF00.Moze ktos juz miał doczynienia z takim przypadkiem.Dziekuje za wszelkie wskazówki.Ręce opadają .

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Maniek Man,

Witam , poszukuję schematu elektrycznego połączenia ledów w lampach fullled A6C7 oraz w matrixach od RS7. Pozdro

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Marcin8805,

Witam. Mam pytanie odnośnie nawigacji. Kilka dni temu nawigacja zgubiła lokalizację i teraz wyświetla mi położenie auta na drugim końcu polski i nie mam możliwości wyświetlenia dostapenych satelit. Posiadam auto od 2 miesięcy i w stacji nie było żadnej płyty oraz kart pamięci. Co może być przyczyną że nagle nawigacja się zgubiła?? Do tej pory działa bez zarzutu

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez NaSzpan,

Witajcie. Panowie którzy siedzą w temacie. Poszukuje i mam problem ponieważ nie mogę znaleźć blokad do silnika CRTE. Jest wiele blokad niestety do danego silnika raczej żadne nie pasuje. Stad pytanie ma ktoś może dostęp do takich blokad? Pytanie czy od innych 3- litrowych silników będą pasowały blokady do tego silnika. Mowa tu o A6 4G 218KM kod silnika: CRTE 2015rok. Dzięki :-)

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez julia 2828,

Witam brak u mnie podnoszenia i domykania szyb i szyberdachu z pilota nie mam tej fukncji w mmi ,szyby zakodowania klawiszami ,czy moze mi ktos pomóc w tm temaci audi a6 c7 z 2014 z usa, pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez szczechu1991,

Po wymienie oleju po przejechaniu kilkunastu km zaczęło coś wyć, buczeć najgorzej na 4 biegu i dzieje się to gdy wciskam pedał gazu gdy puszczam jest cisza… dodam ze przed wymiana oleju nie było żadnego problemu. I jeszcze przy wymianie oleju mechanik wymieniał pompkę bo ciekło uszczelka. Mial ktos może podobny problem ? pzdr

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Filippo,

Witam. Posiadam Audi A6 C7 2.0 TDI 2014. Zauważyłem że pod plastikową pokrywą silnika prawdopodobnie mam mały wyciek. Chciałbym się bliżej przyjrzeć temu problemowi, lecz nie wiem jak zdjąć tą pokrywę. Wiem gdzie mniej więcej są mocowania, boję się że mogę coś połamać. Czy pokrywa jest mocowana na zaczepy czy przykręcana, lub jakiś inny sposób? Za pomoc bardzo dziękuję.

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Saj007,

Hej Jestem świeży i mam problem w nowo nabytym aucie tj. A6 z 2012 słychać stukot silnika na luzie No i jak się wciśnie sprzęgło to również ale jeżeli puszcze sprzęgło do połowy nadal na luzie to stukot zanika a jeśli puszczam go dalej to ZNOW się pojawią jak ruszam autem nie ma klekotu. Nagrałem filmik może ktoś doradzi co to może być znajomy mówił że to może webasto się załącza i dogrzewa zimny silnik ,ale dla mnie to dziwę w tej klasie auta. dołączam filmik może ktoś zna problem,a co waNiejsze rozwiązanie. 20220314_174225.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez darecki30,

Witam, mam problem! Potrzebna mała dolewka płynu do mojego auta A6C7 (2.0TDI/190km 2014). Według instrukcji powinien być G12++ lub G13, ale one są koloru fioletowego, a ja w chwili obecnej mam kolor różowy/czerwony? Czy jest możliwe że produkowali np G13 w kolorze różowym? Dolałbym G13 ale w instrukcji piszą że NIE można mieszać? Proszę o poradę w w/w zakresie.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Jakub.Muzyczuk,

Siemka, A6C7 2017. Klapa bagażnika z pilota się nie chce otworzyć kierunkowskazy migają jak przy normalnym otwarciu. Ręcznie przyciskiem na klapie, z przycisku wewnątrz auta bądź na ruch stopą otwiera się idealnie. Zamykanie również jak należy z przycisku na pilocie, wewnątrz auta, no i guzikiem na klapie. Ale skubane nie chce się otworzyć z pilota, komputer żadnych błędów nie pokazuje oraz w kodowaniach widać że aktywna funkcja otwierania z pilota, dezaktywacja i aktywacja nie pomogła.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Adigra,

Witam. Od kilku dni mam problem z manualną skrzynią biegów. Wszystkie biegi wchodzą bardzo dobrze z wyjątkiem biegu piątego. Jego pozycja jest jak gdyby przesunięta lekko w lewo i przy wrzucaniu tego biegu trzeba drążek lekko przesunąć w lewo aby ten bieg wskoczył. Fakt, że bieg wchodzi gładko bez większego problemu. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Przepraszam z nie fachowe określenia, ale nie jestem w sprawach samochodowych biegły.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Pachol1983,

Witam, komputer pokazuje zbyt duzy poziom oleju,ponad max. auto 2016 przebieg 23500 przeglad olejowy 5 dni temu i od razu po nim przelot autostradowy Warszawa-Lodz Jaka moze byc przyczyna. DPF? Czy moze serwis wlal za duzo oleju? Dzieki za info i pomoc. Grzesiek

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez marysia2020,

Witam, od niedawna posiadam A6 C7 2018, chciałabym zmienić troche "wizerunek" zegarów. Mam białe takie cienkie napisy a chciałabym wyraźne białe, a przede wszystkim żeby sie pojawiła "kreska czerwona". Czy ktoś coś podpowie?? Dołącze zdjęcie, które chciałabym uzyskać. Z góry dziękuje za odp.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez kaczory2,

Witam , kto mi wskazać może miejsce w audi a6 c7 2011 gdzie znajdują się cylinderki klimatyzacji.

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez tomas198103,

Witam mam pytanie Jestem nowym posiadaczem Audi A6 rocznik 2013 chciałabym się dowiedzieć czy w tych rocznikach jest już Tv tuner ewentualmie jak go włączyć

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Gorgi,

Witam wszystkich. Mam upatrzona, wymarzona A szusteczkę C7 z silnikiem 3.0 bi turbo i przebiegiem 230k. Znajomi odradzaja mi mówiac ze po 200k przebiegu wszystko leci już na grandę. Może ktos się wypowie na ten temat. Czy warto sie w to pchać. Jakie są wady tego silnika i czy ogólnie polecacie. Wiem że rozrząd przy tym przebiegu bedzie zaraz do roboty. Jak sie sprawuje pnełmat przy tym przebiegu. Z góry dzieki za odpowiedz.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.