Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez dareklego,

Witam mam problem z klimatronikiem nie działa mi nawiew centralny na twarz błąd B1091 54 (009) silnik nastawczy klapy rozdziału powietrza który to silnik i po której stronie się znajduje

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez piotrek27,

Witam, w moim Audi A3 8v 1.6 TDi z 2014 roku nie działa nawiew na przednią szybę. Pokazuje błędy widoczne na zdjęciach. Czy jest to problem z silnikiem czy może coś innego? Jeśli tak to gdzie znajduje się ten silnik i czy mógłby ktoś podać numer potrzebnych części ? Przed rozpoczęciem rozbierania chciałbym zamówić części. Dziękuję z góry.

3. Nie mogę znaleźć czy był taki temat poruszany już , w moim Audi miałem miałem błąd ,, system foul check owne's manual'' skasowali mi go w serwisie kod błędu oznaczał użycie poduszek lub napinacza pasów . Błąd po tygodniu pojawił się znowu . Samochód jest z USA był uderzony z prawej strony w lampę poduszki nie strzelone . Czytałem że jeśli uderzenie było od boku a nie od przodu to niby mogło być że poduszki nie strzeliły a pasy wyłapały błąd. Moje pytanie to co mogę dalej w tym kierunku zrobić? Bo kasowanie błędu to nic nie daje . Mateusz

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez hublot,

Koledzy, posiadam Audi A3 8V Sportback z 2014r. Zastanawiam się jak włącza się podgrzewanie lusterek zewnętrznych? W innych VAGach miałem taką pozycję na "cycku" od ustawiania/chowania lusterek. Tutaj tego nie mam.. Wyjąłem wkład lusterka i widać matę grzewczą wraz z przewodem. Próbowałem też włączać ogrzewanie szyby tylnej, ale bez efektu. Działa tylko poniżej jakiejś temperatury? Wydawało mi się, że w aucie którego nowa konfiguracja to ponad 180 tys PLN taka opcja jest raczej standardem macie jakieś doświadczenia z tym związane?

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Limusin,

Witam, zamierzam kupić alusy do Audi A3 limusin 2015r. Czy alusy 19'' będą pasować rozmiarowo? Podaje link o które mi chodzi są to alufelgi 19 oraz 18 https://www.olx.pl/oferta/19-felgi-5x112-avus-af16-et25-audi-a5-a6-a7-vw-seat-CID5-IDAGJ5z.html Oraz https://www.olx.pl/oferta/nowe-felgi-5x112-r18-audi-vw-seat-skoda-CID5-IDxVV6M.html

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez LucKy79,

Cześć, demontowałem dzisiaj osłonę słupka przód od strony pasażera. Niestety spadła mi śrubka torx mocująca go. Ktoś podpowie, czy łatwo to wygrzebać i skąd, czy niech idzie w zapomnienie i kupić nową? Jak nówka, to ktoś mi powie jaki tam rozmiar wchodzi?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Krzysztof WRZ,

W zeszłym tygodniu tak z niczego nie działa otwieranie centralnego zamka z pilota , baterie w pilocie nowe , czerwona dioda miga , czy występuje bezpiecznik tylko do centralki , w ustawieniach auto normalnie widzi dwa kluczyki. Proszę o pomysły od czego zacząć.

• 1 odpowiedź
    • 1,4 tys. wyświetleń
  8. Cześć, mam ogromny problem... Otóż rozładował mi się nagle akumulator w samochodzie i mam zaciągnięty hamulec ręczny, który jest elektryczny. Auto stoi w garażu, w dodatku maska znajduje się pod wnęką i nie ma możliwości jej otwarcia w celu naładowania akumulatora. Nie wiem jak mam poradzić sobie z taką sytuacją? Samochodu nie da się wypchać, hamulca nie da się zwolnić, maski nie da się otworzyć... Czy jest jakiś sposób na awaryjne zwolnienie hamulca? Proszę o pomoc, to jest chyba moja jedyna nadzieja Model auta to Audi A3 Limousine 8V 1.4 TFSi CoD Ambition, 140KM, 2014 r.

• 8 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  9. Witam wszystkich, Spotkałem kiedyś instrukcję otwarcia seryjnego wydechu Cat-back sekcji zamykanej (klapki) W instrukcji opisane było jak rozciąć wydech oraz jak go wybebeszyć robiąc przelot który otwierany był po przełączeniu w sport. Czy posiada ktoś może informację na ten temat lub posiada taka instrukcję? Jeżeli próba otwarcia wydechu się nie uda lub dźwięk będzie nie fajny zastosuje jakiś dedykowany układ wydechowy aczkolwiek z tego co się orientowałem podobno robi się fajnie lub napewno fajniej niż seryjnie. Jest ktoś w stanie pomoc?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez KVK,

Witam, posiadam model A3 8V 2015r. W tej wersji jest wersja panelu klimatyzaji przedliftowa i mam zamiar wymienić ją na nową wersje, ale nie wiem czy będzie pasować i czy będą działać wszystkie funkcje które posiadam, jest może ktoś kto robił taką wymianę albo może się zna ?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  11. Witam , podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka od chłodzenia . Okazało się ze wycieka mi płyn chłodzący . Wyciek był poważny , dojechałem do domu , wymieniłem trojnik od chłodnicy , nalałem płynu i teraz jest problem z odpowietrzeniem . Woda płynie na gorze a dolny waż jest zimny . Wszystko wskazuje na to ze nie otworzył się termostat . Trzeba podłączyć komputer ? Jest jakieś zabezpieczenie

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez fiberlan,

Cześć! Proszę o pomoc, mam problem z bixenonem skrętnym w A3 8V, otóż lewa lampa świeci niżej niż prawa. Brak jakichkolwiek błędów jeżeli chodzi o czujniki, silniczki poziomują przy odpalaniu normalnie, przy skręcaniu kierownicą światła również skręcają. Czy wystarczy po prostu ręcznie u diagnosty wyregulować lampy? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Drakul_85,

Panowie, czy robicie aktualizacje modułów (różnych: silnika, skrzyni biegów, silnika hybrydowego itd.) w ASO? Mam 4 letnie auto i nie wiem czy jest sens się w to bawić? W poprzednim (Jeep) moduły wymagały aktualizacji i coś tam poprawiały. Teraz trochę boje się, że aktualizacja modułu "zmuli" auto, bo wiadomo, normy emisji spalin, dieselgate itd... Mam A3 e-tron z 2017. Tak sobie myślę, że taka aktualizacja może zwiększyć wydajność baterii. Co myślicie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez kub268,

Cześć, muszę zmienić kolor świateł postojowych - trzy diody led z pomarańczowego na białe przy włączonych postojowych. I zrobić to w taki sposób żeby przy włączonym kierunkowskazie było światło pomarańczowe. Jakieś pomysły? Z góry dzięki.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez ZwolakP,

Witam wszystkich Przejrzałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na nurtuje mnie pytanie. Poszukuje rozszerzenia błędu P0341000 - wiem iż jest to błąd czujnika wałka rozrządu. Gdzie ten czujnik jest czy by go wymienić muszę rozpiąć rozrząd czy nie i jaki polecanie producenta czujnika. Pomoże mi ktoś

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez zielek,

Cześć, mam problem z Audi po rozgrzaniu słychać taki grzechot w silniku jakby to był dźwięk diesla... Mam teraz 54kkm, przy 43kkm wymieniłem rozrząd, bo był problem z wypadaniem zapłonu co okazało się głupotą a mój były już mechanik szukał długo przyczyny wymieniał odmę no i właśnie rozrząd... Okazało się, że był to czujnik położenia wałka rozrządu, bo przy wypiętym chodził bardzo dobrze, po wymianie jednego z czujników był już ten dziwny dźwięk i wyszedł znów "check engine". Wymieniłem drugi czujnik check zniknął, ale dźwięk został i przy niskich obrotach jak przyspieszam delikatnie z 1 na 2 szarpie na niskich obrotach... po wypięciu czujnika tego co na początk…

• 0 odpowiedzi
    • 961 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Bobomarek,

Panowie, co to jest za uchwyt w prawym boczku bagażnika za prawą klapką.

• 3 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Fasolka,

Cześć, Wyskakuje mi błąd wyłączania się poduszek powietrznych w momencie gdy ktokolwiek siada na fotel pasażera. Czasami nawet poduszki pasażera wyłączają się bez pasażera na siedzeniu. Aktualnie wiem, że muszę wymienić ponoć matę, czujnik zajęcia fotela pasażera. Auto kupione jest w Stanach, nie mam ręcznego wyłącznika poduszek powietrznych pasażera. Siedzenia są elektryczne, grzane, skórzane. Czy ktoś orientuje się, jak wymienić ten czujnik?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Krzysztof WRZ,

Witam , mam problem podczas tankowania , odbija co chwilę pistolet , nie pomaga przekręcanie pistoletu czy włożenie mniej lub więcej do wlewu. Do tego przy zasięgu około 120 km potrafi szarpnąć czy tracić prędkość. Żadnych błędów , check się nie świeci. Po zatankowaniu oczywiście z wyżej wspomnianymi problemami jest ok. Macie jakieś pomysły a może ktoś też się boryka z takimi problemami.

20. Rozpoczęte przez StaranujeAudi,

Dzień dobry, niebawem odbieram auto, to będzie moj pierwszy samochód. Chciałbym Was zapytać jaką matę do bagażnika polecacie? Poszukuje czegoś do Audi a3 V8 w wersji sedan - pytanie co najlepiej kupić i gdzie? Ktoś może pomóc? Chciałbym taką matę co będzie w 100% pasować do bagażnika Dodatkowe pytanie o dywaniki gumowe, zbliża się zima więc wiadomo, chciałbym mieć coś bardziej praktycznego - wiecie może gdzie takie dywaniki gumowe kupić do sedana? z góry dzięki za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Tomo A3,

Witam. Od niedawna jestem właścicielem audi a3 8v 1.4 tfsi . Jaki będzie najlepszy olej do tego silnik. Jest zalany orginalny volkswagena 0W30

• 0 odpowiedzi
    • 623 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.