Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Dla wszystkich posiadaczy Audi Q7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• 33 odpowiedzi
    • 115,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q7:

• 0 odpowiedzi
    • 64,3 tys. wyświetleń
  3. Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi Q7 oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:

• 0 odpowiedzi
    • 34,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi Q7: Benzyna: silnik: 3.6 FSI 280 KM (206 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Diesel: silnik: 3.0 TDI 240 KM (176 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 TDI 326 KM (240 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: V12 6.0 TDI 500 KM (368 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro

• 2 odpowiedzi
    • 18,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Pompa1964,

Witam kilka dni temu miałem problem z odpaleniem samochodu. Kręci nie odpala, zero błędów na zegarze. w końcu po kilku próbach odpalił, pojechalem na warsztat. Komputer pokazał czujnik położenia wału. Został wymieniony na czujnik Bosch. Po kilku dniach ten sam problem. Samochód wylądował w zakładzie elektryczna/elektronicznym. Na tą chwile wykluczyli kwestie czujnika ale nie znaleźli jeszcze przyczyny. Walczą dopiero jeden dzień więc bez paniki ale może miał ktoś taki przypadek ??? Q7 3.0 tdi 2007 rok.

• 7 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez katomsmart,

Witam . Wczoraj nie uruchomiłem samochodu . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , akumulator jest nowy . Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów z P na N , żeby odblokować koła i wciągnąć auto na lawetę . Niezły KANAŁ . Może ktoś z Was miał podobny przypadek i udało się go rozwiązać . Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc . Tomek

• Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez felixx411,

Cześć. Mam pytanie co to jest jakaś pompa czy co bo nie mogę nigdzie znaleźć. Audi q7 3,0I 2008 Po prawej stronie na samym dole

• Thanks
      • Like
    • 2 odpowiedzi
    • 13,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Zapraszam do obejrzenia filmu Audi Q7 V12 TDI vs BMW M5. Audi Q7: 500 KM V12 TDI BMW M5: 507 KM V10 benzyna Warto dodać, że Audi Q7 jest trochę cięższa

• 1 odpowiedź
    • 11,8 tys. wyświetleń
  9. Hej, Niestety zauważyłem, że podczas korzystania z kamery cofania nie wyświetla się obraz w MMI i wydaje przerywany dźwięk. Na ekran przebija się ostatni oglądany kanał TV, choć mam ustawione radio. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Dodam, że kamera jest czysta więc zabrudzenie jako powód mojego problemu odpada.

• 1 odpowiedź
    • 11,7 tys. wyświetleń
  10. Ostatnio zaświeciła mi się i zaczęła migać kontrolka od świec żarowych i po pewnym czasie zgasła. Myślałem, że to była chwilowa anomalia, ale dzisiaj kontrolka znowu zaczęła świecić i mrugać. Dodatkowo oprócz tego zapaliła mi się kontrolka check engine i teraz mam 2 świecące kontrolki. Czy ktoś wie, co może być tego przyczyną?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  11. Hej, Ostatnio wyskoczył mi błąd silnika i zaczęła migać kontrolka od świec żarowych. Okazało się, że za powyższe błędy odpowiedzialny jest czujnik spalin - Differential pressure sensor G505. Czy do czasu jego wymiany mogę jeździć samochodem normalnie? Czy jeżdżąc jakiś czas bez jego wymiany może dojść do uszkodzenia jakiś innych podzespołów? Pozdrawiam

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Arcz,

Witajcie. Podpiąłem przyczepkę do auta i wszystko zadziałało ok w aucie i wprzyczepie. Ale w pewnym momencie wyłączyło wszystkie czujniki parkowania i po odpięciu przyczepy czujniki się już nie uruchomiły. Reset z komputera nic nie daje, błąd natychmiast wraca. Wyświetla błąd brak napięcia. Tylko kamerka działa normalnie. Nawet w tryb graficzny nie można przełączyć. Czy ktoś miał podobny problem? To moduł czy któryś z czujników poleciał? Światła w przyczepie działają normalnie.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Gearbox malfunction: you can continue drive (limited functionality) taki komunikat pojawił się ostatnio u mnie . Może się to komuś przyda ,zazwyczaj ten problem związany jest z kablami przy skrzyni biegów nr części 4L0971771 gdzie zazwyczaj dostaje się woda i korodują wtyczki. Radzę przy okazji sobie to sprawdzić i zabezpieczyć. Nastepna sprawa to zawór który znajduje się nad skrzynią widoczny z góry za silnikiem (to właśnie było u mnie)nr części 4H0121671D do jego wtyczki dostaje się płyn chłodzący i poprostu piny korodują i wtedy" dupa "trzeba nowy, na szczęście pasuje ten zawór prawie z każdego auta z grupy Wordzwagen

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 7,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Tobiasz77,

Witam , Czy jest możliwość w Audi Q7 4 L z 2014 roku zrobienie otwierania i zamykania ( chodzi mi o to aby klapa otwierała się do samej góry i zamykała samoczynnie bez użycia rąk ) klapy bagażnika z pilota. Czy ktoś to sam robił ?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  15. Witajcie, jak w temacie. Wibracje na kierownicy w zakresie prędkości 120-150km/h efekt jak przy niedoważonych kołach. Jednakże koła kilkukrotnie ważone w różnych wulkanizacjach i ok. Zmieniłem całkowicie felgi z oponami na inne - też nic. Wymieniłem tarcze hamulcowe z klockami - troszeczkę lepiej. Podpowiedzcie proszę gdzie może być błąd. Może ktoś z Was miał już taki problem w tym aucie. Dodam jeszcze, że półosie i przeguby były sprawdzane... Dzięki.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez katomsmart,

Witam . Moje Audi Q7 opadło na drodze . Zawieszenie samoczynnie obniżyło się do poziomu zero . Sterownik silnika zapamiętał następujące błędy :01769 - Przedni prawy czujnik regulacji wysokości - nieprawidłowość - stały ; 01583 - Wykryto wycieki w układzie - Brak objawu - Stały ; 02250 Zawór dezaktywacji funkcji , cykl roboczy . Po skasowaniu błędy pojawiają się na nowo oprócz "02250". Kompresor zawieszenia po włączeniu silnika przez chwilę pracuje i się wyłącza , co uniemożliwia znalezienie nieszczelności ( brak ciśnienia w układzie ) . Czy ktoś zna sposoby znalezienia nieszczelności w układzie zawieszenia ( bez ciśnienia ) ? z góry dziękuję za pomoc…

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  17. Zauważyłem, że muszę dolać olej do układu wspomagania. Jaki olej wybrać?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  18. Witam Wszystkich i potrzebuje pomocy: Opis problemu: Chciałem zmienić na ledy podświetlenie w moim Q7. Jedna żarówka zwykła działała a drugiej nie miałem w ogóle. Kupiłem żarówkę led jak na zdjęciu niby z CAN BUS i założyłem do oprawek. Zamontowałem i nic - NIE ZAŚWIECIŁY. Testowałem na zapalonym aucie, przełącznik świateł był na światłach mijania - NIE na Auto. Jedną wyciągnąłem a drugą kilka razy wyciągałem żeby sprawdzić czy dobrze styki dotykają do miejsca styku i tylko raz udało się, że led mrugnął i koniec. Przestało świecić wogóle, błąd na wyświetlaczu żarówka tablicy rejestracyjnej zaświeciła. Pomyślałem, że zostawię zwykłe żarówki standard…

• 0 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Piasek81,

Witam jak spalanie u was w Q7?

• Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez esox lucius,

Cześć, Jestem "nowym" użytkownikiem Audi Q7 4L. Przeglądam wszystkie tematy ale nigdzie nie potrafię znaleźć zdjęć wyposażenia bagażnika Audi Q7 (wszystko to co powinno znajdować się pod podłogą). U mnie jest tam tylko pianka z lewarkiem, kompresor i zmieniarka do Navi. Czy ktoś mógłby się podzielić zdjęciami spod podłogi?

• 3 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez selega1,

Witam. Mam Q7 3,0tdi, 8 tiptronic, 245km od 3 tygodni i już mam problem. Na zimnym skrzynia biegów zmienia biegi szybko i bez szarpnięć w górę i dół. Jednak jak auto się rozgrzeje, przy zmianie biegu z 1 na 2 przed samą zmianą pojawia się wycie i myślę że trochę przeciąga. Oprócz tego przy zwolnieniu ale nie zatrzymaniu, po normalnym przyspieszeniu wchodzi dziwnie na wysokie obroty na 1 biegu i potrafi szarpnąć. Wymieniłem oleje w skrzyni, mostach itd. Oprócz tego wymieniłem akumulator na nowy bo raz nie mogłem odpalić na starym. Pomóżcie bo po zakupie wydałem już 7 tys(AC, skarbówka, koła zimowe...) a skrzynia mnie wkurza, bo miesiąc temu sprzedałem Q7 z 20…

• Sad
      • Like
    • 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Lolek 69,

Witam wszystkich mam od jakiegoś czasu problem ze swoja niunią a mianowicie q7 z 2007 coś gdzieś rozładowuje aku moze zacznę od początku całej tej historii Zacznę od tego że zrobiłem serwis olejowy w pośpiechu założyłem niedokładnie uszczelkę filta oleju i po przejechaniu 50km zauważyłem wyciek poprawiłem oczywiście to ale wiadomo silnik zalany olejem dzien puzniej puścił mi czujnik temperatury paliwa i oczywiście na silnik poszła znaczna ilość diesla. Postanowiłem lekko przemyć silnik środkiem w8 i spłukać wodą ( oczywiście rozsądnie nie lejac po kompie skupiłem się bardziej na kolektorach) wystawiłem na słońce żeby obesło i po paru godz zaczął się problem bo …

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Kocur08,

Witam, mam problem z Audi Q7 3.0 tdi 2008r. Mianowicie slabo kręci przy rozgrzanym silniku, wymieniony akumulator, rozrusznik po regeneracji. Jakieś sugestie?

• 1 odpowiedź
    • 5,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez nora666,

Witam, moę ktoś mi podpowie gdzie znajduje się przewód masowy łączący silnik z nadwoziem. Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  25. Witam Audi Q7 4L 2010 240km 3.0 TDI Od tygodnia MMI wiesza się kilka razy dziennie wtedy nic nie można zrobić ale auto odpala tylko funkcje MMI nie działają - także zwieszenie pneumatyczne, radio, navi itd. Dodatkowo po wyciągnięciu kluczyka nawet po zamknięciu auta cały czas słychać szum z okolic kratki wentylacyjnej i czytnika DVD z konsoli centralnej. Po kilku godzinach wyłącza się. Co może być przyczyną, jakiś dysk twardy? Dodam że poprzednik wyciągnął zmieniarkę spod schowka w podłokietniku.

• 2 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.