Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi Q7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 33 odpowiedzi
- 115,1 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q7:
-
- 0 odpowiedzi
- 64,3 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi Q7 oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:
-
- 0 odpowiedzi
- 34,4 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi Q7: Benzyna: silnik: 3.6 FSI 280 KM (206 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Diesel: silnik: 3.0 TDI 240 KM (176 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 TDI 326 KM (240 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: V12 6.0 TDI 500 KM (368 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro
-
- 2 odpowiedzi
- 18,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam kilka dni temu miałem problem z odpaleniem samochodu. Kręci nie odpala, zero błędów na zegarze. w końcu po kilku próbach odpalił, pojechalem na warsztat. Komputer pokazał czujnik położenia wału. Został wymieniony na czujnik Bosch. Po kilku dniach ten sam problem. Samochód wylądował w zakładzie elektryczna/elektronicznym. Na tą chwile wykluczyli kwestie czujnika ale nie znaleźli jeszcze przyczyny. Walczą dopiero jeden dzień więc bez paniki ale może miał ktoś taki przypadek ??? Q7 3.0 tdi 2007 rok.
-
- 7 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Wczoraj nie uruchomiłem samochodu . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , akumulator jest nowy . Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów z P na N , żeby odblokować koła i wciągnąć auto na lawetę . Niezły KANAŁ . Może ktoś z Was miał podobny przypadek i udało się go rozwiązać . Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc . Tomek
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mam pytanie co to jest jakaś pompa czy co bo nie mogę nigdzie znaleźć. Audi q7 3,0I 2008 Po prawej stronie na samym dole
-
-
- 2 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
-
-
Zapraszam do obejrzenia filmu Audi Q7 V12 TDI vs BMW M5. Audi Q7: 500 KM V12 TDI BMW M5: 507 KM V10 benzyna Warto dodać, że Audi Q7 jest trochę cięższa
-
- 1 odpowiedź
- 11,8 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Niestety zauważyłem, że podczas korzystania z kamery cofania nie wyświetla się obraz w MMI i wydaje przerywany dźwięk. Na ekran przebija się ostatni oglądany kanał TV, choć mam ustawione radio. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Dodam, że kamera jest czysta więc zabrudzenie jako powód mojego problemu odpada.
-
- 1 odpowiedź
- 11,7 tys. wyświetleń
-
-
Ostatnio zaświeciła mi się i zaczęła migać kontrolka od świec żarowych i po pewnym czasie zgasła. Myślałem, że to była chwilowa anomalia, ale dzisiaj kontrolka znowu zaczęła świecić i mrugać. Dodatkowo oprócz tego zapaliła mi się kontrolka check engine i teraz mam 2 świecące kontrolki. Czy ktoś wie, co może być tego przyczyną?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Ostatnio wyskoczył mi błąd silnika i zaczęła migać kontrolka od świec żarowych. Okazało się, że za powyższe błędy odpowiedzialny jest czujnik spalin - Differential pressure sensor G505. Czy do czasu jego wymiany mogę jeździć samochodem normalnie? Czy jeżdżąc jakiś czas bez jego wymiany może dojść do uszkodzenia jakiś innych podzespołów? Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Podpiąłem przyczepkę do auta i wszystko zadziałało ok w aucie i wprzyczepie. Ale w pewnym momencie wyłączyło wszystkie czujniki parkowania i po odpięciu przyczepy czujniki się już nie uruchomiły. Reset z komputera nic nie daje, błąd natychmiast wraca. Wyświetla błąd brak napięcia. Tylko kamerka działa normalnie. Nawet w tryb graficzny nie można przełączyć. Czy ktoś miał podobny problem? To moduł czy któryś z czujników poleciał? Światła w przyczepie działają normalnie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Gearbox malfunction: you can continue drive (limited functionality) taki komunikat pojawił się ostatnio u mnie . Może się to komuś przyda ,zazwyczaj ten problem związany jest z kablami przy skrzyni biegów nr części 4L0971771 gdzie zazwyczaj dostaje się woda i korodują wtyczki. Radzę przy okazji sobie to sprawdzić i zabezpieczyć. Nastepna sprawa to zawór który znajduje się nad skrzynią widoczny z góry za silnikiem (to właśnie było u mnie)nr części 4H0121671D do jego wtyczki dostaje się płyn chłodzący i poprostu piny korodują i wtedy" dupa "trzeba nowy, na szczęście pasuje ten zawór prawie z każdego auta z grupy Wordzwagen
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam , Czy jest możliwość w Audi Q7 4 L z 2014 roku zrobienie otwierania i zamykania ( chodzi mi o to aby klapa otwierała się do samej góry i zamykała samoczynnie bez użycia rąk ) klapy bagażnika z pilota. Czy ktoś to sam robił ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, jak w temacie. Wibracje na kierownicy w zakresie prędkości 120-150km/h efekt jak przy niedoważonych kołach. Jednakże koła kilkukrotnie ważone w różnych wulkanizacjach i ok. Zmieniłem całkowicie felgi z oponami na inne - też nic. Wymieniłem tarcze hamulcowe z klockami - troszeczkę lepiej. Podpowiedzcie proszę gdzie może być błąd. Może ktoś z Was miał już taki problem w tym aucie. Dodam jeszcze, że półosie i przeguby były sprawdzane... Dzięki.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Moje Audi Q7 opadło na drodze . Zawieszenie samoczynnie obniżyło się do poziomu zero . Sterownik silnika zapamiętał następujące błędy :01769 - Przedni prawy czujnik regulacji wysokości - nieprawidłowość - stały ; 01583 - Wykryto wycieki w układzie - Brak objawu - Stały ; 02250 Zawór dezaktywacji funkcji , cykl roboczy . Po skasowaniu błędy pojawiają się na nowo oprócz "02250". Kompresor zawieszenia po włączeniu silnika przez chwilę pracuje i się wyłącza , co uniemożliwia znalezienie nieszczelności ( brak ciśnienia w układzie ) . Czy ktoś zna sposoby znalezienia nieszczelności w układzie zawieszenia ( bez ciśnienia ) ? z góry dziękuję za pomoc…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Zauważyłem, że muszę dolać olej do układu wspomagania. Jaki olej wybrać?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich i potrzebuje pomocy: Opis problemu: Chciałem zmienić na ledy podświetlenie w moim Q7. Jedna żarówka zwykła działała a drugiej nie miałem w ogóle. Kupiłem żarówkę led jak na zdjęciu niby z CAN BUS i założyłem do oprawek. Zamontowałem i nic - NIE ZAŚWIECIŁY. Testowałem na zapalonym aucie, przełącznik świateł był na światłach mijania - NIE na Auto. Jedną wyciągnąłem a drugą kilka razy wyciągałem żeby sprawdzić czy dobrze styki dotykają do miejsca styku i tylko raz udało się, że led mrugnął i koniec. Przestało świecić wogóle, błąd na wyświetlaczu żarówka tablicy rejestracyjnej zaświeciła. Pomyślałem, że zostawię zwykłe żarówki standard…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć, Jestem "nowym" użytkownikiem Audi Q7 4L. Przeglądam wszystkie tematy ale nigdzie nie potrafię znaleźć zdjęć wyposażenia bagażnika Audi Q7 (wszystko to co powinno znajdować się pod podłogą). U mnie jest tam tylko pianka z lewarkiem, kompresor i zmieniarka do Navi. Czy ktoś mógłby się podzielić zdjęciami spod podłogi?
-
- 3 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam Q7 3,0tdi, 8 tiptronic, 245km od 3 tygodni i już mam problem. Na zimnym skrzynia biegów zmienia biegi szybko i bez szarpnięć w górę i dół. Jednak jak auto się rozgrzeje, przy zmianie biegu z 1 na 2 przed samą zmianą pojawia się wycie i myślę że trochę przeciąga. Oprócz tego przy zwolnieniu ale nie zatrzymaniu, po normalnym przyspieszeniu wchodzi dziwnie na wysokie obroty na 1 biegu i potrafi szarpnąć. Wymieniłem oleje w skrzyni, mostach itd. Oprócz tego wymieniłem akumulator na nowy bo raz nie mogłem odpalić na starym. Pomóżcie bo po zakupie wydałem już 7 tys(AC, skarbówka, koła zimowe...) a skrzynia mnie wkurza, bo miesiąc temu sprzedałem Q7 z 20…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam od jakiegoś czasu problem ze swoja niunią a mianowicie q7 z 2007 coś gdzieś rozładowuje aku moze zacznę od początku całej tej historii Zacznę od tego że zrobiłem serwis olejowy w pośpiechu założyłem niedokładnie uszczelkę filta oleju i po przejechaniu 50km zauważyłem wyciek poprawiłem oczywiście to ale wiadomo silnik zalany olejem dzien puzniej puścił mi czujnik temperatury paliwa i oczywiście na silnik poszła znaczna ilość diesla. Postanowiłem lekko przemyć silnik środkiem w8 i spłukać wodą ( oczywiście rozsądnie nie lejac po kompie skupiłem się bardziej na kolektorach) wystawiłem na słońce żeby obesło i po paru godz zaczął się problem bo …
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z Audi Q7 3.0 tdi 2008r. Mianowicie slabo kręci przy rozgrzanym silniku, wymieniony akumulator, rozrusznik po regeneracji. Jakieś sugestie?
-
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, moę ktoś mi podpowie gdzie znajduje się przewód masowy łączący silnik z nadwoziem. Z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Audi Q7 4L 2010 240km 3.0 TDI Od tygodnia MMI wiesza się kilka razy dziennie wtedy nic nie można zrobić ale auto odpala tylko funkcje MMI nie działają - także zwieszenie pneumatyczne, radio, navi itd. Dodatkowo po wyciągnięciu kluczyka nawet po zamknięciu auta cały czas słychać szum z okolic kratki wentylacyjnej i czytnika DVD z konsoli centralnej. Po kilku godzinach wyłącza się. Co może być przyczyną, jakiś dysk twardy? Dodam że poprzednik wyciągnął zmieniarkę spod schowka w podłokietniku.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-