Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Witam , Czy jest możliwość w Audi Q7 4 L z 2014 roku zrobienie otwierania i zamykania ( chodzi mi o to aby klapa otwierała się do samej góry i zamykała samoczynnie bez użycia rąk ) klapy bagażnika z pilota. Czy ktoś to sam robił ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, zmienione nowe klocki hamulcowe przód tył z czujnikami, błędy skasowane i dalej świeci, że klocki do wymiany, regulacja lusterek nie chodzi, a składają się i mruga kamera cofania podczas jazdy do przodu. Proszę pomóżcie, bo brak już sił. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam oponki o profilu 275/45 R20 i dręczy mnie na ile powinienem je pompować, czy wszystkie osie tak samo czy z tyłu trochę więcej ? Macie jakieś pomysły ? To dawajcie znać, głównie jeżdżą 2-3 osoby plus czasami jakieś zakupy w bagażniku i od czasu do czasu jakiś dłuższy wypad zaliczam. Jak dałem troche wiecej z tyłu powietrza to jakoś lepiej sie zbierał Ale sam nie wiem. Aktualnie mam przód 2.7 a tył 2.9 po rozgrzaniu opon. Na tabliczce: AUDI Q7 3.0 TDI 4x4 MIN - 2.4 - 2.4 MAX - 3.0 PRZÓD - 3.4 TYŁ
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Chciałbym prosić o pomoc w diagnozie. Od pewnego czasu mam problem z mocą w Audi Q7 3.0 tdi 2008 r. Wymieniłem już przepustnicę, sondę lambda, odstawiłem do mechsnika który na krótko przywrocil autku moc ale check świeci nadal Dzis znów "opadł " z sił Rozkręca się max do 2 tys obrotów Nie reaguje na ręczna zmianę biegów..... Jedyny blad to pomimo wymiany przepustnicy na nową dobrej firmy to P2101 Sterowanie przepustnicy nie prawidłowe działanie.... Bardzo proszę o pomoc Temat pilny ponieważ samochod mocno potrzebny w terenie górskim.... Pozdrawiam Adam
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Gdzie się znajduje kontroler przednich wycieraczek w Q7 4.2 diesel z 2009 roku? Wycieraczki zatrzymują się czasem w randomowej pozycji, czasem same się raz włączą i zatrzymają w połowie nie robiąc nic przez kierowcę. Jednakże wciąż działają. Myślę że awarią jest kontroller. Czy się mylę? Nie mogę go znaleźć gdzie go wsadzili. Czy muszę go programować, czy wystarczy wymiana po odłączeniu klemy i wcześniejszym demontażu siedzenia kierowcy Dzięki Marcin
-
-
- 1 odpowiedź
- 112 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich. Kupiłem niedawno q7 generalnie jest ok ale mam problem z MMI, mianowicie poprzedni właściciel wpychał do green menu łapki (miedzy innymi przestawił ekran startowy na q7 hybrid) i pozamykał mnóstwo ustawień. Zostało mi oświetlenie, klimatyzacja i przeglądy serwisowe i to też w okrojonym zakresie (część jest na szaro - nieaktywna). W moim poprzednim a4b8 miałem duuużo więcej funkcji . I tu jest moja wielka prośba. Czy ktoś może wejść w green menu u siebie i porobić mi zdjęcia wszystkich elementów z zakładki CAR? Wiem, że poszczególnie q7 różnią się wyposażeniem i pewnych rzeczy nie da się aktywować, ale przynajmniej miałbym podkładkę jak to powinno…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Zapraszam do obejrzenia filmu Audi Q7 V12 TDI vs BMW M5. Audi Q7: 500 KM V12 TDI BMW M5: 507 KM V10 benzyna Warto dodać, że Audi Q7 jest trochę cięższa
-
- 1 odpowiedź
- 11,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam od jakiegoś czasu problem ze swoja niunią a mianowicie q7 z 2007 coś gdzieś rozładowuje aku moze zacznę od początku całej tej historii Zacznę od tego że zrobiłem serwis olejowy w pośpiechu założyłem niedokładnie uszczelkę filta oleju i po przejechaniu 50km zauważyłem wyciek poprawiłem oczywiście to ale wiadomo silnik zalany olejem dzien puzniej puścił mi czujnik temperatury paliwa i oczywiście na silnik poszła znaczna ilość diesla. Postanowiłem lekko przemyć silnik środkiem w8 i spłukać wodą ( oczywiście rozsądnie nie lejac po kompie skupiłem się bardziej na kolektorach) wystawiłem na słońce żeby obesło i po paru godz zaczął się problem bo …
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam maly problem moje audi odpala po minucie gasnie puzniej nie ma reakcji znowu zapali zgasnie postoi znowu zapali o tak w kolo pomóżcie pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Zauważyłem, że muszę dolać olej do układu wspomagania. Jaki olej wybrać?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Mam problem w moim aucie bo zgasł wyświetlacz miedzy zegarami. Wcześniej też padła blokada kierownicy . Niesprawność polegała na tym że zepsuł się jeden z czterech mikrostyków na płytce drukowanej stacyjki. Blokada działa już ale fix nadal czarny. Może ktoś wie od czego zacząć szukać i czy od razu szukać nowego wyświetlacza fix ? Pozdrawiam Andrzej.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z Audi Q7 3.0 tdi 2008r. Mianowicie slabo kręci przy rozgrzanym silniku, wymieniony akumulator, rozrusznik po regeneracji. Jakieś sugestie?
-
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pisze z zapytaniem i prośbą o schemat układu klimatyzacji potrzebuję zlokalizować czujnik aczkolwiek nie wiem w którym miejscu mógłby zostać umiejszczony byłbym wdzięczny za każda odpowiedź pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Wczoraj nie uruchomiłam samochodu rano samochód działał bez problemu po kilku godzinach niestety nie . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 3.0 S linę quatro 2006 ,uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , a Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów ,na codzień mieszkam w Anglii i niestety trudno o dobrego mechanika kilku było i niestety nie potrafią podać przyczyny ,odsyłając do serwisu Audi ,czego nie chce ze względu na koszty ,bardzo pros…
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Szukam pomocy / wskazówki...od niedawna użytkuję q7 3.0 tdi..pewnego dnia przy odpaleniu silnika i dość niskiej temperaturze wystrzelił wąż powrotu znajdujący się pomiędzy maglownicą oraz chłodniczką...pomyslałem okay...stare auto , stary przewód,spory mróz....miał prawo... Próbowałem jakoś to połączyc złączką do węży hydraulicznych, zdobyłem wąż w firmie która serwisuje przewody hydrauliczne...niestety strzelał dalej po tym jak zgasilem silnik i odpalałem ponownie...z racji takiej iz mieszkam w państwie w którym na czesci czeka sie tydzien lub dwa zamówilem nowy w PL...wymienilem go, zalalem oryginalnym płynem...jest działa bajera ! Pojezdzilem 3 dni dumny z siebie…
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z podświetleniem tablicy rejestracyjnej, mianowicie jak otworze klapę podswietlenie dziala lecz brak oswietlenia wnęk bagażnika, a jak zapale swiatla wnęki bagażnika świecą cały czas .lecz jak zamknę klape bagażnika podswietlenie tablicy nie dziala. Jaka może być przyczyna?
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z zamkiem klapy bagażnika. Przy otwieraniu strzela jak karabin. Wymieniłem na nowy. Po zamontowaniu nowego brak poprawy. Przepraszam pierwsze otwarcie było ok. Kolejne brak poprawy dalej strzela jak karabin
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy komuś wyświetla się błędny komunikat o niskim stanie oleju lub płynu chłodzącego? Czy miał może takie problemy? Zarówno olej jak i płyn chłodzenia są na prawidłowym poziomie a komunikat powraca. Dzięki za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Gearbox malfunction: you can continue drive (limited functionality) taki komunikat pojawił się ostatnio u mnie . Może się to komuś przyda ,zazwyczaj ten problem związany jest z kablami przy skrzyni biegów nr części 4L0971771 gdzie zazwyczaj dostaje się woda i korodują wtyczki. Radzę przy okazji sobie to sprawdzić i zabezpieczyć. Nastepna sprawa to zawór który znajduje się nad skrzynią widoczny z góry za silnikiem (to właśnie było u mnie)nr części 4H0121671D do jego wtyczki dostaje się płyn chłodzący i poprostu piny korodują i wtedy" dupa "trzeba nowy, na szczęście pasuje ten zawór prawie z każdego auta z grupy Wordzwagen
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
W Q7 4L tylny daszek panoramy nie zamyka się. Od dawna był z nim problem. Raz działał. Raz nie. Ostatnio prawa strona nie domykała się, odstawała ok. 2mm. Teraz w ogóle prawa strona nie zamyka się. Lewa strona dociska do końca. Prawe wcale. Nawet pokrętłem ręcznym po lampką.
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Niestety zauważyłem, że podczas korzystania z kamery cofania nie wyświetla się obraz w MMI i wydaje przerywany dźwięk. Na ekran przebija się ostatni oglądany kanał TV, choć mam ustawione radio. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Dodam, że kamera jest czysta więc zabrudzenie jako powód mojego problemu odpada.
-
- 1 odpowiedź
- 11,7 tys. wyświetleń
-
-
Tnie mi opony po zewnętrznej stronie, chciałem sprawdzić geometrię kół ale mechanik u którego byłem powiedział że to normalne przy takim aucie i quatro . Dodam że tylko z przodu z tyłu wygląda ok. Pytanie czy jechać gdzieś indziej czy faktycznie coś w tym jest
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Sprowadzilem auto ze stanow i okazalo sie ze zalozone sa inne swiatla przednie.Mam q7 3.0 disel z 2010 roku.Orginalnie powinny byc ksenono ledowe nieskretne.Chcialem sie dowiedziec czy moge zalozyc lampy skretne? Bo tych nie skretnych nigdzie nie moge znalesc( oprocz aso oczywiscie ale tam kosztuja 4700 za szt)Z gory serdeczne dzieki.Pozdrawiam Wader
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam problem z bluetooth w Audi Q7 2008. Wcześniej było ok w tej chwili nie mam opcji wyszukaj telefon. Próbowałem na wszelkie sposoby i tylko mam podaj pin ,ale wygląda że nie wysyła sygnału.Jest na to jakieś rozwiązanie? Dzięki
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-