Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Hej, Niestety zauważyłem, że podczas korzystania z kamery cofania nie wyświetla się obraz w MMI i wydaje przerywany dźwięk. Na ekran przebija się ostatni oglądany kanał TV, choć mam ustawione radio. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Dodam, że kamera jest czysta więc zabrudzenie jako powód mojego problemu odpada.
-
- 1 odpowiedź
- 11,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam rozglądam się za kupnem Q7 3.0tdi lub 4.2 liczę na waszą pomoc na co mam zwrócić uwagę przy kupnie jakie są bolączki silników zawieszenia elektryki itp planuje wydać do 55tys .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam Audi Q7 2013 3.0 TFSI z USA, auto posiada bolączki elektroniczne z którymi nie mogę sobie poradzić , dlatego potrzebuje waszej pomocy Generalnie mam problem z MMI oraz Licznikiem, w MMI nie mogę ustawić ani Daty ani Godziny, nie wiem czy chodzi o wersje oprogramowania czy coś innego jest powodem, oraz jest problem z licznikiem który się wyzerował jak go wymieniali z USA na Europe, obecnie mam przebieg okolo 8000 tysięcy KM i nie wiem czy jest możliwość przywrócenia przebiegu oryginalnego ?? Oraz tak jak w MMI nie mogę zmienić daty ani godziny, z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 484 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Posiadam Audi Q7. Skrzynia Automat Wczoraj poszłam odpalić samochód stal nie odpalany przez 2-3 dni i nie chciał odpalić. Światła się świeciły lecz nie odpalił. Nie podłączyłam kabli. Dziś chcieliśmy zmienić baterie. Gdy włożyliśmy kluczyk do stacyjki nic się nie pokazało. Brak elektryki. kluczyk nie chce wyjść ze stacyjki. Gdy pierwszy raz podłączyliśmy kable nic się nie pokazało klucz nadal w stacyjce nie chce wyjść, a gdy drugi raz podłączył mechanik kable spaliło kable na drugim aucie. Auto stoi na pojeździe i na P. Auto nadal nie odpala ani nie można go ruszyć. Jaka moze być przyczyna tego? mechanik nie jest pewien a auta nie możemy ruszyć. Chcieliśmy wymienić …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam kilka dni temu miałem problem z odpaleniem samochodu. Kręci nie odpala, zero błędów na zegarze. w końcu po kilku próbach odpalił, pojechalem na warsztat. Komputer pokazał czujnik położenia wału. Został wymieniony na czujnik Bosch. Po kilku dniach ten sam problem. Samochód wylądował w zakładzie elektryczna/elektronicznym. Na tą chwile wykluczyli kwestie czujnika ale nie znaleźli jeszcze przyczyny. Walczą dopiero jeden dzień więc bez paniki ale może miał ktoś taki przypadek ??? Q7 3.0 tdi 2007 rok.
-
- 7 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Podpiąłem przyczepkę do auta i wszystko zadziałało ok w aucie i wprzyczepie. Ale w pewnym momencie wyłączyło wszystkie czujniki parkowania i po odpięciu przyczepy czujniki się już nie uruchomiły. Reset z komputera nic nie daje, błąd natychmiast wraca. Wyświetla błąd brak napięcia. Tylko kamerka działa normalnie. Nawet w tryb graficzny nie można przełączyć. Czy ktoś miał podobny problem? To moduł czy któryś z czujników poleciał? Światła w przyczepie działają normalnie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś ma taki problem zbyt duzy pobór oleju zrobiłem 2000 km i dolalem 1litr do stanu co może być przyczyną , ktoś może pomóc
-
- 8 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Tnie mi opony po zewnętrznej stronie, chciałem sprawdzić geometrię kół ale mechanik u którego byłem powiedział że to normalne przy takim aucie i quatro . Dodam że tylko z przodu z tyłu wygląda ok. Pytanie czy jechać gdzieś indziej czy faktycznie coś w tym jest
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Hej - mam pytanie. Ostatnio znajomy podłączył się komputerem i pokazał mi wartości DPF mierzone ilości sadzy 0,051 lbs oleju ilość sadzy 0,2L km od czasu regeneracji 1242191 M Czy są one prawidłowe?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Panie i Panewki,problem jest taki: Q Q7 4.2 2009 rok zalałem sterowniki (nie pytajcie jak). Po wrzuceniu nowych (tzn używanych) ale z ponownie wgranym programie takim samym jak był na starych zalanych samochód ruszył i wszystko byłoby ok gdyby nie to że po chwili pracy wyrzuca błąd nastawników turbin i przepala olej.... prawdopodobnie z turbin bo nie wstają zarazy jedne... Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Elektryka i wiązki przejrzane - wszystko jest OK. Turbiny były w pełni regenerowane 3 miesiące temu i są na gwarancji ale nie uśmiecha mi się ponownie zrzucać cały motor ze skrzynią żeby wyrwać turbiny... Poratujecie jakimś dobrym pomysłem? pozdraw…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Pacjent Audi Q7 2014 3.0 TDI 245km problem polega na tym że kiedy włączymy panel klimatronika to dodatkowa pompa ogrzewania zaczyna wyć w podszybiu słychać przelewanie cieczy a ogrzewania działa słabo, po przejechaniu trasy i odkręceniu korka zbiornika wyrównawczego słychać bomble i wywala płyn. Nie ma masła na korku wlewu oleju ani na korku zbiornika wyrównawczego, brak obecności spalin w układzie, silnik pracuje równo i cicho nie ma spadku mocy, nie kopci z wydechu, węże z chłodnicy miękkie nie puchną, brak oleju w filtrze powietrza. Czy poza uszczelką lub pękniętą głowicą może być coś jeszcze ? Wymieniona pompa wody, chłodnica EGR zawór EGR, korek zbiornika wyró…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Sprowadzilem auto ze stanow i okazalo sie ze zalozone sa inne swiatla przednie.Mam q7 3.0 disel z 2010 roku.Orginalnie powinny byc ksenono ledowe nieskretne.Chcialem sie dowiedziec czy moge zalozyc lampy skretne? Bo tych nie skretnych nigdzie nie moge znalesc( oprocz aso oczywiscie ale tam kosztuja 4700 za szt)Z gory serdeczne dzieki.Pozdrawiam Wader
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam problem z bluetooth w Audi Q7 2008. Wcześniej było ok w tej chwili nie mam opcji wyszukaj telefon. Próbowałem na wszelkie sposoby i tylko mam podaj pin ,ale wygląda że nie wysyła sygnału.Jest na to jakieś rozwiązanie? Dzięki
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
-
WItam Was wszystkich prosze o pomoc w rozwiązaniu poniższego problemu: Mam kilka błędów zarejestrowanych przez VCDS i glównie w każdym wypluwa bląd Sterownika Zarządznaia enrgią J 644. Kupiłem go i wymieniłem (on jest za akumulatorem pod siedzeniem (zalaczam foto również). Błąd silnika - Sonda lambda - już wyeliminowałem bo obie sondy lambda za katalizatorem wymieniłem i jest OK. Czy ktoś moze z Was wie czy ten błąd to moze cos innego wywołuje ten błąd - 02072. Nie wiem juz za bardzo gdzie moge szukać rozwiązania. bede wdzieczny za Wasze komentarze. Nawet jak by ktoś był tak miły porozmawiać to poniżej mój numer te…
-
- 0 odpowiedzi
- 838 wyświetleń
-
-
Witajcie mam problem z MMI. Brak jakiejkolwiek reakcji ekranu. po wcisnięciu przyciskiem "on" słychać HDD jak się załącza po chwili milknie i nic. Panel centralny jest martwy. DVD ma brak podświetlenia ale płytę można włożyć lub wyjąć, zmieniarka podświetlona i można również płyty wkładać lub wyciągać. Płytke panela centralnego wyciągałem w celu sprawdzenia. Wygląda jak nowa żadnych śladów zalania czy uszkodzeń. Wzmacniacz Bose również wyciągałem i sprawdzałem nie ma mowy o jakimkolwiek zalaniu. Pętla światłowodu jest ok VCDS pokazuje, że nie ma przerwy w na magistrali optycznej. Dodatkowo zamykałem pętle przy każdym module niestety nic to nie dało. B…
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam w audi zagłówek został włożony odwrotnie i nie mogę go wyjac. Z góry dziękuję za pomoc audi q7 2006
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z niedogrzewaniem silnika w q7. Wzasadzie oprócz lata nie można osiągnąć temperatury 90 stopni, w tym okresie temperatura nie wchodzi powyżej 60 stopni. Nadmienię termostat wymieniony na nowy i żadnej różnicy nie widzę.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam od pewnego czasu śmierdzi mi spalinami w kabinie i pod maską zlokalizowalem mniej więcej że po prawej stronie przed turbiną jest całe okopcone . Ale nic więcej nie widać i na odpalonym silniku też nie widać gdzie się dokładnie wydostają spaliny .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jestem nowy na tej stronie i nie wiem czy mozna kupowac od innych uzytkownikow czesci.Poszukuje kierunkowskazu (swiatla do jazdy dziennej) do audi q7 2010 rok. nr czesci to 4L0941062C I 4L0941061C.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Wczoraj nie uruchomiłem samochodu . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , akumulator jest nowy . Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów z P na N , żeby odblokować koła i wciągnąć auto na lawetę . Niezły KANAŁ . Może ktoś z Was miał podobny przypadek i udało się go rozwiązać . Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc . Tomek
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mam problem z ogrzewaniem kabiny w swojej q7 . Mianowicie wymieniany był termostat i pompa wody . I niestety brakło ogrzewania z przodu auta calkowicie ( nie jestem w stanie powiedziec czy przed wymianą dzialało bo nie korzystało sie z ogrzewania ) . Dmucha zimnym powietrzem ,a z tyłu działa prawidłowo . Dzis sciagnelismy przewody z nagrzewnicy przy scianie grodziowej bo myslelismy ze zapowietrzona , płyn przez nagrzewnice przeleciał normalnie ale w dalszym ciagu ogrzewania nie ma . Już mechanik rozłożył ręce , a nie ukrywam ze jazda bez ogrzewania nie nalezy do przyjemnych . Pomóżcie prosze co jeszcze mozna sprawdzic . Na vcds zadnych błedow nie ma .
-
- 0 odpowiedzi
- 371 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam kolegów z forum mam pytanie o wyciszenie Q7 4l silnik 3.0 tdi 240 km lift. test otomoto na YT tego modelu . prowadzacy przeprowadził test głośności przy prędkości 90 i 140 km/h wynik 55db/90km/h i 65db/140km/h Jak to wygląda u was u mnie pomiar telefonem o ile to miarodajne jest dużo wyzsza. Silnik przy jeździe 50km/h 65db powyżej 100km/h 75db. Silnik na postoju 55db. Czy u was sa niższe wartości. Dodam ze sprzęgło najprawdopodobniej mam juz do wymiany. Bo obroty na stałej prędkości falują.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, założyłem nową baterię co prawda troszkę mniejszą ponieważ do tego modelu powinna być 110ah dałem 100ah,robi mało kilometrów rzędu 10-15 codziennie/co dwa dni,słyszałem że one mają odwieczny problem z prądem czy jest to normalne że raz w tygodniu musze ją doładować z prostownika? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z drganiem nadwozia i kierownicy mam wymienione wszystkie polosie z przegubami wal napdowy nowy . cale przednie zawieszenie a co drzy to drzy dalej . juz mi brakuje pomyslow . kola wywazane u dwoch roznych wulkanizatorow . jest lekkie luz na maglownicy ale to raczej nie od niej . mam tez lekki luz na przegubach wewnetrznych gora dol w skzyni ale kazdy twierdzi ze lekki musi byc .czy ktos pomoze ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-