Forum Audi A5 8T (2007-2016)
Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
122 tematów w tym forum
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A5:
-
- 1 odpowiedź
- 44,2 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_A5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 10 odpowiedzi
- 38,4 tys. wyświetleń
-
-
Hej, posiadam Audi A5 8T 2013 wersja USA. Samochód przypłynął i nie odpalał (nawet nie było zapłonu). Okazało się, że po odczytaniu błędów VCDS'em, był błąd blokady rygla. Oddałem do specjalisty od kodowania Audi. Rygiel naprawiony (nawet wyłączony na stałe). Wszystko podpięte, jest zapłon, natomiast auto nie odpala. Wkładam kluczyk, pojawia się zapłon, następnie chce odpalić i nagle zapłon gaśnie i informacja "remove key". Nawet nie ma próby zakręcenia rozrusznikiem. Pojawia się natomiast błąd 03026 - klema 15 - open circuit. Proszę o pomoc, bo nie wiem na co patrzeć. Z góry dziękuję Przesyłam aktualny stan VCDS: Typ podwozia: FR-AU48 (8R0) Skanowanie: 01 02 03 …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy miał ktoś z was problem brania oleju około 1l na 1500km w audi a5 2013r silnik 2.0tdi 177km kod silnika CGLC
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Borykam się ostatnio z problemem w 3.0 TDI Quattro w skrzyni S-Tronic. Jakoś dwa miesiące po kupnie auta, po zatrzymaniu pojazdu samochód zaczął szarpać(lekkie bujnięcie budą/spadające obroty). Wygląda to tak, że zatrzymuje się samochodem, skrzynia próbuje przez pół sekundy jechać do przodu, nagle orientuje się, że auto stoi i nagle wysprzęgla. Oczywiście w samochodzie nie występują żadne błędy ani w silniku ani w skrzyni biegów. W momencie gdy zrobiło się ciepło auto zaczęło nawet gasnąć. Do skrzyni został wrzucony zestaw naprawczy mechatroniki, przez co teoretycznie problem z gaśnięciem został wyeliminowany. Teraz s…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pewien problem w swiezo zakupionej A5, podczas postoju zaczela drgac mi na obrotach - tygodniowa wizyta na warsztacie przerodzila sie w wymiane Zaworu fazy zmiennej oraz Zaworu cisnienia oleju - problem ustal, jednak po ~200km, wyskoczyl blad - Za niskie cisnienie oleju, zatrzymaj pojazd. Stad rodzi sie ten post i zarazem pytanie - ktokolwiek mial taki przypadek? Co robic, co sprawdzac?
-
- 0 odpowiedzi
- 168 wyświetleń
-
-
Witam miał ktoś podobny problem a5 3.0TDI CCWA tryb awaryjny błędy takie jak: P157100 - lewy zawór zawieszenia silnika - zwarcie z potencjałem plus P019300 - czujnik ciśnienia paliwa - zwarcie z potencjałem plus P116F00 - przepływomierz powietrza - sygnał zakłócony Oraz błąd skrzyni: P175800 - zasilanie napięciowe zacisku 15 - przerwa Wymieniony czujnik ciśnienia i przepływomierz dalej to samo
-
- 0 odpowiedzi
- 630 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu swojej pierwszej Audi'cy. Ze wszystkich modeli, najładniejszą i ciekawą opcją na moją kieszeń wydaje się wersja A5 8T 3.2 FSI Quattro S tronic. Mam odnośnie tego autka kilka pytań: 1. Jak z kosztami eksploatacji tego samochodu? Czy są one mocno wadliwe i wydam krocie na naprawy? 2. Jakie są możliwości podrasowania tego wozu w przyszłości? Bardzo interesowałaby mnie wymiana wydechu na coś, co będzie miało fajny, basowy dźwięk. Dodatkowo mam smergla na punkcie blow-off valve. Czy jest możliwość wrzucenia do tego silnika turbo + valve/ewentualnie zamontowanie atrapy wydającej sam dźwięk? No i f…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję aktualizacji nawigacji GPS do audi A5 2.0 disel z 2010 r z lektorem po polsku. Menu mam po polsku ale lektora w języku angielskim.. Moja aktualna wersję map z bazą danych ( nawigacji gps MMI : hnav_eu_k0257_5_d1 . Może ktoś posiada aktualniejszą np. hnav_eu_k0257_6_d1.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z piszczeniem/dźwiękiem jakby zużytej rolki. W załączniku dodaje filmik z tym dźwiękiem. Sprawdzany dolot dymiarką, brak nieszczelności. Ściągnięty pasek napędu, dźwięk nadal jest. Pojawia się on po dłuższym postoju, po nocy. Po odpaleniu obroty podnoszą się i wtedy właśnie to słychać, podczas dodania gazu też. Po rozgrzaniu silnika praktycznie nic nie słychać, dźwięk dobiega (tak mi się wydaje, najbardziej go słychać z lewej strony jakby przenosił się na tył), czy jeśli zużyty byłby pasek pompy wody lub pompa wody, mogło to by być to? Nie sprawdzałem go jeszcze. MicrosoftTeams-video.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 884 wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem i szukam pomocy z odpaleniem. Audi w ogóle przestało kręcić, zgasł po minucie jak go odpaliłem i koniec nie kręci. Jest nowa piroklema, rozrusznik, masa jest dobra, przekaźniki jak sprawdzałem też są ok i napięcie jest. Jak próbuje go odpalić słychać że rozrusznik klika, ale nie kręci, bądź za którymś tam razem da sie usłyszeć że próbuje sie zakręcić. Gdzie dalej szukać pomóżcie.
-
- 2 odpowiedzi
- 955 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Planuje w niedługim czasie zakupić audi a5 3.0tdi (2008-2011), dużo czytałem na temat tego silnika, że podobno generuje duże koszty. Czy jest sens pchać się w te auto z tym silnikiem? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam Audi A5 2.0 TDI 177km 2014 rocznik, i od pewnego czasu usłyszałem dziwne "piski" podczas puszczania sprzęgła, nie ważne czy na luzie czy na biegu piski zawsze występują. W załączniku przesyłam filmik. Dodam, że sprzęgło się nie ślizga, budą nie trzęsie podczas odpalania i gaszenia, nie było też z tego co wiem nigdy ruszane tak samo jak dwumasa, na ten moment auto ma przejechane nie całe 215 tyś. Na początku myślałem, że na wykończeniu jest wysprzęglik albo łożysko oporowe i to daje taki dziwne piski, ale jak byłem w warsztacie to mi powiedzieli, że możliwe że jest "sucho" przy łapie sprzęgła i dlatego tak piszczy podczas puszczania, kazali jeździć i obser…
-
- 0 odpowiedzi
- 299 wyświetleń
-
-
Witam, jako iż jestem totalnym laikiem szukam pomocy na Waszym forum. Mianowicie, 16.05.22 kupiłem Audi A5 Sportback 2.0 TFSI Quatro 230 koni z 2016 roku i na powrocie do mojego domu włączyła mi się kontrolka EPC. Na lokalnej stacji diagnostycznej na komputerze wyskoczył błąd P256300. Pierwszy raz mam styczność z autem ponad 200konnym i to jeszcze w automacie, wcześniej jeździłem autem o mocy 75 koni w manualu. Nie jestem w stanie stwierdzić czy dobrze ciągnie od dołu czy też nie bo jest to dla mnie ogromny przeskok. Kontrolka EPC odpaliła się po przejechaniu 3-5 kilometrów. Na tą chwilę auto stoi w garażu i nie mam zamiaru nim jeździć póki czegoś więcej się…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 16,2 tys. wyświetleń
-
-
Jeżeli znudziła Wam się podstawowa paleta kolorów Audi A5, warto zapoznać się z modelem Audi A5 Matte Black. Specjalna wersja popularnego Coupe z Ingolstadt, przyodziana została w matowy kolor oraz czarne 21 calowe aluminiowe felgi. Wspominając o tym modelu, warto zajrzeć także pod maskę, ponieważ w porównaniu do standardowej wersji Audi A5, podrasowany został również silnik: Audi A5: 3.0 V6 TDI 235 KM (175 KW) (500Nm) Audi A5 Matte Black: 3.0 V6 TDI 275 KM (205 KW) (600Nm) Zdjęcia: (ź) motorauthority.com
-
- 1 odpowiedź
- 11,6 tys. wyświetleń
-
-
http://www.tuning.v10.pl/Audi,A5,od,Project,Kahn,niemieckie,auto,w,brytyjskim,wydaniu,67443.html
-
- 1 odpowiedź
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z szybą tylną, podczas otwierania tylnych drzwi szyba opuszcza się do połowy. I nie można zamknąć jej z pilota. Trzeba włączyć na nowo zapłon i domknąć z głównego panelu na drzwiach kierowcy, było to robione koedysbna gwarancji w ASO lecz nikt nie chciał udzielić informacji w czym był problem. Może ktoś posiada wiedzę jak to naprawić
-
- 1 odpowiedź
- 846 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Posiadam Audi 5 Sportback 2.0 z automatyczną skrzynią biegów z 2010 r. W czasie jazdy jak i podczas postoju gdy skręcam kołami w lewo czy w prawo ,słyszę jakieś skrzypienie dochodzące z przodu. Wydaje mi się , jakby było to bardziej z lewej strony. Nie wiem, co to może być . Może ktoś miał podobny problem i chciałby się ze mną tym podzielić. Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Audi RS 5 by MTM MTM jako pierwsze zabrało się za przeróbkę Audi RS 5. Zamówić można koła w rozmiarach 19-21 cali. Zdjęty został ogranicznik prędkości, dzięki czemu prędkość maksymalna wynosi 303 km/h. Założono również inne zawieszenie, lecz dokładnych szczegółów jeszcze nie znamy. Źródło: www.gtspirit.com
-
- 2 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Porównanie zrobione przez autocar.co.uk. Życzę miłego oglądania... Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Audi RS5 – agresja pod kontrolą [test autokult.pl] http://autokult.pl/2011/08/17/audi-rs5-agresja-pod-kontrola-test-autokult-pl
-
- 0 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Audi RS5 od Senner'a Senner Tuning jako drugi tuner po MTM przedstawił pakiet tuningowy dla Audi RS5. Moc 4.2-litrowego V8 wzrosła z 450 do 506KM, co ciekawe do przyrostu mocy przyczynił się tylko zmieniony układ wydechowy. Czas od zera do setki zmalał o 0.4s i wynosi teraz 4.2s. Prędkość maksymalna to około 300km/h. Założono nowe zawieszenie z możliwością 10-stopniowej regulacji. Całość uzupełniają 20-calowe felgi i elementy z włókna węglowego. Źródło: www.quattroholic.com
-
- 3 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-
-
Panowie sprowadziłem z USA S5 z 2014 roku. Niestety nie ma przodu i zaczynam naprawę i mam pytanie, jak mam sprawdzić jakie były lampy przednie czy xenon, skrętne czy nie skrętne i gdzie w Wawie lub okolicach można złożyć go do kupy. Mam wszystko tylko trzeba złożyć pas przedni, założyć zderzak, lampy. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam z tego co wiem to audi s5 v8 ma dwa rodzaje skrzyni automatycznych,ktora lepiej wybrac?dodam ze na wakacje chcialbym sobie sprawic taka v8.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-