Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Forum Audi A5 8T (2007-2016)

Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Luty,

Drodzy użytkownicy , zwracam się do Was z prośbą może ktoś już podobny temat przerabiał jak mój, i jest mi w stanie coś mądrego doradzić. Otóż jestem posiadaczem Audi A 5 2,0 TFSI z 2009 roku i mam problem ponieważ pobiera dużo oleju, dochodzi już do 1 litra oleju na 450 km. Wiem już, że silnik kwalifikuje się do naprawy ,ale gdzie ten remont zrobić czy w serwisie Audi (gdzie zakładam że będzie duży koszt) czy gdzieś u dobrego sprawdzonego mechanika ? Słyszałem że są dwie metody naprawy :kapitalny remont ,albo mniej kosztowne uszczelnienie silnika. Bardzo proszę o pomocne opinie i podpowiedzi ..Jestem z Warszawy. Z GÓRY DZIĘKUJĘ, pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 10,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez damian1990,

Grupowicze mam problem, może ktoś z was spotkał się już kiedyś z dziwnym „chrobotanie” na wolnych obrotach na każdym biegu...coś chrobocze jakby drgania czy coś, skrzynie u mechanika wykluczyliśmy ponieważ nawet bez biegu gazując gdy obroty po przygazowaniu opadają to tez chrobocze...czy ktoś coś mi powie na ten temat?

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez m4niek,

Witam. Posiadam Audi a5 2.7 diesel z 2010r. Od jakiegos czasu, podczas skrecania czy to w miejscu na parkingu czy w trasie przy wiekszych skretach cos w kierownicy strzela.Wspomaganie i wszystko dziala normalnie, tylko podczas skrecania kierownica cos jest nie tak. Auto swiezo po regeneracji maglownicy oraz pompy wspomagania. Co moze byc przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez dorota moda,

Witam,czy ktoś posiada instrukcję obsługi po polsku do A5?

• 1 odpowiedź
    • 7,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez daumian123,

Hej, mam jedno w sumie pytanie dla was. Ogólnie posiadam audi a5 i wymieniłem w nim zderzak na s-linowy (8T0 807 437 D). Ale mam teraz zagwozdkę ponieważ nie mam tej dolnej atrapy, a nie wiem jaki może być jej numer. Może ktoś wie? Za każde wskazówki będę wdzięczny, pozdro Poniżej zdjęcie poglądowe, o co dokładnie mi chodzi.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Bandii,

Witam. Podpiołem auto pod komputer i wyskoczył mi błąd. Załącznik. Jak to naprawić?

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez szanio70,

Dzień dobry przymierzam się do kupna nowych tarcz i klocków do A5 3.0 TDI 2011r ccwa sportback postawię na zimmermany tylko kwestia jest wielkości. Jakie największe możliwe tarcze bez jakichkolwiek modyfikacji wejdą do tego modelu? Felgi 20cali jesli to wgl ważne xd Prosiłbym o linki VIN : WAUZZZ8T3BA065242

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A5: Benzyna: silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: S tronic napęd: quattro silnik: 3.2 265 KM (195 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 3.2 265 KM (195 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 3.2 265 KM (195 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Diesel: silnik: 2.0 TDI 17…

• 0 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Zapraszam wszystkich do obejrzenia testu samochodu z najbardziej zaawansowanym napędem quattro na świecie oraz konkurenta BMW M3 - czyli Audi RS 5. Test wykonany przez niemiecką redakcję GRIP. http://www.youtube.com/watch?v=zVUSao3g-sM Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez johan67@,

Potrzebuję aktualizacji nawigacji GPS do audi A5 2.0 disel z 2010 r z lektorem po polsku. Menu mam po polsku ale lektora w języku angielskim.. Moja aktualna wersję map z bazą danych ( nawigacji gps MMI : hnav_eu_k0257_5_d1 . Może ktoś posiada aktualniejszą np. hnav_eu_k0257_6_d1.

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  11. Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu swojej pierwszej Audi'cy. Ze wszystkich modeli, najładniejszą i ciekawą opcją na moją kieszeń wydaje się wersja A5 8T 3.2 FSI Quattro S tronic. Mam odnośnie tego autka kilka pytań: 1. Jak z kosztami eksploatacji tego samochodu? Czy są one mocno wadliwe i wydam krocie na naprawy? 2. Jakie są możliwości podrasowania tego wozu w przyszłości? Bardzo interesowałaby mnie wymiana wydechu na coś, co będzie miało fajny, basowy dźwięk. Dodatkowo mam smergla na punkcie blow-off valve. Czy jest możliwość wrzucenia do tego silnika turbo + valve/ewentualnie zamontowanie atrapy wydającej sam dźwięk? No i f…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Darekbasket,

Dzień dobry,jaką funkcje spełnia ikona z głową na kierownicy?

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez matecki83,

http://www.tuning.v10.pl/Audi,A5,od,Project,Kahn,niemieckie,auto,w,brytyjskim,wydaniu,67443.html

• 1 odpowiedź
    • 10,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Tombo1974,

Witam. Zamontowałem w Audi A5 monitor z Android Auto. Sam android działa bez zarzutu ale po przełączeniu ekranu na fabryczne MMI to pojawiają się kolorowe paski i nie wyświetla pulpitu fabrycznego. Może ktoś miał podobny przypadek. Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Tomasz,

Hej, W jaki sposób sprawdzić poziom płynu w skrzyni biegów w Audi S5 ? Pozdrawiam, Tomek

• 0 odpowiedzi
    • 12,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Adi098,

Powiedzcie mi gdzie można kupić ten plastik ? z czym wiąże sie brak tego plastiku ? Audi S5 4.2 2007r. A powinno byc tak : http://images.gtcarlot.com/pictures/419 ... mr17egEaSc Adi098 Posty: 6 Zdjęcia: 2 Rejestracja: 27 Lip 2018, 19:09 Wyślij odpowiedźCzytaj więcej: https://www.forumsamochodowe.pl/brak-przedluzki-vt117402.htm

• 0 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez damianpol114,

Witam, Program Vcds pokazuje błąd 02245(połączenie zdalnego sterowania radiowego). W programie vcds w nastawach podstawowych jest opcja uczenia pilota. Podana jest nawet prosta instrukcja(zdjęcie w załączniku). Niestety nie potrafię wyuczyć pilota. Czy ktoś kiedyś programował pilot do Webasto i może napisać jak to się wykonuje. Pozdrawiam, Damian

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 8,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez kitka,

Dzień Dobry Chciałam się dowiedzieć czy u was tez się tak dzieje. Po odpaleniu silnika głośniej chodzi,a po jednej minucie gdy obroty spadną do tysiąca silnik chodzi normalnie. Mam się obawiać?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez krzysiekg65,

Audi RS 5 by MTM MTM jako pierwsze zabrało się za przeróbkę Audi RS 5. Zamówić można koła w rozmiarach 19-21 cali. Zdjęty został ogranicznik prędkości, dzięki czemu prędkość maksymalna wynosi 303 km/h. Założono również inne zawieszenie, lecz dokładnych szczegółów jeszcze nie znamy. Źródło: www.gtspirit.com

• 2 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Rafx11,

Witam Nieszczesliwym trafem ktos rozwalil mi lusterko od strony kierowcy . Zakupilem cale "nowe " . Czy ktos z Was kiedys wymienial ?? Moze jakas instrukcja ?? Szukalem po necie i lipa

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez kamilA5,

Mam problem z szybami. Podczas mrozów szyby przymarzają do uszczelek w drzwiach i nie mogę ich domknąć. Szyby nie dolegają do uszczelek przez co słychać dokuczliwy hałas, który strasznie mnie irytuje. Czy ktoś wie w jaki sposób mogę rozwiązać ten problem?

• 2 odpowiedzi
    • 11,6 tys. wyświetleń
  22. Witam serdecznie, jestem posiadaczem audi A5 coupe 8t 3.2 benzyna w Quatro. Do niedawna wszystko było ok. Ostatnio miałem drobny wyciek na chłodnicy co po zastosowaniu preparatu w płynie do uszczelniania-problem zniknął . Po okresie około 2 miesięcy w aucie przestało dmuchać ciepłym powietrzem mimo ustawień na ciepło na maxa. Proszę o jakieś porady, wskazówki czy odrazu to będzie problem z nagrzewnica?

23. Rozpoczęte przez dawidszmidt2,

Cześć. Wie ktoś gdzie dostanę zaślepkę spryskiwacza lamp do rs5 8t? Zamówiłem do a5 zderzak fake rs5. Zaślepka z a5 i z s5 nie pasuje. Przeglądałem ETKe i na schemacie nie ma numeru cześć.

• 0 odpowiedzi
    • 904 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Empirex,

Witam. Planuje w niedługim czasie zakupić audi a5 3.0tdi (2008-2011), dużo czytałem na temat tego silnika, że podobno generuje duże koszty. Czy jest sens pchać się w te auto z tym silnikiem? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez miros,

Witam wszystkich (koleżanki i kolegów) miłośników marki. Czy ktoś z uczestników tego forum dysponuje może polską instrukcją obsługi do Audi A5 kabriolet z roku 2011 (2009-2011) ? Chętnie odkupię wersję książkową, a może ktoś może się podzielić instrukcją w formacie PDF? Pozdrawiam serdecznie, miros

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.