Forum Audi A5 8T (2007-2016)
Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
Witam.. charczy mi głośnik w drzwiach , czy można go jakoś naprawić ? Po zdemontowaniu oniemiałem. Jak można robić takie plastikowe głośniki, mogę wrzucić fotki, zero metalu, tandeta która nazywa się bang olufsen
-
- 1 odpowiedź
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy moglby mi ktos pomoc w zlokalizowaniu ECU w audi a5 2012? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 986 wyświetleń
-
-
Witam, Mam Audi A5 2.0 TDI 177km 2014 rocznik, i od pewnego czasu usłyszałem dziwne "piski" podczas puszczania sprzęgła, nie ważne czy na luzie czy na biegu piski zawsze występują. W załączniku przesyłam filmik. Dodam, że sprzęgło się nie ślizga, budą nie trzęsie podczas odpalania i gaszenia, nie było też z tego co wiem nigdy ruszane tak samo jak dwumasa, na ten moment auto ma przejechane nie całe 215 tyś. Na początku myślałem, że na wykończeniu jest wysprzęglik albo łożysko oporowe i to daje taki dziwne piski, ale jak byłem w warsztacie to mi powiedzieli, że możliwe że jest "sucho" przy łapie sprzęgła i dlatego tak piszczy podczas puszczania, kazali jeździć i obser…
-
- 0 odpowiedzi
- 245 wyświetleń
-
-
Panowie pomocy. Po zmianie telefonu z Samsung Galaxy S9+ na S25 Ultra mam problemy z telefonowaniem przez Bluetooth. Po sparowaniu telefonu z MMI : 1. znika mi internet w telefonie 2. gdy wybieram numer z telefonu to nie działa " Nie można nawiązać połączenia ponieważ nie ma żadnego konta które obsługuje połączenia tego typu" 3. mogę dzwonić z samochodu wybierając numer ale na telefonie nie pokazuje że dzwonię ( a przecież wykonywane jest połączenie przez kartę SIM w telefonie) 4. nie potrafię zaimportować kontaktów do MMI 5. Ikona stanu połączenia zmieniła się na kartę SIM a w środku przekreślony kwadrat, kiedyś tak nie było Mam M…
-
- 0 odpowiedzi
- 505 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Tak jak w temacie. Poszukuje zderzaka w kolorze do mojej coupe, jako że napotkałem dużo ogłoszeń ze sportback pytanie czym te zderzaki się różnią od siebie oprócz numerka, i czy ten ze sportback jest w stanie podejść do coupe. Jako że jestem świeżo upieczonym właścicielem był bym wdzięczny za jakiś katalog części/manual Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Borykam się ostatnio z problemem w 3.0 TDI Quattro w skrzyni S-Tronic. Jakoś dwa miesiące po kupnie auta, po zatrzymaniu pojazdu samochód zaczął szarpać(lekkie bujnięcie budą/spadające obroty). Wygląda to tak, że zatrzymuje się samochodem, skrzynia próbuje przez pół sekundy jechać do przodu, nagle orientuje się, że auto stoi i nagle wysprzęgla. Oczywiście w samochodzie nie występują żadne błędy ani w silniku ani w skrzyni biegów. W momencie gdy zrobiło się ciepło auto zaczęło nawet gasnąć. Do skrzyni został wrzucony zestaw naprawczy mechatroniki, przez co teoretycznie problem z gaśnięciem został wyeliminowany. Teraz s…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W mojej audi s5 4.2 od dłuższego czasu męcze sie rano gdy wstaje do pracy z zaparowanymi szybami i zapytanie czy problem tkwi w większości samochodach gdzie są szyby bezramkowe? Filtr kabinowy wymieniony i brak mokrych dywaników itp. Martwi mnie też to że samochód był wczoraj umyty , dzis pojechalem do pracy (10km) , po powrocie z ciekawości przejezdzam palcem z tylnego boku zderzaka i jest taka jakby sadza (palec czarny). Czy to normalne w wiekszych silnikach czy jest coś na rzeczy i wydobywa sie coś z rur wydechowych i warto coś z tym zrobić ?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam Audi A5 2.7 diesel 190KM 2010r. Mam problem z lusterkami, po tym jak oddałem auto na polerke i przyciemnianie szyb lusterka przestały się skladać, w komputerze wszystko ustawione, że powinno działac. Kontaktowalem sie z zakladem w ktorym auto bylo robione i twierdza ze nic nie grzebali i zmieniali. Dodam, ze przed oddanie do nich lusterka sie normlanie skladaly. Czy ma ktos pomysl co to moze byc ? pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Panowie sprowadziłem z USA S5 z 2014 roku. Niestety nie ma przodu i zaczynam naprawę i mam pytanie, jak mam sprawdzić jakie były lampy przednie czy xenon, skrętne czy nie skrętne i gdzie w Wawie lub okolicach można złożyć go do kupy. Mam wszystko tylko trzeba złożyć pas przedni, założyć zderzak, lampy. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam po wymianie czujników poziomowania "wymieniacz", który się tym zajmował coś poprzestawiał w zielonym menu i nie mam postojówek led, po uruchomieniu silnika generuje się błąd jak włączę kierunkowskaz lewy lub prawy. Ledy do jazdy dziennej przy kierunkach wlączonych (lewy lub prawy) zmieniają sie na postojówki a tu ich nie ma. Skan pokazał przerwę w obwodzie. Wymieniacz coś jeszcze poprzestawiał bo na 0 święcą się Ledy dzienne pełną mocą. Po za tym drive select nie działa - wszystko jako duch jest bez możliwości zmian. Zamiast 3 funkcji mam ich pełno nie od tego modelu pewnie, ale to drugi temat. Czy może mi ktoś pomóc przywrócić ustawienia zeby wszystko było ja…
-
- 0 odpowiedzi
- 668 wyświetleń
-
-
Witam, wyskoczył mi błąd który się nawraca nie da się go skasować czy ktoś wie jak to naprawić badz gdzie zlokalizować czujnik badz mechanizm? Czasami mialem zalaczony alarm samochodu bez powodu, czy taki błąd powoduje alarm w samochodzie? Pozdrawiam załączam foto
-
- 0 odpowiedzi
- 822 wyświetleń
-
-
Witam jaka jest srednica orginalnego wydechu audi a5 2012 coupe v6 3.0tdi 245km? srednica wydechu i srednica koncowki wydechu. zamierzam kupic koncowki wydechu i tez nie wiem na jaki rozmiar sie zdecydowac 90mm/100mm/110mm? i nie wiem jaka srednica montazowa
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Posiadam Audi A5 2.0 180km Sportback. Mam dziwną kontrolkę. Jak stoję około minuty na postoju albo jak jadę z 3-10km/h (nie zawsze) to mi się załącza ogranicznik 4000 obrotów ( do not exceed 4000 rpm audi) . EPC błędu nie wyrzuca na deskę rozdzielczą. Normalnie mogę przekroczyć 4 tysiące obrotów jak jadę - kontrolka nie znika. Muszę wyłączyć silnik i włączyć z powrotem, aby znikła. Kontrolka pokazuje się jak stoję około minutę na postoju, w korku albo jak auto jedzie z 3-10km/h (nie zawsze) . W aucie zostało robione: Wszystkie filtry + wymiana oleju Odma olejowa Uszczelnianie pokrywy wałków Wymiana uszczelek od pokrywy rozrządu …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio pojawił się problem ze światłami cofania w Audi A5. Podejrzewam, że to czujnik cofania. Gdzie sie znajduje i czy potrzebny kanał? Dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam od niedawna mam audi a5 2009 rok coupe. Na desce przy radiu jest skrót tel i po wejściu nie da się nic zrobić więcej czy to da się jakoś zmienić albo włączyć żeby połączył się telefon czy nie ma takiej opcji. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Porównanie zrobione przez autocar.co.uk. Życzę miłego oglądania... Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam grill do audi ale nie jestem pewien jakiego (podejrzewam ze może być do rs5) . Posiadam również obramówkę z napisem quarttro niestety nie pasuje do pozostałych elementów jest nieco większa. Mogli byście powiedzieć do jakiego jeśli się mylę ?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie klubowicze. Mam do Was pytanie. Przy dzisiejszej wymianie oleju ukręcił mi się gwint i musze wymienić miskę olejową. Ta co jest zainstalowana to: 03L 103 603 D EN AC-43400 V150 Orientujecie się czy model 03L 103 603 D/K EN AC-43400 V250 będzie pasowała ? Nie wiem czy to dodatkowe oznacznie "/K" i to V250 zamiast V150 ma duże znaczenie. Dzięki wielkie za ewentualną pomoc Pozdrawiam Roman
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś się orjentuje czy jest mozliwosc wymiany samych kloszy (szkła)lamp przednich w A5 2013?? i jak to jest z tymi numerami lamp czy jesli wymieniam cale lampy musze szukac z takim samym numerem ? (lampy xenon+led)
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Hej, posiadam Audi A5 8T 2013 wersja USA. Samochód przypłynął i nie odpalał (nawet nie było zapłonu). Okazało się, że po odczytaniu błędów VCDS'em, był błąd blokady rygla. Oddałem do specjalisty od kodowania Audi. Rygiel naprawiony (nawet wyłączony na stałe). Wszystko podpięte, jest zapłon, natomiast auto nie odpala. Wkładam kluczyk, pojawia się zapłon, następnie chce odpalić i nagle zapłon gaśnie i informacja "remove key". Nawet nie ma próby zakręcenia rozrusznikiem. Pojawia się natomiast błąd 03026 - klema 15 - open circuit. Proszę o pomoc, bo nie wiem na co patrzeć. Z góry dziękuję Przesyłam aktualny stan VCDS: Typ podwozia: FR-AU48 (8R0) Skanowanie: 01 02 03 …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od wczoraj walczę z dziwnym zachowaniem się autka.Wywala błędy jak na zdjęciach. Od czego byście zaczęli
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Czy ma ktoś pojęcie gdzie kupić pośredni wałek kolumny kierownicy?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam problem Zapaliła mi się kontrolka świec żarowych,cisnienia opon oraz kontrolka trakcji auto trakci moc Wymieniłam akumulator bo miał tylko 40% Po przejechaniu 166 km znowu mi się wyświetlił Te błędy mi się wyświetliły
-
- 0 odpowiedzi
- 693 wyświetleń
-
-
Witam , mam pytanie odnośnie czujników oleju ( brązowy i niebieski ) . Ten u góry to chyba czujnik ciśnienia oleju a ten na dole ? czy ktoś może pomóc w oznaczeniach części ? Audi A5 2.0 TFSI 2012r.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z piszczeniem/dźwiękiem jakby zużytej rolki. W załączniku dodaje filmik z tym dźwiękiem. Sprawdzany dolot dymiarką, brak nieszczelności. Ściągnięty pasek napędu, dźwięk nadal jest. Pojawia się on po dłuższym postoju, po nocy. Po odpaleniu obroty podnoszą się i wtedy właśnie to słychać, podczas dodania gazu też. Po rozgrzaniu silnika praktycznie nic nie słychać, dźwięk dobiega (tak mi się wydaje, najbardziej go słychać z lewej strony jakby przenosił się na tył), czy jeśli zużyty byłby pasek pompy wody lub pompa wody, mogło to by być to? Nie sprawdzałem go jeszcze. MicrosoftTeams-video.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 841 wyświetleń
-