Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez bubes,

Siemano. Poszukuje listy śrub i innych elementów do mocowania przedniego zderzaka i lewego błotnika do audi q5 rok 2011 3.2 fsi bede bardzo wdzieczny za spis tych elementów ;-). Dzięki bardzo.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez peteryoka,

Witam. Czy jest mi ktoś w stanie rozkodować kolor tapicerki.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez damian0156,

Mam problem z szybą prawa strona otworzyło sie troszke i staneła ,nic dalej nie da sie zrobić lewa strona działa prawa wogóle nie reaguje na otwarcie przód i tył .Co to może być ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez damian0156,

Jak aktywować kierownice multifunkcyjną bo nic nie działa ,kierunki itp. Pisze błąd sterownika kierownicy .

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Stojak100,

Witam wszystkich, szukam oryginalnego, używanego błotnika prawego do Q5 2008 r w kolorze LY1Q, czy jest ktoś w stanie pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez sebol.83,

Witam serdecznie , mam małe pytanko. Dwa miesiące temu zakupiłem Audi q5 , zostało sprowadzone ze Szwajcaria . Ogólnie wszystko jest dobrze ale brakuje mi Książki serwisowej i nie niestety nie wiem jakie naprawy były wykonane w serwisie Audi. Czy jest możliwość sprawdzenia tego w innym miejscu. Słyszałem kiedyś że można sprawdzić to bezpośrednio w Serwisie ale niestety jestem poza Krajem. Może wiecie czy jest strona internetowa do sprawdzenia takich informacji. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 6,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez mpilek77,

Witam wszystkich . Proszę o pomoc w sprawie bagażnika do przewozu rowerów 2 szt. Jaki model wybrać , który wy używacie na rynku występuje tyle modeli że już zgłupiałem .Mocowanie nożycowe czy się sprawdza ? A może tradycyjne na główkę typu włoskiego , lub holenderskie z dodatkowymi prowadnicami czy się schowa hak bez demontażu prowadnic . No i jeszcze opcja odchylania platformy czy aż tak jest przydatna . Wcześniej do przewozu ośki służył bagażnik montowany na relingach Passata było ok lecz teraz trochę za wysoko

• 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez WIvlad,

Witam, niedawno kupiłem Q5 i znalazłem w bagażniku dwa gniazda - jedno 12v, a drugie nie wiem do czego. Znalazłem jeszcze jedno. Na słupku środkowym za kierowcą - nie wiem do czego służą. W instrukcji nie znalazłem, może ktoś ma wiedzę do czego one służą. Dzięki i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez michu865,

Witam. Czy ktoś z was się orientuje co to za funkcja tych 3 guzików? Od szyberdachu to chyba nie jest?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Boniek0406,

Witam, mam taki problem. Posiadam Audi Q5 od czasu do czasu nie otwierają się drzwi z pilota. Z tylu nie otwierają się wcale. Nie wiem jak to rozwiązać

• 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Carliro,

Witam Koledzy, Próbowałem po necie znaleźć coś co mi rozkoduje wyposażenie samochodu, ale przez telefon jakoś to nie idzie. Vin WA1LFAFP0DA076592. potrzebuje też dobrać jakich lamp szukać przednich bo samochód ma jedna uszkodzona a na allegro różne bixenony skrętne nie skrętne więc nie wiem. Mam nadzieję że rozkodowanie mi w tym pomoże. z góry dziekuje

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Auto Max,

Witam Mam problem z skasowaniem inspekcji dual service w AUDI Q5 czy mozna to zrobić samemu

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez jsz77,

Problem mam taki, że aku wyładowany do zera - po odpaleniu po kablach wszystko działa ok. Po zgaszeniu, kontrolki na desce się świecą i wyładowują aku do zera. zdaję sobie sprawę że jest jakieś zwarcie, ale od czego najlepiej zacząć Q5, 2016

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez kuba221,

Cześć, mam do was pytanie. Jak pobieram z youtube piosenkę i w pliku mp3/mp4, to czemu mi nie chce działać na karcie SD? PS.strona na której pobieram to X2Download

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 13,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez denio,

Witam mam prośbę , czy ktoś zna dobrego elektronika z okolic Radomia który potrafi spolszczyć Q5 z 2011r z góry dziękuje za odpowiedzi

• Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi Q5: Benzyna: silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kw) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kw) skrzynia: S tronic napęd: quattro silnik: 3.2 FSI 270 KM (199 kw) skrzynia: S tronic napęd: quattro Diesel: silnik: 2.0 TDI 170 KM (125 kw) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TDI 170 KM (125 kw) skrzynia: S tronic napęd: quattro silnik: 3.0 TDI 240 KM (176 kw) skrzynia: S tronic napęd: quattro

• 0 odpowiedzi
    • 15,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez drex,

Dzień dobry, taka jest dziwna sytuacja, że nie blokują się drzwi po przekroczeniu 15km/h i nie ma tej opcji w menu... Czy ktoś ma pomysł, co zrobić? Serwis pomysłu nie ma "no nie blokują się i nie ma tej opcji w menu".

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez shadowa3,

Cześć, Może ktoś z was mi doradzi gdzie szukać problemu/rozwiazania. Od 3 tygodni nie działa mi centralny zamek, otwieranie szyb i kierunkowskaz w lusterku, ale tylko po prawej stronie. Cała reszta elektryki jest ok. Bezpieczniki już sprawdziłem, zaciski w module komfortu też. Zastanawiam się czy jakaś pierdoła, czy poważna usterka. Dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez mboro,

Witam, niedawno wymieniałem rozrząd w silniku 2.0 tdi cjcd 150km. Zdecydowałem się powierzyć sprawę autoryzowanemu serwisowi w Lubinie. Według ASO wszystko odbyło się bezproblemowo. Jednak po jakichś 200 kilometrach zrobiło się głośno w kabinie. Mozliwe, ze bylo tak od razu po wymianie tylko na poczatku tego nie slyszałem, bo w aucie grało radio. Przy przyspieszaniu słychać irytujący dźwięk silnika trochę jak w traktorze. Na postoju chodzi miękko. Odpala bez problemu, choć mam wrażenie, że stracił trochę mocy na wyższych biegach. Czy może to mieć związek z wymienionym rozrządem, np. źle przestawionym? Czy VAG pokaże błędne ustawienie rozrządu? Dzięki za odpowied…

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Piotr Dr,

Cześć, witajcie. Miesiąc temu wszedłem w posiadanie audi jak w temacie. Auto z 2014 roku, sprowadzone wcześniej z Kanady, w Polsce jestem 3 właścicielem. Przebieg niewiele ponad 130000km. Silnik CPMB, czyli teoretycznie już ten po lifice, który oleju brać nie powinien. A jednak bierze, w zależności od jazdy od 400 do nawet 600 ml na 1000km. Oczywiście sprzedający się na ten temat nie zająknął, a ja zorientowałem się po fakcie. Konsultowałem z prawnikiem czy w tym przypadku przysługuje mi prawo do obniżenia ceny post factum na podstawie rękojmi. No i okazuje się, że to zależy od tego, jaka jest dopuszczalna norma w tym modelu. Niestety auto nie posiada oryginalnej instru…

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Leszek_1981,

Witam, Od wczoraj jestem posiadaczem Q5 z 2009 roku i na obecną chwilę rzuciły mi się w oko uszkodzone nawiewy środkowe. Czy ktoś to wymieniał sam? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez mokom69,

Witam. Mam chęć podnieść moc w swoim q5 2.0 tdi 170km. Pytanie czy trzeba też bawić się ustawieniem skrzyni automatycznej czy wystarczy tylko komputer?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez leningrad29,

Jestem nowym posiadaczem Q5 2015r 2.0 tfsi ze stanów mam problem ze światłami tylnymi a mianowicie takie że przestały świecić po przerobieniu i kodowaniu wszystko było ok po jakimś czasie wszystko znikło może ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Michałek,

Panowie czy ktoś z was może mi udzielić pomocy? A konkretnie, kupiłem niedawno audi Q5. W tej wersji która mam są fabrycznie zamontowane przyciski z tyłu do podgrzewania tylnej kanapy i dwa pod podłokietnikiem do chłodzenia i podgrzewania kubkow. Poprzedni właściciel mówił że to jest tylko zamontowane ale nie działa i faktycznie miał rację. Stąd moje pytanie, czy może być tak że wszystko w samochodzie jest i wystarczy zaprogramować lub odblokować VAG'iem czy to po prostu lipa ? Miał ktoś z was już do czynienia z podobną sytuacją?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez DarekSzelesr,

Witam wszystkich .Mam pytanie dotyczące mocowania subwoofera w kole zapasowym. W moim zakupionym Audi mam subwoofer w bagażniku ,który nie jest przymocowany ,brak koła ,chcę to doprowadzić do ładu ale nie wiem co trzeba kupić żeby to zamocować ,chcę kupić koło i do tego są dostepne śruby mocujące ,ale co z subwooferem? jak on powinien być przykręcony ?może ktoś ma taki i podesłał by fotkę lub jakiś numer śruby która zaamocuje koło i subwoofer jednocześnie.

• Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.