Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam Kupiłem hak 8R0800495E i moduł 8K0907383E oraz wiązkę haka 8R0971541C do mojego audi Q5. Do modułu pasuje tylko czerwona wtyczka 12pinowa z wiązki samochodu (tył auta prawa strona), a wiązka haka zakończona jest kablem z wtyczką która nie pasuje do modułu . I tu pytanie co jeszcze muszę dokupić, czy dorobić aby połączyć hak z modułem? Czy czegoś brakuje czy złe rzeczy zakupiłem ?? Bardzo dziękuję za pomoc...
-
- 3 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Potrzebuję jakiś danych do zakodowania tylnych lamp led USA na EU 2014r. wszystkie dane z innymi modelami nie podchodzą. Dodam że lampy mam przerobione na EU więc samo kodowanie. Może ktoś by chciał i był tak uprzejmy że podzielił by się tą wiedzą był bym niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich użytkowników Q5, w moim samochodziku zepsuła się roleta przeciwsłoneczna tzn. sam napęd działa ale materiał wyszedł z prowadnic i nie zwija się - czy ktoś może ma namiary na jakiegoś fachowca co umiałby to naprawić ? Z góry dziękuję za pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś z forumowiczów mógłby udostępnić instrukcję obsługi w pl Audi Q5 2019 hybryda. Z góry serdecznie dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam prośbę. Czy Ktoś może udostępnić mi instrukcję obsługi do Audi q5 tfsi 2,0 z 2014 r. ? Z góry dziękuję.
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktos podpowie co moze byc przyczyną nie działającego aktywnego tempomat w audi q5 8r? Radar był spuchniety od wody więc wymieniłem na inny( jeszcze nie ściągnięte CP bo jest brak łączności z modułem 13 ). Na linach masa jest i prąd 12.5V A na Can jest po ok 2.5V. Ma ktoś jakieś pomysły? Ja już się poddaje powoli.
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, paruje mi jeden reflektor, chciałem go wyjąć aby zdiagnozować przyczynę. Odkręciłem śruby mocujące, odpiąłem złącze i reflektor wysuwa się luźno (jak by po jakiejś prowadnicy na dole) kilka centymetrów do przodu i koniec, coś go trzyma/ blokuje. Czy jest tam jeszcze może jakaś zapadka/ blokada którą trzeba zwolnić/nacisnąć? Lub co gorsza może należy zdemontować zderzak? Z góry dziękuję za pomoc
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy widział ktoś z klubowiczów link do filmu odnośnie demontażu lampy. zaparowała mi lampa i chciał bym ją zdemontować aby sprawdzić powód parowania.
-
- 1 odpowiedź
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem rano przy sprawdzaniu płynu chłodniczego jest ubytek płynu po odkręceniu korka wytwarza się ciśnienie tak jak by na gorącym silniku i płyn powraca do stanu normalnego. od czego takie zjawisko?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym dowiedzieć się jaką wersje radia posiadam. Od osoby która przerabiała mi radio z USA na EU dowiedziałem się że radio zostało podmienione na przedliftofe i nie ma kompatybilności z liftowym licznikiem. Radio zostało przetłumaczone na język PL ale w opcjach zmiana języka nie jest podświetlona .”Tłumacz” tak nazwę gościa który tłumaczył mi radio doradził mi zmianę licznika na przed lift, ale zastanawiam się nad zmianą radia na po litrowe. Pytanie do specjalistów; 1. Czy po zakupie radia z auta PL z oryginalnym językiem Polskim radio będzie kompatybilne, czy będę je musiał znowu jakoś przerabiać? 2. Podane na zdjęciu radio jaki posiada soft i…
-
- 0 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi q5 8r 2009r . MMI 3g high . Ostatnio włączyłem sobie doświetlanie zakrętów, wizualizacje czujników parkowania itd mam bluetooth ale tylko do rozmow tel. Znalazłem gdzieś że potrzebuję kabl AMI z bluetooth i będę mógł słuchać muzyki, ale pytanie moje gdzie takie gniazdo znajdę? W schowku mam zmieniarkę ale takiego wejścia nie widzę a w podłokietniku jest miejsce na tel i kabel aux . Możliwe żeby akurat w moim przypadki nie było tego wejścia???
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi Q5 lecz poszukaniu informacji nie mogę znaleźć instrukcji do owego sterowania radiem. Może ktoś podpowie co to za model ??
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie , mam małe pytanko. Dwa miesiące temu zakupiłem Audi q5 , zostało sprowadzone ze Szwajcaria . Ogólnie wszystko jest dobrze ale brakuje mi Książki serwisowej i nie niestety nie wiem jakie naprawy były wykonane w serwisie Audi. Czy jest możliwość sprawdzenia tego w innym miejscu. Słyszałem kiedyś że można sprawdzić to bezpośrednio w Serwisie ale niestety jestem poza Krajem. Może wiecie czy jest strona internetowa do sprawdzenia takich informacji. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam do was pytanie. Jak pobieram z youtube piosenkę i w pliku mp3/mp4, to czemu mi nie chce działać na karcie SD? PS.strona na której pobieram to X2Download
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, czy ktoś może mi konkretnie powiedzieć po numerze VIN jaki olej powinien być zastosowany do skrzyni automatycznej. Producent to FEBI VIN: WAUZZZ8R3BA017910 pozdrawiam Bartosz
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam radio audi concert (3?) 8T1035186R (auto USA) posiada ono tylko bluetooth do rozmów, jest jakaś możliwość podpięcia adaptera bluetooth do muzyki? Nie chodzi mi tutaj o transmiter. Posiadam coś takiego jak AMI-LY-005, samo podpiecie do AMI nie dziala, samochod widzi że cos jest wpięte, ale na tym adapterze nawet dioda nie swieci, jakby pradu nie dostawal... Ktoś wie czy jest szansa to podłączyć jakkolwiek? Albo zrobić jakoś muzyke bluetooth? Nie posiadam wejścia AUX ani USB... Audi Q5 2012r.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Część, czy ktoś wymieniał, montował radio z androidem. Jaki serwis polecacie w woj. lubelskim, mazowieckim
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam ma moze ktos zdiecie klucza do awaryjnego otwierania dachu panoramy.albo gdzie dokupic,albo jaki tam idzie zeby samemu dorobic.prosze o wymiary całego klucza,jesli to nie problem.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Zakupilem niedawno Q5 z panoramicznym dachem. Na nierownej drodze dokucza halas pochodzacy wlasnie od panoramy ,trzeszczenie,wystarczy uchylic i juz nastepuje cisza.Czy spotkaliscie sie z tym problemem u siebie?Moze wystarczy wyregulowac albo nasmarowac? Posiadalem juz auta z panorama i taki problem nie wystepowal. Pzdr.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
Jestem nowym posiadaczem Q5 2015r 2.0 tfsi ze stanów mam problem ze światłami tylnymi a mianowicie takie że przestały świecić po przerobieniu i kodowaniu wszystko było ok po jakimś czasie wszystko znikło może ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, witajcie. Miesiąc temu wszedłem w posiadanie audi jak w temacie. Auto z 2014 roku, sprowadzone wcześniej z Kanady, w Polsce jestem 3 właścicielem. Przebieg niewiele ponad 130000km. Silnik CPMB, czyli teoretycznie już ten po lifice, który oleju brać nie powinien. A jednak bierze, w zależności od jazdy od 400 do nawet 600 ml na 1000km. Oczywiście sprzedający się na ten temat nie zająknął, a ja zorientowałem się po fakcie. Konsultowałem z prawnikiem czy w tym przypadku przysługuje mi prawo do obniżenia ceny post factum na podstawie rękojmi. No i okazuje się, że to zależy od tego, jaka jest dopuszczalna norma w tym modelu. Niestety auto nie posiada oryginalnej instru…
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Może ktoś z was mi doradzi gdzie szukać problemu/rozwiazania. Od 3 tygodni nie działa mi centralny zamek, otwieranie szyb i kierunkowskaz w lusterku, ale tylko po prawej stronie. Cała reszta elektryki jest ok. Bezpieczniki już sprawdziłem, zaciski w module komfortu też. Zastanawiam się czy jakaś pierdoła, czy poważna usterka. Dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest mi ktoś w stanie rozkodować kolor tapicerki.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuję prawej wiązki reflektora, tej co idzie pod nadkolem. Ewentualnie proszę o schemat lub numer części. Pacjent Q5 8R 2012-2016 Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, przychodzę z pytaniem o wentylatory przy chłodnicy bo mam wrażenie że coś jest nie tak. Posiadam Q5 z rocznika 2012 (modelowo 2013) po lift. Diesel 2.0, 177 KM, S-tronic Wydaje mi się że coś jest nie tak z wentylatorami, które uruchamiają się po przejechaniu krótkiej trasy (np. 1 km do sklepu) i nawet po zgaszeniu auta potrafią chodzić z 5 min. Czy to auto faktycznie tak szybko się grzeje że wymaga praktycznie wiecznie działających wentylatorów? Nie wyświetla mi żadnych błędów, temperatura oleju w normie.
-
- 4 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-