Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam Wszystkich. Mam duży kłopot i szukam pomocy. Sprawa wygląda następująco. Po przejechaniu około 12-15 km zaczyna mocno rzucać kierownicą i efekt jest taki jakby auto kulało dokładnie obrazując. Przejrzałem zawieszenie i podejrzenie padło na dolny wahacz. Wymieniłem dwie tuleje i nadal to samo. Po opisaniu mechanikowi zasugerował łożysko koła. Zostało wymienione i nadal nic. Czy Ktoś miał taki problem? Kolejny mechanik sugerował łożysko skrzyni tylko że też brak luzów a co najważniejsze żadnych szumów i dziwnych dźwięków
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu grzechotania z silnika / skrzyni. Auto ma 179k km, dwumasa / rozrząd nie wymieniany. Na załączonym filmiku słychać grzechot przy dodawaniu gazu (z zaciągnięty ręczny). Mechanik powiedział, że to prawdopobnie dwumasa (aczkolwiek nie ma innych objawów padniętej dwumasy - żadnego szarpania etc.) albo rozrząd. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc, szulak https://youtu.be/zk0u1cCnDQI
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich i pozdrawiam mam problem i pewnie nie tylko ja z pływająca temperatura mój silnik to caha 2.0 mimo wymiany 2 termostatów możecie coś poradzić bo dziś słyszałem że są trzy ale nie wiem czy to prawda i gdzie jest czekam na jakieś info i dziękuje.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z lusterkami a dokladnie z ich grzaniem. Fabrycznie moje audi q5 nie mialo podgrzewanych lusterek kupilem wklady z mata jakies tanie po zamontowaniu noe grzeja, odblokowalem w VCDSie i prad dochodzi a maty nie grzeja dalej. Do tego gdy maty sa podpiete nie ma napiecia odpinam maty i napiecie jest. O co chodzi czy to przez tanie maty czy cos jest nie tak. Dzieki za pomoc
-
- 13 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich z racji że jestem świeży prosiłbym o radę... Chciałbym wymienić swoje Audi Concert MMI 2 bodajże na lepsze z navi i joystickiem przy lewarku zmiany biegów. Prosiłbym o radę czy istnieje możliwość zainstalowania jakiegoś dedykowanego tabletu i do tego panelu z joystickiem czy co zrobić ? Czekam na info. Wrzucam zdjęcie wersji MMI. Generalnie chciałbym mieć navi Audioblutooth itd.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć jak prawidłowo zresetować komunikat ciśnienia w oponach, pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, niedawno zakupiłem autko Audi Q5 2012 2.0 170km i gdy zmieniam bieg np. z P na D to obroty delikatnie wzrastają czy jest to normalne? Podczas jazdy auto płynnie zmienia biegi nie ma żadnych problemów. Bardzo prosiłbym o info i pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, mam problem z Q5, kiedy autko się rozgrzeje po pokonaniu dosyć ostrego zakrętu przy jeździe na wprost występuje rytmiczne stukanie w przednim zawieszeniu jakby w bieżniku był kamyczek po jakimś czasie ustępują stuki, potem sytuacja się powtarza po zaliczeniu zakrętu dodatkowo sporadycznie coś przeskakuje w kierownicy przy szybkim kręceniu kierownica np. jak parkuję , dziwne chrobotanie tak nazwę, kierownica chodzi ciężej.. zawieszenie całe sprawdzone wszystko gra i buczy. Panowie co to może być jakieś pomysły??? Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
1 TEMAT - RADIO CONCERT Cześć. Rozpoczynam nowy temat gdyż ciężko na ten temat się czegokolwiek doszukać. A mianowicie coraz częściej spotkać na naszym rynku samochody AUDI bez pakietu nawigacji MMI. Chciałbym aby każdy kto miał jakieś przygody z tym tematem , jakieś fajne lifehacki i ciekawostki się w tym temacie podzielił i pomógł kolegom po fachu Tak jak w moim Q5 nie mam nawigacji bo zwyczajnie nie jest mi potrzebna i mam RADIO CONCERT . ( w załączeniu foto) Jako tako jest to zwykłe oprogramowanie bez jakiegokolwiek interfejsu typu MMI 3G itp. ( jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie gdyż tego nie jestem pew…
-
- 1 odpowiedź
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, Mam problem z połączeniem telefonu przez bluetooth. Mam radio Symphony 3. Po wejściu w menu TEL widnieje informacja, że telefon nie jest podłączony. Telefon nie wykrywa sygnału bluetooth z radia, nie mam też żadnej instalacji w podłokietniku, ani AMI w schowku. Po podłączeniu VCDS nie łączy się z modułem bluetooth. I teraz pytanie. Gdzie w Q5 z 2010 roku powinien być moduł bluetooth? Chciałbym sprawdzić czy w ogóle tam jest, a jeśli jest, to dlaczego nie działa. Dodam, że sprawdzałem już pod fotelem kierowcy i pasażera - tam go nie ma. Czy ktoś miał może podobny przypadek? Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ktoś miał podobny problem z nie działającym górnym ledem w prawym przednim reflektorze. To może być jakiś bezpiecznik do wymiany czy przetwornik LED? Z góry dzięki za rady jak się do tego zabrać i sprawdzić. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Potrzebuję załadować polski język do menu. Płock/Warszawa prośba o namiary
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Audi Q5 3.0TDI z AdBlue. Po skasowaniu błędu po jakimś czasie pojawia się ponownie. Prawdopodobnie któryś z czujników NOX do wymiany. Czy już ktoś przerabiał ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś się orientuje co może powodować trzęsienie/mryganie świateł mijania, a przy tym czasami samoistnie zapala się halogen ? Dodam że drogowe świecą normalnie. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Czy można wyłączyć/dezaktywować funkcję automatycznego składania lusterek po zamknięciu samochodu? Nie muszę korzystać zawsze z tej funkcji, szczególnie w zimie, dlatego chciałbym ją dezaktywować. pozdrawiam!
-
-
- 1 odpowiedź
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich . Proszę o pomoc w sprawie bagażnika do przewozu rowerów 2 szt. Jaki model wybrać , który wy używacie na rynku występuje tyle modeli że już zgłupiałem .Mocowanie nożycowe czy się sprawdza ? A może tradycyjne na główkę typu włoskiego , lub holenderskie z dodatkowymi prowadnicami czy się schowa hak bez demontażu prowadnic . No i jeszcze opcja odchylania platformy czy aż tak jest przydatna . Wcześniej do przewozu ośki służył bagażnik montowany na relingach Passata było ok lecz teraz trochę za wysoko
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, niedawno wymieniałem rozrząd w silniku 2.0 tdi cjcd 150km. Zdecydowałem się powierzyć sprawę autoryzowanemu serwisowi w Lubinie. Według ASO wszystko odbyło się bezproblemowo. Jednak po jakichś 200 kilometrach zrobiło się głośno w kabinie. Mozliwe, ze bylo tak od razu po wymianie tylko na poczatku tego nie slyszałem, bo w aucie grało radio. Przy przyspieszaniu słychać irytujący dźwięk silnika trochę jak w traktorze. Na postoju chodzi miękko. Odpala bez problemu, choć mam wrażenie, że stracił trochę mocy na wyższych biegach. Czy może to mieć związek z wymienionym rozrządem, np. źle przestawionym? Czy VAG pokaże błędne ustawienie rozrządu? Dzięki za odpowied…
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Zwracam się z niestandardowym pytaniem. Mam samochód ściągnięty z USA i nie działa mi w nim radio. Dokładniej mówiąc ekran w desce rozdzielczej działa (czasami wyświetla napis MMI), poza tym przyciski nie reagują na nic, radio się nie włącza. Znalazłem w bagażniku dużą ilość kabli które nie są do niczego podpięte, domyślam się, że jest to z tym związane. Udało mi się ustalić, że bez wzmacniacza Bang Olufsen radio nie ruszy, jednak tych kabli jest tam zdecydowanie więcej. Jakie jeszcze moduły są potrzebne? Szukałem tych informacji, ale nie jestem w stanie znaleźć żadnego zdjęcia czy rozpiski na podstawie samych kabli. Łącznie jest 10 wtyczek.
-
- 1 odpowiedź
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, właśnie wymieniam dwa amortyzatory na tylnej osi z ADS(Audi Drive Select) padły przy 180tyś. niestety nie występują w zamiennikach a koszt 1szt. w ASO to ok 3000zł. Czy ktoś ma namiary na firmę regenerującą takie amortyzatory? Zamówiłem te z ASO bo innej opcji na tą chwilę nie mam. Może ktoś z Was wymieniał już amorki na regenerowane? Ciekawy jestem ile kosztują na przednią oś skoro tylna to 3 koła za sztukę. Przy okazji jeżeli ktoś planuje zakup auta z Audi Drive Select radzę dobrze sprawdzić, ja sprawdzałem auto na szarpakach nic nie wyszło... dopiero po wyjęciu amorka.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy na podstawie tego jest ktoś w stanie stwierdzić czy było coś grzebane w oprogramowaniu sterownika? A może jest jakiś inny sposób ? Poprzedni właściciel chwalił się ,że silnik był tuningowany ,ja oprócz powyższonego zużycia paliwa nie widzę lepszych osiągów Kodowanie: 01210023240F2120 Kod serwisu: WSC 01286 VCID: 7CF741F7F7EB6E6B9F-8028 Identyfikacja rozszerzona:/FAZIT Identyfikacja: RB8-658 Weryfikacja: 11H04--- Data: 09.05.10 Numer producenta: 1314 Nr stanowiska kontrolnego: 0012 Programowanie flash: Próby programowania(aplikacja): 4/4/9/9 Próby udane(a…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Pytanie jak w temacie: Jak odszyfrować/gdzie znaleźć datę produkcji akumulatora Continental? Interesuje mnie konkretnie model AGM 12V 92Ah 850A:
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Obecnie mam radio Chorus. Czy mogę to wymienić bez większego problemu na audi concert?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam problem z adblue. Nalałem adblue ile wlazło i pokazuje że mogę zrobić 2100 km. Zrobiłem trochę, pokazało 1400, więc znowu dolałem ile weszło i bez zmian, za jakiś czas 1300 km. Jestem zaniepokojony. Proszę o pomoc. Pozdrawiam serdecznie Waldek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o pomoc bo jest zielony w temacie jakiś czas temu zauważyłem że mam ponad max oleju zlalem 350/400ml i ostatnio po jakiś 1000km mam dalej maxa i zastanawiam się czy to może być przez DPF. Z góry dzięki wielkie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-