Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Cześć wam audi q5 z usa , przednie lampy wymienione na europejskie, mam błąd poziomowania swiatel "headlight range control defective!" . procedura wykonana zgodnie z tą tutaj: https://a4-klub.pl/topic/279665-poziomowanie-reflektor%C3%B3w-xenonowych-procedura/ xenony poziomują się , mimo wykonanej adaptacji ciągle wywala błąd , od razu po jego skasowaniu taki jak na zdjęciu. Gdzie dalej szukać przyczyny ?
-
- 1 odpowiedź
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
W moim audi Q5 2.0, 177km z 2013r zaczęły pojawiać się wibracje głównie na zimnym silniku. Po podłączeniu pod kompa wyskoczył błąd sterownika skrzyni biegów P0613. Czy ktoś miał podobny problem i może coś podpowiedzieć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć klubowicze proszę o pomoc mam Q5 2L STRONIC 190KM 2014 rok , auto ma 110 tys km , teraz po drugiej wymianie oleju w skrzyni auto czasami strasznie szarpie , problem jest taki że nie zawsze , jezdzi 3 dni ok a na czwarty zaczyna szarpać dosyć mocno. , nadmieniam ze pierwszą wymianę oleju robiłem przy przebiegu 60 tys km zgodnie z instrukcja. Olej wymienony razem z filtrami i jest zrobiona adaptacja skrzyni. Czy ktoś z Was też miał taki problem?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam problem przestała mmmi działać pompka spryskiwaczy i wycieraczek przednich i tylnych i nie mam pojęcia który to może być bezpiecznik a może coś innego pomórzcie panowie z góry dziękuję. Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć forumowicze, Od jakiegoś czasu czaje się na zakup audi q5 2.0tfsi 211km rocznik 2010. Lecz opinie w internecie są różne, jakie macie doświadczenia i co wiecie o tym konkretnym typie silnika. Oraz na co należy zwrócić uwagę przy zakupie. Pozdrawiam Szymon
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie. Czy ktoś może posiada instalacje gazową i może się wypowiedzieć. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie jak zlikwidować parowanie i skraplanie pary przedniego reflektora po prawej stronie w Q5 2014r
-
- 3 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Od pewnego czasu nam irytujący problem. Podczas energicznego dodawania gazu słychać jakby szum, huczenie i trudno zlokalizować jego źródło. Coś jakby przytkana rura od odkurzacza... Silnik działa jak działał zero błędów, dźwięk zmienia się w zależności od stopnia wciśnięcia gazu. Zmienia się jego modulacja. I jeszcze jedna sprawa. Dzieje się to tylko jak silnik się rozgrzeje, na zimnym tego nie słychać. Ktoś może miał podobny problem??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam .Jestem nowym posiadaczem q5 i wczoraj wyskoczył mi błąd na trasie p0236 .Nadmienie że błąd wyskoczył po uruchomieniu silnika po postoju nie w czasie jazdy.Póżniej zgasiłem jeszcze raz odpaliłem i było ok-mrugała ikonka świec żarowych.Po przejechaniu ok 200 km ta sama sytuacja ale do ikonki świec żarowych dołączył ikonka silnika i auto straciło moc.Po podł kompa skasowałem check i auto wróciło do normy.Od czego zacząć Waszym zdaniem szukanie?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy mógłby mi ktoś rozszyfrowac VIN? Bo nie mam pojęcia o jakim oznaczeniu mam skrzynie w samochodzie a nalepki serwisowej brak. skrzynia to automat s-tronic vin: WAUZZZ8R1AA011344 Jaki olej powinien iść do tej skrzyni?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś z was byłby w stanie stwierdzić kolor tapicerki?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Wczoraj miejscowy magik zaktualizował mi soft w MMI (z wersji P0814 na K0942_3) oraz mapy (z wersji 6.20.4 na 6.32.1). Wszystko działa jak trzeba, ale w module 5F pojawił się błąd 03623 - Release code faulty. Kasowanie nic nie daje, bo wraca przy każdym następnym skanowaniu. Pytanie: czy kasował już ktoś ten błąd za pomocą dostępnego w Internecie skryptu (w MMI z softem K0942_3)? Czy to działa? Jakby kogoś interesowało, to: działa. Poprawnie napisany skrypt załatwia sprawę. Błąd 03623 już się nie pojawia.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam wszystkich użytkujących Q5. Czy można podnieść wolne obroty w silniku 2L 211KM ? Jeżeli tak, to jak/czym to zrobić ?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje pomocy AUDI Q5 2011 CGLB 2.0tdi quattro. Podczas jazdy nagle wyskoczył błąd ESP, hamulca ręcznego oraz zaczęła migać ikona od świec i obcięło moc. Jakoś się doczołgałem do domu. Poniżej wrzucam skan z VCDS (błędy od silniczków klimy były wcześniej). Jakiś problem z elektryką? Woda się gdzieś dostała? Tuesday,30,May,2023,17:05:25:61410 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 23.3.1.0 (x64) HEX-V2 CB: 0.4631.4 Data version: 20230421 DS346.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8R8CA027771 License Plate: Mileage: 209080km-129916mi Repair Order: --------------------------------…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Proszę o pomoc, mam problem z moją Audi Q5 2008r. 2.0 TFSI CDNC 211km Automat. Po umyciu na włączonym silniku (ponieważ czujki zbliżeniowe klamki wariują) zapaliła mi się choinka TPMS ESP CHECK oraz aktywny tempomat przestał działać, jak trzeba będzie go zaprogramować to znowu ok. 1500zł w serwisie nie moje. Od razu można powiedzieć, że czujnik ABS lecz po podłączeniu VCDS nic nie pokazuje a nie chce oddawać to magików żeby wymieniali części których nie trzeba. Po usunięciu błędy zgasły, silnik po odpaleniu zaczął nierówno pracować aż zgasł po przejechaniu kilu metrów pojawiły się te same kontrolki, błędy a silnik zaczął równo pracować. …
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Jak wygląda sprawa z wymianą rozrządu w 2.0 TFSI z 2016 roku? Co ile km?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z Pdc, vcds nie chce się połączyć z modułem , podejrzewam ze padł moduł czy ktoś wie gdzie on się znajduje ??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie dotyczące kata, chciałem zrobić cały przelot w audi q5 2.0tfsi 211km, wywalić wszystkie puchy + wyciąć kata. Mechanik odradzał mi ponieważ stwierdził że będą mi wyskakiwały błędy i może "coś" się popsuć. Pytanie do Was, co o tym sądzicie? Czy spokojnie mogę robić cały przelot czy kata zostawić?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Siemka. Kupiłem nie dawno Q5 z2009 roku. Fajne autko , ale na dziurawej drodze zaczęło coś stukać. Sprawdzajac zawieszenie okazało się ze mam pękniętą zwrotnicę. Może ktoś ma do sprzedania, albo zna jakiś szrot z takimi rzeczami?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, mam problem z adblu, ktoś może podpowiedzieć czego to jest przyczyna...
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś z was się orientuje co to za funkcja tych 3 guzików? Od szyberdachu to chyba nie jest?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam szukam informacji o silniku 2.0 benzyna 162kw . Samochód sprowadzony z USA. Może ktoś taki posiada?
-
- 2 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy można wymienić sam przegub na wale przy moście? Silnik 2.0 benzyna, 2016 rok. Stoi dęba, są niesamowite wibracje.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
mam pytanie ....... w audi q5 z audi concert czy można i jak odblokować ukryte menu ( zdjęcie mojej konsoli poniżej ) ? .......... na tubie jest " 100 filmów jak to zrobić w innych konfiguracjach " ...... i śladu o tym jak to można zrobić w moim . Pozdrawiam
-
- 9 odpowiedzi
- 19,2 tys. wyświetleń
-