Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Bart3k_c,

Witam czy da rade sprawdzic w Audi wszystkie wizyty w serwisie? Jakie wymiany byly przeprowadzane? Jesli tak to jak to zrobic? poniewaz w MMI jest tyllko pokazany ile zostalo do nastepnych odwiedzin w serwisie. Pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez lukasz1987,

Wciąż poszukuję mego wymarzonego auta. Spodobało mi się jedno ogłoszenie. Że niby 2x fabryczny Sline. Poprosiłem o zdjęcie wlepki. I wydaje mi się, że fabrycznie to sline chyba nie był. Czy jakiś fachowiec może mi pomóc rozkminić te kody z wlepki?

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 389 wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam. zakupiłem Audi Q5 z USA ,lampy sa nowe na europe i maja przednie kierunkowskazy pływajace,i moje pytanie czy nie powiny byc tez to MATRIXY?

4. Rozpoczęte przez wojtek85,

Cześć zakupiłem sobie obdeleven cos tam sobie pozmieniałem wartość auta od razu się zwiększyła Macie może jakieś doswiadczenie z tym sprzetem , macie moze jaką instrukcje do niego co moge dokladnie nim zrobić gdzie co do czego i czego najlepiej nie ruszać

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam po ok 1500km od odebrania auta Q5 2023 40 TFSI (konwersja z USA na PL) pojawiła mi sie taka wlasnie usterka "POLACZENIE ALARMOWE: USTERKA.OGRANICZONA DOSTEPNOSC FUNKCJI. ZGLOS SIE DO SERWISU" wraz z tym utraciłem mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android auto. Odstawilem auto na ok godzine i uruchomilem auto opnownie i komunikat zniknął i nie pojawil sie (ok 2 dni do dzis). Czy ktis z Was miał cos podobnego? Czy to jest kwestia ze SOS nie działa w Polsce w Aucie z USA nawet po konwersji zrobionej prawidłowo. Dlaczego jednak odcial mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android Auto? dzieki z góry za sugestie i komentarze

• 5 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez se_bek,

Cześć, konfiguruje nowe Q5 sportback, chcę mieć dostęp ao Android Auto bezprzewodowo, jakie dodatki muszę kupić? Czy Audi Smartphone Interface wystarczy? Dodam, że nie chcę fabrycznej nawigacji

• 5 odpowiedzi
    • 16,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam, zrobiłęm przymiarke koł z zimowych na letnie i oto efekt......czy nie za wysoko ?zawiesznie posiadam standardowe 1BA koło zima 255/45/20 Lato 255/40/21

8. Rozpoczęte przez kynia,

Mam pytanie jak długo rozgrzewa się Silnik do temperatury roboczej, bo mam wrażenie że dopiero po 15 kilometrach to trochę za długo

9. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam takie pytanie w sprawie nawigacji. Mam stare mapy z 2017 roku. Aso za wgranie nowych chce 1400,-. Obejrzałem masę filmów o tym jak wgrywać darmowe mapy 2024/2025 ale nie mam zaufania do swoich umiejętności. U mnie nie ma nikogo kto by się tego podjął. Pozostaje więc Aso lub przynajmniej montaż modułu car play? I teraz ta aplikacja. U mnie nie ma miejsca na kartę SIM. Czyli wszystko chodzi po moim telefonie gdy jest połączony ? W sumie w aplikacji tam nic nie ma. Po co mi ostatni stan licznika? Za niby możliwość kontroli auta zapłaciłem by zobaczyć o co chodzi 17.- za miesiąc i nie wiem co mam kontrolować jak auto stoi w garażu bez dostępu do internetu bo jedyny i…

• 5 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez czorny27,

Witam. Panowie moglibyście pomóc nowy nabytek Q5 2017 DABX 252 Skrzynia CJF. Przebieg autentyczny 90tysiecy. Serwis ASO do momentu kupna. Wiem że w skrzyni olej nie był zmieniany i historia ASO to potwierdza. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki olej do niej zakupić wraz z filtrami kurde chyba jest kilka rodzajów i żebym lipy nie odwalil. Podam Vin będzie najlepiej. WAUZZZFYXH2043868.

• 5 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
  11. Witam... Potrzebuję wykonać serwis klimatyzacji, a nie posiadam naklejki odnośnie jaki gaz znajduje się w układzie i jaka jest jego ilość? Wyczytałem też (proszę o potwierdzenie jeżeli ktoś ma taką wiedzę) że w układach klimatyzacyjnych pojazdów hybrydowych musi znajdować sie inny olej niż w układach z silnikami spalinowymi. Czy to prawda? I jaki to ma być olej w Q5 hybryda.

• 5 odpowiedzi
    • 388 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez zientar,

Witam Może ktoś posiada taki klucz do złodziejki belek dachowych? Oryginał Audi

• 4 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam ,Ktoś montował Swiatło cofania LED jakie polecicie ktore nie walą błędów?

14. Rozpoczęte przez koloboro,

Cześć, Czy jest jakaś sensowna opcja dorobienia drugiego kluczyka do Q5 USA czy zostaje tylko ASO? Pozdrawiam

15. Rozpoczęte przez Orcychidiusz,

Witam Pytanie do znawców bo za dużo niewiadomych. 1. Czy wyłączenie sos przy wykonaniu konwersji powoduje w jakiś stopniu brak możliwości do łączenia się przez zewnetrzna kartę sim, która można włączyć do slotu sim w schowku? 2.Jakiego operatora użyć najlepiej do zewnętrznej karty sim. Dzis na infolinii dowiedziałem się że niby vaidafone i cubic. 3. Czy zainstalowanie 2 karty sim w schowku uruchomi internet w Audi q5 2019 rok USA. 4. Udało się komuś uruchomić my audi w aucie z usa??

• 4 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Orcychidiusz,

Witam Właśnie jestem świeżo po montażu home car 1 usa firmy proxima. Pilot zakodowany i skopiowany do przecisku w podsufitce. No wlasnie i tu mam pytanie gdzie jest antena w aucie bo niestety zasięg wbudowanego pilota w Audi q5 jest bardzo mały i wynosi ok 3m. Pilot proxima kupiony że sterownikiem łapie z 30 m. Czy ktoś miał podobny problem?? A może wzmacnial ktos sygnał w aucie.??

17. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, auto z USA po konwersji, android auto - mapa google, Janosik działa na głownym ekranie i teraz jak zrobic zeby ta mapa pojawiła sie na zegarach/virtual cockpit na całosci (janosik i Google maps) czy w ogole jest taka mozliwosc, czy to tylko działa jak ma sie wykupiona nawigacje w pakiecie? dzieki z góry za info Czy kazde auto ma rozpoznawanie znakow drogowych? czy to jest kwestia aktywacji tylko, niestety w menu tego nie widze a wersja premium Plus

• 4 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez przemek3067,

Witam Wszystkich posiadam Audi Q5 FY 2018 r , zamierzam w najbliższym czasie zakupić videorejestrator jo numerze : 4K0063511 , czy ktoś z obecnych na forum doposażył może do swojego auta ten sprzęt ?Znalazłem również na aliexpress bardzo podobną kamerkę tylko bez logo Audi . Miał bym kilka pytań, poniżej zamieszczam linki do danych kamerek , z góry dzięki za odpowiedzi oi pomoc . Pozdrawiam https://pl.aliexpress.com/item/1005006279533457.html#nav-store https://shop.vagsystems.com/pl/p/Oryginalny-Wideorejestrator-Audi-Universal-Traffic-Recorder/1056

19. Szukam polskiej instrukcji obsługi do Audi Q5 II 80A (nowy model). Pomożecie?

• 4 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Witam, Czy osoby posiadające Q5 z USA mają tryb efficiency u siebie? Dodatkowo nawet jeśli nie macie tego trybu to czy załącza wam się tryb żeglowania w trybie comfort?( w jednym materiale na YT tak było mówione)

21. Panowie i Panie, jaką metodą wymieniać olej w skrzyni biegów s-tronic? Czytałem, że dynamicznie ponieważ statycznie nie cały olej spływa, pozostaje w podzespołach. Jakie jest wasze doświadczenie. Nadmienię, że to pierwsza wymiana, przebieg 70 TKM. Oczywiście w części mechanicznej również będzie wymieniony olej. Pozdrawiam

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 24,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez mike265,

Czesc, Auto wyjechało miesiąc temu z fabryki i mimo że nie ma pakietu technologicznego ma fabrycznie zamontowaną kamerę cofania. Czy ktoś wie jak ją uruchomić. Ps porady w stylu zgłos sie do ASO już słyszałem ? ( nr VIN : WAUZZZGU4S2054741).

23. Rozpoczęte przez Marek3003,

Czy ktoś montował dodatkowy moduł car play? Niestety u mnie nie ma. Nie ma też tego dodatkowego gniazdka dlatego ASO liczy sobie teoretycznie za taką usługę łącznie z instalacją ponad 4 tys. Zestawy na allegro od około 1 tys do 1,5. Na aliexpress są już za 700,-. Może się uda bez cła. Ale może ktoś coś wie na co zwrócić uwagę? Sam montaż nie sprawia problemu. Jak chińczyk dał radę to ja też sobie poradzę

• 4 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Część, czy może ktoś wie jak usunąć komunikat który pojawia się za każdym razem przy uruchomieniem pojazdu , próbowałem przy pomocy OBD 11 , ale po odhaczeniu trzech komunikatów w systemie System MMI próbuje się załadować , ale nic się nie dzieje .Ponownie musze włączyć te trzy funkcje aby MMI powróciło . Może ktoś to wyłączył u siebie ?

• 4 odpowiedzi
    • 883 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Ryszard_J,

witam ma ktoś wiedze na temat zielonego menu np. jak dezaktywować Start/Stop itd

• 4 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.