Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Witam czy da rade sprawdzic w Audi wszystkie wizyty w serwisie? Jakie wymiany byly przeprowadzane? Jesli tak to jak to zrobic? poniewaz w MMI jest tyllko pokazany ile zostalo do nastepnych odwiedzin w serwisie. Pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Wciąż poszukuję mego wymarzonego auta. Spodobało mi się jedno ogłoszenie. Że niby 2x fabryczny Sline. Poprosiłem o zdjęcie wlepki. I wydaje mi się, że fabrycznie to sline chyba nie był. Czy jakiś fachowiec może mi pomóc rozkminić te kody z wlepki?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 389 wyświetleń
-
-
Witam. zakupiłem Audi Q5 z USA ,lampy sa nowe na europe i maja przednie kierunkowskazy pływajace,i moje pytanie czy nie powiny byc tez to MATRIXY?
-
- 5 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć zakupiłem sobie obdeleven cos tam sobie pozmieniałem wartość auta od razu się zwiększyła Macie może jakieś doswiadczenie z tym sprzetem , macie moze jaką instrukcje do niego co moge dokladnie nim zrobić gdzie co do czego i czego najlepiej nie ruszać
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
witam po ok 1500km od odebrania auta Q5 2023 40 TFSI (konwersja z USA na PL) pojawiła mi sie taka wlasnie usterka "POLACZENIE ALARMOWE: USTERKA.OGRANICZONA DOSTEPNOSC FUNKCJI. ZGLOS SIE DO SERWISU" wraz z tym utraciłem mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android auto. Odstawilem auto na ok godzine i uruchomilem auto opnownie i komunikat zniknął i nie pojawil sie (ok 2 dni do dzis). Czy ktis z Was miał cos podobnego? Czy to jest kwestia ze SOS nie działa w Polsce w Aucie z USA nawet po konwersji zrobionej prawidłowo. Dlaczego jednak odcial mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android Auto? dzieki z góry za sugestie i komentarze
-
- 5 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, konfiguruje nowe Q5 sportback, chcę mieć dostęp ao Android Auto bezprzewodowo, jakie dodatki muszę kupić? Czy Audi Smartphone Interface wystarczy? Dodam, że nie chcę fabrycznej nawigacji
-
- 5 odpowiedzi
- 16,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zrobiłęm przymiarke koł z zimowych na letnie i oto efekt......czy nie za wysoko ?zawiesznie posiadam standardowe 1BA koło zima 255/45/20 Lato 255/40/21
-
- 5 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Mam pytanie jak długo rozgrzewa się Silnik do temperatury roboczej, bo mam wrażenie że dopiero po 15 kilometrach to trochę za długo
-
-
- 5 odpowiedzi
- 23,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Mam takie pytanie w sprawie nawigacji. Mam stare mapy z 2017 roku. Aso za wgranie nowych chce 1400,-. Obejrzałem masę filmów o tym jak wgrywać darmowe mapy 2024/2025 ale nie mam zaufania do swoich umiejętności. U mnie nie ma nikogo kto by się tego podjął. Pozostaje więc Aso lub przynajmniej montaż modułu car play? I teraz ta aplikacja. U mnie nie ma miejsca na kartę SIM. Czyli wszystko chodzi po moim telefonie gdy jest połączony ? W sumie w aplikacji tam nic nie ma. Po co mi ostatni stan licznika? Za niby możliwość kontroli auta zapłaciłem by zobaczyć o co chodzi 17.- za miesiąc i nie wiem co mam kontrolować jak auto stoi w garażu bez dostępu do internetu bo jedyny i…
-
- 5 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Panowie moglibyście pomóc nowy nabytek Q5 2017 DABX 252 Skrzynia CJF. Przebieg autentyczny 90tysiecy. Serwis ASO do momentu kupna. Wiem że w skrzyni olej nie był zmieniany i historia ASO to potwierdza. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki olej do niej zakupić wraz z filtrami kurde chyba jest kilka rodzajów i żebym lipy nie odwalil. Podam Vin będzie najlepiej. WAUZZZFYXH2043868.
-
- 5 odpowiedzi
- 965 wyświetleń
-
-
Witam... Potrzebuję wykonać serwis klimatyzacji, a nie posiadam naklejki odnośnie jaki gaz znajduje się w układzie i jaka jest jego ilość? Wyczytałem też (proszę o potwierdzenie jeżeli ktoś ma taką wiedzę) że w układach klimatyzacyjnych pojazdów hybrydowych musi znajdować sie inny olej niż w układach z silnikami spalinowymi. Czy to prawda? I jaki to ma być olej w Q5 hybryda.
-
- 5 odpowiedzi
- 388 wyświetleń
-
-
Witam Może ktoś posiada taki klucz do złodziejki belek dachowych? Oryginał Audi
-
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam ,Ktoś montował Swiatło cofania LED jakie polecicie ktore nie walą błędów?
-
- 4 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, Czy jest jakaś sensowna opcja dorobienia drugiego kluczyka do Q5 USA czy zostaje tylko ASO? Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Pytanie do znawców bo za dużo niewiadomych. 1. Czy wyłączenie sos przy wykonaniu konwersji powoduje w jakiś stopniu brak możliwości do łączenia się przez zewnetrzna kartę sim, która można włączyć do slotu sim w schowku? 2.Jakiego operatora użyć najlepiej do zewnętrznej karty sim. Dzis na infolinii dowiedziałem się że niby vaidafone i cubic. 3. Czy zainstalowanie 2 karty sim w schowku uruchomi internet w Audi q5 2019 rok USA. 4. Udało się komuś uruchomić my audi w aucie z usa??
-
- 4 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Właśnie jestem świeżo po montażu home car 1 usa firmy proxima. Pilot zakodowany i skopiowany do przecisku w podsufitce. No wlasnie i tu mam pytanie gdzie jest antena w aucie bo niestety zasięg wbudowanego pilota w Audi q5 jest bardzo mały i wynosi ok 3m. Pilot proxima kupiony że sterownikiem łapie z 30 m. Czy ktoś miał podobny problem?? A może wzmacnial ktos sygnał w aucie.??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam, auto z USA po konwersji, android auto - mapa google, Janosik działa na głownym ekranie i teraz jak zrobic zeby ta mapa pojawiła sie na zegarach/virtual cockpit na całosci (janosik i Google maps) czy w ogole jest taka mozliwosc, czy to tylko działa jak ma sie wykupiona nawigacje w pakiecie? dzieki z góry za info Czy kazde auto ma rozpoznawanie znakow drogowych? czy to jest kwestia aktywacji tylko, niestety w menu tego nie widze a wersja premium Plus
-
- 4 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich posiadam Audi Q5 FY 2018 r , zamierzam w najbliższym czasie zakupić videorejestrator jo numerze : 4K0063511 , czy ktoś z obecnych na forum doposażył może do swojego auta ten sprzęt ?Znalazłem również na aliexpress bardzo podobną kamerkę tylko bez logo Audi . Miał bym kilka pytań, poniżej zamieszczam linki do danych kamerek , z góry dzięki za odpowiedzi oi pomoc . Pozdrawiam https://pl.aliexpress.com/item/1005006279533457.html#nav-store https://shop.vagsystems.com/pl/p/Oryginalny-Wideorejestrator-Audi-Universal-Traffic-Recorder/1056
-
-
- 4 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Szukam polskiej instrukcji obsługi do Audi Q5 II 80A (nowy model). Pomożecie?
-
- 4 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy osoby posiadające Q5 z USA mają tryb efficiency u siebie? Dodatkowo nawet jeśli nie macie tego trybu to czy załącza wam się tryb żeglowania w trybie comfort?( w jednym materiale na YT tak było mówione)
-
-
- 4 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Panowie i Panie, jaką metodą wymieniać olej w skrzyni biegów s-tronic? Czytałem, że dynamicznie ponieważ statycznie nie cały olej spływa, pozostaje w podzespołach. Jakie jest wasze doświadczenie. Nadmienię, że to pierwsza wymiana, przebieg 70 TKM. Oczywiście w części mechanicznej również będzie wymieniony olej. Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 24,1 tys. wyświetleń
-
-
Czesc, Auto wyjechało miesiąc temu z fabryki i mimo że nie ma pakietu technologicznego ma fabrycznie zamontowaną kamerę cofania. Czy ktoś wie jak ją uruchomić. Ps porady w stylu zgłos sie do ASO już słyszałem ? ( nr VIN : WAUZZZGU4S2054741).
-
- 4 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Czy ktoś montował dodatkowy moduł car play? Niestety u mnie nie ma. Nie ma też tego dodatkowego gniazdka dlatego ASO liczy sobie teoretycznie za taką usługę łącznie z instalacją ponad 4 tys. Zestawy na allegro od około 1 tys do 1,5. Na aliexpress są już za 700,-. Może się uda bez cła. Ale może ktoś coś wie na co zwrócić uwagę? Sam montaż nie sprawia problemu. Jak chińczyk dał radę to ja też sobie poradzę
-
- 4 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Część, czy może ktoś wie jak usunąć komunikat który pojawia się za każdym razem przy uruchomieniem pojazdu , próbowałem przy pomocy OBD 11 , ale po odhaczeniu trzech komunikatów w systemie System MMI próbuje się załadować , ale nic się nie dzieje .Ponownie musze włączyć te trzy funkcje aby MMI powróciło . Może ktoś to wyłączył u siebie ?
-
- 4 odpowiedzi
- 883 wyświetleń
-
-
witam ma ktoś wiedze na temat zielonego menu np. jak dezaktywować Start/Stop itd
-
- 4 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-