Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Witam, mam pytanie czy orientuje się ktoś czy można doposażyc audi Q5 w elektryczne otwieranie i domykanie klapy bagażnika.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Może ktoś posiada taki klucz do złodziejki belek dachowych? Oryginał Audi
-
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, zmieniłem samochód na nowszy model z 2019r i niestety stary kabelek już nie działa, kupiłem nowy Audi q5 2019r i niestety pomimo zapewnień sprzedającego nic nie mogę nim zrobić. Wprawdzie łączy się z poszczególnymi modułami ale pisze, że auto nie jest obsługiwane. Czy ktoś tu łączył się z samochodami po 2019 roku? czy ktoś może polecić jakiś niedrogi kabelek dla amatora? Widzę sporo kabelków na ali... po ok. 400zł ale obawiam się, że i one mogą nie obsługiwać mojego samochodu. chciałem trochę się pobawić i wyłączyć start-stop i włączyć dźwięk sygnału przy zamykaniu samochodu
-
- 2 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy w ambiente w wersji białej (QQ1) powinien być podświetlony na konsoli centeralnej pod dekorem ( zaznaczyłem na czerwono w dołączonej grafice) ? W wersji kolorowej na pewno podświetlenie tam było a w mojej białej nie ma i zastanawiam się czy tak to ma działać
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Kupiłem 3-latka i kilka rzeczy mnie wkurza. Ostatnio pod blokiem chciałem przy uruchomionym silniku pogrzebać trochę w ustawieniach, wypić browara itp. ale się nie da. Nawet przy światłach w pozycji off światła pozostają włączone i tak dają po oknach że zrezygnowałem. Czy istnieje sposób aby nie świeciły przy uruchomionym silniku??? Samochód ma jeszcze rok gwarancji Audi.
-
- 7 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, zastanawiam się nad letnimi kołami . Obecnie posiadam 235/55/19 opony zimowe. Podczas jazdy czuję się jakby był balon conajmniej 60 i nie jest to dla mnie komfortowe. Chcą kupić drugą parę felg, żeby buciki były dostosowane do sezonu i przyjemnej jazdy. Zastanawiam się nad 255/45/20 ewentualnie 255/50/20. Pytanie do użutkowników, jak na takim profilu zachowuje się auto i jakie są odczucia na nierównościach, bo o estetyce nie wspomnę. Czy może pozostać na 19. ? Pozdrawiam OOOO
-
- 3 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Mam pytanie ile wchodzi tam oleju - rocznik 2018 ? Zlałem 810-830 ml ale wlałem ponad 900 może tak 940 i nie przelało się przez korek wlewowy. Trochę z litra mi się porozlewało, trochę zostało w strzykawce - nieszczelna choć nowa… chińszczyzna
-
- 10 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam , Od ponad pół roku jestem posiadaczem Adui Audi Q5 drugiej generacji 2.0 TDI 190 km , auto samo w sobie sprawuję się świetnie lecz ma bardzo mało elastyczny silnik . Z racji ,że jest na gwarancji chce wrzucić do niej box chiptuning dowiadywałem się w kilku firmach zajmujących się tym tematem . Na początku każdy proponuję program ale ,że jest na gwarancji to musi być box . Ponoć z tego silnika dużo się już nie da wyciągnąć i realnie 20-30 km i 30-40 nm . Zastawiam się czy przyniesie to jakiś efakt dla tego samochodu ? ktoś może z was robił takie modyfikacje w tym modelu ?
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Kupiłem Q5 w wersji z placu, ale okazało się, że mimo wysokiej wersji wyposażenia, brakuje regulacji podłokietnika. Zauważyłem to od razu przy pierwszych oględzinach, ale pomyślałem, że to drobiazg, który łatwo i niedrogo da się dołożyć. Niestety, rzeczywistość szybko zweryfikowała ten pomysł. Części z ASO wycenili na około 2200 zł, a robocizna wymagałaby rozebrania całego tunelu środkowego – koszt i czas są więc spore. Nie poddałem się i szukałem dalej, aż znalazłem rozwiązanie, które pozwala na prosty, beznarzędziowy montaż i dodaje dokładnie te same opcje regulacji, co pakiet fabryczny. https://matkits.pl/
-
-
- 9 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Mam takie pytanie w sprawie nawigacji. Mam stare mapy z 2017 roku. Aso za wgranie nowych chce 1400,-. Obejrzałem masę filmów o tym jak wgrywać darmowe mapy 2024/2025 ale nie mam zaufania do swoich umiejętności. U mnie nie ma nikogo kto by się tego podjął. Pozostaje więc Aso lub przynajmniej montaż modułu car play? I teraz ta aplikacja. U mnie nie ma miejsca na kartę SIM. Czyli wszystko chodzi po moim telefonie gdy jest połączony ? W sumie w aplikacji tam nic nie ma. Po co mi ostatni stan licznika? Za niby możliwość kontroli auta zapłaciłem by zobaczyć o co chodzi 17.- za miesiąc i nie wiem co mam kontrolować jak auto stoi w garażu bez dostępu do internetu bo jedyny i…
-
- 5 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich serdecznie. Rozglądam się właśnie za Q5ką i znalazłem w roczniku 2017 z przebiegiem 61 tys. km jeżdżone w leasingu. To chyba jest pierwszy rok tego rocznika. Dodatkowo miała małe zdarzenia drogowe wyceniane na 7-10k pln zgodnie z raportem z serwisu bez wystrzałów poduszek i pękania szyb. Auto jest w Autoryzowanym Salonie Audi. Poczytałem chwilkę o salonie, poczytałem chwilkę o modelu samochodu no i teraz mam zagwozdkę co robić, a pytań pojawiło się dużo, oto kilka z nich: 1. Czy brać auto po zdarzeniach drogowych zważywszy, że wszystko było wymieniane w ASO na oryginalne części? 2. Czy brać w Autoryzowanym Saonie, a może jednak od osoby pr…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam bramę wiśniowski z napędem mido 600 pracuje na czestotliwości 433,92. w aucie jest czestosliwsc 433.92 MHz-434.42 Mhz,będzie to działąć?
-
- 8 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć. Zakupiłem Audi Q5 2022r z USA z silnikiem 2.0 benzyna 265KM. W czasie kiedy auto do mnie płynie chciałbym jak najlepiej przygotować się do szybkiej naprawy i użytkowania auta. Niestety nie ma zbyt wielu informacji łatwo dostępnych w internecie. Może z Waszą pomocą uda się zebrać w tym temacie jak najwięcej informacji dla poliftowej Q5 i przyda się to równiez innym użytkownikom. Kilka pytań ode mnie: 1. Olej - ktoś wie ile oleju wchodzi do tego silnika? Jaki interwał wymiany zaleca producent i jaki olej wlewać? 2. Skrzynia - rozumiem, że to będzie s-tronic przy tym slniku? W poprzenich audi jakie miałem (A6 2009, A7 2013 oraz Q5 2014) miałem tip tronica i…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Q5 2020,hybr. po lądowaniu w rowie (jedynie uszkodzenia boczne - lewej strony ) - po kolizji zniknął prąd . Z innych aut znam wyłącznik bezwładnościowy w takich przypadkach a jak jest tu ktoś podpowie?
-
- 4 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Posiadam audi q5 2021 usa. Nie dzialaja wszysykie manetki i kierownica. Tasma sprawdzona klakson działa. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone są ok. Manetki przełożone z innego auta o tych zamych numerach też nie dzialaja. W vcds brak komunikacji z modulem kierownicy 16. Czy jest gdzieś jakiś przekaznik albo modul który za to odpowiada.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, potrzebuję instrukcji obsługi po polsku do audi q5 2.0 tdi 190 km modelowo 2018 rok. Jakby ktoś miał jakieś namiary to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Jestem nowym użytkownikiem auta jak w tytule i chciałem podpytać o kwestię spalania. Po pierwsze auto na postoju: gdy nie wyłączyłem systemu start/stop silnik gaśnie i spalanie wynosi 0, a gdy s/s wyłączam i silnik nie gaśnie spalanie wywala do maksymalnej pozycji - wiadomo, że nie będzie 0, ale czemu max? Ktoś mi wyjaśni? Po drugie nie mam jeszcze przejechane nawet 1000km - czy po dotarciu silnika spalanie auta spada?
-
- 3 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
witam ma ktoś wiedze na temat zielonego menu np. jak dezaktywować Start/Stop itd
-
- 4 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
witam,....Q5 posiada Torsen z silnikiem montowanym wzdłużnie, czy tez siedzi tam Haldex????
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, chciałbym jeszcze raz wrócić do tematu, który był podejmowany na forum - znalazłem trzy wątki. Niestety, były rozpatrywane starsze modele i żaden nie zakończył się rozwiązaniem tematu, uzyskaniem odpowiedzi na zadane pytania. Może forumowicze rozwiązali problemy i podzielą sie ta wiedzą ? Interesuje mnie przeróbka lub wymiana świateł tylnych w Audi Q5 2020 w wersji US na EU i kodowanie. Czy ktoś posiada wiedzę jak dokonać takich czynności (co jest wymagane), jakie narzędzie do kodowania i czy np. wymiana lamp na europejskie i kodowanie załatwi sprawę. No i tak najważniejsze jak je przekodować. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę o informację od koleżeństwa jaki filtr jest zalecany lub montowany na pierwszy montaż. Chciałbym dokonać dodatkowej wymiany oleju przy przebiegu 15 000 km. Silnik 2.0 TDI 140 KW.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Ile powinien wskazywać elektroniczny wskaźnik oleju po wymianie? MAX czy w połowie bo są różne szkoły.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Może ktoś ma tez taki problem jak ja z hakiem. Pacjent q5 FY 2021, zamontowany ori hak elektrycznie zwalniany. Od samego początku gdy odebrałem auto był problem z hakiem, po naciśnięciu przycisku zwalniania hak ani drgnie. Byłem już chyba z 5x w serwisie i cały czas tylko słyszę ze nie ma rozwiązania tego problemu, ze przeprowadzają konserwacje i to tyle. Hak działa może z tydzień i znowu to samo. Teraz zażądałem wymiany haka to znowu dostałem odpowiedz, ze nie da sie usunąć tego problemu bo producent nie przewidział jakiejś osłony na ten mechanizm. Miał ktoś może z was podobny problem czy to tylko w moim aucie występuje taka usterka?
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, poszukuję rady co do doboru opon. Sprawa dotyczy Q5 TFSIe rok 2020 na kołach 20 cali. Chciałbym założyć na felgi 20 cali opony całosezonowe. Mieszkam w części kraju gdzie zimą mamy około 6 dni ze śniegiem, nie jeżdżę w góry i raczej na moich drogach śnieg nie leży. Poszukując opon całorocznych w rozmiarze 255/45 R 20 na tknąłem się na dylemat. Opony całoroczne z homologacją Audi (ale bez znaczka śnieżynki 3PMSF) czy też opony bez homologacji Audi ale przetestowane przez np. ADAC w warunkach śniegowych (ze znaczkiem śnieżynki 3PMSF)? Które wybrać? Opony z homologacją jakie znalazłem to Pirelli Scorpion Verde All Season ale bez śnieżynki, innych nie znalazłem…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy ktory bezpiecznik lub co to moze byc nie swieca mi przy otwieraniu bagażnika lampki led te podłużne po lewej i prawej strony w środku bagażnika.nie mogę znależć ktory to bezpiecznik i co może też być przyczyna audi q5 tfsi rocznik 2018 .serdeczne dzieki za pomoc
-
- 7 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-