Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Witam, czy jest ktoś kto potrafi przeprowadzić konwersję q5 rocznik 2024 z USA na Europę
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Od marca br. mam Q5. Dopiero teraz jesienią, jak pewnego razu auto postało kilka dni na ostrym deszczu, zauważyłem chlupanie w tylnej klapie, przy jej otwieraniu/zamykaniu. W przestrzenie blachy, w profile klapy bagażnika dostaje się woda. Zdjąłem lampy tylne, mocowane na 3 śruby. Uszczelniłem te punkty ale nic to nie pomogło. Zdemontowałem tapicerkę klapy od wewnątrz, ale nic tam niepokojącego nie widzę. Ma ktoś pomysł o co chodzi? Z grafik gołych klap wynika, że jest kilka otworów, którymi może się wlewać woda ale przy założeniu nieszczelności tylnej szyby. Czy myślicie, że po kilku latach szyba mogła się po prostu odkleić, przynajmniej w jakimś fragmencie? W załączeniu…
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , Od ponad pół roku jestem posiadaczem Adui Audi Q5 drugiej generacji 2.0 TDI 190 km , auto samo w sobie sprawuję się świetnie lecz ma bardzo mało elastyczny silnik . Z racji ,że jest na gwarancji chce wrzucić do niej box chiptuning dowiadywałem się w kilku firmach zajmujących się tym tematem . Na początku każdy proponuję program ale ,że jest na gwarancji to musi być box . Ponoć z tego silnika dużo się już nie da wyciągnąć i realnie 20-30 km i 30-40 nm . Zastawiam się czy przyniesie to jakiś efakt dla tego samochodu ? ktoś może z was robił takie modyfikacje w tym modelu ?
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
witam,....Q5 posiada Torsen z silnikiem montowanym wzdłużnie, czy tez siedzi tam Haldex????
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Może ktoś ma tez taki problem jak ja z hakiem. Pacjent q5 FY 2021, zamontowany ori hak elektrycznie zwalniany. Od samego początku gdy odebrałem auto był problem z hakiem, po naciśnięciu przycisku zwalniania hak ani drgnie. Byłem już chyba z 5x w serwisie i cały czas tylko słyszę ze nie ma rozwiązania tego problemu, ze przeprowadzają konserwacje i to tyle. Hak działa może z tydzień i znowu to samo. Teraz zażądałem wymiany haka to znowu dostałem odpowiedz, ze nie da sie usunąć tego problemu bo producent nie przewidział jakiejś osłony na ten mechanizm. Miał ktoś może z was podobny problem czy to tylko w moim aucie występuje taka usterka?
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Od niedawna zaobserwowałem dziwne wibracje, drgania na kierownicy jak by zrywanie przyczepności przy zawracaniu (prawie maksymalny skręt) i to z niedużą prędkością. I to na oponach letnich jak i zimowych na których jeżdżę drugi sezon przy czym wcześniej tego problemu nie było.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Jakby ktoś nie miał co robić i chciał trochę pomajsterkować to polecam dodatkowe wyciszenie tylnej części. Ja mam pewnie jak wszyscy przednią szybę niby dźwiękoszczelną i dodatkowo przednie w drzwiach klejone podwójne. Z przodu jest rewelacyjnie cicho ale z tyłu już nie jest tak super. Wyciągnęłam styropian i całą blachę wykleiłem matą butylowa. Nadkola i błotniki tam gdzie się dostałem to mata plus pianka. Zajrzałem też pod maskę. Może nie jest ładnie ale pod oryginalnym wygłuszeniem nie widać ingerencji, wszystko się mieści, Jak już zupełnie nie będę miał co robić to może zajmę się drzwiami jak opisuję to ten gość z Youtuba P.S. polecam na jego kanale jak opisuje …
-
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktos wiedze, które poprzeczki do relingów zintegrowanych jakie są w Q5 sa najniższe (najbliżej dachu). Moje typy to Thule WingBar Edge albo MontBlanc Xplore. Jest tez Yakima FlushBar ale wydaje sie wyzsza. Pozdrawiam!
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich... Jak w temacie ... Czy jest możliwość zamkniecia klapy bagażnika z pilota? (jakie muszą być spełnione warunki, auto zamkniete otwarte itd...) Ktoś coś?
-
- 1 odpowiedź
- 907 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, Czy jest mi ktoś w stanie jednoznacznie odpowiedzieć czy w Q5 FY 2021 jest w standardzie bezprzewodowe Andorid Auto czy tylko po kablu?
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
jak wymusić uruchomienie silnika spalinowego na postoju gdy aku hybrydy naladowany i chce ruszać wyłacznie na elektryku .........
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Żona miała niewielką stłuczkę (wymiana zderzaka przedniego, atrapy, światła) i po odebraniu auta zaczęliśmy słyszeć dziwny dźwięk, który dochodzi z przedniej lewej strony. Wcześniej nie mieliśmy takiego problemu. Oczywiście podczas wizyty w aso nic nie hałasowało, dopiero po wyjeździe...w każdym razie to się pojawia zazwyczaj po jakimś czasie od rozpoczęcia jazdy i nie ustaje po zaparkowaniu, dopiero po zgaszeniu silnika. To mocno irytuje. Będę wdzięczny za jakieś sugestie. IMG_2888.MOV
-
- 1 odpowiedź
- 773 wyświetleń
-
-
Witam, czy może ktoś wie jaki hak holowniczy można zamontować do Audi Q5 TFSI e (hybryda plugin) 2020, albo wątek gdzieś na forum lub w necie gdzie jest to opisane ? Probowałem wyszukać ale porażka. Interesuje mnie najlepiej numer katalogowy OEM Audi lub Westfalii. Wiem, że była taka opcja możliwa już na etapie zamówienia pojazdu z fabryki ale jakioś nie potrafię odnaleźć numeru katalogowego a to co można znaleźć w sklepach internetowych (dedykowane do tego modelu) nie wyglądają na takie które by pasowały - lepiej mieć numer katalogowy. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, kogo polecicie do podniesienia mocy w Audi SQ5 z 2020r. z mazowieckiego albo łódzkiego. Może się ktoś pochwali jaki mu wyszedł wynik i czy robił tylko stage 1 czy coś więcej dłubał i jaki osiągnął wynik
-
- 1 odpowiedź
- 574 wyświetleń
-
-
Dziś spotkała mnie niemiła niespodzianka. Auto nie odpala. Wszystko działa normalnie do momentu naciśnięcia przycisku Start. Na desce doszła taka biała ikonka auta w kółku przerywanym z małym trójkątem z wykrzyknikiem. Po podłączeniu aplikacji z telefonu mam jak poniżej. Bardzo mnie dziwi tylko 75Ah. Myślałem, że mam minimum 95.
-
- 1 odpowiedź
- 750 wyświetleń
-
-
-
Witajcie. Czy może ktoś podpowiedzieć, jak sprawdzić jaki rodzaj karty sim mam w swoim aucie? Pytanie dotyczy Q5 S-line 2021 sprowadzonego z US.
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie czy orientuje się ktoś czy można doposażyc audi Q5 w elektryczne otwieranie i domykanie klapy bagażnika.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Szczęśliwy posiadacz O5 2021 plug -in. Próbuję zalogować się na Myaudi. Niestety wymagany VEHICLE CODE. Gdzie go namierzyć skoro mam 1 kluczyk bez żadnych oznaczeń. ( Wersja USA )
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o pomoc w sprawie schematu tylnych swiateł Audi Q5 FY klapa oraz zderzak, nie działa także radar. Chcę sprawdzić wiązkę i nie znam pinologi. Proszę tez o pomoc w sprawie drzwi nie moge ich otworzyć z zewnątrz oraz wewnątrz prawa strona przód i tył. Pozdrawiam Robert P.S. Jeśli ogę komuś pomóc VCDS-em na terenie Radomia służę pomocą.
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, sprowadziłem auto z wystrzelonymi pasami bezpieczeństwa (przód i tył) i potrzebuję porady jak sie zabrac do ich demontażu, aby wysłac do regeneracji, może ktoś przerabiał temat?
-
- 1 odpowiedź
- 533 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam czy mamy tu kogoś kto posiada Audi sound system i dokupił pakiety dźwięku? warto płacić abonament? jest jakakolwiek różnica? Q5 2025 :)
-
- 1 odpowiedź
- 853 wyświetleń
-
-
Witam, Szukam Felgi do swojego auta na lato . Obecnie mam R20, ale chciałbym R21 - Widziałem takie , jakie mnie się podobają w A3 - Czy sa takie w romiarze R21 i podeszłyby do Q5 ? Felga AUDI.pdf
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam Q5 z 2018 z kanady i oczywiście menu usa i france i pytanie moje czy istnieje mozliwość przekodowania za pomoca karty na polskie menu z obsluga glosowa ?
-
- 1 odpowiedź
- 792 wyświetleń
- 1 obserwujący
-