Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B5 (1995-2001)

Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez JacekG,

Witam. Posiadam Audi A4 B5 Combi 2.8 +LPG manual 97 rocznik i pojawił się problem. Oddałem samochód do mechanika:- wymiana: rozrząd, chłodnica oleju, chłodnica wody, termostat, pompa wody, napinacz paska rozrządu, uszczelki dekli zaworów, uszczelka misy oleju, pasek alternatora, olej, filtr oleju. Po przejechaniu 500 km, silnik zaczął nie równo pracować i jakiś stukot w silniku. Może ktoś miał coś podobnego, albo może doradzić co mam sprawdzić, ponieważ obawiam się że mechanik coś zwalił i może się do tego nie przyznać, lub będzie zwalał na coś innego żeby kasę wyciągnąć.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez nemo6,

Witam, mam problem z działaniem oświetlenia wnętrza A4 B5 2001. Po otwarciu jakichkolwiek drzwi nie zapala się światło. Czerwone lampy w drzwiach działają ok. Poświetlenie pod nogi również. W związku z tym zakładam, że mikrostyki w drzwiach są ok. Światła po włączeniu ręcznym działają, więc zasilanie jest. Gdzie szukać usterki? HELP!!

• 0 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Bartek Audi,

witam mam problem. Nie mam oświetlenia wnętrza w mojej audi A4b5 2000r lift kombi 1.8 mianowicie po otworzeniu drzwi nie uruchamia mi się oświetlenie wnętrza tylko pali sie w nogach i w drzwiach oraz w bagażniku jak go otworze co ja mam zrobic sprawdzałem juz pompke centralnego zamka i nic HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez ramirezfussy,

Silnik 1.6 ANA i AHL - fajny! Mechaników brak! jak bierze olej to: sprawdź ezektor czy działa prawidłowo szczelność układu olejowego: uszczelka pod mocowaniem filtru odma rurka co idzie do góry i łączy się z rurą dolotową do przepustnicy lubi ją olej zeżreć simering rurki z pokrywy zaworów łącząca z dolotem powietrza rurka bagnetu jesli skacze ci korek wlewu oleju to znaczy że masz nieszczelny układ olejowy i będzie brał olej, coraz bardziej bo zapycha pierścienie olejowe co w efekcie doprowadzi do ich zapieczenia. Temat przerobiony prze zemnie wymiana pierścieni remont silnika, niestety 100,000 km…

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez hammer,

witam chciał bym dowiedziec sie czegoś o nagłosnieniu do mojego audi a4 b5 avant 1998.r do tej pory miałem orginalne audi ale już pierdzą i chciał bym wstawić coś ciekawego i z dobrym z bitem chciał bym usłyczeć wasze zdanie nad jakimi głośnikami dobrze sie zastanowic wszystkie propozycje mile widziane z góry dzięki pozdrawiam seba

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Od jakiegoś czasu w samochodzie mojego ojca mam problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi za pomocą pilota. Gdy zamykam drzwi za pomocą kluczyka wszystko jest OK, natomiast gdy planuję zamknąć lub otworzyć drzwi za pomocą pilota, pojawiają się problemy - trzeba kilka razy nacisnąć, żeby zamknięcie lub otwarcie drzwi doszło do skutku. Ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 10 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez wyder657,

siemka mam takie pytanie odnosci klimatronika w audi a4 1996 r jest to stary dziadek fakt. wycziscilem go calego i mimo czyszczenia dalej klawisze raz dzialaja raz nie. tuz po wyczyszczeniu moglem klimke wylaczyc wlaczyc. regulowac temperature. nawiew etc. a teraz zostalo jak bylo, dziala nawiew na szybke ew mozna wyl naciskajac na auto. i regulacja wiatraka . temp tylko wzwyz co jest bardzo denerwujace klima non stop. jesli chce wylaczyc klima musze caly nawiew wylaczac regulacja od wiatraka . ... spotkal sie ktos moze z tym problemem?

• 0 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Moczuny,

Witam. mam problem z radyjkiem tego typu że czasami działa a czasami nie. Gdy chcę go włączyć to zapala się jedynie podświetlenie ekranika, a dopiero w momencie odpalenia silnika załącza go ale sporadycznie. Zazwyczaj z rana jak jadę do pracy to działa. ale w dzień nie chce załapać. Mam nagłośnienie bose ze zmieniarką i nie chcę kombinować w zmiany. Miał może ktoś podobny problem ? Z góry dziękuje za pomoc. Po regeneracji alternatora sytuacja się poprawiła, radio gra ale zdarza się mu nie włączyć jak stoi na słońcu.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Xcy,

Witam, od kilku dni odnotowałem dziwne "cykanie" w pobliżu bezpieczników. Niestety nie mam pojęcia co to może być. Nie wykryłem, żadnej zależności pomiędzy ilością obrotów, prędkością, a występowaniem "cykania". Czasem jest silniejsze, czasem ustępuje. Ratujcie Film z "cykaniem" w załączniku. Audi A4B5 1997 ADP 1.6 Benzyna + LPG Pozdrawiam, Łukasz VID_20200630_120218.mp4

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  10. Czy turbina z silnika AHU w Passacie, pasuje do silnika AJM w Audi A4, który ma taką samą liczbę koni (116 KM)? Pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez neo_30,

Witam. Auto dymi strasznie po odpaleniu.Jak silnik się nagrzeje to mniej. Rozrząd sprawdzony, wtryski podmieniane, zero poprawy. Mam logi z vcds-a u kolegi zrobiłem. Mogę je wrzucić jak ktoś mógłby w nie zerknąć. W grupie 000 zastanawia mnie to: blok 2 - 255 blok 4 - 078 dwa razy więcej..

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Artur K,

Witam. Od jakiegoś czasu po uruchomieniu silnika, na zimnym slysze przez okolo minute moze dłużej taki dźwięk jakby bzyczenie ( wstawiony film) i przechodzi jak silnik sie lekko rozgrzeje. Nie wiem czy to cos od rozrusznika jakiegoś czy rozrządu. Jestem kompletnie zielony. Jestem umowiony na wymiane rozrządu tak czy siak ale może to coś innego. Pozdrawiam VID_20181202_112256.mp4

• 3 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez DRóżyk,

Witam . Jestem posiadaczem audi a4 b5 benz+gaz z 1995r . Gdy odpalam silnik słyszę dziwny dźwięk z przodu silnika. Dźwięk jak by coś chrupotało . Gdy zwiększam obroty to nic nie słychać , ale gdy obroty opadają , to dźwięk wraca. Niestety musiałem wyjechać , Ale dźwięk jest co raz głośniejszy i częściej występuje. Czeka mnie jeszcze powrót 1000km i nie wiem czy auto wytrzyma. Może będziecie wiedzieli , co to może być , i czy auto wytrzyma. Dziękuję i pozdrawiam .

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez zbikas4,

Witam gdzie znajduje się Fabryczna centralka alarmu A4 B5 , nie zapala mi prawych kierunkowskazów i brak jest sygnału otwierania i zamykania ??

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez pitus19872,

Witam:) Chciałbym dowiedzieć się czy w moim Audi A4 1,9 TDI 130KM 2001 rok znajduje się filtr cząsteczek stałych czy nie?? W jaki sposób moge to sprawdzić? Dodam, że niestety kupiłem auto bez książki, a tabliczka w bagażniku jest nieczytelna:( Nie wiem jaki olej wlać do silnika...specyfikacja 507.00 czy 505.01?? Z góry dziękuje za pomoc:) Pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 19,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez geno,

Witam, chciałbym założyć w moim samochodzie gaz, lecz trochę się waham. Nie wiem czy jest to tylko zysk czy zysk i ryzyko. Uważam mój samochód za świetne auto ale troszeczkę zżera mnie paliwo, zdaję sobie sprawę z tego że gaz jest dwa razy tańszy od oleju czy paliwa. Może ktoś zna jakieś wady i zalety zakładania gazu, i mi pomoże. Pozdrawiam Grzegorz

• 6 odpowiedzi
    • 15,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Grajos14,

Audi a4 b5 avant 2001r. Chce zmienić głośniki z przodu. Jakie polecanie tak żeby był i bas i jakość dźwięku dobra oczywiście najlepiej jak najtaniej ale powiedzmy do 150zl.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez cHelios,

Witam, od niedawna jestem posiadaczem audi a4 b5 2000r z silnikiem 2.4 V6. Mam problem z niegrającymi głośnikami w tylnej półce, wygląda na to, że są odłączone, przy jednym jest jakaś kostka, ale nie mam pojęcia gdzie ją podłączyć. W audi mam radio ze zmieniarką widoczne na zdjęciu.

• 0 odpowiedzi
    • 10,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez pawelp1320,

Witam, zaczynam przygodę z car audio i jestem jeszcze zielony w tym ale chciałbym coś poprawić w swoim Audi. Z przodu musiałem wyrzucić głośniki bo się membrana zlasowała i kolega dał mi głośniki z tylnych drzwi od Opla i muszę przyznać że całkiem całkiem grają, bardziej wysokotonow, ale przy maxymalnym podgłośnieniu trochę nieczysto grają. Zajrzałem też do tyłu i tam są oryginalne od Audi ale zauważyłem też wzmacniacz który był podpięty tylko do głośnika po lewej stronie. Trochę dla mnie to dziwne i zastanawiam się czy nie kupić lepszego wzmacniacza bo jest ten malutki oryginalny i podłączyć do tylnych głośników i subwoofera. Wiem że było wiele tematów tego typu ale w ko…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez wujeczek333,

Witam Założyłem hak do mojej Audi i zastanawiam się teraz nak podpiąć instalacje elektryczna? Czy ktoś z was borykał się już z tym tematem i mógłby mi podrzucić jakieś pomysły. Słyszałem,alem już że potrzebuję modułu, sprzedawca haka mówił że nie koniecznie. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez mwmisiek82,

witam Was wszystkich!! dosc dawno mnie tutaj nie bylo:)....Mam pytanko...odnosnie hamowni a skrzyni automatycznej Jak juz wiecie mam nadal swoja Andzie A4B5 1.9 Tdi 110KM w automacie:) te 110KM troche mi spedzaja sen z powiek bo pala ok 9,5 litra w miescie i cos mi sie wydaje ze pare juz padlo:( m chcialbym sie dowiedziec czu istnieje mozliwosc sprawdzenia mocy na hamowni z automatem , czy cos sie ze skrzynia nie zrobi( po remoncie kilka miesiecy) i gdzie w ogole moge takowa znalesc w woj slaskim , najlepiej w okolicach Sosnowca.Bardzo Was prosze o informacje !! POzdrawiam mwmisiek82

• 5 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez mathewpro,

Witam Mam problem z oryginalnym radiem w audi a4 95r. Radio wygląda troszkę inaczej niż to które jest opisane w przyklejonym temacie o rozkodowywaniu,ale jest bardzo podobne. Gdy się włącza jest napis "BOSE" Problem leży w tym że potrzebuje manualnie ustawić stację radiową ,nie za pomocą automatycznego wyszukiwania, i za cholerę nie wiem jak to zrobić :x Jest w stanie mi ktoś pomóc? Pozdrawiam. Edit: Już znalazłem w oryginalnej instrukcji radia (trzeba na 2 sek. przyt3ymać obydwa przyciski góra dół < > i zmienia sie na manual. Ale teraz mam nowy problem Gdy Ustawiam już sobie jakąś tam fale np 86.5 i odpalam transmiter z tą samą falą to radio ładnie łapie fale ,wsz…

• 0 odpowiedzi
    • 17,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez dextasy,

Witam, Przyszła pora na pierwszą wymianę oleju w moim Audi A4. Niestety ciężko mi ustalić jakim olejem jest obecnie zalane moje autko. Poczytałem trochę na forach i chyba się zdecyduje na olej Mobil S 15W40 półsyntentyczny. Audi A4 1.6 105 km - 1999 r. Czy będzie to dobry wybór? Proszę o pomoc Pozdrawiam,

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 16,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez pawelt55,

Mam do Czytelników forum takie pytanie : Interesuje Mnie Wasze zdanie dotyczące niezawodności silników benzynowych . Jaka pojemność jest najbardziej przez Was polecana i dlaczego ? Uprzejmie proszę o uzasadnienie . Z góry DZIĘKUJĘ .

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 10,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez mwmisiek82,

witam! szukam info nt. amortyzatorów do a4 b5tdi. czy kupić KAYABA czy jakies inne np. SASCH?? gazowe czy olejowe?? a co z tarczami i klockami ? czy to prawda ze wymiana klocków tarcz i amortyzatorów z częściami to koszt ok 2000zl - 2300zl???? aha czy jeżeli stuka mi lewy górny wahacz mogę tylko jego wymienić czy muszę cały komplet? pozdro i czekam na odp... POTRZEBOJE SZYBKIEJ ODP PLISSS BO MI ANDZIA KLĘKA

• 8 odpowiedzi
    • 20,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.