Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam, Jak w temacie. Jak uzupełnić olej w skrzyni biegów. Problem w tym, że miałem uszkodzoną chłodnicę i byłem zmuszony ją wymienić, tym samym wyleciał olej. Gdybym mógł to pewnie zawitałbym u mechanika (tak dla pewności), aczkolwiek samochód jest uziemiony. Muszę to zrobić sam, z resztą lubię taką grzebaninę. Robię to pierwszy raz, tak więc wolę się poradzić jakiegoś profesjonalisty. Druga sprawa to ile oleju wlać? Bo nie wiem jaki poziom oleju jest aktualnie, a w internecie są informację dotyczące wymiany oleju, np. mozna wlać 1,3l , 2,5l a nawet 5l. Wycztałem, że do mojego modelu skrzyni należy wlać G052180A2 Febi. Z góry dzięki.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 4,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez markf,

Padł mi głośniczek zamontowany w zegarach sygnalizujący miedzy innymi stan rezerwy paliwa. Czy jest możliwość demontażu zegarów bez zdejmowania koła kierownicy. Próbowałem go wczoraj wyciągnąć lecz poległem .Zdjąłem maskownicę odkręciłem dwie śruby , kierownicę opuściłem na maksa w dół i nic. Czy ktoś z kolegów mógłby udzielić mi rady jak to zrobić.pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 7,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam koledzy jak wiecie jak zdemontowac tylna wycieraczke w b6 kombi to prosze nap bo zdjelem tapicerke odkrecilem na zewnatrz srube i jest ciasno a nie chce szprpac bo to w szybie i nie chce zeby pekla jak wiecie to pomocy z gory dzieki

• 1 odpowiedź
    • 9,4 tys. wyświetleń
  4. Witam, Mam taki problem, spaliła mi się żarówka stopu (lewa). Wiem jak wyjąć lampę ale była klejona i mam problem z wyciągnięciem jej z błotnika (po odkręceniu śrubki w boku bagażnika). Właśnie te plastikowe bolce lampy co wchodzą w błotnik były klejone. Nie chcę ich połamać i zastanawiam się czy po zdjęciu tapicerki w bagażniku da się wsadzić rękę do błotnika żeby je spróbować wypchnąć od środka. Czy moglibyście podpowiedzieć jak zdjąć boczną, lewą tapicerkę bagażnika ? Dzięki i pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 17,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez barteek,

Witam!!! Jakieś 2 miesiące temu pojawiły się stuki w przednim zawieszeniu dochodzące jak mi się wydaje z prawej strony. Mechanik zdiadnozował wybitą końcówkę kierownicy więc zamówiłem 2 szt Lemfordera za prawie 300PLN. Kiedy dawałem auto na wymianę tarcz z przodu, inny mechanik stwierdził, że to nie końcówka tylko 2 drązki wahacza (lewego o dziwo) i może mi je wymienić za 420PLN. Ciśnienie od razu mi podskoczyło i zarządałem tylko wymiany tarcz, bo skoro każdy mechanik twierdzi co innego postanowiłem sam spróbowac zdiagnozować problem. Druga sprawa, że niby powinno się wymieniac wahacze kompletami, a nie pojedyncze drążki. Proszę doradźcie mi jak się zabrać za szczególową…

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 29,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam, czy wie ktoś jak zdjąć gałkę, żeby zmienić mieszek w dźwigni od biegów, z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez slawekpolo,

Witam padł mi akumulator a nie wiem czy stary jest oryginał a4b6 130km 1,9 tdi quattro 2003r doradżcie jakiej firmy i jakie parametry.Z góry dzięki i pozdrawiam

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 50,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez RAYDER,

Zakupiłem Piękna Audi A4 S4 z silnikiem1.8T Quattro :-) 140kW 190PS chcę zainstalować sekwencyjny gaz tylko nie wiem jakiej marki a chcę być zadowolony co zaproponujecie i jakie macie doświadczenia z gazem przy tym motorze?

• 6 odpowiedzi
    • 10,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam jaki olej lejecie do audi b6 2001r 131ps 1.9 TDI na pompowtryskach,przejechane 210 tys km. syntetyk, połsyntetyk ? doradzcie mi dzięki z góry

• 1 odpowiedź
    • 15 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez GregW,

Chciałbym przeczytać wasze opinie na temat oleju silnikowego jaki należy stosować do silnika 1,9 TDI 101KM PD w Audi A4 B6 (2002r.)Obczytałem się że podobno ma być to norma 505.01 lub 506.01, ale jaki konkretnie będzie najlepszy. Czy olej Aral 5W30 Long Life to dobry i odpowiedni olej do tego silnika? Napiszcie proszę co ile km trzeba go wymieniać w tym modelu? Będę wdzięczny również za informację na temat rozrządu (co ile km trzeba wymieniać? jaki zestaw rozrządu wybrać? i ile to kosztuje

• 1 odpowiedź
    • 6,5 tys. wyświetleń
  11. Witam, Mam pytanie, pewnie dla wielu z was banalne,ale dla mnie niekoniecznie . Chciałam wymienić olej silnikowy w moim aucie, ale nie wiem jaki będzie najodpowiedniejszy. Posiadam audi a4 avant B6 z rocznika 2004, 1, 6 benzyna 75 Kw- stan licznika 192 000 km, z tego co wiem wczesniej był wlany 5 W-40 . Jaki teraz powinnam użyć syntetyk , czy półsyntetyk? Proszę też o wskazanie konkretnej marki. Będę wdzięczna za podpowiedź

• 1 odpowiedź
    • 7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez PetereQ,

Witam kolegów. Powiedzcie mi jaki nelazy kupic plyn do ukladu wspomagania i czy moge dolewac nawet jesli nie wiem co bylo wlane wczesniej ?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 72,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Meryl,

Już od jakiegoś czasu noszę się z zakupem VAGa na własne potrzeby. Czy możecie mi powiedzieć jaką wersję najlepiej kupić i gdzie ? Samochody jakie potrzebuję obsługiwać Audi A4 B6 2003- głównie Audi A6 C6 2005 VW golf V 2005 VW golf V 2008 Skoda octavia 2010 Czy jest jakaś uniwersalna wtyczka do tych modeli? Dziekuję za odpowiedź

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 17,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez slawekpolo,

Witam poradźcie mi jakiej firmy oponki letnie jest ich tyle że nie mam pojęcia jakie z góry dzękuję

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez yin@yang,

Witam, Muszę wymienić w moim audi 2.4L V6 świece zapłonowe i polecono mi NGK. Bardzo proszę o pomoc i sugestię jakie mają to być świece, chodzi mi o jakiś dokładny symbol świec NGK żebym wiedział co zamówić. Dziękuję i pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez vajcha,

Czy może ktoś polecić jakieś dobre tarcze klocki do s4. Nie jeżdze jakoś super sportowo ale czasami trzeba schamować z większej prędkości i szkoda aby po czymś takim się zwichrowały. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez iareczek,

Witam. Tak jak w temacie chciałbym do swojego Audi A4 B6 avant z 2004 roku kupić alufelgi z oponami. Czy alufelgi + opony 215/45/R17 to dobry wybór? Jak się na nich będzie jeździło po naszych polskich drogach. Czy lepszy wybór to 225/45/R17? Proszę o jakąś pomoc przy wyborze. No i oczywiście jaka najlepsza firma aby kupić opony. Pozdrawiam iareczek

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez rafalnl,

witam wszystkich! Planuje wymienic zawieche w mojej audiczce.Mam na oku fajny zestaw obnizonego zawieszenia o 30mm firmy Eibach ale wacham sie czy nie lepsze bedzie orginalne zawieszenie. Dodam jeszcze ze chcem zalozyc 18 calowe fele. Doradzcie mi koledzy jaki wariant bedzie lepszy

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam pytanko bo mam w moim a4 jedna pamiec od komputera nie ma terazniejszej i ogolnej np sredniej predkosci czy zuzycia paliwa czy to idzie jakos wlaczyc bo widzialem na niekturych zdj ze na wyswietlaczu jet 1 i 2 pamiec z gory dzieki za odp

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez aniolwadowic,

Witam jak sie sklada oparcie tylnej kanapy ?? dzieki za info

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez victor31,

Witam.Jako, że od niedawna jestem posiadaczem a4 b6 2003r prosiłbym o pomoc w skasowaniu serwisu.Zainstalowałem polskiego VAG-a 4.9.Połączyłem się z autkiem i weszłem w zakładkę licznik.Dalej po wejściu w opcje kasowania licznika otwiera mi się okienko z zakładkami olej, Ispekcja 1, Inspekcja 1, Inspekcja 2.Na wszystkich kanałach wyświetla mi się 0.Klikając w poszczególne zakładki nic się nie dzieje i serwis się nie kasuje.Proszę o pomoc bo być może coś robę źle.

• 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez wiktor36,

witam wszystkich powiedzcie mi jak jest na prawde z otwartymi klapkami nawiewu w audi a4/b6 czy jak przyciski otwarcia konkretnego nawiewu się świecą to klapki są otwarte czy jak są pogaszone to są otwarte ? bo nie mogę dokładnie dojść bo jak bez klimy kontrolki się świecą to nawiew coś leci a jak włączę klime na automat to kontrolki gasną a nawiew też leci i nie wiem czy są zepsute te nawiewy czy coś nie domyka się?

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Gacekchg,

Witam od kilku dni borykam sie z takim problemem. Mianowicie kiedy postoi kilka godzin nie chce odpalic , akumulator wszystko kreci i nic. Kiedy wezme na pych i startuje z dwojki odpala odrazu. Ale nie zdarza sie to za.kazdym razem. Nie raz jest tak ze stoi cala noc i pali bez problemu a nie raz postoi 8h jak jestem w pracy i juz nie chce palic. Czy ktos zna moze przyczyne ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam mam pytanie po jakim okresie ile lat lub po ilu kilometrach trzeba wymienic olej w skrzyni biegów w automacie i czy ktoś orientuje sie jaka jest cena

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez semi,

Witam, Zauważyłem parę dni temu, że prawy kierunkowskaz nie działa prawidłowo Po włączeniu mrugnie 2 razy prawy, potem ponownie 2 razy lewy i dopiero zostaje na stałe na prawym. Jeśli trzymam u góry manetkę kierunkowskazu to jest OK .... ale to jest upierdliwa jazda Odkręciłem górę kolumny kierowniczej, wysunąłem kierownicę na max do przodu górna osłona mi odeszła, ale dolną już nie wiem jak zdjąć... Czy Ktoś z Was nie wie, czy tam są krańcówki - może jakaś możliwość regulacji? Przy delikatnym podniesieniu manetki (bez zatrzaśnięcia) wszystko chodzi OK. A4/B6 - sedan 2002 r. Pozdrawiam,

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 15,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.