Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam Mam taki problem odłączyłem akumulator do ładowania w Audi A4 b6 2002r. po naładowaniu podłączam aby odpalić samochód i jak przekręcam kluczyk w stacyjce to jest taki dźiwęk jakby zwarcie oraz nie mogę zamknąć ani otworzyć samochodu używając kluczyka tylko mogę go zamnknąć i otworzyc wkładając kluczyk do drzw, a także pali się kontrolna od kontroli trakcji. Pomóżcie
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam ma audi a4 b6 2002r. jak odłączyłem akumulator to po podłączeniu nie mogę ani otworzyć ani zamknąć samochodu z pilota. A co jest jak jest takie jakby zwarcie po podłączeniu akumulatora. Jest mozliwość by przez to że sie jakieś małe zwarcie zrobiło padła centralka?. Pomóżcie
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
witam od 3 dni jestem.posiadaczem.audi a4 b6 2.5 tdi. Nie zauwazylem.by przy odpalaniu auta poziomowaly sie ksenony . Ale gdy dalem auto do zrobienia klimatyzacji wymieniali.czujnik klimy przy chlodnicy chyba musieli zdjac lampe by sie dostac nie jestem pewny po zrobieniu wyskoczyl blad na zegarach od poziomowania swiatel i fakyycznie jedna lampa swiecila nizej. Po podpieciu kompa bledu lampy od kierowcy z poziomowaniem jakies spiecie skasowaniu go kolega to robil mnie mie bylo przy tym lampa wrocila na swoja wysokosc co prawda lewa byla nizej ale.obie sie zrownaly i blad nie swieci na zegarach. Pytanie moje brzmi czemu przy wlaczaniu swiatel swiatla nie robia gora dol au…
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanko czy felgi stalowe 6Jx15H2 ET45 o rozstawie śrub 5x112 z oponami 205/60/R15 będą pasowały do Audi A4 B6 Avant, bo w rozmiarach zalecanych do tego modelu Audi, nie ma podanego takiego wymiaru, a felgi podobno pochodzą od audi A4???
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
jaki najlepszy olej do silnika 1.9 awx przebieg 250 .000 km.
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie . Posiadam audi A4 B6 . 1.9 130konną Mam problem , (nie wiem czy opiszę to precyzyjnie ale postaram się na tyle ile dam radę) mianowicie.... przy zmianie biegu na wyższy z II na III itd po naciśnięciu sprzęgła szykując się do zmiany biegu ,któraś z (rolek) nie wiem, wyraźnie jest usłyszalna w kabinie aż gdy obrotomierz spadnie do niskich obrotów . Dodam tylko gdy prędkość jest większa tym hałas jest większy tylko przy zmianie biegu .Naprawdę nie wiem co to może być nie wiem jak jeszcze to mogę opisać ,na mój rozum wygląda to jak by któraś z rolek była luźna .... nie wiem . Dlatego pisze do was z tym problemem . mam nadzieję o pomoc od was . Z…
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,1 tys. wyświetleń
-
-
na zimnym silniku cyka dziwnie po przejechaniu kilku kilometrów przestaje ale tez przy ruszaniu cyka jakby któraś rolka. pomocy
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć , pacjent A4 B6 2.0 FSI 150KM, falowanie obrotów na biegu jałowym , telepanie całym samochodem , jedyny błąd P1504. Audi OE 06D103221G 06F103217 Audi OE 06B 133 299 C Stawiam tylko na te 2 przewody ewentualnie gumy na kolektorze , czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał ?
-
- 1 odpowiedź
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przy jakim przebiegu trzeba wykonywać czynnści serwisowe takie jak: 1. Wymiana świec 2. Regulacja wtrysków, ustawienie kąta zapłonu Pytam się dlatego bo zauważyłem, że auto czasami puszcza z tyłu jasny dymek podczas jazdy. Nie bierze oleju, druga sprawa, że mechanik podczas wymiany przelał silnik (jakieś 200ml za dużo było) i nie wiem czy to mogło spowodować jakieś uszkodzenie. pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam A4 B6 2.0 130km LPG, dzisiaj wracając do domu w czasie jazdy zaczeło nagle szarpac, trząść czy to na gazie czy benzynie. Później po ponownym odpaleniu sinik dalej chodzi nierówno i wogóle nie ma siły nawet jechac tak jakby nie było wcale mocy, pod lekką górkę nawet troche nie ruszy. Nie wiem czy jechac gdzies to sprawdzic ale jak tak nie ma siły to strach nim wyjeżdzać gdziekolwiek. Może ktoś wie co to może być bardzo prosze o pomoc, czy adaptacja może skrzyni wystarczy? W tym tygodniu wymieniałem też rozrząd, ale on powinien być zrobiony porządnie. Może po odłączeniu akumulatora coś się porobiło z ustawieniami komputera, już sam nie wiem.poradzćie coś.
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Otóż od niedawna mam małe problemy z silnikiem w moim audi 1.9tdi 130KM. Kiedy zrobiło się chłodniej silnik nie chce mi odpalić, dopiero gdzies po 10-15 sekundach kręcenia załapuje. Później jak już jest ciepły nie ma problem. Dziś jeszcze po odpaleniu i przejechaniu 200 metrów zgasł silnik samoistnie przy jeżdzie na niskich obrotach i znów problem z odpaleniem. Jestem teraz na wyjeżdzie i do zaufanego mechanika mam 300km, ktoś ma pomysł z czym to może być problem?
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zastanawiam się co to jest i do czego służy? Za lusterkiem na przedniej szybie mam przyklejoną jakąś podłużną "kostkę" wychodzi z niej jeden kabelek który kończy się pozwijany w bocznej kieszonce od str pasażera (w tej w której od str kierowcy są bezpieczniki) zakończiny ten kabelek jest jakby końcówką z anteny. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć co to takiego? szukałem po forach ale nawet nie wiem jak dokładnie to opisać;/ Dzięki z góry.
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Pojawił się u mnie problem z centralnym zamkiem.Po krótce opiszę co się dzieje. Jakiś czas temu po zjechaniu z trasy okazało się, że nie mogę otworzyć tylnej klapy.Było słychać że zamek się odblokowuje lecz klapa nie puszczała.W związku z tym otwarłem klapę kluczykiem.Ropzpakowałem auto i okazało się, że nie można go zamknąć pilotem.Zamknąłem normalnie kluczykiem.Rano znowu zaczęło wszystko działać.Po kilku dniach pojawił się znowu problem przy zamykaniu i otwieraniu samochodu z pilota.Raz działało, raz nie.Wymieniłem baterię w pilocie i nic zero reakcji na którykolwiek przysk pilota.Baterie sprawdziłem jest na pewno dobra.Kluczyk też sprawdziłem u znajomego na "spe…
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam niestety spotkała mnie ta przykra sytuacja, zgubiłem kluczyk. Kolega pomógł mi auto otworzyć jakimś wytrychem czy czymś takim, nie ważne. Nic nie uszkodził, centralny zamek po otwarciu odblokował wszystkie zamki i auto jest otwarte. Moje pytani jest takie. (zależy mi na łatwiejszym. tańszym i szybszym rozwiązaniu) Czy na podstawie stacyjki dorobić klucz ? (około 200 zł + pilot jakieś 120 zł) Czy może zakupić drugą używaną stacyjkę z kluczem wymontować tą co teraz mam zamontować tą kupioną i pozostałoby tylko wprowadzić, zaprogramować klucz (ten zakupiony) w Vagu do systemu ? (około 100 używana stacyjka i kluczyk z pilotem) zależy mi teraz tylko na tym ab…
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam pytanie czy jak odłączę akumulator to nic się nie stanie? pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jakie polecacie opony letnie do audi a4 b6 2003 ? Nie mam za dużo doświadczenia w tych sprawach, więc pytanie kieruje do Was. Wraz z oponami chciałbym również zmienić felgi, polecacie coś ? Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, postanowiłem zakupić sobie moduł domykania szyb (bez potrzeby trzymania wciśniętego przycisku na pilocie) i jak mi go przesłali to zbaraniałem, dodali do niego instrukcje ale ona też mi nic nie podpowiada ona dotyczy A4 ale nie ma wyszczególnienia na B6. Najbardziej mnie zatrzymał punkt o pompie centralnego zamka, w instrukcji ona się powinna znajdować w głębi błotnika na dole jest przykryty gąbką. No i tu sie nasuwają moje dwa pierwsze pytania: czy B6 ma ów pompkę a jak tak to gdzie sie ona dokładnie znajduje i jak sie do niej dostać? Oto dołączona instrukcja i zdjęcie modułu. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam. Znalazłem jeszcze instrukcje montażu tego modułu …
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam kupiłem ostatnio alufelgi do mojej a4 takie http://allegro.pl/8278-chrom-18-5x112-audi-a4-a6-a8-vw-passat-cc-i6714388389.html i chciałbym was zapytać jakie opony do nich dobrać. Jestem świeżym użytkownikiem audi i nie wiem jakie byłyby dobre w miarę rozsądnej cenie. Bo tam są jakieś indeksy nośności i inne duperele a się na tym kompletnie nie znam... Proszę o pomoc, pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam jeszcze jedno pytanie. Pewnie bylo to już wałkowane na tym forumwiele razy ale postanowiłem napisać. A mianowicie w moim Audi A4 z 2002roku wyświetlacz pokazuje mi tylko zasięg (nie licze tutaj radia i temperatury zewnętrznej) , manetke mam zwykłą ( bez komputera pokładowego- tak poinformowali mnie w ASO) . Czy istnieje możliwość przeprogramowania wyświetlacza abym mógł widzieć aktualne spalanie, średnie itd..???? Proszę Was o pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, W moim Audi A4 B6 nie mam sterowanie radiem z kierownicy. Chciałbym to zamontować. Orientuje się ktos jak to zrobic????? i co mi bedzie do tego potrzebne??? Proszę was o pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
witam.pare dni temu kupilem audi a4 b6 se 2000 avant z 2002 roku w automacie,i tu jest problem poniewaz nie wiem czy jest to tiptronic,multitronic,pytam dlatego poniewaz nie wiem jaki olej do skrzyni biegow mam kupic,prosze o wyjasnienie,pozdro
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Jak ustawia sie klime w audi a4 b6,jak działają poszczególne przyciski, poproszę o instrukcje
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jak w temacie. Jak uzupełnić olej w skrzyni biegów. Problem w tym, że miałem uszkodzoną chłodnicę i byłem zmuszony ją wymienić, tym samym wyleciał olej. Gdybym mógł to pewnie zawitałbym u mechanika (tak dla pewności), aczkolwiek samochód jest uziemiony. Muszę to zrobić sam, z resztą lubię taką grzebaninę. Robię to pierwszy raz, tak więc wolę się poradzić jakiegoś profesjonalisty. Druga sprawa to ile oleju wlać? Bo nie wiem jaki poziom oleju jest aktualnie, a w internecie są informację dotyczące wymiany oleju, np. mozna wlać 1,3l , 2,5l a nawet 5l. Wycztałem, że do mojego modelu skrzyni należy wlać G052180A2 Febi. Z góry dzięki.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam nie wiem czy tak ma być czy może u mnie z klimą jest coś nie tak. Sprawa wygląda tak w trybie AUTO po odpaleniu auta nawiew dmucha na maxa więc zmieniam sobie minusem dajmy na to na 4 kreski. Wszystko by było ok gdyby nie to,że po chwili siła nawiewu spada mi na 1 kreskę. I taka zabawa w podbijanie siły nawiewu.Nie lubię trybu auto bo wkurza mnie jak wentylator naparza na maxa. Jedni mówią,że w A4 b6 nie ma trybu manualnego.Z kolei sprawdzałem to u znajomej w b7 i tam normalnie trzyma nawiew więc już nie wiem. Jak jest u was?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-