Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez victor31,

Witam.Od niedawna jestem posiadaczem A-4 1.9 tdi.Mam pytanie odnośnie temperatury silnika.Mianowicie silnik według wskaźnika nagrzewa się max. do ok. 60-65 stopni.Pomimo tak niskiej temperatury ogrzewania działa bez zarzutu.Powietrze jest ciepłe tak jak ma być.Czy doszukiwać się winy w termostacie, czy raczej w jakimś cz. temperatury?Z góry dzięki za pomoc.

• 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez jakub1989,

Witam Można zamienić tą klamkę na taką jak w tylnych drzwiach czyli bez wkładki ? Chciałbym takie coś zrobić mam już nawet kompletną klamkę pod kolor auta ale nie wiem jak się za to zabrać ? Wie ktoś z was ? Może jakaś instrukcja.

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam ma audi a4 b6 2002r. jak odłączyłem akumulator to po podłączeniu nie mogę ani otworzyć ani zamknąć samochodu z pilota. A co jest jak jest takie jakby zwarcie po podłączeniu akumulatora. Jest mozliwość by przez to że sie jakieś małe zwarcie zrobiło padła centralka?. Pomóżcie

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez sully,

Witam mam małe pytanie do szanownych forumowiczów. Mianowicie chodzi o mój kod silnika. w książce serwisowej, obok koła zapasowego, koło kielicha pod maską i na plastikowej obudowie rozrządu istnieje kod AVJ, natomiast po zdjęciu plastikowej osłony silnika na małej wypustce od przodu wygrawerowany jest kod ARG. z tego co zdążłem poczytać to z kodem ARG wychodziły silniki 1.8 125 KM bez turbo, a u mnie to turbo jest. I pytanie moje jest czy wymieniony jest cały motor, czy jest możliwość wymiany tylko części motoru z wygrawerowanym kodem. Albo wymieniony cały motor i dodane turbo, ale czy ktoś zadawałby sobie tyle trudu, chyba że to łatwa robota I tak przy okazji zapytam s…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Dzis jadąc do pracy zauważyłem że wogóle nie mam mocy, zero jakbym miał ze 70 koni po maską niczym w polonezie. Do wczoraj było wszystko ok. Dodam że wczoraj wiozłem młodą parę na wesele, przez 50 km albo i więcej jechałem 35 - 40 km/h i od tamtej pory coś szlag trafił. Proszę o pomoc, co się stało i czy ma jakieś znaczenie wolna jazda dosłownie na 3 biegu. P.S czy bezpiecznik 31 może mić z tym coś wspólnego, musiałem go wyciągnąć bo mi się cały czas świeciły światłą wsteczne ???

• 5 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam, Zamierzam wymienić sobie żarówki w moim audi , wiem że muszę wyciągnąć reflektor. Ma ktoś może jakąś instrukcje demontażu reflektora??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez blady666,

zawieszenie 1be audi a4 b6, wymieniłem przednie dolne wahacze wraz ze stabilizatorami, i teraz przód podniósł mi sie o jakies 2cm, dlaczego ? Wie ktos co mechanik mogl zrobic źle?

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez yor,

Witam wszystkich, chcialem sie podzielic taka informacja: musialem wymienic zamek w samochodzie - irlandczyku A4 B6 poniewaz jedna ze sprezynek w zamku od strony kierowcy/prawej przestala dzialac i po otwarciu drzwi trzeba bylo recznie popychac zapadke w dol bo inaczej nie szlo zamknac. Zamek kupilemw Polsce na allego pytalem sprzedajacego czy bedzie pasowal do prawych drzwi irlandzkiej wersji samochodu, upewnil mnie, ze tak. Jak sie oczywiscie domyslacie nie pasowal, brakowalo miejsca na wkladke kluczyka. No i bylby klopot gdyby nie polski mechanik, ktory rozebral stary i nowy zamek, przelozyl ta czesc ktora nazywal elektronika ze starego i polaczyl z nowym mechanizmem z…

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez tyberiusz,

Witam.szukam pomocy w sprawie mojej a4 b6 1.9tdi auto ma problem z odpalaniem mianowicie problem nasila sie przy rozgrzanym silniku jak zgasze i odrazu odpale pali normalniu ale jak zostawie go na chwile i chce odpalic musze chwile pokrecic ok 5sek po czym zalapuje ale tak jaby nie na wszystkich cylindrach . Podejrzewam pompe vacum czy ona moze byc tego przyczyna ?

• 6 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, przymierzam się do zakupu Turbo timera, wydaje mi się że to przydatne urządzonko dla posiadaczy silników z turbiną. Czy ktoś z Was ma u siebie zamontowane takie coś lub słyszał jakieś potwierdzone informacje na temat Turbo Timera? Najważniejszym moim pytaniem jest czy w momencie gdy silnik jeszcze chodzi po wyjęciu kluczyka czy idzie zamknąć auto z pilota? Mam na myśli Turbo Timer za ok 150 zł. Moje auto to A4 B6

• 4 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Matys26,

witam posiadam Audi b6 avant 2002 r. , 2.0 benzyna. Mam zamontowany gaz i mam problem poniewaz jadac na wysokich obrotach i gdy musze zachamowac zmienic bieg i obroty sie obnizaja nie zatrzymuja si ena 900 lub 1000 tylko spadaja do zera i samochód gaśnie nie wiem miał może ktoś taki problem ???

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Basis_,

Do czego on służy dokładnie ? Mimo wielu poszukiwań w internecie nie mogłem znaleźć nic konkretnego na ten temat

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Weronika,1,

Witam mam mały problem z drzwiami od strony kierowcy. Chodzi o zamykanie i otwieranie samochodu z kluczyka działa to na wszystkich innych drzwiach tylko nie na tych od kierowcy.. Czy ktoś wie coś na ten temat?

• Thanks
      • Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez skrecior7,

Witam wszystkich mam dwa pytania jestem posiadaczem audi a4 b6 silnik 1.9 tdi 131 koni pierwsze pytanie jaki olej leje sie do tego silnika z tego co doczytałem to 5w30 ale nie jestem pewien prosze o potwierdzenie drugie pytanie jaki roztaw srób ma audi a4 b6 z tego co tez sie dowiedziałem to 5x112 ale nie jestem pewien i czy felgi np od a4 b5 beda pasować do a4 b6 Dzieki za podpowiedzi

• 3 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  15. Witam Od kilka dni temu zauważyłem u siebie w audi taki problem, że przeważnie podczas jazdy wyskakuje czerwony wykrzyknik na kilka sekund. Co może być tego przyczyną? I jak sobie z tym poradzić? Vag przed kasowaniem http://www.wklejto.pl/743183 Vag po kasowaniu http://www.wklejto.pl/743185

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez r_bich,

witam gdzie mozna kupic zamkniecie w tylnej kalapie klapki pod ktora jest umoieszczony trojkat bo za mocna zamknelem ta klape i sie zlamalo a nie chce tego kleic bo po paru zamkniecich moze sie to znowu odkleic z gory dzikei

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Darek05,

Wymieniłem moduł komfortu a wcześniej baterię w kluczyku. Teraz nie działa mi centralny z pilota, mogę zamknąć i otworzyć tylko kluczykiem, tylko jak zamknę kluczykiem to centralny działa a jak chcę otworzyć to otwierają się tylko drzwi od kierowcy i po włożeniu kluczyka w stacyjkę i przekręceniu na zapłon automatycznie otwierają się pozostałe. Do tego wszystkiego jak mam otwarte drzwi od kierowcy to na wyświetlaczu pokazuje mi że otwarte są od pasażera. Może ktoś poradzi mi coś na te problemy.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  18. Witam Potrzebuje pomocy i porady zauważyłem wyciek oleju z pod korków kuł zębatych rozrządu tych na samej górze (chyba od wałków) czy są tam jakieś uszczelniacze i czy to można gdzieś dostać może jakiś schemat ktoś ma z kodami tych części?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez r_bich,

mam taki maly problemik i nie mam pojecia co to moze byc bo np jak jade przez wioske lub gdziekowlwiek gdzie trzeba zwolnic po minieciu i dodaniu dosc ostro gazu wlacza sie tylna wycieraczka niezawsze ale nieraz tak czy wie ktos co to moze byc z gory dzikei za odp

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez e1thx,

Witam panowie Mam problem z audi A4 B6 1.8T AVJ. Otóż w sobotę jechałem drogą ekspresową ok 160 lekko mnie bujnęło na drodze. Auto jest obniżone sprężynami od s-line i na pewno bujniecie było bardziej odczuwalne. Zaświetliła się kontrolka od oleju po czym zgasła, już więcej się nie wyświetliła. Zatrzymałem się po ok. 1km i otworzyłem maskę a silnik cykał jak diesel. Zgasiłem, po chwile zapaliłem z powrotem dalej cykał. Żadnych wycieków. Auto zaholowałem, po ok 1h odpaliłem przy mechaniku dalej cykał. W poniedziałek mechanik odpalił go i nic. Sprawdził cienienie oleju. Na ziemnym jak i na ciepłym silniku, mówił ze książkowe jest. Z tego co czytałem forum to bolączka jest…

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez parasol888,

Witam nie wiem czy tak ma być czy może u mnie z klimą jest coś nie tak. Sprawa wygląda tak w trybie AUTO po odpaleniu auta nawiew dmucha na maxa więc zmieniam sobie minusem dajmy na to na 4 kreski. Wszystko by było ok gdyby nie to,że po chwili siła nawiewu spada mi na 1 kreskę. I taka zabawa w podbijanie siły nawiewu.Nie lubię trybu auto bo wkurza mnie jak wentylator naparza na maxa. Jedni mówią,że w A4 b6 nie ma trybu manualnego.Z kolei sprawdzałem to u znajomej w b7 i tam normalnie trzyma nawiew więc już nie wiem. Jak jest u was?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez miecz0,

Witam.Mam problem z plastikami w audi zapewne są żle spasowane ale strasznie skrzypią.Może ma ktoś na to jakiś sposób??pozdro

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mam problem otóż podczas puszczania gazu słychać z okolic turbiny głośne szuranie tarcie tak jak lokomotywa puszcza parę na wolnych obrotach tego nie ma . Czy ktoś wie co to może być turbina pada? codziennie się to nasila

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam Mam taki problem odłączyłem akumulator do ładowania w Audi A4 b6 2002r. po naładowaniu podłączam aby odpalić samochód i jak przekręcam kluczyk w stacyjce to jest taki dźiwęk jakby zwarcie oraz nie mogę zamknąć ani otworzyć samochodu używając kluczyka tylko mogę go zamnknąć i otworzyc wkładając kluczyk do drzw, a także pali się kontrolna od kontroli trakcji. Pomóżcie

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak można sprawdzić temperaturę oleju gdy nie ma wskaźnika ? Podobno można gdzieś w komputerze ale nie wiem gdzie szukać, bez podłączania do komputera oczywiście. Z góry dzięki, Pozdrawiam,

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.