Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam, jakiś czas temu zmieniłem akumulator w moim audi a4b6 i zablokowalo mi radio kodu w książce niema a na radiu nie pisze. Navigation plus AUZ1Z1A5177267 Jest szansa jakoś ten kod odgadnąć.?
-
- 1 odpowiedź
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam jaki olej lejecie do audi b6 2001r 131ps 1.9 TDI na pompowtryskach,przejechane 210 tys km. syntetyk, połsyntetyk ? doradzcie mi dzięki z góry
-
- 1 odpowiedź
- 15 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie radia a dokładnie przycisku TP, do czego służy???
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Prosze o schemat do wymiany zarowki w lewym reflektorze.Z gory dziekuje
-
- 1 odpowiedź
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mój problem polega na tym iż przy otwieraniu i zamykaniu szyby pasażera muszę trzymać przycisk tego problemu nie ma od strony kierowcy raz wciskam szyba zjeżdża sama i do góry to samo czy ktoś może mi pomóc?? Co może być przyczyną ??
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłam Audi A4 z 2001 roku z Belgi z nawigacją zamontowaną na środku deski rozdzielczej nad wywietrznikami taką dużą firmy Blaupunkt ze zmieniarką płyt w bagażniku i z pilotem, nie mam płyty a menu niestety nie jest w języku polskim i mapy są Belgii. Jak moę wgrać mapę Polski i menu polskie? może ktoś ma taką nawigację albo coś wie na ten temat? Proszę o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie odnośnie spalania otóż zresetowałem fis zrobiłem ok 1000 km wszystko po mieście i średnie spalanie fis pokazuje 10,4l. Uważam że to zdecydowanie za dużo jak na 1.9 tdi 130 ps czy ktoś może mi pomóc a druga sprawa właściwie związana ze spalaniem wyczuwam czasami że jest mocny a chwilami już tej mocy nie ma jednak to nie jest wyraźna różnica jednak jest to wyczuwalne aha i podczas przechyłów przód-tył tzn.gdy przyspieszam i wysprzęglam przerzucam bieg to w okolicach prawego koła pojawia się szumiące ''świszczenio-tarcie'' słychać to szczególnie podczas zmiany 1 na 2 i 2 na 3 czy to może mieć związek z mocą i spalaniem jakieś podciśnienia ? Jeżeli ktoś może…
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś z szanownych użytkowników tego forum posiadał A4 B6 bez czujników parkowania i dokonał operacji dołożenia takiej instalacji. Szukam gdzieś na alledrogo i widzę czujniki po ok 300 za komplet, do tego widzę sterownik za jakieś 200zł. Czy da się to samemu zrobić? Jak się za to zabrać Jakich dokładnie części potrzebuję? Pozdrawiam Kamil
-
- 1 odpowiedź
- 9,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem otóż podczas puszczania gazu słychać z okolic turbiny głośne szuranie tarcie tak jak lokomotywa puszcza parę na wolnych obrotach tego nie ma . Czy ktoś wie co to może być turbina pada? codziennie się to nasila
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jak ustawić za pomocą VAG-a aby drzwi automatycznie się ryglowały po osiągnięciu prędkości 15km/h ? Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Mam problem ze swoim Audi a4 b6 19 TDI 131 Km awx, po wciśnięciu sprzęgła słychać jakieś dziwne stukanie... teraz takie pytanie czy to może być koło dwu masowe ? Chciałbym tego unikać Proszę o pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam jestem nieszczęśliwym posiadaczem Opla Astry 1 . Zamierzam kupić nowe auto nieco droższe niż poprzednie oczekując,że przejadę więcej niż tym bez napraw ,bo astrę mam rok a do wymiany jest prawie wszystko ale cóż się dziwić auto za 3 tysiące hehehe. Moim faworytem stało się Audi . Myślę nad Audi A4 B6 combi. Zastanawia mnie jaki silnik najlepszy do tego auta zważając na ilość spalanego paliwa , koszt napraw (w razie zepsucia pewnych części). Zamierzam się wyprowadzić także nie chce żeby auto pożarło większość finansów... Obecna Astra pali 10l /100 km w mieście. W trasie spada do ok. 8l/100km. Cena jaką chce przeznaczyć na auto to do 20 tysięcy zł. To jak oświecicie …
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam od dwóch dni audi a4 b6 rok 2003 avant kombi działa mi wycieraczka jak leje na szybe płyn wsztko działa 100% ale jak otwoże klape to słychac przelewanie wody troche przy oknie tapicerka mokra i z prawej strony z weżyka leci płyn Moje pytanie czy tak ma byc cała tapicerka sucha jak i w bagażniku Pozdrawiam i dziekuje
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam, Prawdopodobnie mam uszkodzoną sprężarkę klimatyzacji, robiłem diagnostykę klimatyzacji u elektryka, na początku był problem z czujnikiem ciśnienia klimatyzacji, po zlikwidowaniu problemu ( wypięty kabel w kostce) wszystko było w porządku poza tym, że sprężarka się nie uruchamia, więc diagnoza padła na uszkodzoną sprężarkę. Koszty regeneracji mechanik wycenił na ok 600zł plus koszta wymiany ok 200zł, zdecydowałem, że poszukam używanej, jest ich sporo jednak różne oznaczenia. I tu tkwi mój problem, nie wiem w jaki sposób odczytać dane sprężarki. Czy jest możliwość odczytania ich bez wyciągania? Próbowałem od spodu auta, jednak tam mało widać. Jest możliwość sprawdzen…
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanie, pewnie dla wielu z was banalne,ale dla mnie niekoniecznie . Chciałam wymienić olej silnikowy w moim aucie, ale nie wiem jaki będzie najodpowiedniejszy. Posiadam audi a4 avant B6 z rocznika 2004, 1, 6 benzyna 75 Kw- stan licznika 192 000 km, z tego co wiem wczesniej był wlany 5 W-40 . Jaki teraz powinnam użyć syntetyk , czy półsyntetyk? Proszę też o wskazanie konkretnej marki. Będę wdzięczna za podpowiedź
-
- 1 odpowiedź
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam taki problem . Czy mam auto zamknięte czy nie świeci lub mruga mi włącznik świateł awaryjnych . Drzwi zamykają się prawidłowo światła wewnątrz gasną po zamknięciu z pilota . Na fisie drzwi się zamykają i otwierają
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Mirki jakim momentem dokręcić rolki po ich wymianie przy pasku PK a4b6 2.5 #tdi #v6
-
-
- 1 odpowiedź
- 19,5 tys. wyświetleń
-
-
witam wie ktos od czego i jak to zlikwidowac parowanie lamp u mnie sa obie tylne zaparowane w swiatle wstecznym dzieki za pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
witam miesiąc temu zakupiłem pierwsze moje audi a4 b6 2.0 benzyna ALT i już mam problem z chwilą jak się zimno zrobilo proszę o pomoc jak ktoś miał podobny problem. A mianowicie w czasie jazdy auto się normalnie rozgrzewa nie ma z tym problemu tem na wyświetlaczu 90stopni i caly czas sie taka uczymuje i grzeje cholernie ale problem zaczyna się gdy auto zaczymal się na postoju to odrazu leci zimne powietrze miał ktoś taka przypadłość?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Zdaje sobie sprawę, że jestem totalnym ignorantem w temacie, ale od tego przecie są fora, żeby pytać. Mam następujące problemy ze swoim A4 2002 (mam go od pół roku): - czy da się go przeprogramować na wyświetlanie komunikatów po polsku? - jak się dobrać do gniazda od przyczepy? - myślałem, że samo wyjdzie spod zderzaka po włożeniu haka, ale niestety.... - gdzie można zdobyć płytę CD z mapą Polski do Audi Navi? - mam fabryczną z mapą Niemiec z góry dzięki za wyrozumiałość i pomoc pozdrawiam maciek
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
witam poszedl mi modul konfortu w a4 b6 2003 1,9tdi 130km mam pytanie czy mozna go naprawic i czy nie znacie jakis warsztotow zeby mozna bylo wyslac im taki modul bo umnie w okolicy kazdy mowi ze sie tego nie podejmuje jeszcze jedno czy mozna go samemu zaprogramoawc czy musi to zrobi jakis elektryk
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu bardzo często przy delikatnym hamowaniu włącza się ABS na ułamek sekundy, nawet dwukrotnie w trakcie jednego cyklu hamowania. Auto było na sprawdzeniu, pomierzono obroty kół i nie stwierdzono błędów. W jednym serwisie zapłaciłem 70zł, pojechałem do drugiego gdzie po sprawdzeniu obrotów kół, wymieniono jeden z czujników i zapłaciłem 250zł, a problem dalej występuje niezależnie od warunków pogodowych i na tych samych oponach, przejechane na nich ok.6-7tys km. Może ktoś coś podpowie, bo na tych mechaników liczyć nie mogę. Chcę tu dodać, że auto ma 20 lat i przejechane 410tys.km.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Co sądzicie o płukaniu silnika preparatami znanych marek np. Motul Engine Clean,Engine Flush Liqui Moly. Co o tym sądzicie? dodam że moje auto ma przebieg 300000 tys km 1.9 TDI . dziękuje i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam zauważyłem dziś taki problem w moim audi: Po pobycie w pracy wsiadam do samochodu a tu spory szron na szybie od wewnątrz samochodu. Co może być tego przyczyną i w jaki sposób się tego pozbyć? Druga sprawa to bardzo słabo wieje mi na szybę i z kratek... Pewnie przyczyną jest zabrudzony filtr ... ale jaki? Jak go wyjąć? Jaki mam kupić? Proszę o symbol tak żebym mógł łatwo go znaleźć np. na allegro
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-