Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez triki,

witam mam dziwne syczenie zaczynajace sie od 1900 obr coto moze byc ? prosze o pomoc audi a4 b6 2,5 tdi 180km Q 2002 rok

• 3 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez rdan30,

witam poszedl mi modul konfortu w a4 b6 2003 1,9tdi 130km mam pytanie czy mozna go naprawic i czy nie znacie jakis warsztotow zeby mozna bylo wyslac im taki modul bo umnie w okolicy kazdy mowi ze sie tego nie podejmuje jeszcze jedno czy mozna go samemu zaprogramoawc czy musi to zrobi jakis elektryk

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  3. witam was,chciałbym zdemontowac te czarne trojkaty ktore znajduja sie w tylnych drzwiach,gdyz aluminium mi sie utleniło i praktycznie cała farba zeszła i chce to pomalowac,tylko jedynym powodem jest to ze nie wiem od ktorej strony sie do tego zabrac zeby nic nie uszkodzic.Bardzo bym prosił o pomoc:)wiem ze to zapewne drobnostka ale lubie jak mam w aucie wszystko dopiete na ostatni guzik:);p z gory dzieki wielkie;)

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez audi2018,

wlasnie ja mam taki duzy tez problem bo blokuje mi hamulce w audia6c5 quatro 2.8 manual po jakims odcinku jazdy wymieniłem pompę abs jest to samo szukam własnie teraz serwa o numerze 8D0612107B BO JAKIS KOLES SKŁADAŁ Z DWÓCH JEDNO I NUMER BYŁ ZAMONTOWANY Z INNEGO SERWA chyba ze macie jakies inne rozwiazanie moze inne pasuje bo chyba chodzi w szczególnosci o długosc jaki inny nr by pasował na długość to podpowiedzcie z góry dziekówka

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez audi1111,

W mojej audi przy tylnej wycieraczce sa doprawadzone 4 przewody braz-masa, czarno-żółty-(napiecie jest caly czas), czarny i niebieski-(napiecie w nich tez jest a po wlaczeniu manetki zanika) prosze o odpowiedz czy tak to powino dzialac ?

• 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez bobo,

Witam!Od miesiąca jestem posiadaczem audi a4 b6 1.8turbo 150km.Dzisiaj zauważyłem że na nalepce w bagażniku mam oznaczenie silnika AVJ,a na silniku BFB.Co to oznacz?Proszę o pomoc.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Chrisuu22,

Siemanko, wejdą takie koła do a4b6? 5x112 Otwór centrujacy 57,1 Szerokość 8J Opony 235/40/18

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Mam pytanie czy ktos kiedys wymienial sprzegielko klimatyzacji denso z koncowym oznaczeniem AB, T lub AG ? Kolo pasowe 4pk a sprzeglo jest nitowate. Chodzi o sprzeglo takie http://www.laser-sinex.pl/auto-klimatyzacja-samochodowa/kompresory-sterowane-zaworem-elektromagnetycznym-cz-2/ na rysunku 4. Jak to zrobic krok po kroku ? Wystarczy odkrecic srube na srodku i mozna juz sciagac sprzeglo i kolo pasowe ?

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez bored77,

Witam, tak jak w temacie straciłem moc w moim Audi A4 b6 1.9 TDI 130km Wymieniłem turbinę na nową, ale problem ten sam. Jak dodaje gazu to "zużni" i wchodzi w tryb awaryjny. Samochód jest przeładowany, bo jak podłączyłem komputer to pokazało 2,9 bara.

• 3 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam pytanko bo mam w moim a4 jedna pamiec od komputera nie ma terazniejszej i ogolnej np sredniej predkosci czy zuzycia paliwa czy to idzie jakos wlaczyc bo widzialem na niekturych zdj ze na wyswietlaczu jet 1 i 2 pamiec z gory dzieki za odp

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez bartraj,

Cześć, na przednich drzwiach kierowcy mam dwa przełączniki do otwierania szyb, przestało działać otwieranie szyby kierowcy, dodatkowo nie działa przełącznik otwierania szyby na drzwiach pasażera. Działa tylko jeden - otwieranie szyby pasażera z drzwi kierowcy, oba przełączniki padły w jednym czasie. Bezpieczniki sprawdzone, pod wykładziną i fotelem kierowcy brak wilgoci. Co mogło się zepsuć? Jak to naprawić?

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez elizabet1,

Witam! Po wymianie sprężyn z tyłu auta i ustawieniu zbieżności, kołysze tyłem auta podczas jazdy, jaka może być tego przyczyna ?

• 6 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez luzniak,

Witam mam problem z predkosciomierzem w moim audi 2002r 1,9 TDI mianowicie po przekroczeniu 70km/h przestaje działać predkosciomierz licznik km i tempomat gdy zwolnię poniżej 70tki wszystko wraca do normy.Może ktoś miał takie przypadki? Komputer nic nie wykazuje!

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez milo90,

Witam. Posiadam audi a4 b6 1,9TDI 130KM. Dzisiaj przy ruszaniu za szybko puściłem sprzęgło, trochę szarpnęło i samochód zgasł, niestety przy ponownej próbie samochód nie odpalił. Co mogło się stać?? Proszę o jakieś podpowiedzi

• 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez elizabet1,

witam ! problem jest następujący , po wejściu do samochodu i zamknięciu drzwi przekręceniu kluczka w stacyjce ,słychać odgłos centralnego zamka .! Moduł konfortu sprawdzałem , jest ok. Pozdrawiam !

• 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez kasta,

Witam wszystkich posiadaczy Audi Mam problem z Audi A4 b6 avant rok 2003 1.8Turbo 163km przebieg 110000 tyś Jakiś miesiąc temu coś w autku zaczęło pukać z przodu nie przenosząc żadnych wibracji na nadwozie auta, stuka przy hamowaniu do przodu jak i do tylu oraz przy gwałtownym ruszaniu, pojechałem do mechanika który stwierdził ze wszystko wygląda ok podejżewał tuleje tylnego wahacza w przednim lewym kole ale pewny na 100% nie był więc pojechałem do stacji diagnostycznej jeżdżąc po kanele w tom i we wtom diagnosta stwierdził ze faktycznie to ta tuleja wahacza w lewym kole. Kupiłem cały wahacz lamfordera wymieniłem i nic sie nie zmieniło moim zdaniem to nie jest zawiesze…

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam problem z tylnia wycieraczka sama sie wlancza i che wykrecic caly silniczek i zobaczyc co jest i nie bardzo wiem jak to zrobic jak zdjac wycieraczke i ja odlrecic z gory dziekuje za pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez wiktor36,

witam wszystkich powiedzcie mi jak jest na prawde z otwartymi klapkami nawiewu w audi a4/b6 czy jak przyciski otwarcia konkretnego nawiewu się świecą to klapki są otwarte czy jak są pogaszone to są otwarte ? bo nie mogę dokładnie dojść bo jak bez klimy kontrolki się świecą to nawiew coś leci a jak włączę klime na automat to kontrolki gasną a nawiew też leci i nie wiem czy są zepsute te nawiewy czy coś nie domyka się?

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  19. Witam wszystkich. Mam pytanie, spotkał się ktoś z takim problemem, że auto po przełączeniu na jakikolwiek bieg, nie chce ruszyć? Zacznę od początku. Audiczke mam od niedawna, 2.0 130 KM w multitronicu, chciałem dziś sprawdzić jak wygląda skrzynka z ECU. Znajdowało się tam troszkę wody, przeczyściłem to. Odłączyłem, przekaźniki 219 i 369 żeby zobaczyć jakie mają styki, wszystko robiłem na odłączonym akumulatorze, by nie porobić żadnych zwarć. Po obejrzeniu wszystkiego, wszystko pozakładałem, wsiadłem do auta i wielki problem. Odpalam silnik wszystko chodzi pięknie,lecz świeci się kontrolka od ESP, zignorowałem to. Wrzucam bieg R i auto nie chce odjechać. Dokładniej, auto t…

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez bolo78,

Witam.Panowie mam problem ze swoja a4b6 1.9 TDI 130 km z 2002r. Mianowicie podczas odpalania rano musze dosc dlugo krecic (kilka sekund) i w tym czasie silnikiem strasznie trzesie i zalapuje tak jakby nie na wszystkie gary.Dodam ze przy tym dymi na niebiesko. Dymi troche mniej jak jest cieply ale jak mu przygazuje bardziej to nawet na cieplym dymi.Po odpaleniu silnik pracuje nie rowno i dzis zaowazylem ,ze podczas tych drgan silnika ze sie tak wyraze do rytmu mruga oswietlenie wewnetrzne(jak jest zapalone).Swiece wymienione, filtry paliwa,powietrza,oleju olej i nic dalej ciezko pali ,dymi itrzesie silnikiem.Pomocy.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez esendemylfoon,

Witam.Jestem świeżo ok 3 tyg. posiadaczem audi 4 2.5 180 km i od paru osób słysze że mi gratulują bo po 200 tyś musze wymieniać wałki rozżądu!!! Ze to nawet w ASO zalecaja...what the fuck?? Czy naprawde aż tak żle jest?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez skrecior7,

Witam wszystkich mam od dwóch dni audi a4 b6 rok 2003 avant kombi działa mi wycieraczka jak leje na szybe płyn wsztko działa 100% ale jak otwoże klape to słychac przelewanie wody troche przy oknie tapicerka mokra i z prawej strony z weżyka leci płyn Moje pytanie czy tak ma byc cała tapicerka sucha jak i w bagażniku Pozdrawiam i dziekuje

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez daro7311,

Witam wszystkich fanów!!!Mam pytanie jak mogę sprawdzić wersję wyposażenia

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez max222,

Witam.Tak jak w temacie problem dotyczy prawego przodu po przejechaniu przez przejazd kolejowy lub niewielką dziurę mam efekt spalonej żarówki .Oprawka w lampie siedzi dośc ciasno a jednak się poluzowuje .Czy nowa załatwi ten problem a może gniazdo w lampie jest już lekko wyrobione

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez maruspapa,

Cześć Panowie, z poprzedniego autka został mi subwoofer razem ze wzmakiem Pioneer GM-D9601. Pytanie czy idzie podpiąć go do fabrycznego radyjka Audi Conert II tego które jest w A4 B6 '03 Avant? I w jaki sposób? Schemat kostki w załączniku.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.