Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Potrzebuje numer zamka tylnej klapy w Audi a4 b6 kombi 1.9 101 km. 2004r. Zamek trzyma dobrze tylko świeci mi kontrolka otwarcia klapy i nie gasną światła w bagażniku. Dzięki wielkie.
-
- 3 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam.mam problem z turbina wlancza sie dopiero przy 2tys.i nie ma takiej mocy jak powina miec.mialem robiony rezonans turbiny poniewarz otcinalo ja calkiem i nie moglem przekroczyc nawet 100.nawet zmienilem n75 i dalej bylo tak samo.i mechanik powiedzial ze zrobi rezonans bedzie ok.jest okej ale autko jest o duzo slabsze.moze mi ktos powie naczym polega ten rezonans??????
-
- 4 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam wielki problem z moją audi a4 b6 2002r . 2.0 FSI . W skrócie , nagle przestała odpalac, rozrusznik kreci . Wymieniona pompa paliwa (zamiennik działa) pompa wysokiego cisnienia . Kluczyki od nowa zakodowane i chyba wszystko już sprawdzone . Nie pokazuje żadnych błędów . Jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam poszedl mi modul konfortu w a4 b6 2003 1,9tdi 130km mam pytanie czy mozna go naprawic i czy nie znacie jakis warsztotow zeby mozna bylo wyslac im taki modul bo umnie w okolicy kazdy mowi ze sie tego nie podejmuje jeszcze jedno czy mozna go samemu zaprogramoawc czy musi to zrobi jakis elektryk
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z tylną klapą gdy zamknę auto to po 5 min. czasem dłużej włącza się alarm i świeci się światło w bagażniku wygląda to tak jakby klapa sama się otwierała podczas jazdy zaświeca się kontrolka na pulpicie.Nie wiem czy to ważne ale wcześniej sama włączała się tylna wycieraczka.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
wlasnie ja mam taki duzy tez problem bo blokuje mi hamulce w audia6c5 quatro 2.8 manual po jakims odcinku jazdy wymieniłem pompę abs jest to samo szukam własnie teraz serwa o numerze 8D0612107B BO JAKIS KOLES SKŁADAŁ Z DWÓCH JEDNO I NUMER BYŁ ZAMONTOWANY Z INNEGO SERWA chyba ze macie jakies inne rozwiazanie moze inne pasuje bo chyba chodzi w szczególnosci o długosc jaki inny nr by pasował na długość to podpowiedzcie z góry dziekówka
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam was,chciałbym zdemontowac te czarne trojkaty ktore znajduja sie w tylnych drzwiach,gdyz aluminium mi sie utleniło i praktycznie cała farba zeszła i chce to pomalowac,tylko jedynym powodem jest to ze nie wiem od ktorej strony sie do tego zabrac zeby nic nie uszkodzic.Bardzo bym prosił o pomoc:)wiem ze to zapewne drobnostka ale lubie jak mam w aucie wszystko dopiete na ostatni guzik:);p z gory dzieki wielkie;)
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam od dwóch dni audi a4 b6 rok 2003 avant kombi działa mi wycieraczka jak leje na szybe płyn wsztko działa 100% ale jak otwoże klape to słychac przelewanie wody troche przy oknie tapicerka mokra i z prawej strony z weżyka leci płyn Moje pytanie czy tak ma byc cała tapicerka sucha jak i w bagażniku Pozdrawiam i dziekuje
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, tak jak w temacie straciłem moc w moim Audi A4 b6 1.9 TDI 130km Wymieniłem turbinę na nową, ale problem ten sam. Jak dodaje gazu to "zużni" i wchodzi w tryb awaryjny. Samochód jest przeładowany, bo jak podłączyłem komputer to pokazało 2,9 bara.
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich powiedzcie mi jak jest na prawde z otwartymi klapkami nawiewu w audi a4/b6 czy jak przyciski otwarcia konkretnego nawiewu się świecą to klapki są otwarte czy jak są pogaszone to są otwarte ? bo nie mogę dokładnie dojść bo jak bez klimy kontrolki się świecą to nawiew coś leci a jak włączę klime na automat to kontrolki gasną a nawiew też leci i nie wiem czy są zepsute te nawiewy czy coś nie domyka się?
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Po wymianie sprężyn z tyłu auta i ustawieniu zbieżności, kołysze tyłem auta podczas jazdy, jaka może być tego przyczyna ?
-
- 6 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Posiadam audi a4 b6 1,9TDI 130KM. Dzisiaj przy ruszaniu za szybko puściłem sprzęgło, trochę szarpnęło i samochód zgasł, niestety przy ponownej próbie samochód nie odpalił. Co mogło się stać?? Proszę o jakieś podpowiedzi
-
- 4 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie czy ktos kiedys wymienial sprzegielko klimatyzacji denso z koncowym oznaczeniem AB, T lub AG ? Kolo pasowe 4pk a sprzeglo jest nitowate. Chodzi o sprzeglo takie http://www.laser-sinex.pl/auto-klimatyzacja-samochodowa/kompresory-sterowane-zaworem-elektromagnetycznym-cz-2/ na rysunku 4. Jak to zrobic krok po kroku ? Wystarczy odkrecic srube na srodku i mozna juz sciagac sprzeglo i kolo pasowe ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z predkosciomierzem w moim audi 2002r 1,9 TDI mianowicie po przekroczeniu 70km/h przestaje działać predkosciomierz licznik km i tempomat gdy zwolnię poniżej 70tki wszystko wraca do normy.Może ktoś miał takie przypadki? Komputer nic nie wykazuje!
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Siema! Czy wymiary felgi 17" 7J 5X112 ET48 będą pasować do a4 b6 1.9 101km? Jesli tak to z jaką oponą?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jestem świeżo ok 3 tyg. posiadaczem audi 4 2.5 180 km i od paru osób słysze że mi gratulują bo po 200 tyś musze wymieniać wałki rozżądu!!! Ze to nawet w ASO zalecaja...what the fuck?? Czy naprawde aż tak żle jest?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam pytanie, spotkał się ktoś z takim problemem, że auto po przełączeniu na jakikolwiek bieg, nie chce ruszyć? Zacznę od początku. Audiczke mam od niedawna, 2.0 130 KM w multitronicu, chciałem dziś sprawdzić jak wygląda skrzynka z ECU. Znajdowało się tam troszkę wody, przeczyściłem to. Odłączyłem, przekaźniki 219 i 369 żeby zobaczyć jakie mają styki, wszystko robiłem na odłączonym akumulatorze, by nie porobić żadnych zwarć. Po obejrzeniu wszystkiego, wszystko pozakładałem, wsiadłem do auta i wielki problem. Odpalam silnik wszystko chodzi pięknie,lecz świeci się kontrolka od ESP, zignorowałem to. Wrzucam bieg R i auto nie chce odjechać. Dokładniej, auto t…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam ! problem jest następujący , po wejściu do samochodu i zamknięciu drzwi przekręceniu kluczka w stacyjce ,słychać odgłos centralnego zamka .! Moduł konfortu sprawdzałem , jest ok. Pozdrawiam !
-
- 2 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam problem i nie wiem co jest nie tak jak jest podłączony akumulator to włącza się jakiś wiatrak koło klimatyzacji a po chwili wentylatory wariuj raz się włączy a raz przestanie. rozładowało mi akumulator i jeden dzień i nie wiem co jest przyczyną tego może ktoś miał taki przypadek i wiem wyłączeniem tego ratuje tylko odłączenie akumulatora
-
- 2 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z tylnia wycieraczka sama sie wlancza i che wykrecic caly silniczek i zobaczyc co jest i nie bardzo wiem jak to zrobic jak zdjac wycieraczke i ja odlrecic z gory dziekuje za pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, na przednich drzwiach kierowcy mam dwa przełączniki do otwierania szyb, przestało działać otwieranie szyby kierowcy, dodatkowo nie działa przełącznik otwierania szyby na drzwiach pasażera. Działa tylko jeden - otwieranie szyby pasażera z drzwi kierowcy, oba przełączniki padły w jednym czasie. Bezpieczniki sprawdzone, pod wykładziną i fotelem kierowcy brak wilgoci. Co mogło się zepsuć? Jak to naprawić?
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś tygodnia podczas dodawania gazu słychać delikatny świst "coś takiego jakby ktoś gwizdał" ale to jest delikatne troszkę słychać ale nie bardzo. pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
- 3 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Postrzępiła mi się linka i wkręciła się w mechanizm podnoszenia szyby u kierowcy. Rozebrałem szyby wymieniłem cały mechanizm i niestety teraz nie działa wcale ani opuszczanie szyby u kierowcy ani u pasażera. O co chodzi? Dlaczego mogło się tak stać? Podłączenie VAGa może coś pomóc? Proszę o pilną pomoc bo zimno na dworze a ja mam opuszczoną szybę u pasażera i nie mogę jej podnieść. Co mogło się stać? I jak spróbować to naprawić?
-
- 3 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jak wymienić całą listwę z oświetleniem tablicy rejestracyjnej w sedanie. Niestety podczas demontażu jednej z lampek oświetlenia tablicy uszkodziłem całą listwę (popękała w okolicy śruby mocującej lampkę). Jak by ktoś miała taką listwę na zbyciu jestem zainteresowany. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-