Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez kasta,

Witam wszystkich posiadaczy Audi Mam problem z Audi A4 b6 avant rok 2003 1.8Turbo 163km przebieg 110000 tyś Jakiś miesiąc temu coś w autku zaczęło pukać z przodu nie przenosząc żadnych wibracji na nadwozie auta, stuka przy hamowaniu do przodu jak i do tylu oraz przy gwałtownym ruszaniu, pojechałem do mechanika który stwierdził ze wszystko wygląda ok podejżewał tuleje tylnego wahacza w przednim lewym kole ale pewny na 100% nie był więc pojechałem do stacji diagnostycznej jeżdżąc po kanele w tom i we wtom diagnosta stwierdził ze faktycznie to ta tuleja wahacza w lewym kole. Kupiłem cały wahacz lamfordera wymieniłem i nic sie nie zmieniło moim zdaniem to nie jest zawiesze…

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam mam pytanie po jakim okresie ile lat lub po ilu kilometrach trzeba wymienic olej w skrzyni biegów w automacie i czy ktoś orientuje sie jaka jest cena

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez bolo78,

Witam.Panowie mam problem ze swoja a4b6 1.9 TDI 130 km z 2002r. Mianowicie podczas odpalania rano musze dosc dlugo krecic (kilka sekund) i w tym czasie silnikiem strasznie trzesie i zalapuje tak jakby nie na wszystkie gary.Dodam ze przy tym dymi na niebiesko. Dymi troche mniej jak jest cieply ale jak mu przygazuje bardziej to nawet na cieplym dymi.Po odpaleniu silnik pracuje nie rowno i dzis zaowazylem ,ze podczas tych drgan silnika ze sie tak wyraze do rytmu mruga oswietlenie wewnetrzne(jak jest zapalone).Swiece wymienione, filtry paliwa,powietrza,oleju olej i nic dalej ciezko pali ,dymi itrzesie silnikiem.Pomocy.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez maruspapa,

Cześć Panowie, z poprzedniego autka został mi subwoofer razem ze wzmakiem Pioneer GM-D9601. Pytanie czy idzie podpiąć go do fabrycznego radyjka Audi Conert II tego które jest w A4 B6 '03 Avant? I w jaki sposób? Schemat kostki w załączniku.

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez daro7311,

Witam wszystkich fanów!!!Mam pytanie jak mogę sprawdzić wersję wyposażenia

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam! Co sądzicie o płukaniu silnika preparatami znanych marek np. Motul Engine Clean,Engine Flush Liqui Moly. Co o tym sądzicie? dodam że moje auto ma przebieg 300000 tys km 1.9 TDI . dziękuje i pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez adikalisz11,

Witan. Jeżdżę na codzień Audi A4 B6 8e 1.9 tdi 130km. Zarejestrowalem sie tutaj aby uzyskac pomoc od Was. Poniewaz kolo 5 miesięcy temu zauwazylem spadek mocy gdy chcialem przyspieszyc ponad 120 km/h. Odrazu udalem sie do mechanika aby podpial pod kompa. Okazalo sie ze turbina. Dalem do regeneracji. Wszystko bylo ok lecz dzisiaj znowu mam te same objawy. Myslicie ze znowu turbina? Zauwazylem również slabe hamulce.

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez casepuma,

Witam wszystkich.Mam pytanie posiadam audi a4 b6 2.0 alt posiadający skrzynię Multitronic i chciałbym wymienić w niej olej .Nie mam pojęcia jakiej marki jest zalecany i ile litrów tam wchodzi.Gdzieś przeczytałem że tam wchodzi 6 litrów,i że najlepiej stosować olej który zaleca ASO , ale właśnie nie wiem jaki zalecają.Słyszałem że żadnych zamienników nie wolno stosować,bo nie posiadają odpowiednich parametrów do tych skrzyń. Liczę na pomoc z waszej strony i zrozumienie.

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez max222,

Witam.Tak jak w temacie problem dotyczy prawego przodu po przejechaniu przez przejazd kolejowy lub niewielką dziurę mam efekt spalonej żarówki .Oprawka w lampie siedzi dośc ciasno a jednak się poluzowuje .Czy nowa załatwi ten problem a może gniazdo w lampie jest już lekko wyrobione

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  10. Cześć, Kilka dni temu padł mi w aucie immobilizer, standardowo odpalał i zaraz gasł. Finalnie immo zostało wyłączone w sterowniku auta. Obecnie samochód normalnie odpala. Ale przez to pojawił się inny problem, związany z klimatyzacją. Po odpaleniu silnika nie da się włączyć klimatyzacji, działa jedynie nawiew na przednią szybę. Natomiast po przekręceniu kluczyka do pozycji zapłonu klimatyzacja działa normalnie. Miał ktoś może styczność z takim problemem i ewentualnie wie jak go rozwiązać?

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  11. Witam, ostatno postanowiłem sobię sprawdzić jak się ma prędkościomierza przy różnych prędkościach i rozbierzności powyżej 100 km/h wychodzą dosyć spore, prędkości licznikowe są chyba za bardzo zawyżone. Przykładowe predkości: licznik 60 km/h - GPS 51-52 km/h licznik 100 km/h - GPS 90 km/h licznik 180 km/h - GPS 150 km/h Nie wiem czy taka powinna byc norma, ale wydaje mi się że odchyłki są zbyt duże. Jak wygląda sprawa odczytu prędkości w B6, prędkość jest odczytywana z czujników ABS czy ze skrzyni? Dodam, że prędkośc GPS była sprawdzana na 2 różnych urządzeniach w jednym czasie i różnice między nimi wynosiły zaledwie 0,5-1,5 km/h. Opony w rozmiarze 205/55R16

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mój problem polega na tym iż przy otwieraniu i zamykaniu szyby pasażera muszę trzymać przycisk tego problemu nie ma od strony kierowcy raz wciskam szyba zjeżdża sama i do góry to samo czy ktoś może mi pomóc?? Co może być przyczyną ??

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez drdala,

Witam kupiłem 2 lampy z allegro w grudniu ale okazało się że jedna ma popękane te części... da radę to naprawić? wymienić? pomoże ktoś?

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, postanowiłem zakupić sobie moduł domykania szyb (bez potrzeby trzymania wciśniętego przycisku na pilocie) i jak mi go przesłali to zbaraniałem, dodali do niego instrukcje ale ona też mi nic nie podpowiada ona dotyczy A4 ale nie ma wyszczególnienia na B6. Najbardziej mnie zatrzymał punkt o pompie centralnego zamka, w instrukcji ona się powinna znajdować w głębi błotnika na dole jest przykryty gąbką. No i tu sie nasuwają moje dwa pierwsze pytania: czy B6 ma ów pompkę a jak tak to gdzie sie ona dokładnie znajduje i jak sie do niej dostać? Oto dołączona instrukcja i zdjęcie modułu. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam. Znalazłem jeszcze instrukcje montażu tego modułu …

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  15. Witam, Dopiero co nabyłem audi a4 B6 2003 rok 2.5 tdi z automatyczną skrzynią biegów. Dosłownie po tygodniu zaczął pojawiać się problem a mianowicie PRNDS na desce rozdzielczej oraz auto przechodzi w tryb awaryjny i wbija 4 bieg. Wyłączę zapłon, włączę z powrotem i błąd znika, ale po jakiś czasie pojawia się znowu. Log z VCDS's: Address 02: Auto Trans Labels: 01V-927-156.lbl Part No: 8E0 927 156 L Component: AG5 01V 2.5lTDI RdW 2121 Coding: 00001 Shop #: WSC 63351 VCID: 377DCD5E15ED89A6659-5198 1 Fault Found: 17090 - Transmission Range Sensor (F125) P0706 - 35-10 - Implausible Signal - Intermittent …

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez kreatywny00,

witam wszystkich użytkowników Audi , posiadam problem z lampami , mianowicie xeenonami i przetwornicami

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez qraczek,

witam mam maly problem, posiadam audi a4 2001 w automacie, nie jestem w stanie znalezc komputera-sterownika skrzyni, ponoc jest pod tapicerka gdzies obok siedzenia pasazera?? z gory dzieki

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez longer20066,

Witam wszystkich pasjonatów marki. Piszę z takim delikatnym problemem może ktoś z was miał cosik takiego pacjent audi a4b6 avant 1.9 tdi avf. Tydzień temu została zregenerowana turbinka w 100% (przyczyny zagięty wąż od oleju wyjące łożyska w turbo, puszczające uszczelniacze) do tego czyszczenie intelcoolera, egr (wymiana jakieś dwa miech wstecz) i smoka w misce olejowej, wymiana podciśnień i silniczków n75 i n18 (oczywiście adaptacje porobione) na nóweczki ori nie zamiennik nowa oliwka i filtry, ponieważ to było wymagane do gwarancji. Problem polega na tym że przed regeneracją chociaż turbo już wyło to i tak bucior był wciągało się pięknie, nie słabło pod górk…

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Cześć wszystkim. Mam pytanie czy jak odłączę akumulator to nic się nie stanie? pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez leszcz218,

witam od niedawna jestem włascicielem audia4b6 2003 rok silnik 1,6 benzyna mam problem z sondą za kolektorem w komputerze pokazuje mi ze brak ogrzewania sondy zmieniłem ją na nową orginalną i po skasowaniu przejade jakies 100km i znów pokazuje mi komunikat moze ktos cos doradzi dzieki z góry

• 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez RadMak,

Mam problem z tą pokrywą zakrywającą głośnik niskotonowy w A4 Avant. Otóż jak ją zamykam, to po pewnym czasie otwiera się sama. Z drugiej strony taka sama pokrywa nie robi takich problemów. Ktoś miał podobny taki problem ? Mechanizm w tej rączce wygląda na cały i nie popękany. Na razie przystawiłem tam skrzynkę z akcesoriami ale chciałbym aby było tak jak z lewą pokrywą, która trzyma cały czas.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez RadMak,

Czym czyścicie swoje relingi w wersji chrom aby świeciły się jak przysłowiowe "psu jaja" ? Ja użyłem pasty do chromu i aluminium SONAX ale efektu nie widzę i dalej są takie jakieś jaśniejsze plamy. Proszę o porady.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Jendrula,

Witam. Jestem nowym posiadaczem Audi A4 B6, tzw. małyszówką. Miałem założone felgi 17 calowe na oponach 235/45/17 i samochód nisko siedział. Zmieniłem koła na 16 calowe z oponami 205/55/16 i samochód nadal nisko jest zawieszony. Zamianę zrobiłem z powodu zbyt szerokich opon, ale teraz okazuje się, że zaczepiam o cokolwiek wystającego z jezdni np. o progi zwalniające, lub o kątownik bramy zamykającej, wystającej z podłoża. Przyglądałem się innym Audi A4 i są dużo wyżej zawieszone. O co może chodzić? Proszę Was o pomoc.

• 3 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez shakal1,

Witam Chcialem sie dowiedziec czy ktos z was robil mala zamiane ze skrzynia biegów ... Posiadam Audi a4 b6 1,9 tdi 130k Awx mam 5 biegowa skrzynie ktora jest na wykonczeniu jakieś dziwne odglosy ... zastanawiam sie czy moge wrzucic zamiast tej 5 biegowej 6 ?? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Mam dość nietypowe pytanie jaka może być przyczyna ciężko chodzącego lewarka na boki jak silnik jest nagrzany. Zimny silnik wszystko ok. Przykład Jadę na biegu 2 chcę zmienić na bieg 3 przesuwam lewarek do przodu i powinien wskoczyć na środek i do przodu włączam bieg 3, a z 2 na dam do przodu to zostaje z boku i jakbym nie przesunął w prawo tylko popchałbym lewarek to przodu to włączę bieg 1. Przykład 2. Auto stoi wyłączony silnik nagrzany lewarek na środku ruszam na boki ciężko chodzi i nie wraca sam na środek jak go pociągnę w do kierowcy lub do pasażera. Biegi wchodzą lekko więc to raczej nie jest skrzynia. Auto to Audi a4 b6 2004 rok skrzynia 6. Proszę…

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.