Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich.Mam pytanie posiadam audi a4 b6 2.0 alt posiadający skrzynię Multitronic i chciałbym wymienić w niej olej .Nie mam pojęcia jakiej marki jest zalecany i ile litrów tam wchodzi.Gdzieś przeczytałem że tam wchodzi 6 litrów,i że najlepiej stosować olej który zaleca ASO , ale właśnie nie wiem jaki zalecają.Słyszałem że żadnych zamienników nie wolno stosować,bo nie posiadają odpowiednich parametrów do tych skrzyń. Liczę na pomoc z waszej strony i zrozumienie.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mój problem polega na tym iż przy otwieraniu i zamykaniu szyby pasażera muszę trzymać przycisk tego problemu nie ma od strony kierowcy raz wciskam szyba zjeżdża sama i do góry to samo czy ktoś może mi pomóc?? Co może być przyczyną ??
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jak wymienić całą listwę z oświetleniem tablicy rejestracyjnej w sedanie. Niestety podczas demontażu jednej z lampek oświetlenia tablicy uszkodziłem całą listwę (popękała w okolicy śruby mocującej lampkę). Jak by ktoś miała taką listwę na zbyciu jestem zainteresowany. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Dopiero co nabyłem audi a4 B6 2003 rok 2.5 tdi z automatyczną skrzynią biegów. Dosłownie po tygodniu zaczął pojawiać się problem a mianowicie PRNDS na desce rozdzielczej oraz auto przechodzi w tryb awaryjny i wbija 4 bieg. Wyłączę zapłon, włączę z powrotem i błąd znika, ale po jakiś czasie pojawia się znowu. Log z VCDS's: Address 02: Auto Trans Labels: 01V-927-156.lbl Part No: 8E0 927 156 L Component: AG5 01V 2.5lTDI RdW 2121 Coding: 00001 Shop #: WSC 63351 VCID: 377DCD5E15ED89A6659-5198 1 Fault Found: 17090 - Transmission Range Sensor (F125) P0706 - 35-10 - Implausible Signal - Intermittent …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam kupiłem 2 lampy z allegro w grudniu ale okazało się że jedna ma popękane te części... da radę to naprawić? wymienić? pomoże ktoś?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie po jakim okresie ile lat lub po ilu kilometrach trzeba wymienic olej w skrzyni biegów w automacie i czy ktoś orientuje sie jaka jest cena
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Siema! Czy wymiary felgi 17" 7J 5X112 ET48 będą pasować do a4 b6 1.9 101km? Jesli tak to z jaką oponą?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Postrzępiła mi się linka i wkręciła się w mechanizm podnoszenia szyby u kierowcy. Rozebrałem szyby wymieniłem cały mechanizm i niestety teraz nie działa wcale ani opuszczanie szyby u kierowcy ani u pasażera. O co chodzi? Dlaczego mogło się tak stać? Podłączenie VAGa może coś pomóc? Proszę o pilną pomoc bo zimno na dworze a ja mam opuszczoną szybę u pasażera i nie mogę jej podnieść. Co mogło się stać? I jak spróbować to naprawić?
-
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Co sądzicie o płukaniu silnika preparatami znanych marek np. Motul Engine Clean,Engine Flush Liqui Moly. Co o tym sądzicie? dodam że moje auto ma przebieg 300000 tys km 1.9 TDI . dziękuje i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chcialem sie dowiedziec czy ktos z was robil mala zamiane ze skrzynia biegów ... Posiadam Audi a4 b6 1,9 tdi 130k Awx mam 5 biegowa skrzynie ktora jest na wykonczeniu jakieś dziwne odglosy ... zastanawiam sie czy moge wrzucic zamiast tej 5 biegowej 6 ?? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Kilka dni temu padł mi w aucie immobilizer, standardowo odpalał i zaraz gasł. Finalnie immo zostało wyłączone w sterowniku auta. Obecnie samochód normalnie odpala. Ale przez to pojawił się inny problem, związany z klimatyzacją. Po odpaleniu silnika nie da się włączyć klimatyzacji, działa jedynie nawiew na przednią szybę. Natomiast po przekręceniu kluczyka do pozycji zapłonu klimatyzacja działa normalnie. Miał ktoś może styczność z takim problemem i ewentualnie wie jak go rozwiązać?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z tą pokrywą zakrywającą głośnik niskotonowy w A4 Avant. Otóż jak ją zamykam, to po pewnym czasie otwiera się sama. Z drugiej strony taka sama pokrywa nie robi takich problemów. Ktoś miał podobny taki problem ? Mechanizm w tej rączce wygląda na cały i nie popękany. Na razie przystawiłem tam skrzynkę z akcesoriami ale chciałbym aby było tak jak z lewą pokrywą, która trzyma cały czas.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś tygodnia podczas dodawania gazu słychać delikatny świst "coś takiego jakby ktoś gwizdał" ale to jest delikatne troszkę słychać ale nie bardzo. pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam w aucie lampke ktora oswietla dywanik pasazera ale nie swieci zarowke zmienilem i nic a z tego samego kabla idzie prad do zarowki w schowku i normalnie swieci i tez sie nie plai lampka z tylu w bagazniku chy na to sa osobne bezpieczniki prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatno postanowiłem sobię sprawdzić jak się ma prędkościomierza przy różnych prędkościach i rozbierzności powyżej 100 km/h wychodzą dosyć spore, prędkości licznikowe są chyba za bardzo zawyżone. Przykładowe predkości: licznik 60 km/h - GPS 51-52 km/h licznik 100 km/h - GPS 90 km/h licznik 180 km/h - GPS 150 km/h Nie wiem czy taka powinna byc norma, ale wydaje mi się że odchyłki są zbyt duże. Jak wygląda sprawa odczytu prędkości w B6, prędkość jest odczytywana z czujników ABS czy ze skrzyni? Dodam, że prędkośc GPS była sprawdzana na 2 różnych urządzeniach w jednym czasie i różnice między nimi wynosiły zaledwie 0,5-1,5 km/h. Opony w rozmiarze 205/55R16
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam pytanie czy jak odłączę akumulator to nic się nie stanie? pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam od niedawna jestem włascicielem audia4b6 2003 rok silnik 1,6 benzyna mam problem z sondą za kolektorem w komputerze pokazuje mi ze brak ogrzewania sondy zmieniłem ją na nową orginalną i po skasowaniu przejade jakies 100km i znów pokazuje mi komunikat moze ktos cos doradzi dzieki z góry
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich pasjonatów marki. Piszę z takim delikatnym problemem może ktoś z was miał cosik takiego pacjent audi a4b6 avant 1.9 tdi avf. Tydzień temu została zregenerowana turbinka w 100% (przyczyny zagięty wąż od oleju wyjące łożyska w turbo, puszczające uszczelniacze) do tego czyszczenie intelcoolera, egr (wymiana jakieś dwa miech wstecz) i smoka w misce olejowej, wymiana podciśnień i silniczków n75 i n18 (oczywiście adaptacje porobione) na nóweczki ori nie zamiennik nowa oliwka i filtry, ponieważ to było wymagane do gwarancji. Problem polega na tym że przed regeneracją chociaż turbo już wyło to i tak bucior był wciągało się pięknie, nie słabło pod górk…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam od niedawna jestem posiadaczem audi a4 2000 r 1.9 TDI 116 koni z małym FIS-em:( i po zapoznaniu się troszkę z literaturą w internecie mam następujące pytanko: czy aby autko pokazywało mi spalanie itp. to wystarczy jak zmienię manetkę o wycieraczek i poprzestawiam dane w komputerze, czy też muszę kupić dodatkowo nowy duży FIS?? a może coś innego proponujecie?? czekam na podpowiedzi i z góry dziękuję
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, postanowiłem zakupić sobie moduł domykania szyb (bez potrzeby trzymania wciśniętego przycisku na pilocie) i jak mi go przesłali to zbaraniałem, dodali do niego instrukcje ale ona też mi nic nie podpowiada ona dotyczy A4 ale nie ma wyszczególnienia na B6. Najbardziej mnie zatrzymał punkt o pompie centralnego zamka, w instrukcji ona się powinna znajdować w głębi błotnika na dole jest przykryty gąbką. No i tu sie nasuwają moje dwa pierwsze pytania: czy B6 ma ów pompkę a jak tak to gdzie sie ona dokładnie znajduje i jak sie do niej dostać? Oto dołączona instrukcja i zdjęcie modułu. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam. Znalazłem jeszcze instrukcje montażu tego modułu …
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanie czy do modelu AUDI A4B6 rok 2002, dostane dojazdówke bo posiadam zestaw naprawczy ze sprężarką oraz tym środkiem.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich nie znalazłem podobnego tematu, dlatego zdecydowałem się założyć nowy (albo za mało się starałem ) Jak w temacie, autko z silnikiem 1.8 T 150 km przebieg 145 tys. Chciałem się was doradzić jaki najlepiej ole użyć, gdyż nie mam zaufania do mechaników i sprzedawców. Nie wiem do końca na jakim oleju teraz jeżdżę, ponieważ ostatnia wymiana była we Francji, a faktura, która to niby potwierdza jest przy przebiegu 98 tys i olej niejaki "SOLARIS 5w30" Macie coś godnego polecenia, czy może ktoś ma już sprawdzony olej przy tym silniku. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witan. Jeżdżę na codzień Audi A4 B6 8e 1.9 tdi 130km. Zarejestrowalem sie tutaj aby uzyskac pomoc od Was. Poniewaz kolo 5 miesięcy temu zauwazylem spadek mocy gdy chcialem przyspieszyc ponad 120 km/h. Odrazu udalem sie do mechanika aby podpial pod kompa. Okazalo sie ze turbina. Dalem do regeneracji. Wszystko bylo ok lecz dzisiaj znowu mam te same objawy. Myslicie ze znowu turbina? Zauwazylem również slabe hamulce.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Czym czyścicie swoje relingi w wersji chrom aby świeciły się jak przysłowiowe "psu jaja" ? Ja użyłem pasty do chromu i aluminium SONAX ale efektu nie widzę i dalej są takie jakieś jaśniejsze plamy. Proszę o porady.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałem dziś sprawdzić przebieg w ecu vcdsem 17, ale wyskoczył mi błąd. Czy B6 nie ma możliwości odczytu przebiegu z ecu ? Ew jak inaczej sprawdzić przebieg ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-