Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez leszcz218,

witam moze chtoś pomoże w zadobyciu sterownika obd2 z vistą jak ktoś ma link bardzo prosze o podanie dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Maniekk2018,

Witam . Czy mógłby ktoś się podzielić wiedza i doświadczeniem jakie sprężyny trzeba dokupić żeby działało automatyczne otwieranie klapy .

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez woltek,

Witam. Próbując się dostać do jednego z czujników uszkodziłem gumowy trójnik znajdujący się na górze skrzyni korbowej (łączący odmę i rurkę która odprowadza olej gdzieś w stronę filtra oleju), ten trójnik był cały zasyfiony a wiec postanowiłem grzebać dalej. Okazało się że przez zatkaną że rurkę odprowadzająca nadmiar oleju, wszystko leciało do zaworka odpowietrzającego a następnie do dolotu przed turbiną itd. Zaciekawił mnie ten zaworek bo gdy go wymontowałem i przeczyściłem benzyną ekstrakcyjną, nie spełniał on żadnej funkcji, mianowicie przelot powietrza w nim przebiega bez najmniejszego problemu. Z tego co zrozumiałem to on powinien się otworzyć dopiero przy jakimś ta…

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez benny,

Gdzie trzeba nacisnąć żeby wyszła płyta z navi takiej jak w załączniku bo ani nie mogę włożyć żadnej płyty ani nie chce wyjść coś blokuje pomocy!!!

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Barfolomeo,

Witam. W moim a4 b6 BEX vcds pokazal blad "18339 - Coolant Fan Control Module (J293) fault" Robilem test programem i wentylatory nie poruszyly sie, ale przy wlaczonej klimatyzacji tak. Podczas jazdy temperatura silnika rosnie do 90 stopni podczas jazdy, a nastepnie spada do 60-70 stopni i tak waha sie. Czy to moze byc sterownik wentylatorow?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Mam małe pytanko gdzie mogę skasować inspekcję Service??? czy na dowolnej stacji można to zrobić???

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Grzechu30,

Witam potrzebuje pomocy iz mam maly problem z audi a4b6 1.9 tdi . Gdy po nocy odpale to na zimnym turbo ciagnie ladnie a gdy sie nagrzeje to mam wrażenie ze traci moc tzn na wyższych obrotach jest tak jakby odczuwalny brak mocy . Pomoze ktos

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez elizabet1,

Witam! Chcę założyć sprężyny z tyłu do Audi A4 B6 od Audi S-line , czy mi to usztywni tył samochodu ? Bo często jeżdżę z dużym obciążeniem z tyłu auta. Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Brzydal20,

Witam. Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc zakładam nowy wątek. Posiadam A4B6 3.0 v6 ASN Składam silnik i ogólnie chciałbym dowiedzieć się jaki polecacie olej do silnika. Cena nie gra roli. Znalazłem info o 0w-30 , ale słyszałem że 5w 30 też podejdzie ? Doradzi ktoś w tej kwestii? Dzięki serdecznie za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  10. Witam, jak w temacie mam problem z kontrolką BREAK która świeci cały czas a ten bład wyskoczył wtedy gdy spalił mi się moduł zespolony i załozylem bez obslugi tempomatu.. moje pytanie brzmi czy to wina tego?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mam pytanie odnośnie spalania otóż zresetowałem fis zrobiłem ok 1000 km wszystko po mieście i średnie spalanie fis pokazuje 10,4l. Uważam że to zdecydowanie za dużo jak na 1.9 tdi 130 ps czy ktoś może mi pomóc a druga sprawa właściwie związana ze spalaniem wyczuwam czasami że jest mocny a chwilami już tej mocy nie ma jednak to nie jest wyraźna różnica jednak jest to wyczuwalne aha i podczas przechyłów przód-tył tzn.gdy przyspieszam i wysprzęglam przerzucam bieg to w okolicach prawego koła pojawia się szumiące ''świszczenio-tarcie'' słychać to szczególnie podczas zmiany 1 na 2 i 2 na 3 czy to może mieć związek z mocą i spalaniem jakieś podciśnienia ? Jeżeli ktoś może…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kacperblax,

Cześć. Mama ma problem z wycieraczką w swoim audi. Wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera wody od lewego dolnego rogu do połowy wysokości. Podczas gdy dociskam wycieraczkę mniej więcej na środku, ładnie wszystko zbiera. Zauważyłem, że w miejscu z którego wychodzi całe ramię (miejsce zaznaczone na czerwono na zdjęciu) jest spory luz- w drugiej wycieraczce tego nie ma. Chciałbym zapytać jak poradzić sobie z tym problemem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Marcinsss,

Część. Mam problem. Nie działają mi zamki drzwi tylnich. Sprawdzałem wiązkę miernikiem i jest okej, zamieniłem zamek działający w innym samochodzie i u mnie nie pracuje. Czy może to być wina wtyczki ktora jest w drzwiach ? A mam też pytanie czy wiązka do drzwi z elektrycznymi szybami rozni się od wiązki bez szyb elektrycznych. Pytam bo wyszło mi z numeru modułu komfortu że jest fabryczny alarm i 4 elektryczne szyby a ja mam tylko z przodu elektryczne.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Matys26,

WITAM WYMIENIŁEM CEWKI OLEJ ROZRZAD, BYŁEM U GAZOWNIKA I Z GAZEM JEST WSZYTSKO OKI A CHODZI MI O TAKI PROBLEM ZE NA BENZYNIE GDY MA 4000OBROTOW I WRZUCIMY LUZ TO SAMOCHOD GASNIE SAM OBROTY SPADAJA NA ZERO A GDY JEST NA GAZIE TO WYSTARCZY 3000 I NIE TRZEBA ROWNIEZ WRZUCAC LUZU WYSTARCZY ZWOLNIC I SAMOCHOD GASNIE MIAL KTOS TAKI PROBLEM ???? CZY SA JAKIES USZCZELKI PRZY PRZEPUSTNICY ?????/ chodzi o to że pojazd pobierał za dużo powietrza i nie wiem czy to wina przepustnicy czy przeplywki?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Zizel,

Witam mam prośbę chcę kupić audi a4 b6 ale jest problem z palącą się kontrolką silnika chciałam sprawdzić VIN nie jadą do serwisu podstawowe info sprawdziłam ale chciałam bardziej szczegółowe podaję nr VIN Wauzzz8ez1a0718088e2obh1666307 Mam nadzieję że pomożecie

• 2 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez slavo1970,

witam.pare dni temu kupilem audi a4 b6 se 2000 avant z 2002 roku w automacie,i tu jest problem poniewaz nie wiem czy jest to tiptronic,multitronic,pytam dlatego poniewaz nie wiem jaki olej do skrzyni biegow mam kupic,prosze o wyjasnienie,pozdro

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  17. Czesc mam taki problem auto stracilo na mocy a dokladnie jest tak auto odpala na dotyk pracuje rowno i praca silnika jest bardzo dobra auto nie kopci nie gasnie nie faluje po prostu stracil moc ale nie do konca auto zaczyna dostawac mocy ale nie pelnej tylko tak 60% przy obrotach 2600 do 3500 i pozniej znowu traci moc turbo dziura jest okropnie wielka niskie obroty strasznie zmulone wciskam gaz i czekam az dojdzie do tych 2800 i zaczyna jakos jechac bledow brak ! wypialem przeplywke ale bylo jeszcze gorzej wogole ledwo jechal ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny dodam ze silnik jak wciskam gaz zaczyna troche buczec..

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez adasmlody5,

Witam jak w tytule 2.5 tdi bcf jak temperatura silnika 90 st. To przy dodawaniu gazu przy ok 2 tys obrotów dostaje jak by dziury w gazie i się wkręca na obroty jak nie ma 90 st.to chodzi ok co to może być

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Arni-A12,

Witam.Mam pytanko cz ktoś wymieniał radio Sympchony 2 na radio Concert 3 w Audi A4 B6 z 2002r? i czy są przy tym jakieś problemy z montażem,dotyczy kostek i can.Będe wdzięczny z informacje...

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez monikalisiczka,

Witam mam problem z ogrzewaniem tzn jak jest ustawione na najnizszy nadmuch to leci powietrze cieple a jak biore na wiekszy leci zimne. Czy wie ktoos cos na ten temat co to moze byc?

• 3 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam.Przed chwilą wróciłem z pracy i podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka airbag. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam, mam pytanie czy mozna w moim radiu (audi chorus, zdj w zalaczniku) zrobic zamiast modulu am wejscie aux podlog opisu w zalaczniku. Lub w jakis inny sposob zrobic wejscie aux. z gory dziekuje za pomoc. wejscie_liniowe_clarion_pn-1675.pdf wejscie_liniowe_clarion_pn-1675.pdf

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez anzoka,

Witam. Temat pewnie już był, ale pewnie tak jak i Google dostarczy mi ogólnej wiedzy a mnie interesuje jak to jest w moim modelu. Jak rozkłada się moc na osie w audi a4 b6 3.0 quattro? Ponoć 60/40 przód/tył czy to prawda i czy po zmianie z D(drive) na S(sport) ulega to zmianie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez rekrut81,

Witam .Chciałem się dowiedzieć czy do audi a4b6 2002 podejdzie felga 7,5Jx16h2 ET37 z oponą 205/55/16 ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Ewelka,

witam , mam problem z ogrzewaniem samochodu , przy temperaturze 90st mam ledwo złamane powietrze a powinnam mieć gorąc a tu lipa , , miał ktoś coś podobnego ?

• 3 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.