Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam . Czy mógłby ktoś się podzielić wiedza i doświadczeniem jakie sprężyny trzeba dokupić żeby działało automatyczne otwieranie klapy .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. W moim a4 b6 BEX vcds pokazal blad "18339 - Coolant Fan Control Module (J293) fault" Robilem test programem i wentylatory nie poruszyly sie, ale przy wlaczonej klimatyzacji tak. Podczas jazdy temperatura silnika rosnie do 90 stopni podczas jazdy, a nastepnie spada do 60-70 stopni i tak waha sie. Czy to moze byc sterownik wentylatorow?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Próbując się dostać do jednego z czujników uszkodziłem gumowy trójnik znajdujący się na górze skrzyni korbowej (łączący odmę i rurkę która odprowadza olej gdzieś w stronę filtra oleju), ten trójnik był cały zasyfiony a wiec postanowiłem grzebać dalej. Okazało się że przez zatkaną że rurkę odprowadzająca nadmiar oleju, wszystko leciało do zaworka odpowietrzającego a następnie do dolotu przed turbiną itd. Zaciekawił mnie ten zaworek bo gdy go wymontowałem i przeczyściłem benzyną ekstrakcyjną, nie spełniał on żadnej funkcji, mianowicie przelot powietrza w nim przebiega bez najmniejszego problemu. Z tego co zrozumiałem to on powinien się otworzyć dopiero przy jakimś ta…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam Mam pytanie odnośnie spalania otóż zresetowałem fis zrobiłem ok 1000 km wszystko po mieście i średnie spalanie fis pokazuje 10,4l. Uważam że to zdecydowanie za dużo jak na 1.9 tdi 130 ps czy ktoś może mi pomóc a druga sprawa właściwie związana ze spalaniem wyczuwam czasami że jest mocny a chwilami już tej mocy nie ma jednak to nie jest wyraźna różnica jednak jest to wyczuwalne aha i podczas przechyłów przód-tył tzn.gdy przyspieszam i wysprzęglam przerzucam bieg to w okolicach prawego koła pojawia się szumiące ''świszczenio-tarcie'' słychać to szczególnie podczas zmiany 1 na 2 i 2 na 3 czy to może mieć związek z mocą i spalaniem jakieś podciśnienia ? Jeżeli ktoś może…
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
WITAM WYMIENIŁEM CEWKI OLEJ ROZRZAD, BYŁEM U GAZOWNIKA I Z GAZEM JEST WSZYTSKO OKI A CHODZI MI O TAKI PROBLEM ZE NA BENZYNIE GDY MA 4000OBROTOW I WRZUCIMY LUZ TO SAMOCHOD GASNIE SAM OBROTY SPADAJA NA ZERO A GDY JEST NA GAZIE TO WYSTARCZY 3000 I NIE TRZEBA ROWNIEZ WRZUCAC LUZU WYSTARCZY ZWOLNIC I SAMOCHOD GASNIE MIAL KTOS TAKI PROBLEM ???? CZY SA JAKIES USZCZELKI PRZY PRZEPUSTNICY ?????/ chodzi o to że pojazd pobierał za dużo powietrza i nie wiem czy to wina przepustnicy czy przeplywki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chcę założyć sprężyny z tyłu do Audi A4 B6 od Audi S-line , czy mi to usztywni tył samochodu ? Bo często jeżdżę z dużym obciążeniem z tyłu auta. Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc zakładam nowy wątek. Posiadam A4B6 3.0 v6 ASN Składam silnik i ogólnie chciałbym dowiedzieć się jaki polecacie olej do silnika. Cena nie gra roli. Znalazłem info o 0w-30 , ale słyszałem że 5w 30 też podejdzie ? Doradzi ktoś w tej kwestii? Dzięki serdecznie za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jak w temacie mam problem z kontrolką BREAK która świeci cały czas a ten bład wyskoczył wtedy gdy spalił mi się moduł zespolony i załozylem bez obslugi tempomatu.. moje pytanie brzmi czy to wina tego?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam zamiar wyciąć tłumiki końcowe (same gruchy) w audi S4 4.2 chce wspawac w ich miejsce rury 60mm z końcówkami 60/90mm. Jeśli ktoś tak robił to jaki jest efekt takiej przeróbki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje pomocy iz mam maly problem z audi a4b6 1.9 tdi . Gdy po nocy odpale to na zimnym turbo ciagnie ladnie a gdy sie nagrzeje to mam wrażenie ze traci moc tzn na wyższych obrotach jest tak jakby odczuwalny brak mocy . Pomoze ktos
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam prośbę chcę kupić audi a4 b6 ale jest problem z palącą się kontrolką silnika chciałam sprawdzić VIN nie jadą do serwisu podstawowe info sprawdziłam ale chciałam bardziej szczegółowe podaję nr VIN Wauzzz8ez1a0718088e2obh1666307 Mam nadzieję że pomożecie
-
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mama ma problem z wycieraczką w swoim audi. Wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera wody od lewego dolnego rogu do połowy wysokości. Podczas gdy dociskam wycieraczkę mniej więcej na środku, ładnie wszystko zbiera. Zauważyłem, że w miejscu z którego wychodzi całe ramię (miejsce zaznaczone na czerwono na zdjęciu) jest spory luz- w drugiej wycieraczce tego nie ma. Chciałbym zapytać jak poradzić sobie z tym problemem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Czesc mam taki problem auto stracilo na mocy a dokladnie jest tak auto odpala na dotyk pracuje rowno i praca silnika jest bardzo dobra auto nie kopci nie gasnie nie faluje po prostu stracil moc ale nie do konca auto zaczyna dostawac mocy ale nie pelnej tylko tak 60% przy obrotach 2600 do 3500 i pozniej znowu traci moc turbo dziura jest okropnie wielka niskie obroty strasznie zmulone wciskam gaz i czekam az dojdzie do tych 2800 i zaczyna jakos jechac bledow brak ! wypialem przeplywke ale bylo jeszcze gorzej wogole ledwo jechal ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny dodam ze silnik jak wciskam gaz zaczyna troche buczec..
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w tytule 2.5 tdi bcf jak temperatura silnika 90 st. To przy dodawaniu gazu przy ok 2 tys obrotów dostaje jak by dziury w gazie i się wkręca na obroty jak nie ma 90 st.to chodzi ok co to może być
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Część. Mam problem. Nie działają mi zamki drzwi tylnich. Sprawdzałem wiązkę miernikiem i jest okej, zamieniłem zamek działający w innym samochodzie i u mnie nie pracuje. Czy może to być wina wtyczki ktora jest w drzwiach ? A mam też pytanie czy wiązka do drzwi z elektrycznymi szybami rozni się od wiązki bez szyb elektrycznych. Pytam bo wyszło mi z numeru modułu komfortu że jest fabryczny alarm i 4 elektryczne szyby a ja mam tylko z przodu elektryczne.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam pytanko cz ktoś wymieniał radio Sympchony 2 na radio Concert 3 w Audi A4 B6 z 2002r? i czy są przy tym jakieś problemy z montażem,dotyczy kostek i can.Będe wdzięczny z informacje...
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
witam.pare dni temu kupilem audi a4 b6 se 2000 avant z 2002 roku w automacie,i tu jest problem poniewaz nie wiem czy jest to tiptronic,multitronic,pytam dlatego poniewaz nie wiem jaki olej do skrzyni biegow mam kupic,prosze o wyjasnienie,pozdro
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z ogrzewaniem tzn jak jest ustawione na najnizszy nadmuch to leci powietrze cieple a jak biore na wiekszy leci zimne. Czy wie ktoos cos na ten temat co to moze byc?
-
- 3 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Przed chwilą wróciłem z pracy i podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka airbag. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam .Chciałem się dowiedzieć czy do audi a4b6 2002 podejdzie felga 7,5Jx16h2 ET37 z oponą 205/55/16 ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Temat pewnie już był, ale pewnie tak jak i Google dostarczy mi ogólnej wiedzy a mnie interesuje jak to jest w moim modelu. Jak rozkłada się moc na osie w audi a4 b6 3.0 quattro? Ponoć 60/40 przód/tył czy to prawda i czy po zmianie z D(drive) na S(sport) ulega to zmianie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie czy mozna w moim radiu (audi chorus, zdj w zalaczniku) zrobic zamiast modulu am wejscie aux podlog opisu w zalaczniku. Lub w jakis inny sposob zrobic wejscie aux. z gory dziekuje za pomoc. wejscie_liniowe_clarion_pn-1675.pdf wejscie_liniowe_clarion_pn-1675.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam mały (chyba) problem.Otóż tak jak widac na zdjęciu mam wejście nad wyświetlaczem na plyte,tylko że nie można jej tam wcisnąć..w schowku mam zmieniarkie cd,rozumiem wiec ze to wejscie jest na pyte navi ale zadna plyta nie chce mi wejsc.Może jest jakaś w środku? ale wciskałem już wszystkie guziki i zadna plyta nie wychodzi.Z tylu w bagażniku po lewej stronie tam gdzie jest miejsce na plyte do nawigacji ja mam tuner tv.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-