Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
cześć wszystkim, moje maleństwo ma pęknięty plastikowy zatrzask trzymający reflektor na miejscu delikatnie odstaje (jutro wrzucę jakieś zdjęcie) - pytanko: czy jest może na forum ktoś z okolic wałbrzycha kto może polecić jakiś dobry warsztat w którym mógł bym temat załatwić. sam wolał bym się za to nie zabierać - złota rączka to ze mnie raczej marna pozdrawiam!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam od kilku dni borykam sie z takim problemem. Mianowicie kiedy postoi kilka godzin nie chce odpalic , akumulator wszystko kreci i nic. Kiedy wezme na pych i startuje z dwojki odpala odrazu. Ale nie zdarza sie to za.kazdym razem. Nie raz jest tak ze stoi cala noc i pali bez problemu a nie raz postoi 8h jak jestem w pracy i juz nie chce palic. Czy ktos zna moze przyczyne ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z wyzucajoncym płynem przez zbiornik Test na obecność CO2 wykonałem trzy krotnie i trzykrotnie negatywny . A jeszcze się zmieniło to ze temperatura zawsze stała tak z 2 mm przed 90 c a teraz pracuje wskazówka raz na równo 90 nieraz 2 mm za I zastanawiam się co to może być za pomoc dziękuje z góry
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
ELo No i stało się wszczepiłem wirusa do mojej audiczki. Operacja została dokonana w warsztacie Pana Mariusza Strzelczyka GOODHOPE CHIPTUNING, którego serdecznie pozdrawiam i zarazem polecam niezdecydowanym. Pierwszy pomiar mocy i momentu, którego się obawiałem, wykazał, że ze stajni audi nie uciekł ani jeden koń i jeszcze sporo werwy mają W serii auto charakteryzowało się mocą 132,4 KM przy 4000 rpm oraz 311Nm przy 2000 rpm. Modyfikacja nie była wielka, obecnie posiadam 160KM i 350Nm. Bardzo ładnie wygląda przebieg momentu, 350Nm dostępne w przedziale 1800-2800 rpm. i o to własnie chodziło. Przed modem maksymalny moment dostępny był w przedziale 2000-2200rpm. ( zeskanu…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam takie pytanko: Czy radyjko navigation plus wejdzie mi do wymienionej w temacie audicy? Mam już zrobioną przestrzeń na 2 DIN, chodzi mi tylko czy rozmiar jest dobry na szerokość? Czy to radyjko będzie współgrało z elektroniką? Fis itd? Kostek nie będzie trzeba przerabiać? A w przyszłości zmieniarka USB/SD MMC czy będzie pasowała do tego? czy ktoś już używał takiego połączenia sprzętu? I czy to radio odtwarza MP3 z płyt? Chyba że ktoś mi może poradzić jakieś dobre radyjko 1Din lub 2Din tak do 600zł aby pasowało do deski i miało przynajmniej to wejście na karty pamieci? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam i wesołych świąt!!!!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam problem ze sterowaniem szyb na konsoli kierowcy - dziala tylko szyba kierowcy i nie moge otworzyc zadnej innej i nie dziala takze przycisk blokady otwierania szyb. Silowniki sa ok bo kazda szybe mozna otworzyc na poszczegolnych dzwiach. Czy ktos mial moze podobny problem i ma jakies wskazówki? Bardzo prosze o pomoc....
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pewien problem odnośnie tylnego obicia kierowcy, otóż na dole odstaje mi właśnie to obicie, albo nie ma zatrzasku, albo wyskoczył i nie wiem jak to naprawić, nie wiem wogóle jak to zdjąć żeby reszty nie pourywać. Posiada może ktoś schemat jak to zdjąć, albo pomysł jak to naprawić. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z moim audi a4b6 2.0 alt 2000r. Otoz autko jezdzi normalnie dopoki nie zapala sie kontrolki abs i esp. Wowczas traci moc, jest tak jakby zamulone. Bledy ktore mi pokazalo u mechanika to 16834, 7545, 17950, 17953. Jako ze jestem kobitka, ktora malo sie zna na tych rzeczach moze ktos podpowie co to moze byc.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z mocą silnika w ostatnim czasie przymulało mi silnik start był ok ruszał z pełną mocą i po rozpędzeniu od 90km/h do 120km/h przymulało go i zaswiecał się 'check' po kontroli wskazało że to przepływomierz powietrza wymieniłem go i stało się coś dla mnie dziwnego przy jeżdzie nie ma od razu mocy pedał w podłodze i po chwili jest szarpniecie mocy powyżej 2tys obrotów nie wiem czemu to tak jest czy turbina włącza się po chwili czy nie, wczesniej tak nie było. Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Mam takie pytanie Czy da się gdzieś za pomocą VAGa zmienić ustawienia, aby po naciśnięciu na pilocie przycisku od zamykania drzwi - również domykały się automatycznie szyby? Chodzi mi o to żeby nie trzymać przycisku tylko żeby od razu się zamykały? Teraz mogę to robić trzymając wciśnięty przycisk na pilocie
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, znajomy ma upatrzony samochód z nr VIN WAUZZZ8E12A283990 czy może mi ktoś z tego wyciągnąć kod koloru, chyba że ma od razu kolor pod ręką :-)
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wymienialem olej i wszystkie filtry w tym filter paliwa naturalnie go odpowietzrylem zrobiłem nim 8 kilometrów 3 krotnie go gaszac I odpalajac za 4 razem odpalil na kilka sekund I zgasł i już nie chce odpalić akumulator naladowny chelta pompę paliwa słychać Ale nie odpala co może być przyczyną ????? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnośnie wymiany żarówek mijania w Audi A4 B6 nie wiem za bardzo jak to zrobić a dziś rano przepalila mi się lewa żarówka a że jestem pedantyczny chcę to jak najszybciej wymienić. Proszę was o jakiś poradnik jak wymienić lewą i prawą żarówkę mijania (najlepiej bez ustawiania świateł po wymianie) Wydaję mi się że bez wyciągnięcia lampy się nieda bo od strony kierowcy nie ma dosłownie miejsca. I mam jeszcze pytanie czy po wymianie żarówek konieczne jest ustawienie świateł. Mój samochód Audi A4 B6 AWX Z góry dziękuję za pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam krókie pytanko bo nie znalazłem na necie nigdzie odpowiedzi. Czy aby usunąć katalizator z b6 1.9 TDI (wersja 130 konna) to trzeba zmieniać coś w sterowniku/komputerze auta tak jak w przypadku DPFa czy po prostu wystarczy go fizycznie wyciąć i to wszystko ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Niedawno odkrylem ze dywanik i wykladzina za pasazerem jest zalany, jak sie potem okazalo przod rowniez. Niedlugo potem zaczely wariowac kontrolki poduszki, ABS, hamulców oraz skaczący prędkościomierz. Ponadto auto nieraz nie odpala mimo ze kreci bardzo ladnie. Okazalo sie ze zatkane byly odplywy pod aku i serwem. Odetkalem je i wyjalem fotel oraz podnioslem wykladzine aby to wysuszyc. Myslalem ze to zalatwi sprawe ale problem byl nadal. Otwieralem puszke komputera i wyciagalem wszystkie wtyczki ale tam bylo sucho i strona od kierowcy rowniez sucha pod wykladzina. Gdzie teraz szukac rozwiazania? Podobno gdzies nad nogami pasazera jest jakis modul ktory m…
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jako nowy posiadacz A4 zadam kretyńskie byćmoże pytanie: Kilka sekund po uruchomieniu silnika gdy radio jest wyłączone, dobiega z niego pojedynczy sygnał "piiiip". Gdy radio jest włączone, to po zapłonie silnika mniej więcej w tym samym czasie na chwileczkę zanika w radiu głos. Żadnych innych objawów nie stwierdziłem. O co kaman? Tylko się nie śmiać .
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moją b6 nie mogę ustawić zegara wciskając przycisk mode nie przechodzi do ustawiania
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zastanawiam się czy jest możliwe założenie takich podnośników w klapie bagażnika że po otwarciu go po przez pilot klapa samoczynnie się podniesie? chyba coś podobnego jest w A6, chodzi mi o to czy wystarczy wymienić teleskopy od klapy na jakieś sprężynujące czy trzeba sie nad tym bardziej pomęczyć? oczywiście chodzi mi o jak najtańszy koszt. Chodzi mi o podnośniki w sedanie. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z oponami (lub moze to nie opony) ktorego nikt nie wie jak rozwiazac. Nie wiem co jest ale auto jak się wolno kula to jest wrażenie jakby opony były z jakimiś bąblami. Jak się jedzie szybko to jest OK. Cos jakby zawieszenie było z 10 razy bardziej czułe na droge. Kupiłem nowe letnie (Nexen) i zauważyłem ze auto dziwnie "podskakuje" ale akurat te opony będę reklamowal choc nie wiem czy to jest wina opon. Zarzuciłem zimowki z mojego golfa 5 które były na stowe ok i dzieje się to samo. W sumie zalozonych bylo 4 komplety opon i ciagle to samo (na jednym mniej na drugich wiecej). Zrobilem geometrie (nie dalo sie ustawic prawego kola bo sie zapiekl drazek) ale to ni…
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam zamontowany w samochodzie tel.Motorola international 2700 z zestawem głośnimówiącym.mam kilka pytań.Mianowicie czy żeby założyć kartę sim trzeba go rozkręcić bo nie widzę miejsca gdzie można by ją wsadzić, po drugie czy ten tel posiada bloota czy musialbym ewentualnie robić przekierowania rozmów i czy ktoś posiada instr. po Polsku?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam mały problem.Otoz moje audi a4b6 1.8T 163konie z 2002r ma kaprys.Czesto zdarza się jadąc z pracy np jadę 60 czy 70km/h dojeżdżam do końca uliczki schamowuje do 0 i auto sgaśnie poczym ciężko go odpalić,za 3 czy 4 razem odpali. Mam założony gaz na gazie tego problemu nie ma.Mial ktoś coś podobnego?gdzie szukać usterki
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich mam problem z otwarciem maski ostatnio ułamała mi się rączka próbowałem otworzyć szczypcami wymieniłem ją i nie mogę teraz otworzyć czy mogłem wyciągnąć linke szczypcami czy mozna to jakoś samemu zrobić proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam , przychodzę z pytaniem czy ktoś walczył z takimi problemami , pali się check , EPC auto jedzie jakby miało 70km, na biegu jałowym zachowuje się jakby wypadał mu zapłon , cewki są okej błędy które pokazuje to:P0340,P0193,P0102,P1504, po skasowaniu zostaje głównie błąd P0340
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Zdaje sobie sprawę, że jestem totalnym ignorantem w temacie, ale od tego przecie są fora, żeby pytać. Mam następujące problemy ze swoim A4 2002 (mam go od pół roku): - czy da się go przeprogramować na wyświetlanie komunikatów po polsku? - jak się dobrać do gniazda od przyczepy? - myślałem, że samo wyjdzie spod zderzaka po włożeniu haka, ale niestety.... - gdzie można zdobyć płytę CD z mapą Polski do Audi Navi? - mam fabryczną z mapą Niemiec z góry dzięki za wyrozumiałość i pomoc pozdrawiam maciek
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-