Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam. Mam audi a4 b6 avant podczas odkurzania zauwazylem ze pod dywanikiem kierowcy i pasażera za kierowca jest bardzo mokro????? A gdy jezdze w deszcz okropnie paruja mi szyby? Co do odplywu pod komora akumulatora jest drozna i ogolnie jest tam sucho?? Aha samochod posiada tez szyberdach ale jego odplywy tez sa drozne bo sprawdzalem wlewajac wode bezposrednio do odplywow i pieknie przelewala sie nad zawiasami drzwi przednich tak wiec to tez nie jest powodem ze szyby paruja?? Nagrzewnica tez ok szczelna ??? Czy jest ktos w stanie doradzic co mozna jeszcze zrobic??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
witam mam pytanie czy do audi a4 b6 2001 podejdzie inna korbka do opuszczania szyb tyl z inego modelu np.czy musi byc oryginal??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
witam miesiąc temu zakupiłem pierwsze moje audi a4 b6 2.0 benzyna ALT i już mam problem z chwilą jak się zimno zrobilo proszę o pomoc jak ktoś miał podobny problem. A mianowicie w czasie jazdy auto się normalnie rozgrzewa nie ma z tym problemu tem na wyświetlaczu 90stopni i caly czas sie taka uczymuje i grzeje cholernie ale problem zaczyna się gdy auto zaczymal się na postoju to odrazu leci zimne powietrze miał ktoś taka przypadłość?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam Poszukuję podsufitki w dobrym stanie do A4 (b6) sedan bez szyberdachu i z oświetleniem przy osłonach przeciwsłonecznych - kolor jasnoplatynowy szary nr oryginału 8E5 867 505 S 2BH. Moja niestety się rozkleiła. Ewentualnie może być cały kpl. środek czarny oczywiście bez siedzeń i boczków drzwi. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnosnie cewki zaplonowej w audi A4 B6 2004r. 1.6 Benzyna 110kw - a mianiwicie jaka powinna byc rezystencja na sprawnej cewce.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
witam jestem nowy jeśli cś nie tak to z góry sorki,a więc tak poszukuje do audi 80 b4 1.9 tdi 90km słynny 1z potrzebuje do niego książki napraw a dokładnie z jakimi momentami po dokręcać śruby,jakie maja byc luzy itp ogólnie przeprowadzam generalny remont silnika i potrzebuje wszystkich informacji licze na pomoc,z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam dwa dni temu wróciłem do domu odstawiłem auto na parking wszystko było dobrze następnego dnia już nie odpaliło kręci i cisza wszystko zostało sprawdzone cewka ,iskra,pompka paliwa wszystko jest dobrze,przy podłączeniu kompa nic nie wykazało gdzie szukać
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, napisze cala historie. Kilka dni temu nie moglem otworzyc bagaznika. Pilot nie otwieral ani przycisk na bagazniku. Moglem za to otworzyc bagaznik przy pomocy klucza. Teraz nie moge otworzyc bagaznika nawet kluczem.. Przekrecam klucz i nic (w przeciwnym kierunku zegara). Wiec wyciagnalem tylnie siedzenia. To tez nie pomoglo bo bagaznik jest chroniony karoseria. Jedynie co moglem zrobic to wyciac mala czesc karoserii ale otwor jest za maly aby dostac sie do bagaznika. Czy jest takas mozliwosc otworzenia bagaznika w sposob awaryjny? Jak sie dostac do srodka?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie odnośnie wymiany sprężyn W tej chwili w samochodzie zamontowane mam sprężyny eibach czerwone obniżenie gdzieś o 40-50 mm. Chciałabym bym wymienić je na wyższe myślę, że -20,-30mm? Czy mogę wymienić na sprężyny od s-lina ? A i jeszcze jedno pytanko czy przy wymianie sprężyn musze również wymienić amortyzatory? Mam w tej chwili Sachs 558 301 przód i tył312 783. Z góry dziękuje za odpowiedź
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, na przednich drzwiach kierowcy mam dwa przełączniki do otwierania szyb, przestało działać otwieranie szyby kierowcy, dodatkowo nie działa przełącznik otwierania szyby na drzwiach pasażera. Działa tylko jeden - otwieranie szyby pasażera z drzwi kierowcy, oba przełączniki padły w jednym czasie. Bezpieczniki sprawdzone, pod wykładziną i fotelem kierowcy brak wilgoci. Co mogło się zepsuć? Jak to naprawić?
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moja a4 b6 nie posiadala podsietlenia drzwi wiec elektryk powiedzial mi w jakie kable sie wpiac by podlaczyc sobie ledy. Minus do wiazki(kabel do krancówki klamki) plus z wtyczki czarnej co wpina sie do modulu. Siwecilo dobrze po otwarciu drzwi sie swiecilo zamykam gasnie... teraz nie swieci wgl a malo tego na fisie nie pokazuje ze sa otwarte drzwi nie dzialaja przyciski opuszczania/podnoszenia drzwi. Po przekreceniu stacyjki zamki dziwnie cykaja :/ to tyle co sie zbaranilo i moje pytanie jak zdiagnozowac blad da sie to zrobic czy bede musial kupic nowy modul ? Prosze o pomoc bo jestem juz bez sil :((
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich powiedzcie mi jak jest na prawde z otwartymi klapkami nawiewu w audi a4/b6 czy jak przyciski otwarcia konkretnego nawiewu się świecą to klapki są otwarte czy jak są pogaszone to są otwarte ? bo nie mogę dokładnie dojść bo jak bez klimy kontrolki się świecą to nawiew coś leci a jak włączę klime na automat to kontrolki gasną a nawiew też leci i nie wiem czy są zepsute te nawiewy czy coś nie domyka się?
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. mam audi a4 b6 avant , dołożyłem mu tempomat . musiałem wymieniać sterownik kierownicy na wersję Q . Zamontowałem tempomat ale nie umie go zakodować . Szukam kogoś z krakowa i okolic kto mi odpłatnie pomoże . Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kupiłem kilka dni temu Audi A4 B6 1.8T 163KM i przy zmianie biegu podczas przyśpieszania słychać taki dźwięk: Poczytałem trochę i że problem leży w niesprawnym zaworze DV. I teraz mam pytanko: Jeśli jest niesprawny to czemu nic nie wyświetla się na komputerze ? Nie pali sie CHECK.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym się w końcu dowiedzieć jaki system nagłośnieniowy posiadam w mojej Audi. Zabijcie mnie, zróbcie co chcecie, przeszukałem wszędzie, szukałem tam gdzie ludzie pisali na forach że trzeba szukać, nigdzie nic nie było z tych rzeczy co miało być. Zmieniłem fabryczne radio CONCERT na mojego Sony ze starego auta i działają tylko przednie głośniki. Chcę kupić adapter i uruchomić tył, ale do tego potrzebna jest informacja jaki jest system nagłośnieniowy. Mianowicie: - wyczytałem, że jak jest BOSE, to po włączeniu radia powinno się na chwile pokazać BOSE. (u mnie tego nie było) - wyczytałem, że na ramkach (obudowach) głośników powinna być "naklejka" BOS…
-
- 0 odpowiedzi
- 9,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem jechałem w niedziele swoim audi A4 b6 i nagle auto zaczęło tracic moc i szarpać zredukowałem bieg i jechałem nadal aż do momentu gdy musiałem zredukować bieg , wtedy samochód mi zgasł i nie chciał zapalić , stwierdziełem ze pewnie bedzie to flirt paliwa wymieniłem go a samochód nadal nie chce zapalić zaprowadziłem do mechanika który stwierdził ze to prawdopodobnie pompowtryski co ciekawe jak podłaczał audi do komputera to nic mu się nie wyswietlało zaden błąd a pompowtryski raczej powinni mu się wyswietlic jezeli się nie mylę ? a pozatym jesli auto chodziło normalnie wszystko ładnie pięknie i nagle to się stało to chyba coś dziwnego bo przy pompowtr…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam drodzy forumowicze, jako iż przejrzałem juz stertę tematów odnośnie mojego problemu postanawiam napisać tutaj. Chodzi o to że jako świeży posiadac A4 B6 chciałem wymienic baterie w pilocie, nie wiedzialem ze od razu pilot sie rozkoduje bo w innym aucie tego nie mialem tak wiec wymienilem ta baterie podchodze do auta chce otworzyc z pilota, nie dziala, probuje z kluczyka otwarlo sie zaczal wyc alarm, zamykam cisza i tak wkolo, wył az padło aku no to naładowalem go auto da sie odpalic ale wyje! Probowalem kodowania przekrecania w pozycje zaplonu trzymania przyciskow (instrukcje z tego forum) no ale nie dziala. Drugi kluczyk mam ale tez rozkodowany poniewaz lezal…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
zawieszenie 1be audi a4 b6, wymieniłem przednie dolne wahacze wraz ze stabilizatorami, i teraz przód podniósł mi sie o jakies 2cm, dlaczego ? Wie ktos co mechanik mogl zrobic źle?
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam dość nietypowe pytanie jaka może być przyczyna ciężko chodzącego lewarka na boki jak silnik jest nagrzany. Zimny silnik wszystko ok. Przykład Jadę na biegu 2 chcę zmienić na bieg 3 przesuwam lewarek do przodu i powinien wskoczyć na środek i do przodu włączam bieg 3, a z 2 na dam do przodu to zostaje z boku i jakbym nie przesunął w prawo tylko popchałbym lewarek to przodu to włączę bieg 1. Przykład 2. Auto stoi wyłączony silnik nagrzany lewarek na środku ruszam na boki ciężko chodzi i nie wraca sam na środek jak go pociągnę w do kierowcy lub do pasażera. Biegi wchodzą lekko więc to raczej nie jest skrzynia. Auto to Audi a4 b6 2004 rok skrzynia 6. Proszę…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam audi a4b6 1.9tdi 2001r. 130km z czipem na 170km. Ostatnio pojawił się problem z ruszaniem. Jak puszczam sprzęgło to czy dodam gaz czy nie on gaśnie (zadusza się). Taka rzecz dzieje się na jedynce i wstecznym, reszta biegów normalna. Nic nie stuka sprzęgło się nie ślizga.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnośnie wymiany żarówek mijania w Audi A4 B6 nie wiem za bardzo jak to zrobić a dziś rano przepalila mi się lewa żarówka a że jestem pedantyczny chcę to jak najszybciej wymienić. Proszę was o jakiś poradnik jak wymienić lewą i prawą żarówkę mijania (najlepiej bez ustawiania świateł po wymianie) Wydaję mi się że bez wyciągnięcia lampy się nieda bo od strony kierowcy nie ma dosłownie miejsca. I mam jeszcze pytanie czy po wymianie żarówek konieczne jest ustawienie świateł. Mój samochód Audi A4 B6 AWX Z góry dziękuję za pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie! Od trzech miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem audi a4 3.0. Z racji znaczącej różnicy pomiędzy benzyną a LPG zastanawiam się nad założeniem instalacji. Jakie firmy proponujecie jakie warsztaty itd. Najlepiej w okolicy Warszawy
-
- 3 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam audi a4 b6 z 2 kluczykami z pilotem i mam problem a mianowicie wysiadam z auta i nie mogę zamknąć drzwi z pilota tzn pilot działa ale z opóźnieniem po 30 sekundach da sie go zamknąć z pilota i jak chcę otworzyć zaraz po zamknięciu to też muszę poczekać 30 sekund i wtedy działa natomiast z kluczyka zamyka wszystkie drzwi ale otwiera tylko kierowcy baterie wymienione nawet zamek kupiłem ale bez rezultatów jakieś sugestie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich pasjonatów marki. Piszę z takim delikatnym problemem może ktoś z was miał cosik takiego pacjent audi a4b6 avant 1.9 tdi avf. Tydzień temu została zregenerowana turbinka w 100% (przyczyny zagięty wąż od oleju wyjące łożyska w turbo, puszczające uszczelniacze) do tego czyszczenie intelcoolera, egr (wymiana jakieś dwa miech wstecz) i smoka w misce olejowej, wymiana podciśnień i silniczków n75 i n18 (oczywiście adaptacje porobione) na nóweczki ori nie zamiennik nowa oliwka i filtry, ponieważ to było wymagane do gwarancji. Problem polega na tym że przed regeneracją chociaż turbo już wyło to i tak bucior był wciągało się pięknie, nie słabło pod górk…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-