Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam, chciałem zapytać Was czy w modelu A3 8L 1.6 benzyna z 2002r. 102 KM występują światła przeciwmgielne przód, bo nie mam ich w zderzaku, a na włączniku zapala się tylko tylne światło przeciwmgielne z lewej strony; czytałem, że przed liftingiem one nie występują, czy mogę prosić o informację odnośnie jak to jest w moim modelu? gdzie to sprawdzić? bo pierwszy raz jak na przeglądzie było auto, diagnosta zwrócił na to uwagę, że nie ma przednich przeciwmgielnych. Pozostałe światła są. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Muszę wymienić cewkę zapłonową w mojej A3. Czy orientujecie się jakiej firmy cewkę najlepiej kupić i jaki jest koszt jej wymiany?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam pytanie w kwietniu regenerowałem turbine i ostatnio znowu mi padła gościu stwierdził że auto było chipowane ( niewiem w jaki sposób ) . Chciałbym się dowiedzieć czy nawalenie turbiny może być spowodowane zchipowaniem auta oraz jak to można sprawdzić i czy powinienem dostać gwarancje na turbine . Gościu powiedział że na zchipowane auta gdzie była turbina regenerowana gwarancja się nie należy.
-
- 1 odpowiedź
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Jestem posiadaczem Audi A3 1.9TDI 110 km z roku 2001 . Mam problem z odpalaniem samochodu jak przychodzi okres zimowy podczas odpalania samochód szarpie . Pompa paliwa została zregenerowana , świece są dobre , Niewiem gdzie szukać przyczyny . Proszę o pomoc .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co ile kilometrów powinno wymieniać się filtry , oleje , rozrząd , płyny i inne rzeczy które tego wymagają .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 32,3 tys. wyświetleń
-
-
A więc zaczynamy... Witam. Od zakupu nie mogę rozwikłać gdzie leży usterka w moim A3 8L 1.8T + LPG AGU 1999r. Problemem jest cykający przekaźnik pompy paliwa po przekręceniu zapłonu. Auto normalnie odpala jedynie wyjątkiem jest moment kiedy odpalam silnik podczas cykania przekaźnika - trzeba zakręcić trochę dłużej ,dlatego iż podczas cykania pompa paliwa pracuje w rytm przekaźnika. Przekaźnik zwiera i rozwiera. Po kilku próbach włączenia zapłonu (nie uruchamianiu silnika ) przekaźnik zaskoczy. Do diagnostyki posiadam kabel od Viakena i program VCDS Lite. Błędów nie mam żadnych na żadnym sterowniku. Teraz co już wymieniłem aby w…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam problem z pacjentką Audi a3 8l rocznik 98 105 KM Audi ma rozladowany aku ale od dwóch dni pojawiają się nowe problemy mianowicie po przekreceniu kluczyka mrugają kontrolki oraz słychać takie dziwne cykanie samochód od jakiegoś czasu nie wyjeżdża. Dodatkowo stojąc na miejscu po jakimś czasie pojawiła się kontrolka od abs wie ktoś jaka jest prawdopodobna przyczyna? Czy to całkowicie rozladowany aku?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, stała się rzecz smutna, potrzebuję zderzaka przód i błotnika przód prawego. Jeśli ktoś ma namiary, szczególnie na błotnik to bardzo proszę o kontakt.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam czy drzwi lewa strona przód + błotnik i przedni zderzak będzie pasowało z przed lift do po lift ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuję dekielka do alufelg - NR OEM 8ZO.601.165 F. Posiada ktoś taki na zbyciu? Brakuje mi jednego. Poniżej zdjęcia ów dekielka. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Otoż pewnego dnia zgubiłam , zerwało sie , nie wiem czy w dobra strone ide czy to jest dekielek czy naklejka. Ktoś mi poardzi co dalej z tym? Dziekuje i pozdrawiam :). Dam zdjecia
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Niedawno zacząłem przygode z dieslem i nadchodzi okres zimowy troszke sie tego obawiam. Z dieslami podobno są problemy gdy nadejdą mrozy. Jak można sie ustrzec przed niepotrzebnymi problemami. Co należy wymienić? Na co zwrócić uwage? W pierwszej kolejności na pewno filtry i świece. Filtry już zamówiłem na http://mark.com.pl/sklep/pl/ bo podobno sędziszów są wmiare tanie i dobrze. Podobno dla dobra silnika warto na zbiornik ON dolac 2- 3 litry benzyny i 0,5 litra nafty, a inni mowia ze wystarczy 1 litr denaturatu, a jeszcze wiem ze istnieja rozne ulepszacze. Jak wy radzicie sobie z zimą?
-
- 2 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, może ktoś miał podobny przypadek i pomoże, chodzi o to, że zamykając szyby od wewnątrz wszystkie zamykają się normalnie, chcąc to zrobić pilotem tylna lewa nie zamyka się w ogóle. Z góry dzięki.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
witam przy hamowaniu lub tez na postoju silnik dziwnie drga na wolnych obrotach czego napewno nie powinno byc. wie ktos co moze byc tego przyczyna??
-
-
- 8 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mam problem z moim audi, a mianowicie z okolic sprzęgła dochodzi dziwne stukanie, tak jakby uderzać metalem o metal. Dodam, że sprzęgło jest do wymiany. Podczas jazdy, jak zacznie stukać, wcisnę sprzęgło i stukania nie ma. Podczas jazdy przenosi i słychać jakby stukało w prawym kole (w rytm obracającego się koła). Jak jest na luzie i na ręcznym to słychać ciche stukanie i już wtedy można stwierdzić, że dochodzi z okolic sprzęgła i tak samo po wsićnięciu sprzęgła tego nie ma. Nie stuka zawsze, tylko co jakiś czas. Nagrane mam, ale tylko na messengerze w formie audio niestety Czy to wina wyłącznie zużytego spzęgła, a jak nie, to co to może być? Dzi…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Dzisiaj zostałem posiadaczem Audi A3 z 2001 roku z silnikiem 1.9 TDI (74kW) - wersja z pompowtryskiwaczami. Nie jestem pewien jaki jest kod silnika, jest to AXR lub ATD ale nie jestem pewny, który kod i nie wiem jak to sprawdzić. Wraz z kupnem od razu nastało kilka problemów, które mogą oznaczać, że został kupiony trup na którego będzie trzeba wydać z góry drugie tyle co wartość auta :| Na początku gdy silnik nie był rozgrzany (tak mi się wydawało ponieważ wskaźnik temperatury wariuje) to wydawało się, że samochód jedzie żwawo, z przyśpieszeniem - tak jak trzeba. Na wjeździe do obwodnicy przycisnąłem auto do ok. 3 tys. na 1,2,3 biegu a…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam wszystkich. Strasznie faluja mi obroty nie jest to mormalne falowanie dosyc mocne a klapka w przepustnicy dziwnie sie zachowywuje. 20230918_161414.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiego czasu zauwazyłem że na wolnych obrotach faluje mi silnik, czy wiecie co może być tego przyczyną ?? Pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 20,4 tys. wyświetleń
-
-
Czesc chciałbym przyciemnic szyby w audi s3 w warszawie ktoś coś wie gdzie mogę to zrobić i jaka jest cena za tył i tylny bok ? thx
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A3 8L po lifcie z 2001 roku chciałbym podłączyć CB radio oraz konwerter DC 12V -5V 3A oto link ( http://allegro.pl/konwerter-dc-12v-5v-3a-15w-wyjscie-usb-adapter-i6371559816.html?reco_id=f43ae8ae-5d8a-11e6-9224-56847afe9799&ars_rule_id=802 ) tego mam 2szt. Chciałbym podłączyć to po stacyjce jak mam to zrobić i gdzie się wpiąć . Proszę pomóżcie .
-
- 3 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem tu nowy. Mam od niedawna Audi A3. Mam mały problem. Włączyłem muzykę na full i w pewnym momencie dolne głośniki w drzwiach przestały grać. Grają tylko te malutkie u góry koło klamek. Nie wiem co robić?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kupiłem A 3 bez książki serwisowej. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy w jakiś sposób mogę sprawdzić kiedy był robiony rozrząd? Po numerze WIN raport nie pokazuje serwisu. Będę wdzięczny za informację.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
-
potrzebuję instrukcję obsługi do AUDI 3 z 2002r. poj. 1,6 benzyna / w j. polskim/
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-