Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8L (1996-2003)

Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez albertaudia3,

Audi A3 8L 1.6 101KM Pomóżcie!!! jakies 2 msc temu wymienilem swiece i przewody bo nagle silnik zaczal chodzic na 3 garach, bylo podejrzenie przebicia na przewodzie od jednej swiecy bo byl oklejony tasma izolacyjna jak kupilem auto, wymienilem wszystkie przewody i swiece na nowe i od wymiany bylo wszystko ok az do wczoraj, znow zaczal chodzic tak jakby na 3 gary, nie ma przez to mocy takiej jak powinna byc i czuc jak trzęsie silnikiem tzn na biegu przy 1,5tys obrotow jak dodam gazu to sie troche muli i nie ma kopa, ponadto sprawdzilem olej i nawet nie maczala sie miarka, dolalem 1,5l tak aby bylo prawie max, wczesniej olej sprawdzalem jakies 600,700 km temu i bylo ok, czy…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Special4U,

Witam, Mam pytanie dotyczące Audi A3 2006 (8P). Na zegarach pojawiła mi się żółta ikona silnika (check engine). Po podpięciu komputera nie wykazuje żadnych problemów z silnikiem, a sam samochód działa bez zarzutu. Jedyne, co zauważyłem, to problem z rozrusznikiem, który prawdopodobnie już się kończy. Czy może to być powód, dla którego pojawia się ta kontrolka check engine?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez RzuberWP25,

Witam. Mam problem z chlodniczka klimatyzacji w audi a3 8l 1.8 z 2000r. Czy znacie sposób zeby wyjąć bez demontażu deski rozdzielczej?

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez grzegorz0812,

witam noszę się z zamiarem założenia haka do mojego autka i przy wyborze wiązki mam dylemat czy musi być z modułem czy nie a może istnieją takie dedykowane które się tylko podpina pod fabryczne wtyczki? znawców tematu proszę o odp. z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez labedz15,

witam.mam probllem ze swoja audi a3 8l 1.6 akl 101km. dymi na bialo na zimnym silniku ale po rozgrzaniu znika. jaki moze byc powdod tego?i czy typ tego silnika opsada egr i jaka jest jego lokalizacja bo nie moge go znalesc.

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Daniel30,

Witam. Wyskoczył mi Serwice INSP,skasowałem ten komunikat ale pytanie mam takie,czy mam się martwić tym? Czemu to wyskoczyło? Z Góry dzięki.

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez grzegorz0812,

Witam podczas jazdy co jakis czas szarpie mi silnikiem odpala normalnie.dzisiaj po zdjeciu osłony z silnika zauważyłem wyciek oleju na kolektorze dolotowym.którego tam nie było jakieś 2 miesiące temu silnik był myty.co może dawać takie objawy.

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez mrmundek,

Szarpanie podczas jazdy, najbardziej wyczuwalne na 2 biegu przy 1100 do 1250 obr. Przestaje szarpać jak mocniej przygazuję,mniej wyczuwalne na trzecim, na biegu jałowym w ogóle. Na VAGu błędów brak, zapłon książkowy, dawka paliwa prawidłowa, mapa oryginał. Pompa paliwa została sprawdzona działa prawidłowo. Kupiłem auto miesiąc temu. Po zakupie oczywiście wymieniony rozrząd, olej, filtry, płyn chłodzący. Poprzedni właściciel zaślepił EGR. EGR sprawdziłem działa prawidłowo, podłączylem go tak jak ma być, bez rezultatu. słyszałem że czasami wstawiaja blachę i zaślepiają całkiem recykulację spalin. Tego jeszcze nie sprawdziłem, nie wiem czy gdyby tak było czy miało by to j…

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez slawecki83,

Witam od kilku dni moje Audi A3 1.9TDi straciło moc, gdy wciskam pedał w podłogę dosłownie nic sie nie dzieje , brak mocy a turbina zaskakuje dopiero przy 2700 obr. na drugim biegu. Sytuacja sie powtarza za każdym razem po ponownym uruchomieniu silnika. Dodam że jakieś 4 m-ce temu , wyczyściłem EGR który okazale był po prostu brudny! Auto po czyszczeniu zachowywało się żwawiej jak przed czyszczeniem. wracajac do problemu podłączyłem samochód pod VAG-COM i wyskoczyły 3 błędy . Które po skasowaniu powracaja. o ile pierwszy zwiazany z wentylatorami bezpośrednio nie dotyczy problemu o tyle dwa następne wydaje mi się że już na pewno. Znajdzie sie ktos doswiadczony w temacie…

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Toki89,

Witam serdecznie posiadam audi a3 8l z 1998 roku o pojemności 1.6 od jakiegoś czasu mam problem taki że rano odpalając silnik obroty wchodzą na blisko 2500 po czym spadają do około 600 po czym auto gaśnie. I tak kilka razy. Gdy silnik jest rozgrzany problemu nie ma. Wymieniałem przepustnice kable świece sprawdzałem kompresję. Nic nie pomaga auto zachowuje się tak samo na gazie jak i na benzynie. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być??

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez AniaWu,

Witam, być może ten temat był już poruszany, niestety nie doszukałam się niczego związanego z moim problemem, mianowicie, posiadam Audi A3 8L rocznik 2000, z radiem Chorus na kasety i chciałabym je wymienić na radio CD audi concert a3 8l z wersji po lifcie, aczkolwiek słyszałam, że niestety może ono nie pasować. Stąd tez moje pytanie, czy ktoś miał może taką sytuacje, lub jest mi w stanie odpowiedzieć, czy mogę zamówić to radio, i elektryk a radę je podpiąć czy muszę sobie odpuścić orginalne radio? radio które chcę kupić to concert 8L003516G AUZ2Z3B1216802. Z góry bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  12. Ostatnio spotkała mnie niespodzianka. Po kilkunastodniowym postoju samochodu akumulator rozładował się do zera. Samochodu nie można otworzyć ani z pilota, ani kluczem. Przeczytałem na różnych forach internetowych, że nie tylko mnie taka niespodzianka spotkała. Dziwiło mnie, że kluczem nie można otworzyć ani zamknąć. To znaczy można ale przy sprawnym akumulatorze. Dmuchnąłem do zamka płynu typu WD40. Nic to nie pomogło. Na drugi dzień kiedy zabierałem się do bardziej siłowego otwarcia okazało się, że kluczem bardzo łatwo się otwarło. Przypuszczam, że przy otwieraniu pilotem pracuje tylko część zamka. Pozostała część nazwijmy ją "mechaniczna" nie rusza się i rdzewieje. po k…

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez ggmani90,

Witam mam pytanie czy ktoś wymieniał w audi s3 skrzynię na 6cio biegową czy są jakieś haczyki w tym zabiegu.???

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Kamil1107,

Część potrzebuje pomocy w określeniu nazwy tego wężyka oraz prosiłbym o powiedzenie za co on odpowiada. z góry dziękuje

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  15. Witam mam problem nie działają tylne głośniki oraz sub. podłączone jest wszystko Adapter radio pioneer DEH-1500UB PROSZĘ O POMOC

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez kornel613,

Witam Silnik pracuje na dosyć niskich obrotach ,jest to 600 oraz ma wahania obrotów ,które objawiają się podczas spuszczenia gazu np. wciskam pedał gazu rosną obroty z 600 na 2000 po czym spadają równomiernie po czym zatrzymują się na 1200 przez chwilę i znów spadają do 600. Proszę o pomoc z góry dziękuję :). Film który przedstawia problem z obrotami ---> https://www.youtube.com/watch?v=ebjeLGqZAjM

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Rzuber25,

Witam. Mam problem z haldexem a mianowicie wywala mi błąd 01155. Jeden komputer pokazuje pompkę drugi że coś ze sprzęgłem. Miał ktoś podobny problem? Audi a3 8l 1.8t quattro arx. Z góry dziękuję za pomoc :)

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Audiii1998,

Witam Mam problem z moim Audi A3 1.8 125 KM. Samochód ma mało mocy ,po wciśnięciu gazu wogole nie czuć przyspiesznia,dopiero w pełnym momencie zaczyna ciągnąć na wysokich obrotach. Vag pokazuje następujący błąd: P0605 Ostatnio wymienione przepływomierz oraz czujnik położenia wału korbowego, świece.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Gapcio,

Witam, jeżdżę Audi A3 1.8T z 98r Wyobraźmy Sobie że jedziemy autostradą i najeżdżając na biały pas słyszymy charakterystyczny dźwięk. Taki właśnie dźwięk jest podczas dynamicznej jazdy moim autkiem tylko ton jest o Wiele bardziej jęczący i szybko przerywany jakby coś tarło o koło. Nie ważne czy to luzie na sprzęgle na biegu i jaka prędkość. Jak już zacznie wyć to wyję (dodam że przy spokojnej jeździe jest spokój) Jęczy podczas pardzo delikatnym skręcie kierownicą w prawo lub prosto jak ostro go nagrzeje, przy mocniejszym skręcie cichnie I najważniejsze ! Gdy jęczy, wciskam hamulec delikatnie i na chwilkę przestaję Jęczeć Proszę o p…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  20. Witam serdecznie wszystkich. Posiadam audi a3 z 2003 roku PB/LPG. 1.6 Kat. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem którego nikt nie jest w stanie rozwiązać. Autko wyświetla mi podczas odpalania wykrzyknik i 3 piknięcia na FIS ( Licznik Full Fis ). Próbowałem już wszystkiego. Dolałem płyn hamulcowy, sprawdziłem tarcze, klocki, ABS. Wymieniłem akumulator na nowy a nawet odmawiałem modlitwy. Niestety cały czas 3 piknięcia. Poza tym nic absolutnie się nie dzieje. Autko normalnie hamuje i ma moc. Co może być jeszcze za przyczyna. Kupiłem nawet nowe zegary ale w Lubuskim nikt nie potrafi ich wymienić. Proszę o pomoc. VCDS żadnych błędów on nie pokazuje...Jestem w stanie dojec…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez marcin_g15,

Cześć, stała się rzecz smutna, potrzebuję zderzaka przód i błotnika przód prawego. Jeśli ktoś ma namiary, szczególnie na błotnik to bardzo proszę o kontakt.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  22. Witam problem taki w vagu dwa bledy Podgrzewanie sondy lambda a1 s1 I błąd nastawnika przepustnicy 00282 Efekt na ciepłym silniku obroty 1200 na zimnym normalnie. nowa sonda i przepływka lewego powietrza nie bierze uszczelnione wszystko tem. Jaka kap widzi ok i zauważyłem że jak obroty wskocza na 1200 to tempomat nie działa pozdro z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  23. Witam wszystkich mam ogromny problem z montażem pierścienia trzymającego wkładkę zamka od strony kierowcy. W załączniku zdjęcie tego pierścienia. Wymieniałem drzwi i przełożyłem wkładkę na poprzednia niestety po założeniu tego pierścienia wkładka jednak wypada. Ktoś z was ma może jakiś filmik lub patent jak to założyć.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez stefeek,

Witam posiadam licznik jaegera 8l0920933n i moje pytanie jest takie czy moge go wymienic na licznik VDO 8L0920931F będzie wszystko działać ? dziękuje za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Bezino,

Witam Poszukuje rozwiązania dwóch problemów być może ktoś będzie w stanie pomoc Na początku posiadam audi a3 1.6 98r. Problem pierwszy tkwi w tym ze po osiągnięciu 90stopni spada temperatura rożnie do 70-80 i dalej nabija 90 i dalej tak samo drugi problem jest w tym ze przy 2 tyś obrotów do 3 tyś delikatnie szarpie i na każdym biegu.... Liczę ze ktoś pomoże lub nakieruje w którym kierunku iść Serdecznie Pozdrawiam Krzysiek.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.