Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam! Czy w a4-b7 stosowano już silniki z common rail,czy dopiero w wersji b8?Jeśli tak to jakie oznaczenie mają te silniki.Acha chodzi mi o silnik 2.0 bo inne pojemności miały CR już dość dawno,np 3.0. Z góry dzięki za odpowiedź(nie mogę znaleźć tego na Google-dziwne).
-
- 2 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z olejem... a dokładniej z jego nadmiernym ubytkiem... autko ma przejechane 200tyś.-benzyna. Zaobserwowałem ,że im mam cięższą nogę tym więcej tego oleju mi ubywa...( i częściej zapala się kontrolka minim. oleju). Z obserwacji moich wyniosłem ,że na 200km zjada 150ml oleju. olej używam 10w60 valvoline. Jak macie jakieś podpowiedzi co może być tego przyczyną proszę o wpisy
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Drodzy koledzy mam problem mam audi a4 2,0 tdi avant z 2007 roku,potrzebuje informacji jak mogę złożyć lusterka zewnętrzne próbowałem na wszystkie sposoby i nie mam pojęcia.Dziękuję za pomoc,pozdrawiam!!!
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
witam mam putanie zepsułam sierotka czyli Ja skrzynie biegów w mojej Audi A4 aavant 1.9 tdi z 2007 roku ;(i teraz tak mechanik mi daje używana na 700zł brać czy nie brać przyczyna wymiany to ze cos sie wśrodku pokruszyło tyle wiem. co myślicie
-
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie co to moze byc, ze podczas zmiany biegow slychac na zewnatrz auta pstrykanie . Np gdy mam otwarte okno i wylaczony slilnik stoje w garazu i zmieniam bieg (na kazdy) to slysze pstrykanie, to samo jest przy wlaczonym i w trakcie jazdy. Kazdy bieg wrzucam bez problemu, jedyne 2 wchodzi nieznacznie ciezej od innych. O co chodzi z tym pstrykaniem? Z goory dzieki za pomoc, PS w srodku auta ni nei slychac cisza
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem a mojim audi skrzywiła mi sie szpilka napinacza paska rozrzadu po czym pasek zleciał z wałków po załozeniu nowej szpilki i nowego napinacza silnik kreci normalnie nie ma oporów jaka przyczyna skrzywienia szpilki mał juz ktos taki przypadek ??
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a4 7 1,6 benzyna. Po remoncie silnika. Na zimnym silniku dusi się strzela w dolot kopci na biało następnie obroty rosną na 2000 spadaja na 900 i jest ok. Pomiar ciśnienia na cylindrach pokazuje po 14 na 3 i na jednym tzn drugim cylindrze 2.prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po ostatniej wizycie na badaniach technicznych pojazdu okazało się, że mam bardzo słaby hamulec ręczny. I tu moje pytanie: gdzie dokładnie szukać przyczyny? Klocki i tarcze są w dobrym stanie, poziom płynu hamulcowego w normie...
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Jadąc przy prędkośći około 120km/h obroty około 4tyś.spada moc silnika,po zgaszeniu jest w miarę dobrze , ale po chwili dzieje się to samo.Po podłączeniu do komputera wyświetla błąd 16618 P0234 doładowanie silnika-przekroczona wartość graniczna. Proszę o poradę. Silnik BLB 2,0 TDI 140KM.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój problem polega na tym, że w Audi a4 b7 posiadam jedynie informację o całkowitym dystansie jaki jestem w stanie przejechać na odpowiedniej ilości paliwa. Nie mam możliwości sprawdzić jak wygląda sprawa spalania w danym momencie oraz spalania średniego. W innych samochodach z którymi się spotkałem oraz w książeczce audi jest napisane, że przełączniki do zmiany wyświetlania danych znajdują się na drążku odpowiedzialnym za wycieraczki. Ja nie mam tam tych przycisków. Posiadam jednak dwa guziki na kierownicy przycisk mode oraz przycisk ze strzałką coś a la backspace. Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct. Znajomy powiedział mi, że muszę p…
-
-
- 8 odpowiedzi
- 28,1 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktoś może specyfikacje VW olejów i płynów do A4 B7 quattro. 1.8 T BFB jaki (fabrycznie zalecany) olej, jaki olej do skrzyni (M6), do dyfra, wspomagania itd.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zaistniał kolejny problem, potrzebuje numer seryjny koła pasowego sprężarki klimy i pompy wspomagania. A może ktos ma do sprzedania, lub wie gdzie można dostać w dobrej cenie używane lub nowe koła? Na zdjęciu jest to numer 5 i 7 Pilnie proszę o pomoc, gdyż to uniemozliwia mi dalsze kroki w naprawie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jeden ze spryskiwaczy reflektorów nie chce mi się do końca chować. Za każdym razem muszę go ręką dopchnąć, żeby się schował. Trzeba wymienić czy wystarczy coś przesmarować? Jak można go wyjąć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Z tego co widzę sterowanie głosowe w autku jest tylko po niemiecku. Czy orientuje się ktoś czy jest możliwość modyfikacji chociażby na język angielski?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie jak zaprogramować te przyciski I, II, III aby sie potwierała brama garazowa..
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam! Mam pewien problem, którego nie potrafię zdiagnozować, dlatego proszę o radę. Mianowicie, chodzi o tylne zawieszenie, a dokładniej o tylne prawe koło w którym słychać stuki i głuche uderzenia przy wolnych prędkościach, ruszaniu a szczególnie przy ruszaniu na wstecznym. Koło obraca się lekko i bez szmerów, dlatego wnioskuję, że w łożysku wszystko jest okay. Czy mieliście wcześniej coś takiego? Z góry dziękuje za informacje.
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mój przypadek dotyczy Audi A4 B7 1.9TDI Avant (ale pewnie problem może być bardziej ogólny) Kilka dni temu podczas jazdy wyświetlił mi się komunikat o problemie z prawym światłem stopu. Po dojechaniu do domu, przyjrzałem się światłom i okazało się, że nie świeci prawe pozycyjne, ale stopu działa. Najdziwniejsze jest to, że za oba światła odpowiada ta sama żarówka i jest to żarówka jednowłóknowa. Domyślam się że w takim rozwiązaniu stop świeci przy wyższym napięciu, co wskazywałoby na spadek napięcia gdzieś na przewodach. Przeczyściłem styk żarówki, ale to nic nie pomogło. Raz zauważyłem, że włókno świeci bardzo blado również na pozycyjnych, ale po chwili przestało,…
-
- 0 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam może ktoś z was już próbowal dostać sie do świateł przeciwmgilenych z przodu w zderzaku albo ma jakis schemat czy instrukcje bylbym bardzo wdzieczny:)
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z audi a4 b7 2.0 blb swieci mi sie kontrolka oljeu zólta .Olej jest w dobrym stanie pomiedzy max a mini swiezo wymieniony czujnik wyczyszczony i przemierzony co to moze byc kontrolka zapala sie po rozgrzaniu silnika .Odłaczanie akmulatora nic nie daje
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam problem ze świecami i chyba z okablowaniem,bo świece mam nowe i wie ktoś czy te kable są podpięte pod jakiś bezpiecznik, przekaznik ? Da sie to samemu zlokalizowac czy lepiej dac fachowcowi ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Pojawił mi się ostatnio dość dziwny problem otóż świeżo po wymianie oleju (oryginalny filtr oraz olej 5W/30 Castrol Edge Professional - pełen syntetyk) nie przejechałem nawet kilometra pojawiło się syczenie/ świst przy przyśpieszaniu (dodawaniu gazu wyłącznie w czasie jazdy na postoju to nie występuje). Jest to o tyle ciekawe że problem wcześniej nie występował. Jak go podkręcę na 2200 obrotów lub poniżej 2000 i aby aby podtrzymuje gaz to nic nie świszcze. Dodam gazu świszcze . Z kolei jak depnę mu pod 4000 to jest moment że np na 2300 przez chwilę to słychać a potem niesłychać. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być ?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 35,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W moim aucie Audi A4 B7 2006r pojawiła się taka usterka a mianowicie gdy jadę na 3 lub 4 biegu mając obroty 2 tyś przygazuję to w momencie gdy auto ma 2,1 tyś 2,2 tyś obrotów zaczyna szarpać silnikiem później to przechodzi i auto jedzie ma przyśpieszenie nie kopci. Dodam, że gdy przyśpieszam delikatnie to jest to nie odczuwalne. I teraz zgaduj zgadula u jednego mechanika wyskoczył błąd 00258 niby tj. (Przełącznik cewki otwarty obwód lub skrót do uziemienia) drugi mówi że wszystko oki mogą to być wtryski (na drugim mam -27 na pozostałych od -55 do -60) lub zawór recyrkulacji spali,sprawdzałem przepływomierz powietrza oki. Panowie może ktoś z was miał podobny problem…
-
-
- 8 odpowiedzi
- 16,8 tys. wyświetleń
-
-
witam od lutego 2011 jestem szczęśliwym posiadaczem A4 i od początku mam problem z szufladką na wizytówki (czy karty) tzn nie mogę jej zamknąć. Wydaje mi się że jakaś zapadka albo się złamała albo nie chce zaskoczyć i jestem zmuszony wciskać kawałek papierku żeby ją zaklinować co okrutnie mnie denerwuje. Może ktoś wie jak to zdemontować żeby zobaczyć od środka co się stało, bo ja nie mam pojęcia jak się do tego zabrać żeby nie narobić większych szkód. pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 10,6 tys. wyświetleń
-
-
mechanizm reczny nie działa korba kreci sie - nie podnosi ani tez nie opuszcza szyby czy miał juz ktos do czynienia z tym problemem - co mnie czeka pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Wszystkim Mam pytanie, jest tak płyn do chłodnicy szybko schodzi, silnik ma wysoką temperatura, i nakrętka od pojemnika płynu chłodniczego sie otwiera, i jeszcze parują szyby w aucie. Co to może być, filtry były wymieniane, Proszę o pomoc bo juz nie chce jechac do mechanika i wywalać pieniądze i tak dalej to samo
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-