Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam! Czy ktoś miał styczność z oryginalnym woskiem Audi link do wosku: http://allegro.pl/oryginalny-polimerowy-wosk-do-polerowania-audi-i2298530984.html jaki wosk byście polecili? Mam problem z lakierem na dole drzwi przednich prawdopodobnie osadził się asfalt (czarne kropki) którego nie da rady nawet polerką usunąć ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Pozdrawiam!
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od jakiegoś czasu zaobserwowałem dziwne buczenie koła kierowniczego podczas manewrów na biegu jałowym oraz przy parkowaniu na skręconych kołach. Zarówno w przód jak i w tył. Raz mniej innym razem bardziej słyszalne buczenie. Pompa nie wyje przy tych manewrach jak również nie ma żadnych wycieków. Płyn został zmnieniony na nowy /zielony / i dalej brak poprawy. Dzwięk ten jest najlepiej syłszalny w kabinie. Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem to bardzo proszę o odpowiedź.
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Potrzebuje schemat podłączenia zbiornika wspomagania. Są dwa wyjścia, dwa gumowe przewody. Cieńki i gruby. Grubszy jest podłączony a cieńki odłączony. Gdzie on powinien znajdować się ? Zaglądałem z grubsza i lipa niewiem gdzie go podłączyć. Proszę o informacje 2.0 tdi 140 km 2005 r. pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam,jak w temacie jak sprawdzić jakie mam wtryski PD CZY CR?Moje autko to a4 avant tdi1.9 85KW 8ed 0k4 silnik BKE
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z wyciekiem oleju autko ma przejechane 197tys przy 192 tys był zmieniany olej i uszczelka pokrywy zaworow przy czym mechanik zaznaczy,l ze jest wyciek gdzies od spodu silnika . Na ten czas pokazala mi się wiadomość min. oleju wiec dolałem oleju następnego dnia jadac z pracy znow wyskoczyl komunikat jaka może być tego przyczyna ? Możliwe ze jest to taki wyciek czy raczej silnik pobiera? czytałem cos na temat odmy lecz nie za bardzo się orientuje z góry dzięki za odp
-
- 3 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Pojawia mi sie ciagle takie blad : 16806 P0422 Wydajność głównego katalizatora – poniżej progu (bank 1) Przechodzil ostatnio sprawdzanie spalin i byly ok. Jesli spaliny sa ok to czy to moze byc katalizator ? Czy raczej sondy lambda do wymiany ? Moze jakies doswiadczenia z tym bledem ? Autko to A4 B7 Avant silnik ALT 2.0 benzyna/gaz
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie czy możliwa jest wymiana licznika w a4 b7 2.0tdi na kolorowy z pełnym fisem,czy trzeba dokładać instalacje?W moich okolicach mało kto chce się tego podjąć.
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich! Wyje mi któreś łożysko z tyłu.Moje pytanie jest takie,czy można wymienić same łożyska w piastach z tyłu czy trzeba wymienić komplet łożysko z piastą.Może ktoś z kolegów wymieniał sam i da jakieś praktyczne wskazówki
-
- 1 odpowiedź
- 10,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy ktoś z was wymieniał napinacze pasów przednich ? Lub odblokowywał ? Moje wystrzeliły i są całkowicie zablokowane. Ma ktoś może jakies schematy, instrukcje montażu? Był bym wdzięczny za informacje w tej sprawie. Czy napinacze mają jakieś moduły? Czy po zamontowaniu innych nie będzie problemu z błędem ? Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 13,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam następujące pytanie - mam przejechane 235 tys.km, ostatnie 3 wymiany lałem shella 5W30 507 i chciałbym przejść teraz na motula specyfik i czy przy takiej zmianie (parametry oleju zostaną te same) nie będzie problemu i czy należy robić jakieś płukanki silnika czy coś takiego? Pozdrawiam T.
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, potrzebuje wymienić tylną osłonę przegubu wewnętrznego z prawej strony. Pacjentem jest Audi A4 B7 2.0 TDI Quattro BRD. Jak najprościej będzie to wymienić? Czy jest możliwość wykręcić centralkę, półoś od mostu i amortyzator od wahacza? Da radę w ten sposób to zrobić?
-
- 0 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Potrzebuję informacji na temat wymiany paska wielorowkowego w A4 b7 1.9 TDI BRB 116KM. Konkretnie chodzi mi o przebieg i co trzeba wymieniać z tym paskiem (napinacze). Obecnie mam przebieg 161 000 km. Pozdrawiam Sławek
-
-
- 7 odpowiedzi
- 43,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szukałem tematu na forum ale znalazłem tylko do młodszej wersji. Mam do wymiany xenony i potrzebuje wyciągnąć lampy. Czy wie może ktoś jak to zrobić i czy nie wiąże się to z demontażem atrapy lub zderzaka ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam pytania odnośnie wymiany rozrządu: 1 po jakim przebiegu trzeba to zrobić? 2 jakie są koszty(materiał+robocizna)? 3 ile bierze za to aso? A i jeszcze sprawa wymiany świec.Interesują mnie koszty takiego zabiegu w aso i u znajomego mechanika.Po jakim przebiegu wymieniamy? Motor jak w opisie.Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
wymiana silnika audi a4b7 bpp 2.7, na silnik z a6c6 bpp 2.7, roznica; ma ktos jakis pomysł jestem w kropce.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
witam potrzebuję instrukcji jak wymienić uszczelki wtrysku,najlepiej jak ktoś ma jakieś fotki i mógł napisać krok po kroku jak to zrobił.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym poradzić się specjalistów czy istnieje możliwość wymiany zamka w drzwiach kierowcy. Kwestia jest o tyle zagadkowa dla mnie, ponieważ mógłbym kupić tani zamek z anglika i dlatego zastanawiam się, czy będzie pasował do europejskiej wersji. Masokownica pozostaje ta sama, czyli nie ma problemu z otworem na kluczyk. Będę wdzięczny za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam, P.
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy z Waszego doświadczenia do wymiany żarówek H7 w tytułowym modelu trzeba koniecznie wyciągać reflektory? Miejscowy elektryk zaśpiewał mi taką cenę za wymianę (tłumacząc się właśnie koniecznością wyciągania reflektorów), że aż przysiadłem (150 zł + cena 2 żarówek).
-
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałem wymienić żarówki do świateł mijania nie wyciągając reflektora. Prawdę mówiąc mam mały problem. Nie wiem za bardzo jak mam wyciągnąć starą żarówkę z zaczepów już pod tą osłonką plastikową (z samego reflektora). czy ją się po prostu wyciąga "na siłe" czy trzeba ją jakoś obrócić? Niestety jest tam dość mało miejsca na jaki kolwiek ruch...albo mam za duże łapy są tam jakies blaszki ale odginając ją w dół mam wrażenie że jeszcze bardziej zaciska samą żarówke:/ Czy ktos jest mi w stanie powiedziec jak to cholerstwo wyjąc nic nie uszkadzając? Pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 41,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wymienić obie żarówki w przednim zderzaku. Oczywiście do prawej strony mam dostęp od dołu po zdjęciu plastików osłaniających silnik. Ale co z lewą stroną??? Trzeba zdejmować zderzak czy jest może jakieś inne rozwiązanie?? Znalazłem na Google takie coś http://nickscarblog....audi-a4-and-s4/ ale w moim audi ten czarny plastik jest w kolorze zderzaka łącznie z tą przedziałka. Jak widać na obrazku:) . POMOCY!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
WItam, Mam problem z wymianą żarówki pozycyjnej z przodu po stronie kierowcy.Ściągnąłem obudowę ale jest bardzo ciężkie dojście i nie jestem w stanie jej wyciągnąć. Czy ktoś to już robił ?? Dziękuję i pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Potrzebuje instrukcji jak wymienić żarówkę świateł postojowych lewy przód ( ta najmniejsz żaróweczka). Pozdrawiam Sławek
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam do wymiany zderzak w audi a4 B7 2005 sedan tył 1.9 TDI. Znalazłem zderzak w swoim kolorze tylko zastanawia mnie jedna rzecz. W ogłoszeniu na allegro jest napisane że pasuje do 3.0 TDI quattro.Skoro zderzak wygląda tak samo to czy może się różnić?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio mój samochód zaczął dużo palić (1.9TDI kod silnika BRB po chipie na 150km), z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami prądu 1,2 do 1,4l/h wg. vaga. Sprawdzałem grupy 013, 018 oraz 023. W grupie 018 po całkowitym odpuszczeniu gazu pojawia się wartość 128, czasami 4. Natomiast w grupie 023 wszystko jest na minusie, w dwóch polach w okolicach -40/-50 a w dwóch w okolicach -60. Kąt synchronizacji rozrządu -1 w wahaniach do -1,5/-0,5. Silnik pracuje równo i nie dymi, co może być powodem takich odczytów? Wcześniej odczyty były podobne i samochód palił mniej, wg. vaga na postoju miał do 0.2l/h. Po ustawieniu kąta synchronizacji wałka na 0 pali około 1,5l/h.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Audi A4 2006 Avant. Proszę o pomoc. Na wyświetlaczy pojawiają mi się literki podczas jazdy -0-, -N-, -S-, -W- itp. Nie wiem od czego to zależne, jestem laikiem i prosze o wyrozumiałść, Audi mam od tygodnia a w instrukcji nie spotkałem się z takim czymś.Pozdrawiam.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-