Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Rafał1,

Witam wszystkich na forum. Chciałbym się coś dowiedzieć odnośnie zabezpieczenia do A4 B7 1.9tdi 2007 , pewnie macie jakiś pomysł jakie zabezpieczenie i co jest najlepsze[co założyć] z góry dzięki za odp...

• 6 odpowiedzi
    • 10,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Kq90,

Witam chciałabym usłyszeć opinie od bardziej doświadczonych użytkowników Adi bowiem zakupiłam model dokładnie A4 2.0 KAT. MR'05 8E w automacie z roku 2005 grudzień końcówka zapisane jako 2006. Ogólnie dużo się naczytalam o awaryjnych skrzyniach automatycznych nie wiem czy to prawda czy nie trochę mnie to stresuje. Chciałabym poznać opinię osób które mieli do czynienia z takimi skrzyniami jakieś rady co do użytkowania itp. Samochód zakupiłam wczoraj, szczerze to głupio się przyznać ale nawet nie wiem jaki rodzaj skrzyni tam występuje. Bardzo proszę o rady za co z góry dziekuje.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Auto Max,

Witam Po naciśnięciu pilota nie zamyka mi się prawe tylne drzwi nie reaguje w ogóle zamek ,sprawdziłem wszystkie przewodu jest ok. ponadto nie opuszcza się szyba w tych drzwiach nie ma komumikatu otwarcia tych drzwi co może być przyczyna może mi ktoś podpowiedzieć za co będę wdzięczny.

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Greg-or,

Witam, Mam zamiar zmienić zwykłą kierownicę na multifunkcyjną. Czy ktoś się orientuje czy zmiana kierownicy w a4 b7 ze zwykłej na wielofunkcyjną wymaga dodatkowej ingerencji oprócz podmiany. Czy wiązka w kierownicy jest wystarczająca? Pozdrawiam

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 64 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez tomaszek_299,

witam mam nadzieje ze ktos mi pomoze.mam audi a4 2006 grudzien 2.0 tdi 140 km seria z 7 ego roku od czasu do czasu zapala mi sie kontrolka swiec jak i rowniez silniczek podpinałem go pod kompa i skasowałem błedy ale znowu mi sie to pojawia.jakie sa tego objawy moze ktos wie z góry dziekuje i pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 9,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Darwek24,

To ma tak świecić ?

• 6 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez jaca,

witam, sprawdzam w instrukcji B7 - jest napisane że żarówka kierunkowskazu w reflektorze może być wymieniana tylko w spec serwisie. Ktoś się zabierał za to sam i ile to trwało? Pozdr,

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez stanlej,

mam tdi bez fap/dpf zaślepke dałem 4 mm nierdzewka po około 50 km wyskoczył błąd na żółto -przepływ spalin- oczywiście auto zyskało na mocy od dołu mniej kopci i nic poza tym nie zauważyłem po zaswieceniu lampki zaslepke zdemnontowałem jakieś sugestie ??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Kiniu,

Witam wszystkich. Czy ktoś może miał taki przypadek albo słyszał o takim i wie co może być problemem. W zimie auto jeździło na 16 alusach i wszystko było ok. Po założeniu na wiosnę 18 alusów okazało się że po przejechaniu kilkuset km zaczyna lekko drzeć tylną prawą oponę od zewnętrznej strony. Po samym spojrzeniu widać było że auto w tym miejscu jakby leży. Więc do mechanika. Okazało się, że pęknięta sprężyna ( standard ). Pomyślałem że jak mam wymieniać na osi 2 sprężyny i zapłacić ok 500zł to może warto wymienić wszystkie 4 obniżające zawieszenie pozostawiając standardowe amory. No więc zakupiłem eibacha obniżającego. No i co i po wymianie wszystkich 4 sprężyn na now…

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez adamsON,

witam,co to może być i jak sprawdzić-wyjeżdzając z parkingu usłyszałem dłuży huk dochodzący z tyłu ,jak ktoś by we mnie uderzył zatrzymałem się i oglądnąłem samochód.Tylne prawe koło w porównaniu do innych bardzo nisko siedzi,i moje pytanie jak sprawdzić czy to amortyzator czy może sprężyna ,albo może jeszcze coś innego?jak byłby to amortyzator lub sprężyna można to zrobić samemu w warunkach domowych:)?dodam że jest to s line.pozdrawiam i z góry dziękuje

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez pawel.1988,

Witam. Sprowadziłem sobie niedawno A4 z niemiec. 2.0 TDI 170KM 2007r. Jako, że troche kopci nawet jak złapie temperature (nie na ciemno), podjechałem do mechanika, żeby sprawdził czym jest to spowodowane. Na kompie wyszło, że zawór ERG może być tego powodem. Teraz mam pytanie. Po 1 czytałem coś, że można to zaślepić i pominąć. Jak to z tym jest? Co bym musiał dokładnie zrobić? Po 2 czy jest opcja, żeby go odkręcić i przeczyścić jakimiś specyfikam i czy to pomoże...? Po 3 GDZIE ON WOGóLE JEST UMIEJSCOWIONY, jak go znaleść itp? Jeśli można, prosiłbym o w miare dokładny opis (zdjęcie BARDZO mile widziane). Z góry dzięki za udzielone odpowiedzi/podpowiedzi i inna pomoc. @EDIT…

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 37,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez jacek13,

Witam fanów Audi. Mam pytanie związane z zaworem N75 ( turbiny). Posiadam Audi A4 B7 2.00 td BPW. Mam problem z zaworem sprawdzałem VCDS. Czy magę zamiennie zastosować zawór z B8 ? Wygląd jest taki sam jak w B7.Rożnica polega tylko na literce C na końcu nr zaworu. A8 https://allegro.pl/oferta/zawor-cisnienia-turbiny-egr-n75-audi-a4-b8-2-0-tdi-7582365630 A7 https://allegro.pl/oferta/zawor-cisnienia-turbiny-egr-n75-audi-a4-b5-1-9-tdi-7371199462?snapshot=MjAyMC0wMS0xMFQxNDowMzozMC4xNDFaO2J1eWVyOzNmNzI1NjRmZDZiNjgwOTNmMzkzMTk3OGZkNDI3NzkyNWFjZmRkYmE2ODFkMDkwMDc1MTQ2ZGI0NTRmOWE1OWI%3D

• 1 odpowiedź
    • 6,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez wojtcem,

jak w temacie - płynie do mnie białe audi stuknięte lekko w tył - klapa, lampa, zderzak, błotnik.....klape już mam z allegro, lampki i tak muszę wymienić na wersję EU, ale mam problem ze zderzakiem. I teraz pytanko - czy zderzak wersja EU oprócz tego że nie ma obrysówek i podobno jest troszke mniej "napompowany" to będzie pasował do wersji USA?? Dziekuję ze wszystkie porady )

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez kolnierzyk7,

hej wszytskim prosil bym o porade Posiadm audi a4b7 2005r 1.9tdi Ostanio zauwazylem ze jak zmieniam Bieg i dodaje gazu słysze dzwiny dzwiek takie chrobotanie przez 1 ,2 sek dzieje sie to przewaznie przy 2100 2200 obrt . a dzisiaj jak jechalem okolo 60 km/h na 3 i dodalem gazu i odejmwalem to slyszalem ten chrobot caly czas a jak dam pelny gaz to nie slychac tego , i zastanawia mnie bardzo co to moze Byc ? czy to bedzie zwiozane z padnietym wtryskiem czy cos ? zaczyna mnie to irytowac ten dzwiek jak by cos sie mialo rozleciec auto ma przejechane 197 tys jestem 2 wł . pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  15. Witam wszystkich. Czy jest ktoś w stanie pomóc w kwestii zmiany temperatury parownika klimatyzacji poprzez adaptacje w klimatroniku A4 B7?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez T1982W,

Witam. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu, co oznacza ta kontrolka. Prawdopodobnie coś z którymś z kół, ale dokładnie nie wiem o co chodzi. Ciśnienie raczej odpada bo to samo wyskakuje po zmianie kół na zimowe.

17. Rozpoczęte przez Robinio2014,

czyżby filtr cząstek stałych? ktoś przez to już przechodził?

• 5 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez sobol,

Witam, Proszę o pomoc , po podłączeniu do komputera wyświetliły się następujące błędy ( po wykasowaniu kontrolka silnika gasnie, po kilku odpaleniach silnika pojawia sie na nowo) BŁĘDY ECU P3135 Układ IMRC -przekroczony próg górny P1573 lewy zawór zawieszenia silnika - przekroczony próg górny P1018 IMR ( intake Manifold Runner) bank 2 - przekroczony próg górny. Z góry dziękuje za pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Raf7007,

Witam,od niedawna posiadam a4b7 2.5d .Autko ma dużo przebieg bo ponad 190tys.mil ale znam wcześniejszego wlasciciela(Wojek żony miał auto ponad 6lat)i wiem ze było robione sprzęgło,regenerowana turbina ,nowe wisko itd...dzisiaj trochę chciałem przegonić auto na autostradzie i jechałem tak jakieś 160km/h i nagle wyskoczyło mi to na zegarach (zdjęcie).Doczytalem ze jest to system kontroli spalin ale niewiem jak może być przyczyna i czy jest to niebezpieczne dla auta jeżeli bede nim nadal jeździł?

• 2 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  20. Witam! Czy mieliście kiedyś problem z kołem dwumasowym? Otóż, od dwóch tygodni zauważyłem, że silnik jakoś dziwnie klekocze na wciśniętym sprzęgle. Gdy jest na biegu jałowym bez sprzęgła albo podczas jazdy, tego klekotu nie ma. Ktoś kto nie jest osłuchany tego silnika nie jest w stanie tego zauważyć w pierwszej chwili. Samochód jeździ i reaguje na gaz prawidłowo. Rozmawiałem z mechanikiem i ten stwierdził, że to oznaki zużytego koła dwumasowego. Dodam, że to motor 1.9TDI z przebiegiem 170 tys. Czy mieliście już taki przypadek? Jakie są ewentualne koszta i co trzeba wymienić? Z góry dziękuje za fachowe odp. Pozdr.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 14,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.