Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam Mam pytanie, gdzie mogę zdobyć "nakładkę" pod mój telefon nokia E 52, bo ta, która jest obecnie w aucie pasuje do nokii 6210, 6310 i 6310i, więc jest mi zupełnie niepotrzebna. Jak ją nazwać i gdzie jej szukać? Będę wdzięczny za rady, pozdrawiam.
-
- 4 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę o informację czy jest możliwość regulacji czujnika deszczu ? Denerwuje mnie jego czułość, żeby zadziałał szyba musi być kompletnie pokryta kroplami. Dzieje się tak w ustawieniu manetki na najwyższej czułości. Proszę o pomoc Rafał
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Gdzie to jest napisane, że mam filtr cząstek stałych? Silnik mam BRE
-
-
- 13 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was miał podobny przypadek z tempomatem i światłami stop. Mianowicie wczoraj, przestał mi działać tempomat, w żaden sposób nie mogłem go włączyć. Wieczorem zauważyłem, że światła stop nie gasną po zwolnieniu hamulca. Dopiero po ponownym kopnięciu pedała w bok światła gasną. Domyslam się, że tempomat nie działa bo komputer mysli, że pociskam hamulec cały czas, choć tak w rzeczywistości nie jest. Dziaś rano tempomat raz działał, raz nie działał. Trudno mi powiedzieć jak jest ze światłami, bo w drodze do pracy nie mam mozliwości, żeby to zaobserwować. Czy przyczyna może być mechaniczna, czy raczej problem gdzieś na poziomie komputer…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z audi a4 b7 2.0 blb swieci mi sie kontrolka oljeu zólta .Olej jest w dobrym stanie pomiedzy max a mini swiezo wymieniony czujnik wyczyszczony i przemierzony co to moze byc kontrolka zapala sie po rozgrzaniu silnika .Odłaczanie akmulatora nic nie daje
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam taki problem mianowicie,obecnie mam oponki 205/55/R16.Jakie polecacie zimówki (rozmiar i ew.firma).Na necie znalazłem info żeby założyć 195/55/R16 a nawet 185/60 R16.Co o tym sądzicie:"?
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest możliwość sprawdzenia w jakim stanie znajduje się DPF programem VCDS?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Zakupiłem dzisiaj A4.b7 z 2008roku. Z Multitronic Jezdziłem troche automatyczna skrzynia biegów no ale jednak nie jest to to samo co w Audi a że nie chce czegos zpaprać to wole zapytać 3 razy. Oczytałem sie ze nie trudno o uszkodzenie takiej skrzyni, wiec musze wiedziec wszystko po koleii. Czy przy jezdzie na pozycji D z obojętnie jaką prędkością mogę zmienić na tryb S-Sport.?? I jeszcze jedno pytanie czy z trybu D jeżeli chce przejśc na tryb manualny + i - to czy prędkość jest obojetna czy może musze zejść do jakiejś odpowiedniej do tej zmiany??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z klapą bagażnika ( sedan) raz się domyka a raz się nie domyka. Prawdę powiedziawszy częściej się nie zamyka.... Czy to jakaś drobna usterka czy trzeba już grzebać w jakiś siłownikach ?? Dziękuję, pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój problem polega na tym, że w Audi a4 b7 z 2007 roku posiadam jedynie informację o całkowitym dystansie jaki jestem w stanie przejechać na odpowiedniej ilości paliwa. Nie mam możliwości sprawdzić jak wygląda sprawa spalania w danym momencie oraz spalania średniego. Nie posiadam przycisków przy przyciskach od wycieraczek. Posiadam jednak dwa guziki na kierownicy przycisk mode oraz przycisk ze strzałką coś a la backspace. Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct. Czy w serwisie można to jakoś "naprawić" aby działały wszystkie funkcję? Jakiś komputer musi posiadać, jeżeli pisze na ile km wystarczy paliwa. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi …
-
- 1 odpowiedź
- 6,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam fanów Audi. Mam pytanie związane z zaworem N75 ( turbiny). Posiadam Audi A4 B7 2.00 td BPW. Mam problem z zaworem sprawdzałem VCDS. Czy magę zamiennie zastosować zawór z B8 ? Wygląd jest taki sam jak w B7.Rożnica polega tylko na literce C na końcu nr zaworu. A8 https://allegro.pl/oferta/zawor-cisnienia-turbiny-egr-n75-audi-a4-b8-2-0-tdi-7582365630 A7 https://allegro.pl/oferta/zawor-cisnienia-turbiny-egr-n75-audi-a4-b5-1-9-tdi-7371199462?snapshot=MjAyMC0wMS0xMFQxNDowMzozMC4xNDFaO2J1eWVyOzNmNzI1NjRmZDZiNjgwOTNmMzkzMTk3OGZkNDI3NzkyNWFjZmRkYmE2ODFkMDkwMDc1MTQ2ZGI0NTRmOWE1OWI%3D
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z wyciekiem oleju autko ma przejechane 197tys przy 192 tys był zmieniany olej i uszczelka pokrywy zaworow przy czym mechanik zaznaczy,l ze jest wyciek gdzies od spodu silnika . Na ten czas pokazala mi się wiadomość min. oleju wiec dolałem oleju następnego dnia jadac z pracy znow wyskoczyl komunikat jaka może być tego przyczyna ? Możliwe ze jest to taki wyciek czy raczej silnik pobiera? czytałem cos na temat odmy lecz nie za bardzo się orientuje z góry dzięki za odp
-
- 3 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Przymierzam się do wymiany włącznika świateł zwykłego na włącznik z auto światłami czy są jakieś zastrzeżenia co do wymiany czy to będzie działać czy potrzebna jest nowa instalacja czy tylko wymiana wyłącznika
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panów/ Panie, czy możecie doradzić mi co mogę zrobić z błędem wyświetlającym się na komputerze? Problem dotyczy podświetlania tablicy rejestracyjnej. Po założeniu żarówek LED na kompie wyświetla się, że żarówka jest przepalona. Problem w tym, że podświetlanie LED wygląda dużo lepiej niż zwykłe żarówki i nie chciałbym tego już zmieniać, a błąd na komputerze jest żenujący. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam problem z otwieraniem bagażnika w moim Audi A4 B7 sedan, a mianowicie nie działa otwieranie z przycisku zamieszczonego w drzwiach kierowcy i z klamki zamieszczonej w klapie bagażnika. Działa natomiast otwieranie bagażnika z pilota i po przez przekręcenie kluczykiem w zamku. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację.
-
- 2 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam od jakiegoś czasu audi a4 b7 2.0 TDI quattro 170km BRD rok 2007. Wcześniej miałem a4 b6 1.9 TDI quattro 130km. Problem jaki mam z tą 2.0 to brak mocy "od spodu". Oraz ogólny brak pełnej mocy. Budzi się przy 2000tys+ obrotów. Do tego progu auto rozpędza się tragicznie. Muliste jakby było czymś zduszone. Potem budzi się choć uważam że również nie ma tych 170km które mieć powinno. Nie ma tego uderzenia. Jak na mnie jedzie to jakby 90km miało. Auto rozpedza się praktycznie w sposób jednostajny do tego progu 2000+ czy depne mu w podłogę, czy nacisne gaz lekko lub połowę gazu. Czy jadę z górki czy po równinie czy pod górkę. Potem powyżej 2000 też sza…
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o wszelkie informacje na temat wymiany listew dachowych i szybowych. Jak to zrobić i czy warto zmieniać?
-
- 2 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Jestem posiadaczem Audi A4 B7 od niedawna . Na Fisie nie wyświetla mi się żadna informacja z radia jak to naprawić lub włączyć . Posiadam radio Audi Concert takie duże
-
-
- 6 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kupilem autko w ktorym zdaje sie czegos brakuje Czy ktos moglby mi powiedziec co powinno znajdowac sie w tym miejscu tzn na uchwycie pokazanym na fotografii ? Jest to za silnikiem na sciance grodziowej. W poblizu znajduje sie brazowa kostka z 2 przewodami nigdzie nie podlaczona. Czy ktos moglby mi podpowiedziec co w tym miejscu powinno sie znajdowac ? Dodam ze jest to Audi A4 B7 z 2006r. 2.0 tdi 16V. Z gory dziekuje za podpowiedzi
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
czyżby filtr cząstek stałych? ktoś przez to już przechodził?
-
- 5 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko,a mianowicie do czego służy czujnik z klapką zamontowany przed lampką przednią nad lusterkiem?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z migającym podświetlaniem niektórych przycisków itp. w A4 B7 AVANT z 2005r. Dokładniej miga podświetlanie przycisków na podsufitce (od świateł wew), przycisk ESP, przełącznik od świateł, pokrętła od nawiewów. Przed owym problemem wyciągałem akumulator w celu udrożnienia dziury odpływowej. Po jego ponownym (poprawnym) podłączeniu musiał zakodować ponownie kluczyk, po zakodowaniu kluczyka pojawił się problem z podświetlaniem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
- 3 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Drodzy koledzy mam problem mam audi a4 2,0 tdi avant z 2007 roku,potrzebuje informacji jak mogę złożyć lusterka zewnętrzne próbowałem na wszystkie sposoby i nie mam pojęcia.Dziękuję za pomoc,pozdrawiam!!!
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie czy możliwa jest wymiana licznika w a4 b7 2.0tdi na kolorowy z pełnym fisem,czy trzeba dokładać instalacje?W moich okolicach mało kto chce się tego podjąć.
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam następujące pytanie - mam przejechane 235 tys.km, ostatnie 3 wymiany lałem shella 5W30 507 i chciałbym przejść teraz na motula specyfik i czy przy takiej zmianie (parametry oleju zostaną te same) nie będzie problemu i czy należy robić jakieś płukanki silnika czy coś takiego? Pozdrawiam T.
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-