Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez melaa,

Hey Mam pytanie chciałabym posmarować uszczelki przy drzwiach ale nie wiem jaki preparat jest dobry na uszczelki takiego typu. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez cegla16,

Witam. Chialbym sie dowiedzieć czy w modelu z 2006 roku są montowane fabrycznie ksenony?? i czy barwa swiatla zalezy wylacznie od typu zarowki:) z Gory dziekuej za wszelka pomoc;) Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez oleq,

WItam Może mi ktoś napisać gdzie sie znajduje glośniczek od parktronica w A4 B7 w combi 2005, może być schemat i jakie głośniczki są kompatybilne z Audi bo nie moge nigdzie znalesc oryginalnych.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez melaa,

wITAM serdecznie Mam pytanie ma ktos moze instrukcje obsługi do audi avant a4 b6 2007 roku interesuje mnie Audi navigationssystem plus (RNS-E ) Bardzo prosze o pomoc z góry bardzo dziękuje

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez hirek171,

Witam. Chciałbym zasięgnąć kilka informacji: Co zrobić gdy zapali się kontrolka filtra cząsteczek? Czy wymienić filtr ? koszt kilka tyś zł , Wybebeszyć go i oszukać kompa ? koszt 1000 zł , Może uda się go automatycznie wyczyścić jazdą na około 3 tyś obr przez 20 min? Skrzynia. Skrzynia do prędkości 80 km/h jest nie słyszalna i nie wyczuwalna lecz gdzieś okolo 80/90 km/h gdy zmienia bieg to juz głośniej to słychac i delikatne jest szarpnięcie. Co może być tego przyczyną? Pozdrawiam Audi A4 B7 2.0 TDi 2005 r 209.000 km

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez zip283,

Witam nie dawno kupiłem Audi a4 B7 z skrzynią multitronik i mój problem polega na tym że na fis nie pokazuje biegów ani na postoju ani podczas jazdy POMOCY

• 4 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  7. Hej, czy ktoś ma instrukcje obsługi w języku polski do a4 b7 2005 r?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Adi25,

Witam wszystkich od kilku miesięcy walczę ze wspomaganiem kierowncy w moim Audi i nikt nie potrafi mi pomóc:( narazie wydałem pełno kasy i nadal to samo. Problem polega mianowicie na tym że gdy jest chłodno wspomaganie chodzi delikatnie i cicho gdy samochód się rozgrzeje zaczyna się problem;/ coś zaczyna hałasować i ledwie da się krecić;/ Wymieniłem: - Pompe wspomagania - Płyn wspomagania Szczerze mówiąc nie mam już pomysłów jeszcze został mi napinacz, rolka prowadząca, alternator do sprawdzenia. Każdy mechanik mi mówi że wszystko jest dobrze ale nie jest bo raz chodzi delikatnie i cicho a raz coś zaczyna brzęczeć i bardzo ciężko chodzi wspomaganie dosłownie nie idzie…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez czarnyzenon,

Witam, w moim Audi A4 B7 1.8T podczas ruszania dobiega metaliczny odgłos jakby coś się obijało. Po przejechaniu paru kilometrów działa nic nie słychać przy ponownym ruszani. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację, jak się z nim uporał.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez szeryf,

Witam, auto posiadam od 2 tygodni, kilka dni temu zauważyłem że nie działa tylna wycieraczka. Dzisiaj ściągnąłem tapicerkę z klapy, silniczek rozebrałem, nie był zalany płynem, spryskiwacz działał normalnie. Sprawa jest o tyle dziwna, że jak wysunąłem trochę tą białą dużą zębatkę, i ją obróciłem ręcznie (obojętnie do jakiej pozycji), to po jej wciśnięciu i podłączeniu wtyczki (manetka ustawiona na działanie wycieraczki), silniczek się włączał i obracał zębatkę do pozycji wyjściowej, i koniec. I tak za każdym razem. Teraz nie wiem czy to wina silniczka (elektroniki), czy może czegoś innego? Miał ktoś podobną sytuację? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez andy 14,

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu moje Audi A4 B7 2007r silnik 1.9 TDI BRB (116KM) bez DPF-a.straciło na mocy. Przedtem był bardziej dynamiczny, a powyżej 2200rpm dostawał power-a i rwał asfalt z drogi, a teraz jakoś ciężko się zbiera. Auto zapala od pierwszego razu bez względu na to czy jest zimny czy gorący, nie kopci, nie dymi, czasami przy dłuższej jeździe na obrotach ok. 2000 szarpnie przez ułamek sekundy raz lub dwa, a czasami podczas przyspieszania słychać taki dziwny odgłos od przepustnicy coś jak „kszy kszy”. Spalanie ma może ciut większe. VCDS nie wyświetla żadnych błędów, Filtr powietrza i filtr paliwa są nowe. Proszę o jakieś sug…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Zannzioo,

Witam Mam taki problem jak jechałem do pracy podczas jazdy zaczęły mi migac świece żarowe po 8h jak juz chciałem wrócić do domu to auto odpalało lecz po kilku sekundach gasł powtarzałem ta czynność kilka naście razy przy czy za każdym razem go gazowalem az pomogło i auto ruszyło przy czym jak jechałem to było czuć ze auto ma ,,muła" tak do 2.5tys obrotów powyżej juz było lepiej. na drugi dzień chciałem odpalić audi lecz juz się nie udało. Dodam jeszcze że jak wracałem z pracy chciałem włączyć tempomat to nie działał. Jakieś pomysły? Błąd jaki wyskoczył na komputerze to błąd P0643 Pacjent to audi a4 b7 2.0 BRD

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez żabson,

Witam. Posiadam audi a4 b7 Avant. Wszystko normalnie działało (mam na myśli kluczyk) otwierał zamykał bez problemu, pewnego razu zamknął, ale już nie otworzył, zapasowy też nie otwiera. Diody na obu kluczykach świecą, na drzwiach też, znaczy że zamknięty. Akumulator napewno się nie rozładował, baterie też nie powinny, tym bardziej w 2 kluczykach naraz. Nie posiadam klamek i nie mogę otworzyć mechanicznie. Teraz mam pytanie, co zrobić, aby obeszło się bez bicia szyby. Dziękuję z góry za pomoc.

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez tomilondyn,

witam mam kilka pytań, odrazu powiem ze użyłem opcji szukaj ale nie uzyskałem interesujacych mnie odpowiedzi. wiec tak mam A4 B7 diesel 2007 2.0L , interesuje mnie opcja bluetooth czy to jest standart? czy tylko w wersjach S-line czyli z navi itd? zeby sie polaczyc z telefonem trzeba cos do kupic? np "patron-a" druga sprawa - olej? jaki polecacie , producent zaleca castrol - jaki wy uzywacie? trzecia - klawisz na kierownicy "Function" nie dziala, to znaczy po wcisnieciu jego pokazuje sie na FIS informacja NO FUNC. od czego ten klawisz jest? po drugiej stronie jest klawisz ktory wyglada jak klawisz od zestawu glosnomowiacego on rowniez wyswietla ta sama opcje. dodam ze je…

• 3 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez mmaarrcc82,

Witam,moze ktos z kolegow pomoc jak stwierdzic czy auto posiada filtr czastek stalych,moze jak wyglada ,gdzie sie znajduje nie moge tego znalezc a na innym forum audi tylko sie wysmiewaja przykre z gory dziekuje i pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez audi a4b7,

Witam czy posiada ktoś może po polsku instrukcje do radia BNS 5.0, niestety przy zakupie wszystkie instrukcje po niemiecku;/ Pozdrawiam.

• 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez mokate9199,

Witam posiadam lampy z przetwornicami nr 1 307 329 113 i mam problem ponieważ nie mogę znaleźć identycznych na allegro chciał bym spytać czy można je zamienić na inne przetwornice z końcówką np 115 nie 113

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez czaniec13,

Witam. Dziś rano po przejechaniu ok 150 m.silnik nagle zgasł i już nie dało się go uruchomić.Mechanik powiedział mi że to najpewniej pompa wtryskowa.Zadzwoniłem do kolegi który miał podobny problem w swojej A6,powiedział mi że to nie pompa wtryskowa,jak się wydawało na początku tylko pompka paliwa w zbiorniku.reszta układu była w porządku.W/w problem dotyczy silnika 2.0 z przebiegim 176.00,rocznik 2006 Może ktoś miał podobny problem w swojej A4 b7? Jak go rozwiazał? Ile to kosztowało? Aha dodam jeszcze że nie dawno było regenerowane turbo,ok 1700 km.Czy to mogło mieć wpływ na awarię? P.S.pompę wtryskową lepiej wymienić na nową czy regenerować?

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Rafał1,

Witam. Jakie polecacie zimówki do a4 b7, trochę mam problem z wyborem , chodzi też o kasę.

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Audiuser,

Witam wszystkich Mam problem ze swoim audi a4 b7 2006r silnik 2.0tdi 16v BRD 170 km od pewnego czasu mam czarną ropę w zbiorniku - efektem tego jest częste zapychanie sie filtra DPF do tej pory wymieniłem uszczelniacze na pompowtryskach - żadnego efektu i wymieniłem pompe tandemową (nowa BOSCH) - żadnego efektu Moje pytanie do Was to czy oprócz głowicy i kanałów zasilających pompowtryski w paliwo jest jeszcze jakaś możliwość żeby mieszał sie olej z paliwem? Dodam że po każdej akcji układ paliwowy był czyszczony łącznie ze zbiornikiem.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez lukaszkle,

Witam, Od jakiegoś czasu zaobserwowałem dziwne buczenie koła kierowniczego podczas manewrów na biegu jałowym oraz przy parkowaniu na skręconych kołach. Zarówno w przód jak i w tył. Raz mniej innym razem bardziej słyszalne buczenie. Pompa nie wyje przy tych manewrach jak również nie ma żadnych wycieków. Płyn został zmnieniony na nowy /zielony / i dalej brak poprawy. Dzwięk ten jest najlepiej syłszalny w kabinie. Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem to bardzo proszę o odpowiedź.

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Doramon,

Czy orientuje się ktoś czy jest możliwość modyfikacji języka w opcji telefonu na FIS? Wszystko mam już ustawione na język angielski, a informacje z telefonu to jedyna rzecz, która mimo to wyświetla się po niemiecku. Z góry dziękuje, za pomoc.

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez toomasz,

powitać ponownie mam pytanie czy ktoś ze znawców tematu próbował lub nawet wykonał instalacje windowsa na RNS-e kiedyś widziałem na tube ale nie wiem czy to możliwe czy bedzie dalej działać czy w ogóle coś się stanie napewno można by wtedy automape wrzucić ale reszta funkcji ??

• 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  24. Witam mam problem a mojim audi skrzywiła mi sie szpilka napinacza paska rozrzadu po czym pasek zleciał z wałków po załozeniu nowej szpilki i nowego napinacza silnik kreci normalnie nie ma oporów jaka przyczyna skrzywienia szpilki mał juz ktos taki przypadek ??

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  25. Witam, potrzebuje opinii, otoz, gdy silnik przekaracza 3000obr zaczyna strasznie glosno buczec/wyc. Czy mozna cos z tym zrobic? Czy to jest "normalne" dla tego silnika. Z gory dzieki.

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.