Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Witam w związku z zapytaniem przez użytkownika forum zamieszczam instrukcje wymiany żarówek w lampie tylnej A3 Myślę,że niejednemu/niejednej się to przyda... Zestawienie montażowe tylnego światła - samochody do 05.2008 1 - Sworzeń mocujący q Wkręcony w obudowę 2 - Nakrętka zaciskowa 3 - Elektryczne złącze wtykowe 4 - Nakrętka - 3,5 Nm 5 - Pierścień uszczelniający typu o-ring 6 - Sworzeń gwintowany - 3,5 Nm 7 - Żarówka świateł hamowania q 12 V, 21 W 8 - Żarówka tylnego światła q 12 V, 10 W 9 - Żarówka - 12 V, 21 W q Po stronie kierowcy: tylnego światła przeciwmgłowego q Po stronie przedniego pasaże…
-
-
- 12 odpowiedzi
- 139,9 tys. wyświetleń
-
-
Z serii zrób to sam Olej silnikowy: spuszczanie / odsysanie, wymiana filtra oleju UWAGA! W przypadku różnych wariantów silnika nie jest dopuszczalne odsysanie oleju! Wskazówka Wymianę oleju wykonywać przy temperaturze roboczej. 4-cylindrowy silnik benzynowy TFSI 1.2 Wymontowanie Wskazówka Nie dopuścić, aby olej silnikowy kapał na podzespoły. Przed wymontowaniem przykryć alternator szmatką. – Poluzować najpierw filtr oleju -strzałka- za pomocą taśmy mocującej lub klucza do filtra oleju zanim filtr oleju zostanie kompletnie odkręcony. – Odczekać kilka minut, aby olej silnikowy mógł wrócić z filtra do silnika. – Następnie odkręcić f…
-
- 1 odpowiedź
- 46,1 tys. wyświetleń
-
-
Kody lakierów Audi A3/S3 8P do 06/2006 roku: silbersee/lichtsilber-metallic >> LY7W mauritiusblau-perleffekt >> LZ5C lavagrau-perleffekt >> LZ7L arktisweiss >> LY9D delphingrau-metallic >> LX7Z ebonyschwarz-perleffekt >> LZ9W brillantschwarz >>LY9B brillantrot >> LY3J kristallblau-metallic >> LY7R moroblau-perleffekt >> LZ5J akoyasilber-metallic >> LY7H tukangelb >> LY1H piemontrot-perleffekt >> LZ3H schilfgruen-perleffekt >> LZ6C misanorot-perleffekt >> LZ3M avussilber-perleffekt >> LY7J beere-perleffekt (violett) >> LZ4W (Sonderfarbe/K…
-
- 2 odpowiedzi
- 66 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A3 8P, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_A3_8P.pdf
-
-
- 37 odpowiedzi
- 220,1 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje schemat kabli, jak podlaczyc. Mam kostki z kablami ale niektóre kolory nie pokrywają się z tymi co już są i radio się włącza ale nie leci muzyka itp. Ktoś przed mną wyciął część kostek i wzmacniacz też więc muszę wszystko od nowa AUDI A3 8P 2004 nagłośnienie bosa
-
- 0 odpowiedzi
- 165 wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio zaczela mi sie pojawiac kontrolka silnika, dzisiaj pojechalem do znajomego podpiac pod komputer i wyrzucilo te dwa bledy pokazane na zdjeciach. Czy sa to rzeczy ktore trzeba natychmiast robic oraz z jakimi orientacyjnie kosztami mam sie liczyc ? Dodam ze jutro jade w "trase" ok 250km i czy bez problemu mozna pojechac i sie tym nie przejmowac? Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Czesc ! ostnio mi wyskoczyła kontrolka silnika, po podpięciu do kompa wyskoczyły dwa błędy : -17056 -16785 Czy przez to mogę mieć tą kontrolkę czy mogę z tym jeździć ? Auto to Audi a3 8p 2.0 bkd skrzynia dsg
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Komputer pokazuje spalona żarówkę, sprawdziłem i nie działa postojowa prawa tylna... Po rozkręceniu lampy okazuje się ze żarówka jest dobra. Wymieniłem na nowa i nadal nie działa ;/ proszę o pomoc, jestem zielony w tych tematach...
-
- 6 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć Forumowicze, Co sądzicie o jednostce 1.6 FSI Ambition w Audi A3 8p? Serio jest z nią tak źle, i należy jej unikać?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, mam problem z wymianą radia symphony 2 na radio chorus, jaką powinnam kupić przejsciowke ? . Z gory bardzo dziękuję za pomoc ps.Pierwsze zdjęcie radio chorus, drugie symphony
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
-
-
Witam, dziś przy kontroli poziomu płynów standardowo sprawdziłem poziom oleju i ku mojemu zdziwieniu zwiększył się on. Miesiąc temu przy sprawdzaniu oleju poziom wynosił lekko ponad połowę bagnetu, dziś wartość pokazywała w granicach maxa oraz na samym dnie bagnetu pojawiła się mała kropka znana mi już jako "masło" na korku braw objawów masła. Odcinki jakie pokonuje to ok. 10 km do pracy dawno również nie przepaliłem auta na większej trasie, czy powodem może być to że jest zima i przy tych temperaturach na niedogrzanym silniku woda skrapla się do oleju? Auto Audi a3 8P 1.8T 2011 Benzyna. Poziom płynu chłodniczego bez zmian.
-
- 2 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Jest to moj pierwszy post i został założony ponieważ po ponad roku poszukiwań nie udało mi się znaleźć odpowiedzi a nawet podobnego tematu. Liczę na wasza pomoc! Problem dotyczy A3 8p 2.0 cffb w której to dochodzi do tzw wycia podczas jazdy. Problem ze zdiagnozowaniem jest taki ze pojawia się podczas jazdy dopiero od czwartego biegu przy ok 2tys obrotów i słychać również na 5 i 6 biegu lecz przy wyższej prędkości obrotowej silnika. Objaw nasila się podczas skrętu w lewo. Zgodnie z fizyką, dociążona zostaje prawa strona co oczywiście zostało wzięte pod uwagę i została zmieniona prawa piasta. Niestety nie przyniosło to żadnych efektów. Zosyalo wymienionych…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanko do tych co wymieniali komplet poduszek silnika kupiłem komplet na allegro i teraz tak poduszka od strony rozrządu jak oryginał napisy wygląd ten sam tylko zmazane logo VW założone git potem poduszka górna skrzyni niby lemfordera ale trochę się różniła od oryginału(oryginał był zerwany miał straszny luz i na dodatek ktoś kiedyś krzywo go ustawił ogólnie łapiąć za silnik latał jak szalony w przód i tył ) i teraz o co mi chodzi założyłem ten niby oryginał lemfordera ale szarpiąc za silnik prawie lata tak samo jak stara moja pytanie "czy to normalne zjawisko czy trafiłem na trefny towar"? Kończąc historię wymieniłem też dolne poduszki razem z łapą wszystko …
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam od wczoraj borykać się z problemem dziwnego dźwięku wydobywajacego się z okolic silnika bądź silnika przy dodaniu gazu od 3k obrotow mniej więcej słychać jakby coś brzeczalo nie potrafię opisać tego dźwięku występuje na jalowym I przy normalnej jeździe. Załączam link do dziweku i pozdrawiam! https://www80.zippyshare.com/v/HpnfS3yo/file.html Silnik 1.6 fsi 115 km 2004 sportback 174 150 tyś
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Czy ma ktoś do sprzedania instrukcję obsługi do audi A3 8p? Koniecznie po Polsku
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mam problem z wentylatorem na chłodnicy. Audi A3 8P benzyna 1,6 2003r Ostatnio po powrocie do domu i wyjściu po ok. 20min na dwór zauważyłem że ten duży wentylator cały czas pracuje, mimo że temperatura była już zbita, a auto nie było nawet na zapłonie. Odłączyłem akumulator na chwilę, ale po jego podpięciu wentylator znów się włączył. Jako że było już późno odłączyłem akumulator na noc. Następnego dnia po podpięciu akumulatora wentylator się nie włączył. Zrobiłem jazdę testową i wentylator wcale nie odpala. Sprawdziłem i okazało się że zawiesiły się szczotki. W ogóle nie dotykały komutatora, poprawiłem je i teraz znowu ten duży wentylator…
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
B&B przedstawiło cztery opcje stylizacyjne RS3. Największa moc jaką "wpakowano" w Audi to 510KM. Deklarowane przyspieszenie do setki wynosi 3,5 sekundy i prędkość maksymalną to 310 km/h. Smaczne kąski! więcej : http://www.tuning.v1...mocy,66241.html
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałem zapytać czy ktoś może mi polecić jakiś warsztat lub osobę, która jest w stanie zrobić przelot w moim A3 1.6 mpi w miarę niedrogo Warszawa i okolice. Planowałem to od dłuższego czasu ale kompletnie nie wiem kto może to zrobić. Jak szukałem w internecie to widziałem większe firmy, a tam cena jest od 2800. To nie na mój budżet. Chciałbym osiągnąć coś takiego: To identyczne audi z tym samym silnikiem
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień Dobry, od jakiegoś czasu sporam się od klapki wlewu paliwa do audi A3 8P 2005r. Nie działa mi silownik blokady klapki paliwowej raz działa, A raz nie i nie mogę otwierać za każdym razem .. pomożecie jak to wymienić...
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, napotkałem problem w audi a3 8p 2.0 tdi w dsgieku. Mianowicie zaczęło występować szarpanie obrotami. Auto ma przejechane 200tys. Pod komputerem auto nie wykazuje żadnych błędów. Będąc u dwóch mechaników nikt nie wie od czego może takie coś występować. Pozdrawiam 0ea7bef1-3199-49d7-8298-cd8e1f5e3345.mp4 62b343ce-589f-4311-83b8-f1212ba8f43e.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 540 wyświetleń
-
-
Cześć. Na biegu jalowym trzesie mi karoserią, czuc na podlokietniku, czy zagłówku, nawet jakby lekko na szybie. Komplet cewek Beru wymieniony, rozrzad robiony kompletny 10 tys temu, komplet osprzetu wraz z napinaczem wymieniony. Trzesie mi coraz bardziej kabiną, szczegolnie od strony osprzetu na biegu jalowym, podczas jazdy jest ok, auto zbiera sie dobrze. Zostala wymieniona wtyczka 4tej cewki, bo zostala polmana przez mechanikow Zarejestrowalem w carscaner takie przerwy zaplonu. Moze tak trzasc budą od starych swiec? Podczas dodawaniu gazu slychac tez delikatne rzęźienie, ktore ustepuje po chwili od puszczenia gazu. Co robic? Prosze o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 122 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam , kupilem audi a3 sprowadzona z wloch i zastanawiam sie czy mozna gdzies kupic orginalny plastic tzn orginalne mocowanie do tablicy na przednim grillu bo wlosi maja male tablice i musialem zamontowac zwykle plastici a nigdize czegos takiego niemoge znalezc chyba ze z calym pelnym grillem... z gory dziekuje za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-