Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Witam, proszę o pomoc, mam następujący problem: wczoraj pojechałem do serwisu VAG w celu sprawdzenia samochodu. Pan podpiął się z laptopem i pogrzebał w VCDS-ie, po czym stwierdził, że nie może wejść w moduł 09 centralną elektrykę. Pomyślałem sobie no trudno, ale gdy wyszedłem z samochodu zobaczyłem że świecą się światła mijania mimo iż przełącznik jest na pozycji 0. Wiem że jest coś takiego jak tryb skandynawski, ale jeśli przełączę na inne światła to te powinny się wyłączyć. Przez to w żaden sposób nie da się włączyć halogenów czy świateł pozycyjnych. Nie działa także podświetlenie w środku ( zegary, kokpit). Facet stwierdził że jest problem z modułem komfortu i CAN. Na…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam w swoim audi A3 8p sportback 2.0 tdi 2012r. następujące problemy: 1. Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie mógłbym kupić fotel kierowcy w pełnej elektryce lub jakie inne modele foteli audi będą kompatybilne do mojej a3 ? Czy ktoś wie w jakich modelach audi występuje ten sam model fotela ? 2.Autko sprowadzone z francji i chciałbym po numerze VIN poznać jogo historie, jaka strona gwarantuje najobfitszą historię serwisów oraz blacharki z terenu francji ? 3.Gdy zamknę auto z kluczyka i otworzę lewe drzwi tylne się nie otwierają dopiero muszę od środka je otworzyć a jak to zrobię to przy ogólnym otwarciu auta nie ma problemu, do momentu aż zamknę auto z kluczyka i …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
-
witam proszę kolegów o zamieszczenie zdjęcia lub instrukcji gdzie w powyższym silniku znajduje się czujnik temperatury. z góry dziękuję!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam pytanko odnosnie subwoofera w Audi a3 2.0 tdi 2005.Za cholere nie wiem jak przeciagnac kabel zasilajacy od akumulatora do srodka .Jezeli ktos mial juz do czynienia z tym prosilbym o podpowiedz>pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie . Mam dosyć nietypowy problem z A 3 . Podczas jazdy auto sobie zgasnie spontanicznie ( nie ważne czy zimny czy ciepły ) niestety kręcenie rozrusznikiem nic nie pomaga.. Po jakims czasie , powiedzmy 5 godzin atrojeczka magicznie sie naprawia .. Teraz sprostowanie : - Identyczne zachowanie miało miejsce rok temu , rowniez w zimę . w lato brak problemów Badanie kompem : -Utrata zasilania świec żarowych - spontaniczna utrata kontroli sterownika głównego - przeładowanie turbosprężarki Kolega mi teraz powiedział że to przez świece żarowe , słabo sie znam dlatego byłem przekonany że świecę grzeją sie tylko przy odpalaniu silnika , kum…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Od nie dawna jestem posiadaczem audi a3 8p 1.6 MPI i mam mały problem. A mianowicie falują mi obroty przy hamowaniu tzn. jak zrzucam bieg np. dojeżdżając do świateł to obroty spadają do 1200 i falują między 1200 a 1800 jeśli wcisne w tym czasie sprzęgło to wszystko się uspokaja czyli obroty spadają do 800. Jak nie wcisne sprzęgła to im mniejsza prędkość tym mniejsze falowanie..Jak stoję obroty w ogóle nie falują. Przepustnica była czyszczoną ale bez wyciągania. Macie jakieś pomysły co to może być?
-
- 2 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Audi A3 8P 1.8 TFSI CDAA Cześć! Mam pytanie dotyczące dziwnego dźwięku, który pojawia się przy odpalaniu rozgrzanego silnika po krótkim postoju (np 10 min). Turbina była sprawdzana, rozrząd wymieniony, wentylator wyjety, dwumas nowy a problem nadal występuje. Dźwięk jest wyraźniej słyszalny od wewnątrz niż na zewnątrz. Czy ktoś może spotkał się już z tym problemem i udało mu się zlokalizować źródło? Wiem że to może być wróżenie ale może ktoś akurat tak miał i znalazł przyczynę. AQOMc2FJapQNrfSYdSn0kWalS1X-xVUpVoaXRre8rtNAf_GkxoBLaZANNiwWAOS-vbRSADcPc2zpuv0SsquDweleVr5ze3RQgM-rbQav0NiooQ.mp4 AQMc8b5f7j6wV4foVAKAmLXZ3hFttFKjsHQHJ8pYZw6jKavtkhUwGNBPi1fQhM71B…
-
- 0 odpowiedzi
- 677 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich forumowiczów, moje pytanie może być dla niektórych użytkowników banalne, czy też oczywiste. Czy ktoś wie co trzeba zrobić by na moim panelu można było ustawiać temperaturę klimatyzacji jednym pokrętłem? Na myśli mam konkretnie to że mam panel klimatyzacji jak na zdjęcie i aby ustawić temperaturkę 18st to wpierw muszę temperaturę tą ustawić lewym pokrętłem a poźniej dodatkowo prawym (niby fajne bo pasażer może mieć osobno) ale ja z reguły jeżdżę sam i nie wiem czy jest możliwość aby ustawiać temperaturę 1 pokrętłem? dziekuję za wskazówki dołączam zdjęcie mojego panelu klimatyzacji: pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 20,4 tys. wyświetleń
-
-
WitamPanowie czy felga 17" do 8p o takich parametrach będzie ok, czy na bank będą przycierki ? https://4.allegroimg.com/original/01...2b0c981cc339c4Szerokość przód 8,0" et33Szerokość tył 9,0" et35
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam mały problem. Nie można nigdzie kupić takiej uszczelki. Czy można jakąś inną ją zastąpić? Czy już ktoś robił coś takiego?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam.kolega przez prypadek pomylil klemy przy aku...w skrzynce byl przepalomy jeden bezpiecznik 30a...zegary swiecily i pokazywaly blad hamulca i esp...po wyjeciu i wlozeniu przekaznika w skrzynce pod maska (bo byl dziwnie pekniety) zegary martwe...po przekreceniu zaplonu odpalaja sie 2 wentylatory...Auto nie odpala...ktos pomoze
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, wlasnie wymienilem wlacznik swiatel stop ten pod pedalem hamulca.Mialem problem z migajaca sie kontrolką od swiec zarowych a czasami swiecily sie kontrolki od abs i asr.Wymienilem i teraz miga sie caly czas ta kontrolka od swiec, nawet po wylaczeniu silnika i wyciagnieciu kluczyka.Co to moze byc???? Pomocy!!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z Audi a3 8p, przebieg 310 tyś., 1.9 TDI oznaczenie silnika BLS z filterm DPF. Od kupna staram się rozwiązać ten problem, Praktycznie warsztaty rozkładają już ręce. ponieważ nie znajdują żadnych błędów itp. Co zostało wymienione? Licznik Sterownik (Komputer) (Klonowanie) Kompletne sprzęgło (dwumasowe) Alternator Napinacz paska alternatora Pasek Czujnik położenia wału Czujnik położenia wałka rozrządu Uszczelniacz wału korbowego Sprawdzanie szczelnosci węzy (wymiana niektórych) Skrzynia biegów Turbo Przeguby zew i wew. Klapa gasząca Komputer 0 błędów. Opis problemu: Przy jeździe gdy puszczę g…
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie , Check engine .Pali mi się na desce od miesiąca , Egr czysty i rury od niego odchodzące tez nie wiem w co dalej iść. Miał ktoś podobnie ? Proszę o porady
-
- 12 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
Jestem nowy na forum zatem jeśli był podobny temat to z góry przepraszam. Mam taki problem w swoim aucie silnik 2.0 FSI automat. Kiedy jeżdżę "po mieście" ruszam, spokojnie wciskam i odpuszczam gaz itp. wszystko jest prawidłowo samochód ładnie zmienia biegi w górę i dół. Problem pojawia się kiedy wjadę na dłuższy odcinek trasy przy spokojnej stałej jeździe kiedy trzymam gaz w jednym położeniu przy około 2 tyś obrotów silnik jakby zaczynał wibrować, szarpać. Objaw natychmiast znika kiedy wykonam jakiś ruch gazem w górę / dół. Drugi poważniejszy objaw występuje kiedy wcisnę gaz "do spodu" auto niby normalnie zaczyna przyśpieszać, ale pod koniec 3 lub 4 biegu silnik będzie k…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie. Od jakiegoś czasu w lusterku widzę czarny dym nie jest on potężny ale jakiś jest. Silnik to 1.9 tdi bkc po chipie na 147koni. Niedawno zmieniłem olej postanowiłem zmienić markę na Motul 5w40 wcześniej Castrol turbo diesel 5w40. Przed zmianą oleju auto również już było po chiptuningu i na Castrolu nie zauważyłem żadnego dymu w lusterku. Po zmianie na motula już pojawił się ten dym. Seria na chamowni wydmuchała 113 koni powinna 105. Więc silnik nie jest jakoś mocno zniszczony. Dodam że słychać podczas zmiany biegów taki wylot powietrza(świst) ale auto nie spada z obrotów ma moc nie faluje na obrotach
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z centralnym zamkiem po lewej stronie oraz nie działa kierunkowskaz w lewym lusterku. Mało tego nie działa opuszczanie szyb z tej samej strony. Może ktoś wie w czym jest problem?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam,czy mógłby mi ktoś rozkodować VIN? WAUZZZ8P9AA029119
-
-
- 11 odpowiedzi
- 12 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam jakiś czas temu urwała mi się śruba w podwoziu która nie wiem do czego służy, może ktoś jest w stanie powiedzieć co to jest i czy można to wymontować. Pacjent Audi a3 8p 2004r 3 drzwiowy. Zdjęcia dodam w załączniku. (Wisi to pod fotelem pasażera)
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Audi A3 8p Sportback. Ma już swoje latka.(2008) Lato zaczęło się od cieknącej chłodnicy. Na początku trochę z czasem coraz więcej. Zapadła decyzja ,że nie ma co czekać tylko wymieniać ( bo ile można dolewać) W trakcie wymiany chłodnicy "wody" mechanik zasugerował mi wymianę chłodnicy klimatyzacji bo słabo wygląda a rozbierania sporo. OK zgodziłem się mając na uwadze awarię w najbliższym czasie. Obie chłodnice wymienione na nowe ...wszystko ok. Ale nie na długo. Po ok tygodniu zaświecił się "ECON" i nie dało się go zgasić. Reklamacja. No fakt: czynnik uciekł bo gdzieś podwinął się oring. Klima uszczelniona, nabita ponownie ale "wie Pan wszystko niby jest ok…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, tydzień temu po odpaleniu samochodu wyskoczył mi błąd alternatora mianowicie "alternator fault: battery is not being charged" dojechałem do domu 5 km zgasiłem auto odpaliłem i błąd znów się pojawił, przy następnych dwóch zgaszeniach i odpaleniach wyrzuciło już inny błąd "low battery charge: battery will be charged while driving" na następny dzień gdy poszedłem odpalić samochód nie pojawił się żaden błąd. Zmierzyłem napięcie na akumulatorze przy odpalonych światłach i załączonym grzaniu oraz dodawaniu gazu i miernik pokazywał między 14.3 a 14.88 przy wyłączonych światłach i grzaniu ok. 14.5V. Od tygodnia tylko raz pojawił się ponownie błąd ""low battery charge: batt…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałbym sie dowiedziec czy jest sie czym martwić i szukać usterki ? Czy moze dac sobie spokoj i nie szukac problemu jesli autko pali i dobrze pracuje ? Tutaj filmiki z Grup silnika 18 i 23. Prosił bym o porade:
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Może ktoś z was ma lub miał takie radyjko- tu jest link .https://allegro.pl/oferta/radio-gps-android-9-audi-a3-2003-2012-wifi-bt-32gb-9655692947?reco_id=fc623d93-53d8-11eb-b678-b02628c80a60&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951. Chciał bym wiedzieć czy to jest coś warte. Jak to się sprawuje. Czy może lepiej dołożyć i kupić coś takiego..https://allegro.pl/oferta/pioneer-sph-da250dab-radio-android-carplay-bt-dab-9275556684?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=Sprzęt+audio,+satelitarny+oraz+słuchawki&gclid=Cj0KCQ…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-