Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich Posiadam Audi a3 1.9 TDI z automatyczna skrzynia DSG mam problem zwiazany z Dużym Kopceniem na taki Bialy siwy kolor gdy włożę palec do Rury wydechowej w dolnej cześci coś sie zbiera ciężko mi powiedzieć czy to jest niespalona ropa czy olej ;/ Po kupnie Audi wymieniłem rozrząd przy korku wlewu Oleju pojawia sie też olej niewiem co może być nie tak silnik jest suchutki nigdzie sie nie poci lekko obok turbiny po sprawdzeniu auta u elektromechanika powiedział mi że według komputera pokazuje że jest źle ustawiony rozrząd Kopcenie pojawia sie na Postoju i lekko czuć w kabinie drgania gdy ruszę puści mocniejszą Chmurkę później jest w miare …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od niedawna mam problem z pojazdem, chwilę pojeżdżę samochodem i nagle zaczynają mi skakać obroty, nie można normalnie już pojechać pojazdem w załączniku wyśle film z sytuacji. Po zaprezentowanej sytuacji zazwyczaj po kilkunastu sekundach silnik się gasi. VID_20210828_141500.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest możliwość naprawy panelu Klimatronik czy trzeba wymienić. Panel klimatronika czasami wyłącza się na chwile i przygasają zegary. Wiatrak na chłodnicy działa cały czas . Błąd z komputera pokazuje na panel. proszę o jakieś podpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Dwa tygodnie temu przyjechałem samochodem pod dom bez żadnych problemów. Kolejnego dnia w sobotę, chcieliśmy z żoną jechać ale auto nie chciało odpalić. Wieć stwierdziłem że w poniedziałek skontaktuje się z mechanikiem aby omówić problem / naprawę. Jednak w sobotę, tego samego dnia poszedłem po południu sprawdzić jeszcze raz czy oby na pewno auto jest zepsute i dziwnym cudem samochód odpalił. Przejechałem 2-3 km, zgasiłem i odpaliłem auto 10 razy i wszystko wskazywało na to że było ok. W niedziele chcieliśmy z dziecmi wyjechać i niestety auto do dnia dzisiejszego nie daje żadnych oznak życia. W samochodzie na desce cały czas pokazuje aby w…
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
WitamPanowie czy felga 17" do 8p o takich parametrach będzie ok, czy na bank będą przycierki ? https://4.allegroimg.com/original/01...2b0c981cc339c4Szerokość przód 8,0" et33Szerokość tył 9,0" et35
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na grupie. Właśnie stałem się posiadaczem A3 z fabrycznym radiem. Muszę przyznać, że dzięki wzmacniaczowi, który znajduje się w bagażniku gra to naprawdę fajnie. Ponieważ chciałem słuchać muzyki z telefonu i podłączyć kamerkę cofania zmuszony jestem na zmianę tego audio. Są na rynku sprzęty 2-DIN Pioneer 160, czy 360 lub Sony, ale to jest wydatek blisko dwóch tysięcy. Oczywiście jeśli nie będzie innego sposobu to tak trzeba będzie zrobić. Zastanawiam się, czy może zakup używanej nawigacji rozwiąże mój problem.W związku z tym mam do Was pytanie co polecacie. Czy ktoś przerabiał ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z Audi a3 8p, przebieg 310 tyś., 1.9 TDI oznaczenie silnika BLS z filterm DPF. Od kupna staram się rozwiązać ten problem, Praktycznie warsztaty rozkładają już ręce. ponieważ nie znajdują żadnych błędów itp. Co zostało wymienione? Licznik Sterownik (Komputer) (Klonowanie) Kompletne sprzęgło (dwumasowe) Alternator Napinacz paska alternatora Pasek Czujnik położenia wału Czujnik położenia wałka rozrządu Uszczelniacz wału korbowego Sprawdzanie szczelnosci węzy (wymiana niektórych) Skrzynia biegów Turbo Przeguby zew i wew. Klapa gasząca Komputer 0 błędów. Opis problemu: Przy jeździe gdy puszczę g…
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałem się dowiedzieć jakie montowano nagłośnienie w tym modelu? Czy w Audi wszędzie był montowany subwoofer?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w tytule założyłem nowy komplet sprzęgła LUK po wymianie pedał sprzęgła hałasuje może dziwnie to brzmi ale tak jest pedał sprzęgła hałasuje wydaje dziwny dźwięk tak jakby jakiś plastik w samochodzie rzęził ale wszystko sprawdziłem i to jednak pedał tak robi na jałowym biegu rzęzi i również nasila się to podczas dodawania gazu/ zwiększania prędkości. Z góry dziękuję za odpowiedzi może ktoś z was mi pomoże. Ps mechanik nie ma pojęcia czemu tak się stało po wymianie kompletu l.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o pomoc po wymianie pompowtrysków simensa w audi a3 silnik bmn 170 KM i zmapowanym silniku do 210 KM osiąga jedynie 140 KM na hamowni, mechanicy twierdzą ze to wina wtrysków i twierdzą ze soft do mapy bez zmian lecz od seri to o 30 koni za mało
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z Audi A3 1.8 TFSi 2008r. auto zaczęło wariować. Po krótkiej przejażdżce auto samoczynnie zwiększyło obroty po czym spadły do wartości 1,2 zatrzymując się i dalej do wartości 0.8 następnie auto zgasło.. po ponownym uruchomieniu obroty zaczeły wariować, autem szarpie. dodatkowo wyświetliła się kontrolka ESP i symbol kierownicy. oraz jest problem ze wskaźnikiem poziomu paliwa który mimo zatankowanego zbiornika ciągle pokazuje wartość zerową. (Filimik wszystko pokaże) W aucie była wymieniana przepustnica oraz pompa paliwa, ponieważ wcześniej także były problemy samoczynnym gaśnięciem silnika po przejechaniu ( pomogło na jakiś czas, aż do dzisiaj)…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuję schematu wiązki wentylatorów, ponieważ od dwóch dni męczę się z pracującymi wentylatorami chłodnicy po włączeniu zapłonu po mimo nowego wentylatora.
-
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam mały problem, po rozłożeniu dachu wszystko jest ok, jednak po przejechaniu kilkuset metrów zapala się kontrolka o niezabezpieczonym złożonym dachu. Dach jest złożony do końca. Ktoś coś?
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zwracam się z pytaniem do osób ,którzy wymieniali radio w swoim Audi. Wymieniłem ostatnio radio w swoim Audi A3 8P z 2009r. z Audi Concert 2 din na Nawigacja RNS-E. Wszystko zakodowałem i gra świetnie. Chciałbym ,jednak dołożyć emulator ,żeby mieć możliwość podłączenia telefonu. Chciałbym wiedzieć jak to wygląda, czy po podłączeniu emulatora można rozłączać połączenia i wybierać numery z radio rns-e ,czy książka telefoniczna z telefonu zostanie zaimportowana do rns-e oraz czy głośniki będą odtwarzać dźwięk z rozmowy telefonicznej? Mikrofonu ,również nie posiadam ,jednak jest on w zestawie z emulatorem ,więc myślę, że z tym nie będzie problemu. Z góry dziękuję za od…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dwa dni temu jechałem trasę 120 km, kiedy nagle przy szybkości 140 km/h samochód mimo wciśniętego pedału gazu do końca jechał ta sama prędkością, zero przyspieszenia. W mieście to samo, turbina już nie dawała przyspieszenia, poza tym, ze nie ma mocy z samochodem się nic nie dzieje, żadnego dymu, ani innych widocznych zmian. Taki błąd wyskoczył na komputerze jak w załączniku. moc robić w takim wypadku, czy zwykły mechanik to ogarnie? Czy raczej dawać do specjalizującego się serwisu? Powiedziano mi, ze w najgorszym wypadku może to być nawet kwota około 2500. Jakieś rady??
-
- 3 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, podczas drogi do pracy w mojej Audi A3 8P Sportback z 2011 r. zapaliła się najpierw mrugająca kontrolka świec żarowych, po chwili dołączyła do niej kontrolka silnika i auto momentalnie straciło moc! Co może być przyczyną? Ktoś z Was miał podobny problem? Pozdrawiam!
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym założyć filtr stożkowy Tylko nie wiem od czego zacząć gdzie go do dokładnie zamontować i co jeszcze trzeba dokupić Audi a3 8p 2006r Sportback
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
WitamMam problem ze swoim audi, gdyż od 2000 obr/min do 2300 obr/min, przy wciśniętym pedale gazu, silnik dostaje wibracji (można powiedzieć lekko zatrzęsie budą). Niezależnie od biegu, po prostu zawsze to występuje przy przyśpieszaniu w tym zakresie obrotów silnika. Zrobiłem logi dynamiczne ale nic z nich nie wiem Na początku podejrzewałem niesprawny zawór egr ale teraz już sam nie wiem. Bardzo proszę o pomoc w analizie czy wszystko jest ok. Zaznaczam, że zza auta nie leci czarny dym, auto przyśpiesza bardzo energicznie i nie słychać żadnego stukania od silnika. Niestety każdy mechanik którego o to zapytałem, robił duże oczy.przepływomierz 003 - http://vaglog.pl/log-003…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Wiecie Panowie jak wymienic gałke biegow wraz z mieszkiem? Audi a3 8p ktos zle zalozył i mi czasami 1 bieg nie chce wchodzić...pozatym jest luzna gałka.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam piszę z zapytaniem o turbo posiadam audi a3 8p Sportback 2.0tdi 140 koni zabieram się do wgrania mapki na 170 koni + oraz zmiany turbo na większe posiadam turbo od a6 c6 2.0 tdi 180 koni. Moje pytanie czy przy zamianie turbo jest tez wymagana zmiana kolektora czy turbo będzie pasowało na ten który już jest w aucie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Wyskakuje mi Błąd 01309 i sie pali kontrolka ESP dodam ze wymieniałem magiel. Czy ktoś juz miał taki problem i sobie poradził? Ktoś pomoże??
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Ktoś Mi może pomóc w dokładniejszym sprawdzeniu samochodu nr vin WAUZZZ8P1BA059782 Jest to Audi a3 8p 2.0 tdi 2010 rok 188tys przebieg jaki to kod silnika czy samochód warty zakupu
-
- 3 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie co mogło się stać jechałem na 4 biegu chciałem wbić 5 ale nie da się ruszyć lewarkiem.Nowa skrzynia czy da się to jakoś ogarnąć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Jestem nowy na forum zatem jeśli był podobny temat to z góry przepraszam. Mam taki problem w swoim aucie silnik 2.0 FSI automat. Kiedy jeżdżę "po mieście" ruszam, spokojnie wciskam i odpuszczam gaz itp. wszystko jest prawidłowo samochód ładnie zmienia biegi w górę i dół. Problem pojawia się kiedy wjadę na dłuższy odcinek trasy przy spokojnej stałej jeździe kiedy trzymam gaz w jednym położeniu przy około 2 tyś obrotów silnik jakby zaczynał wibrować, szarpać. Objaw natychmiast znika kiedy wykonam jakiś ruch gazem w górę / dół. Drugi poważniejszy objaw występuje kiedy wcisnę gaz "do spodu" auto niby normalnie zaczyna przyśpieszać, ale pod koniec 3 lub 4 biegu silnik będzie k…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Audi A3 8p Sportback. Ma już swoje latka.(2008) Lato zaczęło się od cieknącej chłodnicy. Na początku trochę z czasem coraz więcej. Zapadła decyzja ,że nie ma co czekać tylko wymieniać ( bo ile można dolewać) W trakcie wymiany chłodnicy "wody" mechanik zasugerował mi wymianę chłodnicy klimatyzacji bo słabo wygląda a rozbierania sporo. OK zgodziłem się mając na uwadze awarię w najbliższym czasie. Obie chłodnice wymienione na nowe ...wszystko ok. Ale nie na długo. Po ok tygodniu zaświecił się "ECON" i nie dało się go zgasić. Reklamacja. No fakt: czynnik uciekł bo gdzieś podwinął się oring. Klima uszczelniona, nabita ponownie ale "wie Pan wszystko niby jest ok…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-