Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
-
Witam . Jestem nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałość . Zakupiłem z Francji audi a3 8p 2007 rok od pierwszego właściciela z przebiegiem 140000 uszkodzone ... lekko przod. Po zrobieniu samochodu Dziś pojawił się problem wyjechałem samochodem pierwszy raz z garażu i poprzejechaniu kilku kilometrów samochód zgasł (zero błędów) po ciężkiej próbie odpalił ale problem powraca nie dostaje paliwa filtr wymieniony . Na wolnych obrotach może chodzić godzinami ale jak tylko przejedzie parę kilometrów paliwa brakuje A po odkreceniu filtra wydaje mi się za mało paliwa bardzo proszę o pomoc ponieważ we wtorek mam przegląd. Dodam że po nocy odpala normalnie
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Czesc, jestem niwa, ale licze na Wasze wsparcie czy ktos z Was spotkał sie z taka dyskoteka kontrolek? po odpaleniu zapala sie tylko ABS. Po chwili gaśnie i wszystko jest ok. Nastepnie po okolo 5 min. jazdy zapalają sie wszystkie naraz. Auto jezdzi bez zarzutu. Problem pojawil sie przy pierwszych śniegach i błocie pośniegowym na nadkolach. Przeszukałam internety, ale nigdzie nie moge znalezc oznaczenia tej kontroli glownej z komputera pokładowego. Bede wdzieczna za info. Jutro podłączę go do VAG. Umylam nadkola i same koła, ale problem powraca. Robilam tez awaryjne hamowania z 50 km/h do zera. Bez zmian.
-
- 0 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Posiadam audi a3 8p 2.0 tdi 140 samochod podczas przyspieszania na 4 5 i 6 biegu szarpie I nie ma siły przyspieszać jakby mu czegoś brakowalo auto było już u 3 mechaników I nie wiedzą co moze byc. Były wymienione wtryski turbina regenerowana vacum wymieniona i dalej nic. Może ktoś się spotkał też z takim problemem kiedyś i mógłby powiedzieć co by można było jeszcze sprawdzić? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Zakupiłem niedawno audi A3 sportback z 2009 roku (rok modelowy 2010).Obecnie jeździ na felgach aluminiowych oznaczonych według VINu 6,5J x 16 et 42.Opony letnie to 205/55 R16 V.Posiadam do niego opony zimowe o takim samych rozmiarach.Poprzedni właściciel przekładał na felgi aluminiowe.Ja mam zamiar zakupic stalówki.I tu pojawił się problem.Według winu powinienem zakupic felgi o osadzeniu et42.Defakto nie znam rozstawu śrub jaki powinien byc w tym modelu ani średnicy otwru centrującego.Skorzystałem dodatkowo z pomocy konfiguratora na pewnej stronie (nie będę robił rekaly) i tam wyszło mi że powinienem zakupić felgi 6,0J x 16 et 50,otwór centralny 57 rostaw 5x112.Czy …
-
- 6 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pacjent 2003 rok. Mam taki problem, że mam koła 17/45/225 et56 i przy jeździe we dwie osoby mam niesamowitą obcierke z tyłu, nie wspominając co się dzieje w 5 osób... Na stacji diagnostycznej nie byli mi w stanie pomóc, bo amory i sprężyny są w bardzo dobrym stanie i sami za bardzo nie wiedzieli jaka może być tego przyczyna. Miał ktoś może podobny problem, lub jest w jakikolwiek sposób mi pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam a3 z silnikiem 2.0 TDI [nie do konca wiem jakie oznaczenie ma ten silnik] I zdaża mi się tak iż jak pojeżdzę trochę autem to zgaśnie i nie chce odpalić dopiero na drugi dzień łapnie i dym wydobywa sie z rury i z pod maski i znow chodzi normlanie a potem znow tak samo.. co może być problemem? i jak moge dowiedzieć sie konkretne symbole ma moj silnik
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, temat który chce poruszyć jest już na każdym forum wyczerpany do bólu, lecz jestem początkujący w tej marce samochodu i mam pewien problem. Od niedawna posiadam Audi A3 8p, 2.0TDI, 2006r. Samochód kupiłem z uszkodzonym przodem a mianowicie do wymiany jest maska oraz zderzak. Grill posiada nr 8P4853651, zderzak nr 8P4807437 oraz maska nr 8P0010187k. Problem polega w tym, że na moje oko samochód jest w wersji z dużym grilem, lecz gdy wyszukuje maskę po numerze seryjnym w tytule ogłoszenia jest napisane "Audi a3 8p maska mały grill". Być może dla niektórych ten wpis jest zabawny ale ja już "zgłupiałem" . Będę ogromnie wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Eryk.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Czy wiecie na jaką wysokosc ustawic bi-xenony zeby bylo mozna je zakodowac? Audi a3 8p swiatla skrętne. Nie wiem na jakiej wysokosci powinno sie je ustawic na stacji diagnostycznej.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Potrzebna mi pomoc z nie otwierającą się klapą bagażnika. Wymieniłem wszystko: moduł, przycisk, zamek, cięgno od zamka. Przeglądałem styki, wszystko ok - a klapa dalej się nie otwiera. Brak jest też zasilania w bagażniku. Jeśli pomine moduł i dam na krótko, to lampka i cięgno od zamka działają.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, gdzie dostanę takie same nakładki na lusterka tylko dla wersji gdzie nie ma kierunkowskazów w lusterku? Jeśli ktoś ma link chętnie przygarnę, bo przeglądałem aliexpress i widziałem tylko takie z wycięciami na kierunkowskazy.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, bardzo Was proszę o pomoc. Zauważyłam, że wiatrak od klimatyzacji chodzi cały czas po zgaszeniu samochodu. Jedyna opcja by się zatrzymał to rozłączenie bezpiecznika I teraz tak jeżdżę. Co może być tego przyczyną? Czy faktycznie trzeba wymienić oba wiatraki? Słyszałam że koszty tego są duże Chodzi o auto Audi A3 19.tdi 2004 r.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich i prosze o pomoc. Zakupiłem Audi A3 1,6b 2009 r i mam problem ponieważ nie mogę włączyć ustawień komputera, a mianowicie nie mam w ogóle tych przycisków do sterowania i resetu w manetce wycieraczek. Wyświetlacz środkowy pokazuje tylko kontrolki braku płynu do spryskiwaczy rezerwe paliwa itp, nie ma żadnych info co do spalania itp. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego, czy może mam wersję bez komputera? Sam nie wiem jak to uruchomić na jednym wyświetlaczu mam przebieg i dystans a na drugim tym małym mam temp i godzinę i date a środek praktycznie nie świeci? Proszę o info jak ktoś ma podobną wersję
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, orientuje się ktoś gdzie znajduje się przekaźnik pompy paliwa w Audi a3 8p 1.6 bgu?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Planuje zakup Audi a38p 1.4 tfsi 125km, oscyluje w przebiegi do 150tys, i mam pytanie czy sa tu jacyś posiadacze samochodu z tym silnikiem, czytałem różne fora i są różne opinie na temat tych silników, interesują mnie wypowiedzi osób które maja lub miały styczność z tym silnikiem, wiele osób cos słyszało gdzieś czytało, jednak chciałbym konkretnych odpowiedzi. Rozważam tez silnik 1.6tdi,lecz ja jeżdżę 80% po mieście wiec nie wiem czy nie było by zaraz problemu z DPF. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
borykam się z problemem, drzwi z pilota się zamykają ale nie otwierają drzwi kierowcy otwieram kluczykiem resztę drzwi klamkami od środka. Podaje kody błędów, które pojawiają się na komputerze 01552 - Motor for Central Locking; Drivers Door (V56); Lock 012 - Electrical Fault in Circuit 00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220) 008 - Implausible Signal 01554 - Motors for Central Locking; Rear Doors; Lock 012 - Electrical Fault in Circuit 00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223) 008 - Implausible Signal - Intermittent 01554 - Motors for Central…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich . Zmieniam pojazd oczywiście na audi no i mam obawy że chcą mi wcisnąć w komisie jakiś bubel, mówią że wszystko ok itd ale ja mam złe doświadczenia i dlatego proszę was o pomoc . AUDI A3 2007rok 2,0 tdi 170ps i oczywiście DSG. nr vin WAUZZZ8P27A069289 Jeśli coś się dowiem to będę bardzo zasdowolona :-) Pozdrawiam Kasia
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałem zapytać gdzie mógłbym potwierdzić przebieg nowo zakupionego samochodu, mam na myśli Audi A3 8P 2008r Może ma ktoś możliwość sprawdzenia albo podpowie gdzie to można zrobić. Próbowałem na CarVertical ale nie wyskoczyło w sumie nic, mam tylko książkę serwisową i ostatni TUV
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam a3 8p 1.6 102 km kupione niedawno ogólnie wszystko git na jałowym pracuje równo ale na każdym biegu po puszczeniu sprzęgła autko szarpanie ze dwa razy w jednej sekundzie dzieje się tak tylko po puszczeniu sprzęgła zrobiłem mały test każdy bieg dodaje i ujmuje gazu i zero szarpań w różnych kombinacjach czyli przepustnica wychodziła by ok drugi test bez gazu na każdym biegu naciskam puszczam sprzeglo i jest to szarpnięcie moj faworyt to poduszki silnika w ostateczności sprzęglo ale też przez myśl przychodzi mi wysprzprzeglik dodam że na zimnym jest ciut lepiej i jak wiozę 3 osoby to też mam wrażenie że lepiej jest co o tym sądzicie ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Zablokowały mi się wycieraczki z przodu i oddałem samochód Audi A3 8P 2011 sline do mechanika żeby przeczyścił mechanizm oraz żeby wymienił silnik tylnej wycieraczki. Zacznę od tylnego silnika. Zamówił silnik na 99% nie do tego modelu. Wycieraczka zaczyna pracę nie z prawej strony a z lewej oraz jest z jednym punktem dyszy, który do tego jest nieruchomy a mechanik wyciął mi w zaślepce miejsce na tą dyszę... Ogólnie masakra bo cała woda zbiera się w śrubie, która trzyma ramie wycieraczki więc wszystko będzie korodować. Muszę zamówić nowy silnik wraz z odpowiednim ramieniem wycieraczki i stąd moja prośba. Czy ktoś z Was wymieniał silnik i ramie wycieracz…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Posiadam Audi A3 2.0 FSI 150 km 2003r i mam pytania na których nie znalazłem odpowiedzi na forum. Więc tak: 1. 3 Dni temu zostawiłem pod firmą samochód na światłach pozycyjnych na 8 godzin :/ i po odpaleniu ( tak ledwo co ) Zaświeciła się kontrolka ESP. Pojechałem zatem z tym tematem do mechanika podłączył moją lalke pod komputerek i okazało się że komputerem nie może usunąć palącej się ikonki na blacie ESP. i moje pytnie brzmi czy to jest tylko zbieg okoliczności że zapaliła się lampka ESP po rozładowaniu aku czy coś mogło ulec zużyciu? 2. Gdy zakupiłem auto z niemiec po przyjechaniu do polski było wszystko git przez jakieś 2-3 tyg. po tym czasie nagle zapali…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie prosiłbym o pomoc szykuje mi sie zrobienie kapitaliki silnika tzn glowica do regeneracji wymiana pierścieni (ewentualnie panewki) wszelkie uszczelki uszczelnienia jakie napotkam Rozrząd chciałbym forumowiczów prosić o pomoc na co zwrócić uwagę ? i czy ewentualnie ktoś dysponuje schematami opisami jakimi momentami dokręcać śruby ? silnik to vr6 będę bardzo wdzięczny
-
- 0 odpowiedzi
- 629 wyświetleń
-
-
Siemka planuje kupic a3 8p w 5 drzwiach i zastanawiam sie nad silnikiem. Słyszałem że najlepszym benzyniakiem jest 1.6 102km ale moc nie powala. Ogólnie chciałbym benzynke ale co myslicie o 2.0 tdi 140 i 170km. Nadaje sie pod względem awaryjnosci czy lepiej omijac. Rocznie nie bede robił wielkich dystansów. Dziennie tak 5-10km.
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, szukam pomocy.. od jakiegoś czasu podczas jazdy po przejechaniu max 10 km zaczyna szarpać mi autem powyżej 2 tys. obrotów, wygląda to jak by odcinało turbo lub któryś wtrysk nie pracował... mechanicy rozkładają ręce, bo komputer nie pokazuje żadnych błędów. Dodam jeszcze, że auto było już w naprawie bo ciekło z intelcoolera i olej dostał się do układu, mechanik wyczyścił cały układ, uszczelnił intelcooler i wymienił chłodniczkę paliwa, filtr paliwa... A autem dalej szarpie... w 2020 regenerowano turbinę, wtryski 1 i 2 + wymiana sprzęgła i dwumasy. Sprawdziliśmy przepływomierz, czyli odpięłam kostkę od przepływomierza i jechałam bez i autem dalej szarpał…
-
- 8 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć niestety mam pewien problem z Wentylatorami ;/ . Sytuacja wygląda tak ,że wentylatory sprawne sprawdzone na innym aucie . Napiecie na kostce jest stale. Jeden kabel cienki po zapłonie pokazuje się napiecie . I jeden jeszcze cienki to sterowanie . Problem polega na tym ,że wentylatory wgl nie chcą wystartować po wlaczeniu klimy .. Klima na pewno startuje bo widze na VCDS . Próbowałem VCDS ruszyc wentylatory to wtedy wystartują .Inaczej to za żadne skarby nie chcą startować... Klima manualna . Może ktoś kojarzy gdzie kopać bo już pomysły Mi się skończyły. Szukalem na forach i nic nie znalazlem gdzie szukac problemu . Zadnego bledu nie ma na kompie . Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 10,1 tys. wyświetleń
-