Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez wojtasik17,

Witam mam takie pytanie w mojej audi a3 8p 1.8tfsi 160koni występuje dziwny dźwięk tylko na zimnym i tylko z rana słychać go 1-2 sekundy na ciepłym już nie ma tego dźwięku dodam linka na You tuba żebyście mogli tego posłuchać dzięki z góry za podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Przemek999,

Cześć, mam problem, mianowicie wczoraj oddałem audi na wymianę hamulców, a gdy następnego dnia odebrałem go to dziwnie miga kontrolka od ESP, jak stroboskop. Powiedzieli ze to dlatego że do wymiany jest czujnik kąta skrętu. Wiedziałem o tym od pół roku ale nigdy nic nie wyskakiwało a teraz nie dość że jest to jeszcze dziwnie miga. Co oni tam zrobili ? Wyglada na to ze samochód nie ma teraz ABSu i ESP. Proszę o pomoc, może ktoś się zna ? Ktoś mógłby pomóc, Warszawa i okolice ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  3. Witam wszystkich, Chce zmienić kierowice w swoim audi a3 1.6 mpi 2004r. na nowszą, poliftową. Problem tkwi w tym, że kompletnie nie wiem jak ja zmienić, żeby wszystko śmigalo, bez wyskakujących błędów nie tracąc na bezpieczeństwie. Chodzi tu o nabojowość Airbagów- w oryginalnej mam 1 a w nowej juz 2. Bylem wczoraj w Aso audi, ale mechanicy są "zieloni". Powiedzieli, że mogą mi to zmienić na kwotę 300 zł ale bez żadnej gwarancji, że wszytko będzie ok. Stąd pytanie do Was forumowiczów, jak to ogarnąć i gdzie ewentualnie w Krakowie lub okolicach zrobią mi to jak trzeba? Pozdrawiam!

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez adriansportback,

Witam, ostatnio zauważyłem w aucie że jest ogromne spalanie, 2wentylator praktycznie działa cały czas i silnik coraz ciężej ma odpalić, dodatkowo słabo rozwija prędkość przedtem 220 km/h spokojnie było teraz 195 km/h z wielkim trudem. Nie mam pomysłu co to może być.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez czanczanek,

Witam, problem polega na tym, że jak wciskam pedal hamulca powoli podczas jazdy to się zapada, gdy nacisnę szybciej jest ok, ale wiadomo że tak nie powinno być nawet przy powolnym wciskaniu, założyłem nowa pompę i dalej to samo, układ szczelny odpowietrzony 3 razy,a problem dalej występuje przypomnę że dzieje się tak tylko na powolnym wciskaniu

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez pkowal007,

Cześć! Prośbę mam, czy mógłby mi ktoś rozkodować VIN i podrzucić w *.pdf? Będę niezmiernie wdzięczny! WAUZZZ8P34A102375 Thx!

• Upvote
    • 23 odpowiedzi
    • 22,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez gizmo.82,

Witam mam problem z zakodowanym radiem Concert III (Concert II+). Wiem że trzeba wcisnąć kombinację klawiszy tylko nie wiem dokladnie jakich. Wszędzie piszą tylko o Concert I i II, tam kombinacja to "FM"+"RDS" LUB "RDS"+"SCAN" LUB "TP"+"DX", ale w trójce nie ma przycisków "DX" i "RDS". Pozdrawiam.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 25 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Grzegorzmaj,

Witam wszystkich, czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie dokładnie znajduje się czujnik ESP. Dodam że szukałem pod kierownicą i za schowkiem bez rezultatu.

• 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  9. Witam, miałem ostatnio problem z działaniem multifunkcji na kierownicy(odbieranie połączeń itp) Okazało się że był wypięty jeden z odpowiedzialnych za to bezpieczników, uzupełniłem braki i wszystko działa, jednak znajomy mechanik powiedział że było to wypięte, ponieważ moduł telefonu czy też zestaw głośnomówiący lubi kraść prąd. Moje pytanie czy ktoś też przerabiał taki przypadek i jak można to naprawić innym sposobem niż wyciąganie bezpiecznika i czy jest to w ogóle prawda

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez jannko,

Mianowicie problem polega gdy załączam tylną wycieraczkę to pompuje wodę z przodu cały czas a wycieraczka ani drgnie dodam, że kable całe bezpieczniki też silniczek nowy pomóżcie gdyż żaden elektromechanik nie może sobie z tym poradzić tylko cały czas zbędne koszty

• 1 odpowiedź
    • 1,1 tys. wyświetleń
  11. Koledzy witam mam taki problem a3 ,2.0tdi 170 bmn i mianowicie problem jest taki po dodaniu gazu np ,do 3 tys i jak spadną obroty to słychać powietrze uchodzące takie psss przez dwie sekundy jakby gdzieś z boku silnika ,dodam że dolot cały sprawdzony i wgl nie nie kopci zero wszystko sprawne tylko mówię jest takie coś jakby powietrze uchodziło przez dwie sekundy

• 0 odpowiedzi
    • 841 wyświetleń
  12. Witam wszystkich Mam dość niespotykany na tym forum (szukałem w szukajce) problem, a i na innych nic nie znalazłem. Problem polega na tym iż w mojej A3(5-biegowej) zdaża mi się taka usterka że przy jeździe ~90km/h chcę wrzucić 5 bieg.. i nie potrafię tego zrobić, coś jakby trzymało drążek, jakby tylko drążek zmiany biegów wchodził do połowy, gdy puszczam delikatnie sprzęgło okazuje się że bieg nie wszedł, coś jakby delikatnie po zębach chciało zabrać (a gałki nie można było dalej do przodu popchnąć). Wyczytałęm tutaj na forum, ktoś pisał o problemach ale tylko z 1 biegiem i R Ja mam właśnie nieco inną sytuację, nie chce mi ten końcowy wejść 5 Dodam jeszcze ciekawostkę tak…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 13,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Keynan,

Witam, Podczas wymiany żarówki w lampcę bagażnika niestety wpadła mi wiązka z kablami do środka i nie wiem jak otworzyć ten bok, żeby ją wyciągnąć. Wie ktoś jak to otworzyć? Audi A3 8P BKC 1.9TDI 2004r Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Mister354,

Witam mam pewne pytanie może ktoś przerabiał u siebie kosz z 1din na 2din mianowicie zastanawia mnie czy kosz 2din z audi a3 8p 2009 po lifcie będzie pasował w miejsce 1din z rocznika 2008 i czy będzie pasował też tam klimatroniki 2 din z wersji prze liftowej, w załączniku wstawiam zdjęcie tej ramki

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  15. Witam. Problem polega na tym, że po stłuczce nagle przestał działać wskażnik paliwa oraz czujnik temp powietrza. Sam czujnik mógł się uszkodzić ponieważ udeżyłem w oponę leżącą na autostradzie. Był wymieniany zdeżak, chłodnica itp. Jeśli chodzi o wksżnik paliwa to pomyślałem, że to zwykły zbieg okilicznośći. Obydwie części wymienione na nowe i nadal nic się nie zmieniło. Instalacja też wygląda na nie uszkodzoną. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Ma ktoś jakiś pomysł?

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez dafieroo,

Gdzie dostanę płytę do CD-ROM AUDI A3 8P 2003

• 2 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Banan79,

Witam. Od początku. Na starej kierownicy klakson działał. Stwierdziłem że wymienię na skórzaną zakupiłem z poduszką i po wymianie okazało się że klakson nie dziala. Wymieniłem poduszkę z mojej i klakson działał. Wszystko było ok ,nowa kiera ale z poduszką że starej. Teraz padła mi manetka kierunkowskazow po jej wymianie i złożeniu wszystkiego ten sam problem klakson znowu nie działa??? O co chodzi . Może po odpieciu aku na czas wymiany ok 1 godz. Coś się rozkodowalo? Pomocy!

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez XeoMeister,

Witam, w ostatnim czasie padła u mnie stacyjka w Audi a3 8p 1.6 tdi CAYC z 2010 roku. Zakupiłem obudowę wraz z kostką. Po przełożeniu wkładki stacyjki do nowej obudowy i przekręceniu kluczyka załącza się jedynie radio, natomiast na zegarach żadne kontroli się nie zapalają i nie można uruchomić silnika. Wszystkie kostki są podpięte oprócz tej załączonej w zdjęciach. W związku z tym pojawia się moje pytanie czy trzeba kodować stacyjkę do systemu immobilizera pomimo przełożenia starej wkładki czy problem tkwi w podłączeniu kabli bądź wadliwej kostce stacyjki. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  19. Cześć Zapewne jest wśród nas kilku posiadaczy A3 8P 3D z 2004 r., gdzie Audi zamontowało jeszcze starą kierownicę z 8L, która nijak nie pasuje do reszty wnętrza. I zapewne, tak jak ja, jesteście zainteresowani jej wymianą na nowszy model. Jak wiemy nie jest to takie proste. Stara poduszka jest jednonabojowa, nowa jest już dwunabojowa (wybucha w dwóch etapach) i do poprawnego działania wymaga nowego sterownika. Można próbować zamieniać kabelki itp., ale to spore ryzyko. Można też wymienić sterownik, ale to dodatkowe koszty i z tego co czytałem pociąga to za sobą konieczność wymiany poduszki pasażera, być może również innych. Znalazłem jednak informację, że poduszka powi…

• 2 odpowiedzi
    • 27,2 tys. wyświetleń
  20. Koledzy ma ktoś pojęćie (manual) jak wyjąć panel nawiewu w 8P, popielniczkę i osłonkę od przekładni zmiany biegów w automacie?

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez michalwicz,

Witam, mam proźbę, czy może mi ktoś rozkodować Vin WAUZZZ8POAA092660 i sprawdzić czy mam podgrzewane lusterka. Próbuje wszystkich sposobów i nic nie grzeje.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  22. Witam, podczas drogi do pracy w mojej Audi A3 8P Sportback z 2011 r. zapaliła się najpierw mrugająca kontrolka świec żarowych, po chwili dołączyła do niej kontrolka silnika i auto momentalnie straciło moc! Co może być przyczyną? Ktoś z Was miał podobny problem? Pozdrawiam!

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez pkowal007,

Kilka dni temu zapaliła mi się kontrolka od poduszek, sama z siebie. Żadna z poduszek nie wystrzeliła. Podjechałem do znajomego mechanika, podpięliśmy pod komputer aby sprawdzić o co chodzi i komunikat wskazuje na poduszkę pasażera (tą w fotelu). Próbowaliśmy skasować błąd lecz nic z tego - błąd wyświetla się jako stały. Sprawdziłem połączenie kostki pod fotelem i wszystko ok. Próbowaliśmy skasować ponownie i dalej to samo. Dodam, że jest tam jeszcze komunikat, że poduszka jest gotowa do wystrzału - czyli fizycznie jest. Ma ktoś pojęcie co się stało? Jak to skasować? Co jeszcze mogę sprawdzić?

• 1 odpowiedź
    • 12 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez tomek1234,

Witam wszystkich posiadaczy aut Audi Od ok. miesiąca zauważyłem ,że w moim audi drzwi od pasażera i z tyłu za pasażerem nie otwierają sić po pierwszym kliknięciu kluczykiem , dopiero po kilku razach zamknięcia i otworzenia auta mogę otworzyć drzwi , mam podejrzenie iż jest to moduł , co wy o tym sądzicie ? Czekam na POMOC . Pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Martyna333,

Cześć, może ktoś ma podobne doświadczenie i się ze mną nim podzieli. Chodzi o problem z szarpaniem auta przy zmianie biegu na wyższy oraz dodanie gazu. Podczas tego „szarpnięcia” wskazówka od obrotów się na chwilę cofa i potem wraca na swoje miejsce. Problem jest bardzo uciążliwy, mechanik stwierdził że trzeba wymienić wałek rozrządu, głowicę, jakieś szklanki (nie orientuje się zbytnio w tych tematach). Samochód odebrałam po wymianie tych rzeczy, chodził bez zarzutu do czasu. Po miesiącu od naprawy podczas jazdy poczułam delikatne szarpnięcie i tak już pozostało, nie zawsze co prawda ale da się to odczuć, zwłaszcza jak jadę z większą prędkością i dynamicznie zmieniam bieg…

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.