Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam wszystkich bardzo serdecznie Ja wiem, że już podobny temat powstał-dotyczący ekonomii jazdy silnika 1.6 z instalacją LPG. Mój post stworzyłem w celu porównania właśnie tego silnika benzynowego z instalacją gazową z silnikiem 1.9 TDI pod względem utrzymania i mniejszych kosztów podróży. Podróżuję do pracy codziennie 60 km (15 km miasto, reszta poza), w ciągu roku będę robił 20-25 tyś km. Szukam samochodu niezawodnego, wygodnego i pięknego, ale również bardzo ekonomicznego. Mój wybór padł na A3 8p W moim przypadku problem pojawia się przy wyborze silnika, co jest bardziej ekonomiczniejsze 1.6 lpg czy 1.9 tdi. Z danych, które udało mi się uzyskać z sieci: - …

• 3 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Adusss,

Montował ktoś taki bluetooth do tego radia?Jak się spisuje i czy muszę kupić dodatkowa przejściówkę?

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Dantes04,

Witam, od jakiegoś czasu przestał mi działać w mojej A3 czujnik deszczu. Wycieraczki nie włączają się same na automatycznym trybie :/. Mam wrażenie że to wszystko po ściągnięciu przedniego zderzaka, musiałem wymienić ksenony a przyszło mi to najtlawiej przez demontaż zderzaka.. I czy jest możliwe że tam jest gdzieś połączenie które przerwałem i ten czujnik przestał działać? Czy to tylko zbieżność sytuacji i po prostu padł ten w lusterku? Jeśli to tylko lusterko, to jak można wymienić ten czujnik? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  4. Cześć wszystkim! Ostatnio zastanawiałem się nad możliwością uzyskania bardziej sportowego dźwięku w moim Audi A3 8P Sportback 2008r., które jest wyposażone w silnik diesla 1.9TDI. Chciałbym podzielić się swoją ciekawością i zapytać Was, czy ktoś z Was próbował osiągnąć ten cel bez konieczności usuwania katalizatora? Chodzi mi o jakieś modyfikacje, które byłyby legalne i nie groziłyby wlepieniem mandatu. Czy istnieją jakieś dostępne opcje lub modyfikacje, które można zastosować, aby poprawić dźwięk i nadać mu nieco sportowego charakteru? Byłbym wdzięczny za wszelkie doświadczenia i rady od osób, które już próbowały coś takiego zrobić. Wiem, że wiele osób wyb…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Mcintosh,

Witam.Dokładnie od wczoraj jestem posiadaczem tej małej czarnej bestii;)Na czym polega problem:otóż nie wiem dlaczego nie wyświetla mi się ani data ani nic innego.Dolny wiersz wyświetlacza pozostaje pusty i nie wiem czy to problem techniczny czy też uboga wersja licznika.I drugi problem:samoczynne ściemnianie podświetlenia tablicy przyrządów, radia, klimatronika i w ogóle wszystkiego co zostaje podświetlone po włączeniu świateł.Może ktoś zetknął się z takimi objawami już wcześniej i pomoże rozwiązać problem.Z góry dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  6. Witam, Pewnie temat juz by walkowany ale z tego co szukalem to nigdzie nie ma dokladnie opisane co i jak... Wczoraj kupilem Audi A3 3.2 V6 2007 z przebiegiem 170 tys km. Chcialbym wymienic w nim olej silnikowy i rozrzad, stad moje dwa pytania na sam poczatek. 1. Co potrzebuje do wymiany oleju silnikowego? Wiem ze do kazdego samochodu jest potrzebny olej, filtr oleju i filtr powietrza ale pytanie czy potrzebne jest cos jeszcze? 2. Chcialbym wymienic tez rozrzad bo nie wiem czy byl wczesniej wymieniany a autko ma juz sporo przejechane wiec chcialbym to zrobic jak najszybciej. Co jest potrzebne do wymiany rozrzadu w tym potwor…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  7. Witam, mam taki problem, od tygodnia moja stacyjka raz działa normalnie, a raz bardzo ciężko było przekręcić kluczyk. Wczoraj gdy pojechałem pod dom zgasiłem auto i już nie ma opcji przekręcenia kluczyka, dam radę odblokować kierownicę, ale dalej kluczyk nie pójdzie. Czy miał ktoś podobny problem? Co zrobić w takiej sytuacji, z góry dziękuję za wszelkie próby pomocy. Pozdrawiam

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 11 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez xseverus,

Cześć, Co sądzicie o tym samochodzie? Mam już w zasadzie go ugadanego, ale chce się zaciągnąć opinii ekspertów https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s3-audi-s3-360-km-doinwestowany-asystent-parkowania-zawieszenie-magneride-ID6BRqEE.html#25d08e95a7 oraz allegro https://allegro.pl/ogloszenie/audi-s3-8p-360-km-doinwestowany-7988905595 Dziwi mnie, że po wpisaniu numeru VIN wyskakuje wszędzie A3 1.6 diesel... WAUZZZ8P0AA145454 Ta S3 to na pewno S3? Co sądzicie o tych modyfikacjach? Taki samochód nada się do jazdy na codzień? (ok 60 km dziennie) po obwodnicy i mieście? Jak z kosztami utrzymania? Rozmawiając ze sprzedawcą spalanie to niby 8 l na trasie, p…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez AdrianST,

Witam i proszę o poradę/pomoc. Od kilku dni w moim Audi A3 8P 2.0 TDI z 2004r wyświetla się ciągle i nie znika czerwony komunikat BREMSE, jest widoczny przed i po odpaleniu silnika, przy odpaleniu za każdym razem towarzyszą mu trzy "pikniecia". Uprzedzając sugestie: -klocki i tarcze są w porządku - poziom płynu hamulcowego również - światła stop działają wszystkie - akumulator jest naładowany - po podpieciu U mechanika pod komputer nie stwierdził żadnych błędów Jakie może być rozwiązanie problemu ? Proszę i podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 12,2 tys. wyświetleń
  10. Cześć, Chciałbym dopytać odnośnie wymiany żarówki tego przycisku (czy wyciąga się ten przycisk?), przepaliła się od tak żarówka i dodatkowo dopytać jaki jest to dokładnie rodzaj żarówki. Pozdrawiam i dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 204 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez stabilization,

Witam Jestem zainteresowany kupnem Audi A3 z 2009 roku i w związku z tym mam pytanie Jest to podstawowa wersja jaka mogła wyjechać z fabryki. Co mnie zdziwiło na wyświetlaczu od komputera pokładowego (chodzi mi o ten pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem) nic nie ma, po za tym że świeciła się kontrolka o niskim stanie paliwa:] I tu nasuwa się pytanie czy jest możliwe wgranie jakiegoś oprogramowania albo czegoś aby tam wyświetlała się przynajmniej godzina? Z jakimi ewentualnie kosztami mam się liczyć? I jeszcze jedno pytanie gdyż nie sprawdziłem podczas oględzin, czy nawet najuboższa wersja ma podgrzewane lusterka? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 12,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Audi a3 8p 2.0 tdi,

Witam. Miałem lekka kolizję i mam zderzak oraz maskę wygieta. Czy można ją jakaś samemu wyprostować ponieważ jedna strona odstaje od błotnika rak jak na załączonych obrazkach. Probowem już na tych stronach co są koło szyby ale to max co udało mi się zrobić

• 0 odpowiedzi
    • 295 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez krystian80,

Witam Kupiłem nowe radio. Podlaczylem do kostek i nic. Chcą sprawdzić czy radio działa podlaczylem go do innego auta i działa . Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez wujekkk,

Witam posiadam w swoim audi radio BNS 5.0 (jestem posiadaczem tego auta od 2 tygodni)działo się to od kąt je kupiłem Problem polega na tym że po odpaleniu auta przez jakieś 5 minut radio cały czas się włącza i wyłącza. Jest to dosyć irytujące

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Gattuso,

Witam, po odłączeniu akumulatora padł mi licznik, mechanik go naprawił lecz znowu się popsuł. Zamówiłem drugi licznik o takich samych numerach, lecz mechanik powiedział mi ze potrzebny jest do niego kluczyk. Czy bez kluczyka jest możliwość adaptacji nowego licznika ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez PaTT,

Dzień dobry, mam taki problem. Nie pracuje pompa paliwa w zbiorniku, przekaźnik pod kolumną kierownicy sprawny, bezpiecznik nr 27 rownież, ale zaobserwowałem że ani na wtyczce od bezpiecznika ani przekaźnika nie ma napięcia. Jest gdzieś jeszcze jakiś inny przekaźnik/bezpiecznik ? Dodam ze auto nie ma poblemu z odpalaniem, jedynie co to delikatnie podszarpuje przy zmianie biegu z 1 na 2 jak nie dodaje się gazu ale nie wiem czy to ma związek z tą pompą. Z góry dzięki za pomoc. Audi a3 8p 2.0tdi cbbb.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  17. Witam. Przychodzę z problemem. Odcina mi prąd w lewej lampie tył w świetle mijania. Tak to wszytsko w niej działa. Nowa kostka z pinami wstawiona. Wkład lampy sprawdzony na krótko-działa cały. Zapalam światła lampa świeci i po 2s gaśnie mijania tył. Styki przeczyszczenie, 0 śniedzi. Gdzie szukac przyczyny? Może to masa świruje w lampie?

18. Rozpoczęte przez NightNight,

Witam Chcę się dowiedzieć kto może przeprowadzić taką regenerację zacisków hamulcowych jak na filmie poniżej. Rozmawiałem z wulkanizatorem ale nie przeprowadza takiego zabiegu zacisków hamulcowych może ktoś z was wie? Film:

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez skix0,

Witam pomógłby mi ktoś z dobraniem opon i alufelg do audi a3 8p 2008 wiem że nie typowy temat ale mam dylemat i kłopot z tym a nie chce pochopnie pieniędzy wydać

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam serdecznie , mam w moim a3 problem z czujnikiem spalania stukowego , kasuje , trochę pojeżdżę podłączam kompa i jest ponownie . Auto podczas przyspieszania ma takie chwile zastanowienia i znowu zaczyna ciągnąć , czujnik podmieniany … ktoś już doświadczył takiego błędu ??

• 0 odpowiedzi
    • 579 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez kamlot3003,

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tutaj nowy. Chciałbym opisać swój problem z Audi A3 8P 2008r. W ubiegłym roku moje dzieci podczas zabawy w mojej Audi powkładały monety do gniazda SD w radiu MMI Audi. Po tym ekscesie radio zaczęło wyładowywać akumulator. Radio przez cały czas było wręcz gorące. Wstawałem rano i trzeba było kable i prąd z auta żony "pożyczać". Radio przeszło kilku fachowców. Niestety nikt nie znalazł usterki. Radio działa, ale niestety nie wyłącza się. Cały czas jest gorące. Nawet wyświetlacz jest gorący. Czy ktoś wie gdzie może leżeć przyczyna? Jeden z fachowców stwierdził, że przyczyna leży w płytce rozdzielającej napięcia. Ja się na tym n…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  22. Witam. Po wymianie bezpiecznika wycieraczek, przestał działać panel klimatyzacji, brak zasilania panelu także brak nawiewu, klimatyzacji oraz podgrzewania tylnej szyby. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 626 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Lukasz96,

Witam. Audi a3 8p 07r 102km 1,6b+g. Kupiłem samochód, palił normalnie bez problemów, zostały wymienione w silniku; uszczelka pod głowicą i klawiaturą, pierścienie na tłokach, rozrząd, filtr oleju, olej, płyn chłodniczy. Po wymianie tych rzeczy samochód ma problem z odpalaniem dodatkowo przy dodawaniu gazu dużej ilości zaczyna go dławić, ale tylko na początku jazdy... potem już to zanika. Wymieniona pompa paliwa, zassała paliwo odpalił na strzała... Samochód postoi dzień dwa bez odpalania i można go kręcić aż do znudzenia... jak odpali, to potem ze każdym razem odpala, następnego dnia tak samo, postoi dłużej już nie odpali... Gdzieś ucieka ciśnienie paliwa ? Dodam że pom…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam, Czy ktoś dysponuje jakimś schematem lub pinout’em sterownika benzyny A3 silnik 1.6 BFS względem wtyczki do czujnika spalania stukowego ? Potrzebuje przedzwonić kable ponieważ cały czas mam stały błąd czujnika P 16711 - zwarcie do masy… z góry dzięki za pomoc - już mnie krew zalewa z tym problemem …

• 0 odpowiedzi
    • 448 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez henkel20,

Witam mam następujący problem: cały czas swieci się kontrolka od hamulca ręcznego. Sprawdziłem czujnik przez mostkowanie pod dźwignia i na zbiorniczku płynu hamulcowego. Nic nie pomaga. Komputer cały czas widzi zaciągnięty hamulec. Dodam bo może mieć to znaczenie, ze w ostatnim czasie nalało mi się trochę wody do tylnej klapy do środka i przez chwile wyświetlał się komunikat o otwartym bagażniku. Proszę o pomoc lub o jakiś kontakt na terenie Warszawy kto mógłby mi pomoc w usunięciu lub usunie usterkę.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.