Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez yamaha1980,

szukam tematu odnośnie konwersji z automatu na manual może ktoś pomoże szukałem nieznalazłem wszystkie klamoty juz mam chodzi mi o elektryke czujnik predkosci skrzyni co znim z góry dziękuje

• 0 odpowiedzi
    • 938 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez krystek1237,

Witam jak w tytule założyłem nowy komplet sprzęgła LUK po wymianie pedał sprzęgła hałasuje może dziwnie to brzmi ale tak jest pedał sprzęgła hałasuje wydaje dziwny dźwięk tak jakby jakiś plastik w samochodzie rzęził ale wszystko sprawdziłem i to jednak pedał tak robi na jałowym biegu rzęzi i również nasila się to podczas dodawania gazu/ zwiększania prędkości. Z góry dziękuję za odpowiedzi może ktoś z was mi pomoże. Ps mechanik nie ma pojęcia czemu tak się stało po wymianie kompletu l.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich forumowiczów. W moim sportbacku chciałbym sobie zamontować podgrzewany wkład lewego lusterka, ale nie wiem jak podłączyć kabelki (przewody) od podgrzewania. Kabelki mam wyprowadzone trzy. Dwa z równymi wtykami, a trzeci z trochę innym. Kolorów nie pamiętam.Natomiast w nowym wkładzie(kupionym na allegro) są tylko dwa styki. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić od czego jest ten trzeci przewód i ewentualnie gdzie go podłączyć ? Niestety nie wiem jak był podłączony ten stary wkład, bo auto kupiłem po kolizji i go poprostu nie ma, a nie chcę demontować prawego lusterka, żeby czegoś nie połamać.Dodam, że lusterka mam ustawiane elektrycznie. Bardzo proszę o pomoc.

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 9,5 tys. wyświetleń
  4. Witam, Mam pewien problem, rozładował mi się akumulator podładowałem go wsadziłem i wszystko jest ok, ale po wyjęciu kluczyków ze stacyjki i otwarciu drzwi, włączają mi się światła mijania, świecą się przez jakieś 30 40 sekund po czym gasną, nie wiem jak to wyłączyć, bądź w czym tkwi problem, bardzo proszę o pomoc. Nie chce aby się włączały.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  5. Witam. Posiadam Audi A3 8P 1.6 102 KM z LPG. Z samochodem do tej pory nie miałem żadnego problemu. Dziś rano uruchamiam silnik i przy uruchomieniu słyszę dziwne pikanie, które znika po kilku sekundach. Na stałe włączyła mi się także kontrolka ESP. Próbuję ruszyć samochodem ale czuję, że silnik tak mocno szarpie, że telepie całym samochodem. Wysiadłem z samochodu, otworzyłem maskę i zobaczyłem ogromne szarpanie silnikiem. Pomimo tego próbowałem jechać dalej, ale niestety samochód całkowicie stracił moc i ujechałem kilka metrów i zadzwoniłem po lawetę. Po wciśnięciu pedału gazu do końca, wskazówka obrotmoerza w ogóle nie reagowała, dopiero po jakiś 5-10 sekundach przy pedal…

• 1 odpowiedź
    • 12,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez czanczanek,

Witam, problem polega na tym, że jak wciskam pedal hamulca powoli podczas jazdy to się zapada, gdy nacisnę szybciej jest ok, ale wiadomo że tak nie powinno być nawet przy powolnym wciskaniu, założyłem nowa pompę i dalej to samo, układ szczelny odpowietrzony 3 razy,a problem dalej występuje przypomnę że dzieje się tak tylko na powolnym wciskaniu

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez kris1295,

WitamChciabym sie dowiedzieć czy z moim wskaźnikiem czy też czymś innym jest wszystko w porządku.Tak mi pokazuje temperature:https://zapodaj.net/3ab8200626a51.jpg.html

• 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez AntekNysa,

Witam wszystkich na forum szukam wtrysków do AUDI A3 z 2011r. Silnik1.6 TDI kod silnika CAY kod wtrysków03L130277B. Może ktoś pomoże.

• 0 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez ksavier46,

Witam wszystkich Planuję zakupić lampy przednie do audi a3 z 2003r. Czy ktoś z was miał okazję zobaczyć lampy które mnie interesują? chodzi mi głównie o ich jakość (czy ledy są wystarczająco mocne i widoczne w trakcie dnia?) lampy niby te same a wydaje się że w wersji chrome ledy są bardziej widoczne... http://allegro.pl/lampy-reflektory-audi-a3-8p-8pa-03-08-dayline-led-i6165039347.html http://allegro.pl/lampy-reflektory-a3-8p-8pa-03-08r-dayline-led-fk-i6540376326.html?reco_id=1af192b5-3022-11e7-abb9-023772d0551a&ars_rule_id=201 pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Darro,

Witam serdecznie. Jest to moj pierwszy post i został założony ponieważ po ponad roku poszukiwań nie udało mi się znaleźć odpowiedzi a nawet podobnego tematu. Liczę na wasza pomoc! Problem dotyczy A3 8p 2.0 cffb w której to dochodzi do tzw wycia podczas jazdy. Problem ze zdiagnozowaniem jest taki ze pojawia się podczas jazdy dopiero od czwartego biegu przy ok 2tys obrotów i słychać również na 5 i 6 biegu lecz przy wyższej prędkości obrotowej silnika. Objaw nasila się podczas skrętu w lewo. Zgodnie z fizyką, dociążona zostaje prawa strona co oczywiście zostało wzięte pod uwagę i została zmieniona prawa piasta. Niestety nie przyniosło to żadnych efektów. Zosyalo wymienionych…

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Audi a3 8p 2.0 tdi,

Witam. Miałem lekka kolizję i mam zderzak oraz maskę wygieta. Czy można ją jakaś samemu wyprostować ponieważ jedna strona odstaje od błotnika rak jak na załączonych obrazkach. Probowem już na tych stronach co są koło szyby ale to max co udało mi się zrobić

• 0 odpowiedzi
    • 315 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez sruba50,

witam , czy do wymiany chlodnicy trzeba zderzak i pas zdejmowac? czy wyjmie sie ją dołem ?

• 1 odpowiedź
    • 811 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Chciałbym wymienić filtr kabinowy w audi a3 sportback 1.6 benzyna 102 konie rok prod. 2006 kod silnika BSE, ale nie wiem gdzie on się znajduje. Pod podszybiem, czy za schowkiem od strony pasażera ? Raz słyszałem, że pod podszybiem, a raz, że za schowkiem. Dodam, że mam klimatronik. Bardzo proszę o pomoc.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Czy mogłby mi ktoś doradzić jak wymontować filtr paliwa w A3 1.6 benzyna 102 konie BSE ?. Załączniki w postaci filmików, zdjęć i grafik jak najbardziej wskazane.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Pioti,

Wiecie Panowie jak wymienic gałke biegow wraz z mieszkiem? Audi a3 8p ktos zle zalozył i mi czasami 1 bieg nie chce wchodzić...pozatym jest luzna gałka.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez OreL,

Cześć. Chyba porwalem sie z motyką na słońce... Pacient Audi a3 8P 1.9 tdi 2004r Padła kostka stacyjki i postanowiłem wymienić ja sam. Niestety rozmontowalem pół kierownicy i nadal nie mogę się do niej dostać. Nie wiem już co zrobić. Nigdzie nie mogę znaleźć foto instrukcji albo jakiegoś filmiku który by mi pomógł. Czy jest ktoś kto może mi pomóc z tematem walczę już dwa dni i nie mam pojęcia co zrobić

• 0 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  17. Chcialbym wymienic rozrzad w moim aucie i tu mam pytanie do Was . Czy przy wymniani lancucha rozrzadu trzeba takrze wymienic lancuch przy pompie olejowej ??? Czy przy pompie olejowej znajduje sie takze napinacz lancucha ??? Bardzo prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Onkyo,

Witam mam audi a3 8p z 2006 roku z czerwonym podświetleniem licznika chciałem się dowiedzieć czy mógłbym wymienic licznik na poliftowy z białym podświetleniem czy to wszystko będzie działać .

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile kosztuje wymiana łożyska w przednim kole przy A3 i czy jest ono zintegrowane z piastą, czy wymienia się je oddzielnie ?

• 0 odpowiedzi
    • 6,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Kfollo,

Witam , moja maglownica w Audi A3 8P rok 2003 silnik 1.6 wymaga wymiany, wg serwisu to nr 1K1 423 055 M. Tutaj mam pytanie, czy numer musi się zgadzać czy dopasuje o innym numerze np 1K1 909 144 H. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 631 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Eryk9032000,

Witam, temat który chce poruszyć jest już na każdym forum wyczerpany do bólu, lecz jestem początkujący w tej marce samochodu i mam pewien problem. Od niedawna posiadam Audi A3 8p, 2.0TDI, 2006r. Samochód kupiłem z uszkodzonym przodem a mianowicie do wymiany jest maska oraz zderzak. Grill posiada nr 8P4853651, zderzak nr 8P4807437 oraz maska nr 8P0010187k. Problem polega w tym, że na moje oko samochód jest w wersji z dużym grilem, lecz gdy wyszukuje maskę po numerze seryjnym w tytule ogłoszenia jest napisane "Audi a3 8p maska mały grill". Być może dla niektórych ten wpis jest zabawny ale ja już "zgłupiałem" . Będę ogromnie wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Eryk.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  22. Witam, Zamierzam zrobić duży przegląd w samochodzie i potrzebuję Waszej wiedzy i doświadczenia. Poczytałem sobie tematy na forum odnośnie olejów itd, aczkolwiek mam kilka pytań ponieważ moja sprawa jest trochę inna. Pacjent: Audi A3 8P. Rok Produkcji 11.2003 Silnik 1.6 benzyna, Skrzynia: 5 biegów manual. Auto pochodzi z niemiec, Więc tak, rozrząd został wymienione. Ale... Nie wiem jaki olej wlać nie ma żadnej kartki, więc pytam jaki bezpiecznie wlać i jaką ilość kupić ??? Jaki filtr oleju ??? Jaki filtr powietrza ?? Jaki filtr kabinowy ?? Jaki olej do skrzyni biegów i jaka ilość ?? Jaki płyn hamulcowy i jaka ilosc ??? Jaki płyn chłodniczy i jaka ilosc ??? I jedno z ważnie…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 10,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Szymek78,

Dzień dobry, mam problem z wymianą radia symphony 2 na radio chorus, jaką powinnam kupić przejsciowke ? . Z gory bardzo dziękuję za pomoc ps.Pierwsze zdjęcie radio chorus, drugie symphony

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez FIFI,

Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na grupie. Właśnie stałem się posiadaczem A3 z fabrycznym radiem. Muszę przyznać, że dzięki wzmacniaczowi, który znajduje się w bagażniku gra to naprawdę fajnie. Ponieważ chciałem słuchać muzyki z telefonu i podłączyć kamerkę cofania zmuszony jestem na zmianę tego audio. Są na rynku sprzęty 2-DIN Pioneer 160, czy 360 lub Sony, ale to jest wydatek blisko dwóch tysięcy. Oczywiście jeśli nie będzie innego sposobu to tak trzeba będzie zrobić. Zastanawiam się, czy może zakup używanej nawigacji rozwiąże mój problem.W związku z tym mam do Was pytanie co polecacie. Czy ktoś przerabiał ten temat?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  25. Witam, Pewnie temat juz by walkowany ale z tego co szukalem to nigdzie nie ma dokladnie opisane co i jak... Wczoraj kupilem Audi A3 3.2 V6 2007 z przebiegiem 170 tys km. Chcialbym wymienic w nim olej silnikowy i rozrzad, stad moje dwa pytania na sam poczatek. 1. Co potrzebuje do wymiany oleju silnikowego? Wiem ze do kazdego samochodu jest potrzebny olej, filtr oleju i filtr powietrza ale pytanie czy potrzebne jest cos jeszcze? 2. Chcialbym wymienic tez rozrzad bo nie wiem czy byl wczesniej wymieniany a autko ma juz sporo przejechane wiec chcialbym to zrobic jak najszybciej. Co jest potrzebne do wymiany rozrzadu w tym potwor…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.