Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Problem polega na tym iż cały czas świeci się kontrolka - econ - po kilku krotnej próbie wyłączenia - bez efektu ! czy konieczne jest podpięcie pod komputer ??

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 50 tys. wyświetleń
  2. Witam. W samochodzie występuje problem z przyśpieszeniem na drugim biegu. Na wszystkich innych biegach chodzi prawidłowo, a na drugim biegu przy gazie w podłodze samochód nie przyśpiesza. Ewentualnie jak przeciągnę go wyżej na pierwszym biegu(około 4500 obrotów) wtedy nie ma tej blokady. Na innych forach wyczytałem że może być to wina złej skrzyni. Z tego co sprawdziłem kod silnika w tym modelu to:BGU a kod przekładni to:FVH a na skrzyni która znajduje się w samochodzie wygrawerowany jest symbol ABH. Czy może być to wina nieprawidłowo dobranej skrzyni? Dodam jeszcze że kupiłem samochód już z tą skrzynią. Czy u kogoś występował podobny problem? Dajcie znać co sądzicie, poz…

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Eliashz,

Cześć! W moim a3 2.0TDI BMM pękła rura powietrza intercoolera, z racji, że nowa rura to koszt 700zł+, a znaleźć używkę w dobrym stanie nie za miliony graniczy z cudem to zacząłem się zastanawiać czy rura z BMP podejdzie do BMM? Konstrukcyjnie te silniki są bardzo podobne, może ktoś miał z czymś takim do czynienia lub ma ową rurę na sprzedaż? Pozdrawiam Zdjęcie podglądowe

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez mmati8,

Czesc wszystkim, Mam Audi A3 CC 2008 z radiem Audi Navigation Plus z systemem Bose. Kupilem w Centrali Dynavin radio D9 Premium Flex. Niestety radia Dynavin nie moge podlaczyc. Swieca tylko przyciski, trzeszcza glosniki. Wg mnie brakuje slotu na szara wtyczke z fioletowa blokada. Mialem w zestawie dwa kable z czarna kostka. Czy tu czegos brakuje w zestawie? Jakis kabel Quadlock?

5. Witam! Proszę o pomoc - w jaki sposób mogę wyłączyć poduszkę powietrzną pasażera w Audi A3 2006 S-Line. Na desce rozdzielczej i w schowku brak wyłącznika (sugerowałam się instrukcją obsługi). Jedyny trop to "stacyjka" w wewnętrznej stronie prawego skrzydła drzwi, ukryta pod gumową zaślepką. Niestety przekręcenie tej stacyjki nie spowodowało zmiany informacji w komputerze. Hilfe!!!!

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 24,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Kuba1995,

Dzien dobry, w zeszlym miesiacu ktos mi ukradl radio pioneer avh x2600bt, zostawil oryginalne okablowanie. Teraz kupilem jakies chinskie, ale potrzebuje przejsciowek i sam w sumie nie wiem czego, jestem zielony w tym temacie, w jednym sklepie kazali zaplacic 150zl za calosc, co jest dla mnie za duza suma, wiec chcialbym pozamawiac z internetu, ale nie wiem co do czego. Pomozecie? Nawet nie mam pojecia co to za kable, ponizej zdjecia radia i kabli. Audi a3 8p 2009

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez gizmo.82,

Witam. Panowie czy ktoś może polecić jakiegoś fachurę w Szczecinie który potrafiłby rozkleić i skleić z powrotem lampę przednią? Spadła mi metalowa zaślepka z żarówki i wala się po całej lampie. Podobno można to zrobić domowym sposobem wkładając lampę do piekarnika na 90 stopni na 10 min i klej puszcza, ale boję się że coś spapram przy składaniu i będzie mi np. parować. Z tego co się orientowałem prawie nikt się już tym nie zajmuje, ciężko kogoś znaleźć. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez macias71,

Witam pośiadam a3 8p 2010 1,6 tdi i występuje u mnie taki problem :teraz jak jest zimno jak silnik osiągnie temp.80-90C to silnik na biegu jałowym cały czas trzyma obroty 1000-1100 a jak mu "przygazuje "schodzi na 750 obr..może ktoś doradzi czy ten typ tak ma czy jest jakiś problem?z góry dzięki i pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  9. Witajcie, Czy możecie napisać mi jakie powinny być prawidłowe obroty na biegu jałowym w Audi A3 8P 1.6 8V z 2004 r. Bez włączonej klimatyzacji oscylują na poziomie 600 obr/min, natomiast przy włączonej podnoszą się do poziomu ok. 800 obr/min. Przy tych niskich obrotach silnik trochę się telepie.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 15,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez dsadsa,

Hej, Problem z audi a3 8p 2.0 170KM kod BMN. Auto nie zawsze odpali, tylko kreci. Czasem bez problemu, a czasem jakby elektrycznie nie chciał puścić. Ktoś się z tym spotkał? Przesyłam link yt, do filmu niepublicznego. W ostatnich sekundach filmu, słabo nagrałem ale on zgasł od razu, nie z kluczyka.

• 0 odpowiedzi
    • 947 wyświetleń
  11. witam. Rocznik 2007r mam problem z klimatyzacją a chodzi mianowicie o to że nie daje mi ziemnego powietrza próbowałem nabić klime ale tam nie ma co i nawet ciśnienie jest za duże. Nie ma błędów ale zobaczyłem że czujnik pokazuje -50 ale przeszukałem pół auta ale za uja nie mogę znaleść tego czujnika. Gdzieś szukać dalej ?

12. Rozpoczęte przez Onkyo,

Witam mam audi a3 8p z 2006 roku z czerwonym podświetleniem licznika chciałem się dowiedzieć czy mógłbym wymienic licznik na poliftowy z białym podświetleniem czy to wszystko będzie działać .

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez str92,

Witam, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Audi A3 8p 1.6 102 km sama benzyna bez gazu. Mam takie mały problem. Otóż obojętnie na którym biegu gdy puszcze pedał gazu po chwili czuć takie 2-3 lekkie szarpnięcia. Wszystko jest ok, autko ładnie jeździ, nie mam z nim żadnych innych problemów. Proszę o podpowiedź co to może być. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  14. Witam mam pytanie co mogło się stać jechałem na 4 biegu chciałem wbić 5 ale nie da się ruszyć lewarkiem.Nowa skrzynia czy da się to jakoś ogarnąć?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Pioti,

Witam wszystkim, mam problem wyciagnieciem tego silownika od klapki wlewu czy ktos wie jak to wyciagnać? Czy trzeba odkrecic te 2 nakretyki?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Audi A3 8P Silver,

Witam mam problem z poprawnym kodowaniem dla 8P Lift z bixenonem Potrzebuje kogoś kto ma takie auto z bixenonem i może udostępnić mi jakie ma kodowanie bym mógł sprawdzić czy u mnie zadziała Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez kondzior82,

Witam..podpowie mi ktos jak nazywa sie ta czesc? Pacjent audi a3 8p 1.9tdi 105 km Z gory dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez mystery,

Jak w temacie - chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe coś takiego, jak podłączenie w jakiś sposób do fabrycznego radia, przewodu z gniazdem USB na końcu, który byłby wyprowadzony np. w schowku? Czy jest to możliwe? Jeśli tak, to gdzie można coś takiego kupić i czy radio obsłuży odtwarzanie z pendrive przez owe gniazdo usb? Auto to Audi A3 8P z 2007 roku z radiem AUDI NAVIGATION.

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Kaczma,

Witam wszystkich.. Prosiłbym aby ktoś kumaty zerknął na logi jakie udało mi się zrobić.. silnik 2.0tdi bkd po zmianie map w vtech szczecin.. nie było do końca wszystko ok wiec podjechałem w szczecinie do człowieka od regeneracji turbin gdyż byłem pewien że turbo siada.. okazało sie że turbo mam w porządku.. wadliwy okazał się sterownik podciśnień.. wymieniłem na nowy.. fakt jest że auto nie do poznania się poprawiło ale problem mam taki że gdy się rozpędzam to jest taki moment - ułamek sekundy jakby przycieło doładowanie po czym czuć że auto jest jakby ciut słabsze ale w notlauf nie wpada.. może ktoś ma jakiś pomysł?http://vaglogi.pl/log-003_008_011_Fn55g.htmlA i wiem że …

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez manuela90,

Cześć, Planuję wymianę rozrządu, próbuje ocenić koszty ale nie wiem nawet czy mam pasek czy łańcuch. Z tego co czytam, to różnie w tych autach bywa. Teoretycznie powinnam moc to znaleźć w instrukcji, ale mam po niemiecku, którego nie znam i nie wiem w którym miejscu szukać. Ktoś mnie nakieruje która to strona? A może ktoś ma dokładnie takie samo autko i będzie wiedział co tu jest. Audi A3 8P1 Sportback 2009, TDI 2.0 103KW, silnik CBAB

• Like
      • Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez kelso121,

wyzerowalo mi ogolny licznik przebiegu.... mole 5 letnia auto ma teraz przejechane 13 km .... spotkal sie ktos z czyms takim ? dodam ze dzisja byl podlaczany komputer poniewaz chcialem dorobic kluczyk do auta i facet podpinal sie komputerem zeby sprawdzic pin ktory jest do tego potrzebny. on twierdzi ze jego uzadzenie niema nawet takich mozliwosci bo jest tylko do zczytywania pinu i programowania nowych pilotow, i juz sam niewiem czy to mialo jakis wplyw czy nie :/

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez aro69,

Witam wiem ze jest juz taki temat ale mam taki mentlik ze musi mi ktos to wyłumaczyc. pierwsze pytanie jest takie czy kupujac zdrzak musze miec identyczny numer czy inne tez maja szanse pasowac jak np. 8P0 ktory wyglada tak samo włacznie z halogenami jak i zaslepkami Czy musze kupowac taki prowidoly o nr 8P4 807 105 jezeli chodzi o maske to trzeba wymienic to jest pewne lecz gdy dzwonilem do goscia to powiedzial ze błotniki i lampy bede tez musial... ja juz sam nie wiem prosze o pomoc bo chce zaczac to robic

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Kamilwood,

Witajcie, mam problem ze swoim audi, po drodze na wakacje i zjazd na postój(na dworze 36°) auto nie chciało mi odpalić ( odpalał i gasł jak przy blokadzie immo), odłączyłem aku na chwilę i auto odpaliło już bez problemu lecz paliła się kontrolka esp oraz kierownica na żółto, kierownice dałem radę na miejscu załatwić, po powrocie do domu i diagnostyce okazało się że są błędy w sterowniku abs, czujnik położenia dzwigni regulacyjnej, czujnik cisnienia plynu hamulcowego, i przez głupotę włączyłem jeszcze test esp, udało mi się wszystko załatwić oprócz testu esp, na desce migają ciągle abs, czerwony wykrzyknik hamulcy oraz żółta kontrolka cisnienia opon( nie mam czujnikow co m…

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez kon321,

Witam w ostatnim czasie borykam sie z problemem i. Chodzi o to ze pod czas jady puszcze pedał gazu czuć jak auto jeszcze ciągnie przez jakieś 2-3 jeszcze jeszcze jedzie tak jak by miała jakaś opóżnioną reakcje na gaz i juz nie mam pojęcia co może byc przyczyną. Mechaniki mówi ze to wina elektryki. elektomechanik mówi ze to wina osprzętu i tak żaden nie posiedział i nie posprawdza tylko odsyłają z kwitkiem. Może tu znajdę pomoc. Auto A3.8P 2.0tdi 170km BMN wymieniony potencjometr gazu, czujnik sprzęgła. Z góry dziękuje za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Pioti,

Cześć, ostatnio rozladowal mi sie akumulator, ponieważ alternator mi sie zepsuł i zapalila się kontrolka od kierownicy na żółto, wiecie Panowie jak to naprawic podpinajac komputer? Z gory dzieki. Oczywiscie alternator działa jak nalezy i akumulator naladowany. Audi a3 8p 2005r

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.