Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam proszę o radę może ktoś się spotkał audi A3 8p 2003 2,0 tdi nie chce palić jak na zegarze pojawia się świecą zarowa i ASP i wtedy również wlancza się wentylator wracam zapłon nieraz za pierwszym razem nieraz kilka razy wracam zapłon aż znika świecą i ASP i odpala co to może być a i dodam ze u elektryk podpiol komputer i niema łączenia ze sterownikiem komputera poprostu żadnych błędów może ktoś pomoże Pozdrawiam!
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam ostatnio walnąłem w sarnę i uszkodziłem lampę. Szukam używanej jednak nie potrafię do końca zrozumieć oznaczeń dokładnie chodzi o te AJ na końcu dużo lamp ma inne na przykład BB BG itp... (mimo iż reszta numerów się zgadza) I teraz pytanie czy musze mieć lampę z dokładnie takim samym oznaczeniem czy te dwa ostatnie znaki mogą się różnić ?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam A3 8P z 2009 roku. Auto nie ma podgrzewanych lusterek, wkłady mają plastikowe piny ale jest doprowadzona instalacja. Na kabelkach cały czas jest napięcie 7.7 - 7.8 V bez względu na to czy auto jest odpalone czy nie, zamknięte lub otwarte oraz włączone/wyłączone podgrzewanie tylnej szyby. Panel sterowania lusterkami na pozycji środkowej nie ma ikonki podgrzewania. Czy jeżeli włożę podgrzewane wkłady lusterek, istnieje możliwość że będą podgrzewać cały czas? Niestety nigdzie nie znalazłem odpowiedzi z tym napięciem do tej pory. Z góry dziękuje za podpowiedzi, pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem mianowicie taki że od jakiegoś czasu turbo nie zawsze wstaje od dołu ma turbo dziurę zrobiłem logi grup 03,08,11 silnik to 2.0 140 bmm jest ktoś wstanie coś podpowiedzieć https://vaglogs.com/log/003-008-011-e3cca291-52fc-4258-a5e0-c81ebb4c207b
-
- 0 odpowiedzi
- 873 wyświetleń
-
-
Proszę o pomoc VAG pokazał Adres 17: Etykiety instrumentów: 8P0-920-xxx-17-MY7.lbl Część nr SW: 8P0 920 931 HW: 8P0 920 931 Komponent: KOMBIINSTR. VDO H20 0570 Wersja: D0H20004 Numer seryjny: 2243G004098603 Kodowanie: 0004008 Numer sklepu: WSC 44415 136 100333 VCID: F0EFB64BE356489EE43-80A5 1 Znaleziono błąd: 00003 - Moduł sterujący
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam AUDI A3 8P HATCHBACK 5D 1.9 TDI 105KM 77KW BKC 2005r. Ponad 480tyś. przebiegu. Auto sprowadzone z NL. 2 właścicielem była moja siostra, a ja jestem 3. Ona wymieniła 3x gumowy przewód doładowania do intercoolera oraz intelcooler bo pękły te części. Ja wymieniłem 2x przewód, regenerowałem turbo doładowanie zamiast być 0,9bara jest 1,5 już po odliczeniu 1bara. Turbo zostało przykręcone na zmiennej geometrii aby nie pękał przewód i po 6-7mc kolejny raz biały dym z turbo padło. Mechanik stwierdził, przez to że geometria jest przykręcona to wirnik nie nadąża wypuszczać spalin które walą w łopatki i wałek dostaje luzu wzdłużnego i dlatego tak się dzieje. Moj…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Proszę o pomoc - w jaki sposób mogę wyłączyć poduszkę powietrzną pasażera w Audi A3 2006 S-Line. Na desce rozdzielczej i w schowku brak wyłącznika (sugerowałam się instrukcją obsługi). Jedyny trop to "stacyjka" w wewnętrznej stronie prawego skrzydła drzwi, ukryta pod gumową zaślepką. Niestety przekręcenie tej stacyjki nie spowodowało zmiany informacji w komputerze. Hilfe!!!!
-
-
- 4 odpowiedzi
- 24,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Prosze o rade. Probuje samodzielnie wymienic cewke cylindra w A3, 2.0, FSI. Teoretycznie wszystko jest dostepne, ale nie chcac czegokolwiek uszkodzic, nie zdejmuje `na sile` obejmek na wtyczkach cewek. Czy ktos zna jakis sposob? Pozdrawiam A3- BalckNo1.
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest możliwość naprawy panelu Klimatronik czy trzeba wymienić. Panel klimatronika czasami wyłącza się na chwile i przygasają zegary. Wiatrak na chłodnicy działa cały czas . Błąd z komputera pokazuje na panel. proszę o jakieś podpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, przymierzam sie do wymiany amortyzatorów i sprężyn w mojej A3 8P zawieszenie standardowe. Myślę o firmie Bilstein i dlatego chciałbym poznać opinie czy naprawdę są takie dobre i trwałe.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam,Posiadam audi a3 8p 1.6 benzynka z 2005 roku. Mam pytanie odnośnie amortyzatorów przednich. Z racji iż pasuje mi wymienić amortyzatory przednie przeszukałem allegro i inne sklepy motoryzacyjne i zdecydowałem sie na BIELSTAINA. Amortyzatory pasujące do mojego samochodu występują w dwóch średnicach 50 mm i 55 mm. Wie może ktoś z jakiego powodu tak jest?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
WitamMam problem ze swoim audi, gdyż od 2000 obr/min do 2300 obr/min, przy wciśniętym pedale gazu, silnik dostaje wibracji (można powiedzieć lekko zatrzęsie budą). Niezależnie od biegu, po prostu zawsze to występuje przy przyśpieszaniu w tym zakresie obrotów silnika. Zrobiłem logi dynamiczne ale nic z nich nie wiem Na początku podejrzewałem niesprawny zawór egr ale teraz już sam nie wiem. Bardzo proszę o pomoc w analizie czy wszystko jest ok. Zaznaczam, że zza auta nie leci czarny dym, auto przyśpiesza bardzo energicznie i nie słychać żadnego stukania od silnika. Niestety każdy mechanik którego o to zapytałem, robił duże oczy.przepływomierz 003 - http://vaglog.pl/log-003…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam taki problem w swoim Audi A3, a manowicie nie chce mi się wyłączyć przycisk Econ od klimatyzacji. Wie ktoś może coś na ten temat i mógłby się podzielić taką informacją???
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie kupiłem Audi A3 1.6 8v benzyna 102 km rocznik 2003. Niestety, po zdjęciu plastikowej osłony od silnika zobaczyłem zaolejone elementy - na zdjęciu (zdjęcie podglądowe) zaznaczyłem które elementy są zaolejone - jutro wrzucę oryginalne fotki z mojego Audi. Auto ma problem z dogrzaniem silnika - trwa to bardzo długo - nie wiem czy ma to jakikolwiek związek z zaolejeniem. Serdecznie dziękuję za jakąkolwiek pomoc !!! Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam koledzy mam taki problem czasami moje audi nie chce zapalić, kręci kręci ale nie zapala jak wyjmę i włoże kluczyk odpala na dotyk audi a3 2006 rok 1.6 bse (benzyna+lpg) dzieje się niezaleznie czy silnik jest rozgrzany czy zminy i tylko co jakiś czas, nie wyświetlają się żadne kontrolki, obroty nie falują raz zakręciłem go na siłe odpalił zapaliła się kontrolka esp falowały obroty i silnik nie miał mocy ale po pomownym zapaleniu wszystko wróciło do normy proszę o pomoc, może ktoą miał podobny przypadek z forum wyczytałem, że może to być pompa paliwa, czujnik wału, wałka, sonda lambda, świece lub przewody natomiast wydaje mi się, że w ww. przypadkach powinna zapal…
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zakupiłem Audi A3 2004 rok. Zauwazyłem, że prawy wentylator chłodnicy pracuje praktycznie bez przerwy ale z różnymi prędkościami tzn. przyspiesza i zwalnia - pracuje nawet przy zimnym silniku. Posiadam klimatyzacje ale jej nie uzywam w zimie. Czy nieustanna praca wentylatora jest normalny czy raczej jest to usterka, z która powinienem pojechac do serwisu?? pozdrawiam Grzegorz
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim, mam ofertę kupna A3 2006r 2.0 FSI, jak myślicie dobry wybór silnika? Jakieś opinie sugestie?
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mianowicie mam problem z samochodem audi a3 8P Sportback 2.0 Tdi CBAB 2008r. Jakieś 800km temu wymieniałem kpl sprzęgło + dwumasa (Luk) na nowe, i teraz niedawno na zimnym silniku przy wciskaniu pedału sprzęgła zacząłem słyszeć skrzypienie, zdjąłem rozrusznik żeby podejrzeć i wygląda jak by skrzypiał docisk, ma ktoś pomysł jak z tym sobie poradzić? Bo to strasznie irytuje. Łapa nie skrzypi ponieważ jest tam wysprzęglik centralny. Sprzęgło bierze idealnie i biegi wchodzą też bez problemu.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Kupiłem 2 tyg temu audi a3 2004 1,9 tdi 105 i ciężko pali na cipełym silniku. Na zimnym wszystko ok. Kopci na niebiesko czyli pali olej i to w ilości ok 100ml na 100km. Turbina sprawdzona i jest ok. Pompowtryski uszczelnione. Mechanik mówi, że może być rysa na tłoku ale nie rozbierał silnika więc nic pewnego. Proszę o pomoc.
-
- 4 odpowiedzi
- 8,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Forumowicze, Co sądzicie o jednostce 1.6 FSI Ambition w Audi A3 8p? Serio jest z nią tak źle, i należy jej unikać?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałem się dowiedzieć jakie montowano nagłośnienie w tym modelu? Czy w Audi wszędzie był montowany subwoofer?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, pół roku temu kupiłem moje Audi A3 8p 1.9tdi silnik bkc 2005r. Zastanawiam się nad sprzedażą i kupnem jakiegoś silnika benzynowego. Niekoniecznie musi to być audi. Chcę dmuchac na zimne i sprzedać zanim zacznie mi się sypać. Mam tu przejechane 301 000. Auto ma sprawdzony przebieg, brałem je od kuzyna z Niemiec, który jeździł nim od 2008r. A przed nim auto było użytkowane w szkole jazdy. Tylko problem tkwi w tym że było użytkowane głównie na króciutkich odc. jeździł nim głównie do pracy ok. 3km. Plus jakieś zakupy też pewnie nie za daleko bo to miasto a jak wiem diesel nie lubi małych odc. Bierze mi olej tzn ok 300-500ml na 1000km. Może to wina starego oleju? Ja jes…
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam nadzieję że znajdę kogoś kto jest mi w stanie pomóc z tym co widać na zdjęciu a dokładniej chodzi mi o ten dziwny wyciek.nie wiem co to jest i w jaki sposób można to naprawić.bardzo proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek
-
- 0 odpowiedzi
- 770 wyświetleń
-
-
Cześć, szukam pomocy.. od jakiegoś czasu podczas jazdy po przejechaniu max 10 km zaczyna szarpać mi autem powyżej 2 tys. obrotów, wygląda to jak by odcinało turbo lub któryś wtrysk nie pracował... mechanicy rozkładają ręce, bo komputer nie pokazuje żadnych błędów. Dodam jeszcze, że auto było już w naprawie bo ciekło z intelcoolera i olej dostał się do układu, mechanik wyczyścił cały układ, uszczelnił intelcooler i wymienił chłodniczkę paliwa, filtr paliwa... A autem dalej szarpie... w 2020 regenerowano turbinę, wtryski 1 i 2 + wymiana sprzęgła i dwumasy. Sprawdziliśmy przepływomierz, czyli odpięłam kostkę od przepływomierza i jechałam bez i autem dalej szarpał…
-
- 8 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, Mam problem z turbo, może ktos będzie wiedział co może być tego przyczyną. Otóż, podczas gwałtownego przyspieszania przy 90-110 km/h, po zdjęciu nogi z gazu i zredukowaniu prędkości, samochód traci turbo. Dopiero w momencie zgaszenia samochodu i ponownego jego odpalenia turbo na nowo zaczyna działać. Co ciekawe, przyśpieszając "umiarkowanie" bez gwałtownego zwiększenia obrotów i prędkości, moge równie dobrze jechać 150-160 km/h i turbo dalej będzie aktywne. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co to może być? Trochę to dziwne, że turbo na nowo wraca do działania, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu samochodu. Dzięki za pomoc. Marcin
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-