Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Supreme,

Witam, Ostatnio zaczela mi sie pojawiac kontrolka check-engine. Dzwonilem do goscia od którego zakupiłem Audi i mówił, że to z powodu tankowania Gazu na stacjach innych niż Orlen i Statoil. ( To Shell czy Lotos maja gorszy gaz czy jak ? ) I tutaj pierwsze pytanko czy mozliwe zeby przez tankowanie na innych stacjach pojawiala sie ta kontrolka ? dodam ze nie za kazdym razem po tankowaniu na innych stacjach wystepuje ten problem. A jeżeli nie to co może byc nie tak i czy moze miec to zwiazek ze spadkami mocy. 2. Czasem mam wrazenie ze w samochodzie "braknie mocy". Najczesciej widze to zjawisko podczas jazdy na trasie. Dodaje gazu zrzuca bieg, silnik ryczy a wskazó…

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez fiat126p,

Witam, wlasnie wymienilem wlacznik swiatel stop ten pod pedalem hamulca.Mialem problem z migajaca sie kontrolką od swiec zarowych a czasami swiecily sie kontrolki od abs i asr.Wymienilem i teraz miga sie caly czas ta kontrolka od swiec, nawet po wylaczeniu silnika i wyciagnieciu kluczyka.Co to moze byc???? Pomocy!!!!

• 0 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez felek79,

Witam interesuje mnie czy maska od Audi A3 2009r pasuje do modelu z 2006r, pozdrawiam i prosze o odpowiedz

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś napisać jak wymienić złącze elastyczne rury kolektorowej przy A3 1.6 benzyna 102 konie BSE 2006r, ile takie złącze/dwuzłącze może kosztować i gdzie je kupić ? Od razu mówię, że na allegro takiego złącza nie mogę znaleźć. Wydech jest dość hałaśliwy, a po wczorajszym wjechaniu na kanał żadnej dziury nie znalazłem i wydaje mi się, że właśnie tylko to złącze może być winne. Z góry dzięki.

• 1 odpowiedź
    • 6,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Robson89,

Witam. mam problem otóż wycieka mi płyn ze zbiornika spryskiwaczy. Wydawało mi się że nie będzie problemu z jego wymianą (zbiornika) bądź załataniem. Ściągam koło i nadkole i mam dobrze widoczny zbiornik. Odkręcam widoczne śrubki od spodu i od góry i mogłoby się wydawać że już jest gotowy do demontażu ale tutaj pojawia mi się problem bo zbiornik trzyma mi się na jeszcze jednej śrubie do której zupełnie nie mam dojścia. Ktoś z Audimaniaków podpowie jak wyjąć zbiornik? co jeszcze trzeba odkręcić żeby się do niego dostać... z góry dzieki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez michal_kr,

Witam, Chciałbym wymienić zawór EGR (jak w temacie) i mam parę pytań. Czy zawór ten otwierany jest ciśnieniem, czy może w inny sposób i czy po wymianie wymaga adaptacji przez podłączenie do komputera? I jeszcze jedna kwestia, czy w miejscu oznaczonym strzałką na zdjęciu przychodzi jakieś uszczelnienie? Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  7. Dzień dobry jestem nowy więc się witam. Mam takie pytanie jak zdemontować kolektor ssący do wymiany uszczelki pokrywy zaworów silnik 1,6 bse 8V 102 kM w audi a3 8p 2006 rok. Bardzo proszę o zadęcia i opis w miarę szybko . Pozdrawiam Tadeusz

• 0 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez herbl,

Witam, mam pytanie dotyczące pilota. po zakupie otwieranie działało bez zarzutu. Kilka miesięcy po zakupie auta pilot działał tylko z bliska. Obecnie nie działa przycisk otwierający. Niby wszystko jest ok, zamykający działa, zamykanie klapy działa. Czy ktoś miał podobną sytuacje, co zrobić?? Przycisk został sprawdzony i jest ok, ale nie otwiera. Proszę o poradę.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Grzegorzmaj,

Witam wszystkich, czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie dokładnie znajduje się czujnik ESP. Dodam że szukałem pod kierownicą i za schowkiem bez rezultatu.

• 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Szymen1992,

Witam posiadam silnik 2.0 BKD 16V z 2004 roku ma przejechane 200 tys. i prawdopodobnie okazało sie że główica jest pęknięta (litr płynu na tysiąc km) a pozatym turbo do regeneracji myślałem też nad rozrządem że trzeba by było zrobić i otóz moje pytanie brzmi czy warto pakować tyle kasy w remont spawanie główicy 1200zł regeneracja 900zł rozrząd 600zł + robota czy lepiej wsadzić inny silnik ?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez str92,

Cześć, mam takie pytanko. Chce sobie zrobić zabezpieczenie w postaci odcięcia pompy paliwa. Potrzebowałbym odpowiednich schematów elektrycznych. Znalazłem w internecie wszystkie ale do 8L, do 8P nie widzę. Czy ktoś z Was miałby coś takiego? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  12. Chciałbym założyć czujniki parkowania w swoim A3. Najlepiej byłoby gdyby ktoś napisał co dokładnie muszę mieć żeby je założyć i opisał co dokładnie muszę zrobić. Może ktoś posiada numery części i schemat takich czujników?

• 0 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Fani Audi A3 z zapartym tchem oczekują na premierę najmocniejszej wersji kompaktu z Ingolstadt, oznaczonej symbolem RS3. Dla wszystkich posiadaczy Audi S3, którzy ze zniecierpliwienia przebierają nogami, szwajcarski tuner Sportec przygotował specjalny pakiet, mający na celu zbliżenie modelu S3 do królewskiego oznaczenia z literką R z przodu. Dzięki zmianą zaproponowanym przez szwajcarską firmę, wszyscy właściciele modelu S3, będą mogli podnieść moc z 265 KM i 350 Nm do 323 KM i 474 Nm. Pakiet tuningowy przewidziany jest dla modeli ze skrzynią S tronic oraz manualną. Zdjęcia: (ź) worldcarfans.com

• 2 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez M@teush,

Witajcie. Nie wiecie jak jest z wentylatorami od klimatyzacji? Są dwa (większy i mniejszy), a po włączeniu klimy włączy sie tylko jeden, ten większy. Spotkał się ktoś z podobna sprawą i moze coś podpowiedzieć?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Czy orientuje się ktoś z Was ile może kosztować w serwisie czyszczenie i adaptacja przepustnicy przy A3 1.6 benzyna 102 konie ?

• 0 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez gienio1983,

Witam. Zakupiłem Audi A3 2004 rok. Zauwazyłem, że prawy wentylator chłodnicy pracuje praktycznie bez przerwy ale z różnymi prędkościami tzn. przyspiesza i zwalnia - pracuje nawet przy zimnym silniku. Posiadam klimatyzacje ale jej nie uzywam w zimie. Czy nieustanna praca wentylatora jest normalny czy raczej jest to usterka, z która powinienem pojechac do serwisu?? pozdrawiam Grzegorz

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  17. Cześć, szukam pomocy.. od jakiegoś czasu podczas jazdy po przejechaniu max 10 km zaczyna szarpać mi autem powyżej 2 tys. obrotów, wygląda to jak by odcinało turbo lub któryś wtrysk nie pracował... mechanicy rozkładają ręce, bo komputer nie pokazuje żadnych błędów. Dodam jeszcze, że auto było już w naprawie bo ciekło z intelcoolera i olej dostał się do układu, mechanik wyczyścił cały układ, uszczelnił intelcooler i wymienił chłodniczkę paliwa, filtr paliwa... A autem dalej szarpie... w 2020 regenerowano turbinę, wtryski 1 i 2 + wymiana sprzęgła i dwumasy. Sprawdziliśmy przepływomierz, czyli odpięłam kostkę od przepływomierza i jechałam bez i autem dalej szarpał…

• 8 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez dagamic,

Jade autostrada 150km/h zeby zobaczyc jak sie autko sprawuje,bo posiadam go od 3 tygodni.Po zjechaniu z autostrady zapalily sie dwie kontrolki.Jedna ESP a druga Systemu Kontroli Spalin. Trzęsło tez autem, cale się telepało.Czy ktos wie dlaczego tak sie dzialo i co jest powodem swiecacych sie kontrolek?prosze o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez SebRach23,

Cześć, mam problem z moim Audi A3 8P 1.6 MPI. Mianowicie na luzie silnik się trzęsie, ale nie ma żadnych innych objawów. Moc trzyma, obroty nie falują, check też siedzi cicho. Drgania są wyczuwalne np. przy czekaniu na światłach ale i tak są znikome. Same drgania nie są uciążliwe i mi nie przeszkadzają ale trzęsący się silnik nie jest normalnym zjawiskiem. Słyszałem o problemach z cewkami itd ale wydaje mi się że coś w czasie jazdy też bym odczuł a w tym przypadku nic takiego nie ma miejsca. Nic nie przerywa jedzie pewnie. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być?,

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Eryk9032000,

Witam, temat który chce poruszyć jest już na każdym forum wyczerpany do bólu, lecz jestem początkujący w tej marce samochodu i mam pewien problem. Od niedawna posiadam Audi A3 8p, 2.0TDI, 2006r. Samochód kupiłem z uszkodzonym przodem a mianowicie do wymiany jest maska oraz zderzak. Grill posiada nr 8P4853651, zderzak nr 8P4807437 oraz maska nr 8P0010187k. Problem polega w tym, że na moje oko samochód jest w wersji z dużym grilem, lecz gdy wyszukuje maskę po numerze seryjnym w tytule ogłoszenia jest napisane "Audi a3 8p maska mały grill". Być może dla niektórych ten wpis jest zabawny ale ja już "zgłupiałem" . Będę ogromnie wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Eryk.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Czy mogłby mi ktoś doradzić jak wymontować filtr paliwa w A3 1.6 benzyna 102 konie BSE ?. Załączniki w postaci filmików, zdjęć i grafik jak najbardziej wskazane.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Słabo chłodzi klimatronik w A3 1.6 benzyna 102 konie BSE. Czynnika mam odpowiednią ilość, nieszczelności nigdzie nie ma, a mimo to słabo chłodzi. Podejrzewam, że może być zapchany filtr kabinowy, ale nie wiem jak go wymienić. Czy muszę demontować podszybie, czy można w jakiś inny sposób się do niego dostać ? Bardzo proszę o porady.

• 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Siwek_134,

Witam! Posiadam Audi A3 2.0 FSI 150 km 2003r i mam pytania na których nie znalazłem odpowiedzi na forum. Więc tak: 1. 3 Dni temu zostawiłem pod firmą samochód na światłach pozycyjnych na 8 godzin :/ i po odpaleniu ( tak ledwo co ) Zaświeciła się kontrolka ESP. Pojechałem zatem z tym tematem do mechanika podłączył moją lalke pod komputerek i okazało się że komputerem nie może usunąć palącej się ikonki na blacie ESP. i moje pytnie brzmi czy to jest tylko zbieg okoliczności że zapaliła się lampka ESP po rozładowaniu aku czy coś mogło ulec zużyciu? 2. Gdy zakupiłem auto z niemiec po przyjechaniu do polski było wszystko git przez jakieś 2-3 tyg. po tym czasie nagle zapali…

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Czy móglby mi ktoś doradzić jakim Vagiem najlepiej zczytać kod kluczyka w audi A3 8P 1.6 benzyna 102KM 2006 rok? Pytam dlatego, że po zakupie auta od poprzedniego właściciela nie było żadnej przywieszki do kluczyków z tym kodem, a chciałbym sobie dorobić dodatkowy zapasowy kluczyk. Grot już mam dorobiony, pilota mam zaprogramowanego i teraz jest tylko problem z zakodowaniem transpondera gdyż nie znam tego kodu. Pilot/kluczyk już działa, tylko nie mogę odpalic auta, bo immobilizer nie pozwala. Z góry dzięki.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,1 tys. wyświetleń
  25. Witam. Mam takie problem w a3 z 2003 skrzynia 6 biegowa ze przy zmianie biegu z 2 na 3 i z 3 na 2 jest bardzo duże szarpniecie i łomot a przy reszcie biegów wszystko idzie gadko co moze byc tego przyczyną?? i jeszcze 2 problem ze pare razy automat tak jak by sie zawiesił i jechał na jednym biegu. Chyba gdzies 2 albo 3 i nawet przy 6tys obrotów nie zmieniał biegu a na wyswietlaczu gdzie jest podswietlony symbil P,R,N,D,S to były podswietlone wszystkie naraz aha i nawet samemu nie mozna bylo zmienic biegu w tiptronicu a na wyswietlaczu nie wyswietlały sie cyfry biegów tylko dalej wszystko cwieciło. Wie ktos moze o co chodzi???? dzieki i pozdro:)

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.