Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Dzeju,

Witam Przymierzama się do wymiany koła dwumasowego w skrzyni dsg z uwagi na to że koszta są kosmiczne bo około 2 tyś za sam dwumas zastanawiam się nad regeneracją. Może ktoś z Was regenerowałeś i może się podzielić swoim doświadczeniem? Moze kto poleci zaufaną firmę gdzie można zregenerować? A może kompletnie odradzacie takie rozwiązanie? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, opinie itd

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez oskar7,

Witam jakiś czas temu urwała mi się śruba w podwoziu która nie wiem do czego służy, może ktoś jest w stanie powiedzieć co to jest i czy można to wymontować. Pacjent Audi a3 8p 2004r 3 drzwiowy. Zdjęcia dodam w załączniku. (Wisi to pod fotelem pasażera)

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, mam od jakiegoś czasu pewien problem, mianowicie gdy silnik jest włączony na postoju, spod samochodu wydobywa się dźwięk jakby coś się telepało + takie popiskiwania jakieś gumy. Nie wiem czy coś jest obluzowane. Pod maską ewidentnie dźwięk jest bardziej cichy. Najgłośniej słychać pod samochodem mniej więcej na środku. Wewnątrz też da się usłyszeć. (1.6 mpi) Nie wiem czy dobrze będzie słychać, na żywo jest znacznie głośniej:Dźwięk podwozie.m4a

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Kalwas60,

Cześć jak w temacie czy możecie powiedzieć od czego wydostaje się ten dźwięk? sam silnik wydaje mi się że odpada. Słyszę to głównie jak odpalę , a podczas jazdy wydaję mi się że tego nie słychać. Dzięki za pomoc filmik załączam. Dodam że to Audi A3 1.6fsi 2004 rok. Jakby nie działało tu to wysyłam link z youtube video-1659291560.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 990 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Tuq.an,

Audi A3 8P 1.8 TFSI CDAA Cześć! Mam pytanie dotyczące dziwnego dźwięku, który pojawia się przy odpalaniu rozgrzanego silnika po krótkim postoju (np 10 min). Turbina była sprawdzana, rozrząd wymieniony, wentylator wyjety, dwumas nowy a problem nadal występuje. Dźwięk jest wyraźniej słyszalny od wewnątrz niż na zewnątrz. Czy ktoś może spotkał się już z tym problemem i udało mu się zlokalizować źródło? Wiem że to może być wróżenie ale może ktoś akurat tak miał i znalazł przyczynę. AQOMc2FJapQNrfSYdSn0kWalS1X-xVUpVoaXRre8rtNAf_GkxoBLaZANNiwWAOS-vbRSADcPc2zpuv0SsquDweleVr5ze3RQgM-rbQav0NiooQ.mp4 AQMc8b5f7j6wV4foVAKAmLXZ3hFttFKjsHQHJ8pYZw6jKavtkhUwGNBPi1fQhM71B…

6. Rozpoczęte przez Szeryf635,

Witam od wczoraj borykać się z problemem dziwnego dźwięku wydobywajacego się z okolic silnika bądź silnika przy dodaniu gazu od 3k obrotow mniej więcej słychać jakby coś brzeczalo nie potrafię opisać tego dźwięku występuje na jalowym I przy normalnej jeździe. Załączam link do dziweku i pozdrawiam! https://www80.zippyshare.com/v/HpnfS3yo/file.html Silnik 1.6 fsi 115 km 2004 sportback 174 150 tyś

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Adrian bielak,

Witam kupiłem audi a3 8p 2004 zapala mi się czek ze zawór egr zawór wyczyszczony błąd usunięty za dzień znów się zapala co może być jeszcze panowie

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez a3rooster,

Forumowicze, podczas jazdy z większą (>50kmh) prędkością na wertepach (dziurawa droga, kostka, łaty itp.) zaczyna coś klikać/zgrzytać (jak na filmiku). Częstotliwość tego klikania rośnie wraz ze wzrostem intensywności takiej jazy (prędkość, wertepy), aż kontrolka ESP zaczyna migać. Mechanicy, elektrycy nie widzą usterki: "jeździć, aż się zepsuje, wtedy będziemy naprawiać". Macie może choćby wskazówkę, gdzie można szukać problemu? Jak wykonać kilka prostych testów, by wykluczyć... cokolwiek? Dzięki za chwilę uwagi Audi_click.mp4

• 3 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez karmazino82,

Witam. Mam ogromna prosbe i pytanie zarazem. Jestem nowym posiadaczem audi a3 8p 2003r silnik 2.0 tdi 16v . Od wczoraj zapalila sie kontrolka "engine" . Obroty silnika zaczely "falowac" tzn na zimnym silniku jest to wiekszy problem gdyz jest to znacznie odczuwalne natomiast od momentu gdy sie nagrzeje to jest to zdecydowanie mniej odczuwalne lecz co jakis czas chwile "potelepie" autem. Moc ma normalna "tylko" te falowanie silnika ..... . Podlaczylem komputer u znajomego mechanika co pokazalo nastepujaco brzmiacy komunikat , blad : ''silnik przepustnicy zawirowania-brak sygnalu " . Mechanik powiedzial tyle ze tzreba by bylo rozebrac i zobaczyc co jet z…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez MarekP1705,

Cześć. Od nie dawna jestem posiadaczem audi a3 8p 1.6 MPI i mam mały problem. A mianowicie falują mi obroty przy hamowaniu tzn. jak zrzucam bieg np. dojeżdżając do świateł to obroty spadają do 1200 i falują między 1200 a 1800 jeśli wcisne w tym czasie sprzęgło to wszystko się uspokaja czyli obroty spadają do 800. Jak nie wcisne sprzęgła to im mniejsza prędkość tym mniejsze falowanie..Jak stoję obroty w ogóle nie falują. Przepustnica była czyszczoną ale bez wyciągania. Macie jakieś pomysły co to może być?

• 2 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Steven2685,

Witam. Mam taki problem.Na ciepłym silniku po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika falują obroty,po chwili się stabilizują i jest ok.I tak za prawie każdym razem .Podczas postoju np na światłach, problem nie występuje.Tylko i wyłącznie po rozgrzaniu silnika I ponowym odpaluniu po paru parunastu minutach. Świece,Cewki, filtry paliwa powietrza wymienione.

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez akai88,

Witam wszystkich. To moj pierwszy post na forum, poniewaz zastanawiam sie nad kupnem audi a3 8p 2.0 tfsi 2004 rok. Wczoraj bylem ogladac audi i napotkalem dosc dziwny problem. Na zimnym i cieplym silniku na luzie obroty faluja. Po dodaniu gazu lub trzymaniu gazu na stalych obrotach nic takiego sie nie dzieje. Dodam, ze przy odkrecaniu wlewu oleju problem na chwilke znika, a pozniej znowu sie pojawia. Podczas jazdy problem znika, auto ma moc, normalnie sie rozpedza, Sprzedawca twierdzi, ze po lekkiej stluczce ten problem sie pojawil, mowil ze wczesnij tego nie bylo i to wina jakiegos czujnika. Z tego co czytalem moze byc to przepustnica albo jakis silniczek krokowy, jestem…

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Kamil3321,

Witam czy do a3 8p 2007 1.9tdi 3d wejdą felgi o szeroksci 8cali i et 48 z oponami 215 45 r17 i czy nie będzie tarło

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez melson00,

Witam. Mam w planach wrzucić felgi 17 do audi a3 ET35. Mam zamiar dać koła 205/50. Co o tym myślicie?

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Kons18,

Witam.Zakupiłem niedawno audi A3 sportback z 2009 roku (rok modelowy 2010).Obecnie jeździ na felgach aluminiowych oznaczonych według VINu 6,5J x 16 et 42.Opony letnie to 205/55 R16 V.Posiadam do niego opony zimowe o takim samych rozmiarach.Poprzedni właściciel przekładał na felgi aluminiowe.Ja mam zamiar zakupic stalówki.I tu pojawił się problem.Według winu powinienem zakupic felgi o osadzeniu et42.Defakto nie znam rozstawu śrub jaki powinien byc w tym modelu ani średnicy otwru centrującego.Skorzystałem dodatkowo z pomocy konfiguratora na pewnej stronie (nie będę robił rekaly) i tam wyszło mi że powinienem zakupić felgi 6,0J x 16 et 50,otwór centralny 57 rostaw 5x112.Czy …

• 6 odpowiedzi
    • 13,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez slawek3497,

Witam chciałbym założyć filtr stożkowy Tylko nie wiem od czego zacząć gdzie go do dokładnie zamontować i co jeszcze trzeba dokupić Audi a3 8p 2006r Sportback

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Morzine,

Witam, Posiadam Audi z zwykłymi fotelami, chciałbym je zmienić na podgrzewane w S-Line i pytanie : - Zmiana foteli polega na wyciągnięciu starych i włożeniu "nowych" ? czy trza coś dodatkowo dokupić/zmieniać/ciąć itp. - Aktualnie nie mam wgl grzania dupy jaki jest koszt podłączenia całej instalacji ? (+/-) wraz z materiałami. - Czy fotele 3d będą pasowały do 5d ? Pozdrawiam.

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A3: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM (75 kW) skrzynia: 5 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.6 102 KM (75 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.4 TFSI 125 KM (92 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.4 TFSI 125 KM (92 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 105 KM (77 kW) skrzynia: 5 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 105 KM (77 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 140…

• 4 odpowiedzi
    • 24,7 tys. wyświetleń
  19. Dzien dobry wszystkim, Prosze o informacje, gdzie w audi a3 8p silnik ccza znajduje sie czujnik polozenia klapy w kolektorze ssacym? Wywalilo mi lad 008213 - czujnik polozenia klapy w kolektorze ssacym (zespol 1) niezrozumialy sygnal Czy nalezy go wymienic i problem z glowy? Z gory dziekuje za wszystkie pomocne odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez sruba50,

witam , charczy mi jeden przedni glosnik w drzwiach , jakie tam sam glosniki ? moze jakies polecacie

• 0 odpowiedzi
    • 481 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez *P@Pen*,

Chce zamontować głośniki do tylnych drzwi orientuje się może ktoś czy muszę ciągnąć kable czy seryjnie są wlożone pomimo że głosników nie ma ? Noi jeszcze jedno czy ktoś ma jakiś schemat albo jakieś wskazówki do rozebrania tylnych boczków z drzwi ?

• 3 odpowiedzi
    • 11,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez str92,

Panowie taka ciekawostka, podobno po każdych przejechanych 100 tys jesli auto jest serwisowane w autoryzowanym serwisie, ścinana jest jedna główka z bloku silnika. To co widzicie za przewodem. Pochwalcie się jak jest u was, czy rzeczywiście potwierdza się to z waszymi przebiegami. No i oczywiście czy ktoś potwierdzi to co napisałem. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Juzek1924,

Witam sprawa jest taka mam audi a3 8p 2003r 2.0tdi BKD kod silnika wymieniłem w niej skrzynie biegów z łożyskiem oporowym i prawa pół os po awarii i teraz jest sprawa taka że nie zawsze czasami z reguły po jakiejś trasie gdzie trochę jadę dalej np z 100km po autostradzie jak później zjadę z trasy mam w aucie takie szybkie głośne tykanie pukanie nie wiem nawet jak to opisać po wciśnięciu sprzegla ustaje albo jest trochę ciszej czy to raczej koło dwumasowe? Ktoś mi powiedział że to może być jakieś łożysko od klimatyzacji ale co może mieć sprzęgło to klimatyzacji. Trochę słabo to wytłumaczone ale slaby jestem takich sprawach może ktoś miał z was podobna sytuację .

• 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez pawlo2703,

Chciałbym poprosić o pomoc w sprawdzeniu historii serwisowej w ASO. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to bym był bardzo wdzięczny. Oczywiście odpłatnie.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  25. Witam. Z powodu kilometrów, które codziennie robię zastanawiam się nad zamontowaniem instalacji gazowej - oczywiście w grę wchodzi tylko i wyłącznie sekwencja. Wyliczyłem, że przy koszcie około 2500 PLN instalacja zwróci mi się po 10 miesiącach. Ciekawy jestem tylko czy montaż instalacji gazowej nie wpłynie negatywnie na prace silnika? Czy ma ktoś już jakieś doświadczenia? Czy koszty serwisowania samochodu po zainstalowaniu gazu będą wyższe? Pozdrawiam

• 9 odpowiedzi
    • 47,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.