Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez krzysiek_matrix,

Witam, jestem dość świeżym posiadaczem mojej A-trójeczki Zastanawiają mnie 3 rzeczy 1) czy jest jakaś możliwość podłączenia NokiiE52 tak by podczas dzwonienia uruchamiał się system audio jako zestaw głośnomówiący? - najbardziej zalezaloby mi na podłączeniu bluetooth (jeżeli się da) 2) mam takie radyjko (oryginal) z funkcją navi gdzie mogę znaleźć CD/DVD do Navi by działało w polsce z naszymi drogami i co musze jeszcze zrobic? 3) To już takie dodatkowe pytanie, czy da się zrobić menu w audi na język PL temat tez by dotyczył radia? Zgóry dziekuję za pomoc pozdrawiam wszystkich forumowiczów

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez bogusz,

witam mam problem z zamiana kierownicy zwyklej na multifunkcyjna. kupilem kierownice z air bagiem i myslalem ze wystarczy odkrecic stara , wkrecic nowa i zrobic kodowanie, ale to jednak nie jest takie proste kostka od nowego air baga nie pasuje do wtyczki na kolumnie kierowniczej ( stary air ma troszke inna kostke ) Prosze pomózcie co mam teraz zrobic.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez M@teush,

Witam. Nie działa mi tak jak w temacie lewy przedni głośnik. Wyciągałem już kostkę co jest miedzy drzwiami a słupkiem i nic. Wie ktoś może co może być przyczyną?

• Upvote
    • 14 odpowiedzi
    • 23,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez slawek3497,

Witam kilka dni temu zaswiecila mi sie kontrolka od dpf a chwilę później kontrolka od świec zarowych i silnika Auto straciło na mocy. Weszło w tryb awaryjny i w czym problem? Może to być problem z czujnikiem ciśnieniowy od DPF? Tylko jak sprawdzić czy jest dobry czy nie. Jakies rady?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez yamaha1980,

szukam tematu odnośnie konwersji z automatu na manual może ktoś pomoże szukałem nieznalazłem wszystkie klamoty juz mam chodzi mi o elektryke czujnik predkosci skrzyni co znim z góry dziękuje

• 0 odpowiedzi
    • 936 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez marek.93,

Witam, jestem po wymianie wkładu stacyjki bo poprzednia sie rozsypała i nie szło przekręcić kluczyka. Wszystko jest okej ale powstał problem z radiem i gniazdem zapalniczki. Radio noe włącza sie po zapłonie samo, raz na jakiś czas złapie ale tak to muszę sam je włączać, po zgaszeniu auta i wyjęciu kluczyka sam muszę rafio wyłączyć. Często zdarza się że radio podczas jazdy samo sie wyłączy na 3 sekundy, włączy sie ja chwilę i znów wyłączy i tak w kółko. Gnoazdo ma ten problem ze jest prąd i za chwile niea i tak ciągle. Gdzie szukać problemu? Jakaś kostka, kabel czy bezpiecznik?

• 0 odpowiedzi
    • 739 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez HUBSON1002,

Witam, przymierzam się do zakupu Audi A3 8P 2.0TFSI kod silnika CCZA. Co myślicie o tym samochodzie, konkretnie chodzi o motor jakie są średnie koszty eksploatacji czy występują jakieś konkretne wady no i jak wygląda średnie spalanie.

• 0 odpowiedzi
    • 972 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Kubi8pa3,

Witam mam problem z moim audi a3 8P, a w zasadzie dwa. Fotel kierowcy nie grzeje, natomiast pasażera działa bardzo dobrze. Drugi problem jest taki, że w aucie nie da się otworzyć tylnych drzwi od zewnątrz , natomiast od wewnątrz otwierają się bardzo dobrze. Gdy już je otworzymy od wewnątrz, działają również na zewnątrz, aż do zamknięcia auta. pomoże ktoś?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Trepek,

Witam, jestem posiadaczem audi a3 8p 1,6 mpi, klimatyzacja raz się załącza raz nie, w momencie kiedy załączam wycieraczki, słychać przestawianie się klap i klimatyzacja działa przez około 20 sekund po tym czasie słyszę jak klapy się przestawiają i znowu klimatyzacji brak

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Słabo chłodzi klimatronik w A3 1.6 benzyna 102 konie BSE. Czynnika mam odpowiednią ilość, nieszczelności nigdzie nie ma, a mimo to słabo chłodzi. Podejrzewam, że może być zapchany filtr kabinowy, ale nie wiem jak go wymienić. Czy muszę demontować podszybie, czy można w jakiś inny sposób się do niego dostać ? Bardzo proszę o porady.

• 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez str92,

Cześć, nie znalazłem podobnego tematu. Mianowicie dzisiaj przy podwyższeniu obrotów na biegu jałowym do ok 2 tys. i puszczeniu pedału gazu, auto samo zaczęło sobie dodawać i odejmować gaz na poziomie 1,4-1,8, wciśnięcie sprzęgła nic nie dało. Dopiero wrzucenie 1 biegu i ruszenie pomogło, po czym problem znikł. Co to może być? Dodam, że nie ma błędów na komputerze. IMG_3958.MOV

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Szebek,

Witam mam pytanie, zacznę od tego że posiadam audi a3 8p z małym grillem z 2003r. Kupiłem zderzak z dużym grillem, okazało się że nie pasuje (teraz już wiem dlaczego). Zamierzam kupić belkę i maskę do audi. Znalazłem na internecie maskę z 2005r LZ5C na duży grill. Stąd moje pytanie czy nie będzie problemu ze spasowaniem jej do błotników i nowego zderzaka z dużym grillem?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez acidm,

Od kiedy był montowany w a3 dpf? Do się to sprawdzić po kodzie VIN czy powinien być tam?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez WIKO,

Cześć, mam problem z moją A3, wywala błąd po przegazowaniu P164D-czujnik zredukowanego ciśnienia oleju nieprawidłowe działanie. Wymienione oba czujniki ciśnienia oleju, zawór ciśnienia oleju, zawór zwrotny przy filtrze oleju, sprawdzona odma oraz przełożona ze sprawnego auta. ciśnienie oleju przy 90'C przy 1000 obr. -1,7 bar po przekroczeniu ok 3500 obr. wskakuje na ok 4 bar i spada do 3,6 bar. wydaje się że ciśnienie w normie jednak błąd wywala przy dynamicznym przyspieszaniu po przekroczeniu właśnie tego 2 stopnia ciśnienia, wtedy pojawia się kontrolka EPC i ograniczenie obrotów do 4000. walczył ktoś z takim objawem i jest w stanie podpowiedzieć na co jeszcze zwrócić uw…

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Inline,

Witam wszystkich, od niedawna jestem w posiadłości mojej A3. Autko kupiłem z chińskim radiem android. Nie jestem wielkim fanem chińskimi modyfikacjami lub wiestuningiem chciałbym zakupić oryginalne radio które w moim przypadku było Audi Navigation Plus RSNE z kodem oe "8P0 035 192 R" okazuje się że było to jedno z najbogatszych wersji tego radia i jak na chwilę obecną nie znalazłem żadne na sprzedaż w internecie. Stąd moje pytanie czy było by kompatybilne inne Radio o tym samym kodzie tylko z różnicą w końcówce jak n.p 8P0 035 192 "S lub H itp." Dziękuję oraz pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez michal_kr,

Witam, Chciałbym wymienić zawór EGR (jak w temacie) i mam parę pytań. Czy zawór ten otwierany jest ciśnieniem, czy może w inny sposób i czy po wymianie wymaga adaptacji przez podłączenie do komputera? I jeszcze jedna kwestia, czy w miejscu oznaczonym strzałką na zdjęciu przychodzi jakieś uszczelnienie? Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  17. Witam mój problem pojawił sie dość dawno jakieś dwa miesiące tomu , po zakupie auta, była robiona dawka rozruchowa paliwa , były wymieniane filtry i olej. Auto po odpaleniu chodzi bardzo płynnie , odpala od tak zwanego "strzała". Po przekroczeni temp. 70-75 C auto zaczyna szarpać i przerywać a na VAGU wywala błąd P0201 . Po zatrzymaniu nadal rzuca silnikiem ale gdy go odpalę ponownie problem znika do momentu poddania silnika obciążeniu. Podejmowałem próbę wykasowania błędu ale było tak samo . Jednak zauważyłem że auto po usunięciu błędu i pozostawieniu go do osiągnięcia 90 c chodzi dobrze i nie występują żadne problemy. Dodam jeszcze że auto…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Onkyo,

Witam czy zamiast klimatronika o numerze 8P0820043AC 5 PR w moim samochodzie mogę zastosować z innym numerem tak żeby wszystko działało jeżeli tak to z jakim numerem mam szukać bo z takim co ja mam nigdzie nie mogę znależć .Bardzo proszę o pomoc.

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 1,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Chciałbym wymienić filtr kabinowy w audi a3 sportback 1.6 benzyna 102 konie rok prod. 2006 kod silnika BSE, ale nie wiem gdzie on się znajduje. Pod podszybiem, czy za schowkiem od strony pasażera ? Raz słyszałem, że pod podszybiem, a raz, że za schowkiem. Dodam, że mam klimatronik. Bardzo proszę o pomoc.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez mirko65,

Audi a3 8p 2003

• 3 odpowiedzi
    • 10,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez kris1295,

Witam kieruje prośbe o opinie pompowtrysków ponieważ na ciepłym gorzej pali. Aku nowy Kozak 77Ah 720A, Alternator zregenerowany, rozrusznik zregenerowany. Grupy 1,2,3 Grupy 13,18,23

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez SebRach23,

Cześć, mam problem z moim Audi A3 8P 1.6 MPI. Mianowicie na luzie silnik się trzęsie, ale nie ma żadnych innych objawów. Moc trzyma, obroty nie falują, check też siedzi cicho. Drgania są wyczuwalne np. przy czekaniu na światłach ale i tak są znikome. Same drgania nie są uciążliwe i mi nie przeszkadzają ale trzęsący się silnik nie jest normalnym zjawiskiem. Słyszałem o problemach z cewkami itd ale wydaje mi się że coś w czasie jazdy też bym odczuł a w tym przypadku nic takiego nie ma miejsca. Nic nie przerywa jedzie pewnie. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być?,

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Abee,

Witam wszystkich, pisze w takiej sprawie, że moje audi raz odpala raz nie. Problem polega na tym, że jak sobie np. wstaje rano i mam jechać do pracy i auto całą noc stoi to odpala na dotyk, wystarczy że odpale i zgasze go na chwilę, to już mogę kręcić nawet godzinę i nie odpali, ogólnie mam wrażenie że odpala jak postoi np 2/3 h to znowu odpali od strzała, jak już odpali to moge jechać i jechac, podczas jazdy nic się nie dzieje, nie przerywa nie ubywa mu mocy nic też nie wyskakuje.

• 2 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez malyy107,

Witam serdecznie mam problem z moim audi a3 8p 1.9 tdi 2007r odnosnie kopcenia strasznie dymi po rozgrzaniu silnika, ale bardziej na niskich obrotach. Wymieniana była odma z pokrywa, czyszczony byl cały układ EGR, turibna byla sprawdzana oraz uszczelka pod głowica- to mozna wykluczyc. Mechanik stwierdził, że DPF mozna wykluczyc bo w spalinach czuć olej. Ma ktos jakies pomysły, dlaczego tak kopci auto ?

• 0 odpowiedzi
    • 707 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez MdZ89,

Witam wszystkich, Na wstępie chciałabym wszystkich pozdrowić i podziękować za ewentualną pomoc w rozwiązaniu mojego problemu :-)! Jestem posiadaczką samochodu Audi A3 8P 1.9 TDI BLS 2006 r. Problem z jakim "walczę" od ponad miesiąca, to migająca kontrolka świec żarowych. Migająca kontrolka świec żarowych pojawia się tylko i wyłącznie jak przekręcony zostanie kluczyk na zapłon i odczekany zostanie czas ok 10-15 sekund, wówczas kontrolka świec żarowych zaczyna się pojawiać i mruga - zapalamy silnik i dalej mruga, wszystko do momentu, w którym nie wyłączymy silnika (oczywiście tu silnikiem "telepie" - podejrzewam,że nie zamyka klapy przepustnicy). Znajomy koleg…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 23,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.