Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 (2008-2015)

Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Procedura jest dla silnika 2.0 TDI Common Rail Pamiętajcie, że regeneracja jest możliwa tylko i wyłącznie wtedy, gdy w sterowniku nie ma żadnych błędów związanych z pracą silnika. Jedyny błąd, który możecie olać to błąd związany właśnie z zapełnieniem filtra cząstek stałych. Przed operacją powinniście sprawdzić także czujnik G450. Warunki, które musicie spełnić przed całą operacją to: zbiornik paliwa musi być zapełniony minimum do 1/4 samochód w automacie musi mieć skrzynię biegów ustawioną na P (Park), natomiast z manualną na bieg jałowy, włączyć hamulec ręczny zamknąć maskę silnika temperatura paliwa mniejsza niż 60 stopni …

• 1 odpowiedź
    • 22,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A4 B8:

• 0 odpowiedzi
    • 203,2 tys. wyświetleń
  3. Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi A4 B8 oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:

• 0 odpowiedzi
    • 108,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Yoda,

Instrukcja obsługi (wersja angielska) do A4 B8. Owner's manual W ramach podziękowania za instrukcję kliknij na Lubię to! w naszym profilu na

• 1 odpowiedź
    • 28,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez OZI500,

Witam czy wentylatory chłodnicy w A4 B8 z 2011 można zastąpić wersją z jednym wentylatorem

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez marcin21,

Witam Audi a4 b8 2,0 diesel kod silnika CAGA skrzynia manualna, czasami łapie 90 stopni temperatury płynu, ale jak puści się gaz to spada i często nie dochodzi nawet do 70 stopni nawet na autostradzie. Wymieniony już był termostat główny i chłodnicy egr, ten na wężu. Podpowie ktoś co może być przyczyną

• 0 odpowiedzi
    • 138 wyświetleń
  7. Witam serdecznie znawców i fascynatów tego pięknego modelu od pół roku posiadam moje Audi a4 B8 Quattro 2010 r i mam problem wyskoczył mi problem z hamulcami ( hamulce działają dobrze, ABS również ) Lecz nie działa mi kontrola trakcji w drugim dniu, zapaliła mi się dioda z silnikiem. Pojechałem nim na badanie komputerowe, i tam zdumiony mechanik powiedział, że po skasowaniu błędów nie będzie dalej problemu, ponieważ to są tylko błędy w komputerze silnik jest nienaruszony. po skasowaniu błędów po 2 minutach, obroty zaczęły mi skakać, oraz gdy jechałem auto traciło moc. po 5 minutach wyskoczył błąd ( ten który wcz…

• 0 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Marcin200,

Witam mam problemy z rozruchem na zimnym silniku i po przejechaniu krótkiego odcinka . Po rozgrzaniu widać ze silnik nie równo pracuje .Filtr paliwa był wymieniany nie dawno, zadnych błedów komputer nie pokazuje. Gdzie szukać przyczyny? prosze o jakies podpowiedzi 20250522_134813.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 198 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Jozek132,

Mam pytanie czy da sie vcdesem wyregulowac tylne tloczki hamulca recznego?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 4,3 tys. wyświetleń
  10. Dla wszystkich miłośników marki z czterema pierścieniami, którzy z niecierpliwością wyczekują na pojawienie się Audi RS4 B8, firma tuningowa Avus Performance postanowiła zaprezentować wzmocnioną odmianę modelu S4. Najważniejszą zmianą w stosunku do standardowej wersji S4 jest wzmocniona moc silnika. Zwiększenie mocy z 333 KM do 424 KM udało się uzyskać dzięki modyfikacjom silnika oraz układu wydechowego. Na uwagę zasługują także 20 calowe felgi, o szerokości 9 cali. Zdjęcia: (ź) Avus Performance

• 3 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  11. Witam mam problem ze swoim B8, rok 2011 2.0 tfsi skrzynia stronic z napędem quattro. Silnik po remoncie ponad 20 tys km temu ( ja nie robiłem go osobiście ) Wymienione: pompa wysokiego ciśnienia, magnes wałka, odma, świece, poduszki silnika obie nowe, turbo nowe Problem polega na tym gdy samochód jest odpalony pojawiają się drgania bujanie itd. czy silnik jest zimny czy ciepły nie ma to znaczenia. Po przełączeniu się na D lub R dzieje się to samo tylko z dużo większym nasileniem, samochód ogólnie bardzo mocno po zapięciu biegu czy to D czy R ciągnie bardzo do przodu, tak jak by wyrywa sie do jazdy w przód lub w tył ( nie wiem czy to kwestia sy…

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez krystian1279,

vitam czy jest ktoś na forum kto potrafi rozszyfrować nr. vin potrzebuje nr. koloru nadwozia nr vin WAUZZZ8K7AA185227 z góry dziękuje

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez tasman,

Witam . Od jakiegoś czasu pojawiły się drgania na karoserii przy prędkości 120-140km/h do 120 jest spokój i po 140 się uspokaja . Zaznaczam że w tym czasie eliminowałem różne elementy tj. Komplet hamulców przód ( zaciski tarcze i klocki) tył tarcze i klocki , nowe opony oczywiście wyważone i dalej trzęsie się buda. Proszę o jakieś pirady

• 0 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  14. Witam. Potrzebuję pomocy lub podpowiedzi. Problem polega na tym, że wyświetla się przy uruchomieniu lub włączeniu zapłonu komunikat ESP fault i Parking Brake Malfunction do tego zapala się ESP i mruga kontrolka spirali. Wystarczy ponownie włączyć zapłon i odpalić jeszcze raz po czym błędy znikają. Nawet jeśli uruchomię samochód auto pracuje całkowicie normalnie, nie czuć żadnych spadków mocy czy nieprawidłowej pracy. Poniżej znajduje się skan auta, który zrobiłem VCDSem. Bardzo proszę, żeby ktoś spojrzał na to fachowym okiem. -------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------…

• 1 odpowiedź
    • 12,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez WuiHa,

Witam, Jestem świeżym posiadaczem Audi A4 B8 z 2008r. Przyjechało ono do mnie z Irlandii. Wymaga ono trochę pracy przy nie których częściach zawieszenia, mianowicie, przednie wahacze do wymiany, drążki stabilizatora oba, do tego coś piszy w prawym kole. Mechanik próbuje mi wcisnąć informacje że w Audi nie robi się pojedynczo części tylko trzeba całe zawieszenie które razem z częściami wycenił na 5000 pln. Ktoś coś doradzi, czy coś się stanie jak wymienie tylko to co jest do wymiany? Druga sprawa: Muszę zrobić lampy z ANG na PL i czy muszę kupować lampy czy da się ANG przerobić na Polskie. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez wadza,

Gdy zamknę auto to zapala się kontrolka na desce i podświetla przycisk ręcznego. Po przeskanowaniu komputerem nie wykazuje żadnych błędów.

17. witam Wszystkich, Kupiłem niedawno Audi A4B8 2014r. 150km. Mam problem, a mianowicie zapala mi się nieregularnie podczas trasy błąd " Filtr Cząstek Stałych Sprawdź Podrecznik". Nie ma reguły w jakim momencie. Raz zapala sie po 20 km , raz po 40km raz po 50,60,70km. Po Zgaszeniu auta i zapaleniu ponownie błąd znika. Podczas jazdy, gdy błąd się zapalił, nie było żadnych błędów(sprawdzone na kompie). Auto kupiłem niedawno, pytałem poprzedniej właścicielki zdarzyło jej się też ze to się zapalało ale sporadycznie. Autem wcześniej jeździła kobieta, czyżby DPF był troszkę zapchany ? Pytanko, czy miał ktoś podobno problemy ? Przeczyścić DPF'a komputerowo ?

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez daro1808,

Witam, Na początku zaznacze ze nie jestem obeznany w mechanice pojazdowej także prosze o wybaczenie jeżeli pisze "nie fachowo" ale potrzebuje pomocy. Problem dotyczy audi a4 b8 2008 avant. Jakiś czas temu miałem problem z autem a mianowicie padł mi akumulator, do tego zeby było ciekawiej utknął mi klucz w stacyjce (został mechanicznie zablokowany). Po ogledzinach mechanika i podpieciu nowego akumulatora, stwierdził ze stacyjka do wymiany. Ze względu na to, że auto potrzebuje na co dzień, ogarnąłem szybko inna uzywaną stacyjke którą montował juz inny mechanik, ten poklikał coś w komputerku i okazało sie ze stara stacyjka tez działa. Dziś wkładam kluczyk do …

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez BigGorson,

Witam, Wczoraj przydazyla mi się pierwsza awaria mojego auta Audi a4 b8 2011 2.0 TDI. Po przejechaniu około 300 m odczułem jakby silnik miał zaraz zgasnąć. Były to lekkie wibracje. Pomyślałem że to dwumas bo już kiepski jest ale jechalem dalej. Po paru kilometrach oczekując na skrzyżowaniu na zielone światło auto zgaslo. Próbowałem go odpalić wciskając kluczyk ale nie chciał zapalić. Po jakiś 10 minutach wpadłem na pomysł aby przytrzymac wciśnięty przycisk i wtedy zaskoczył. Na początku musiałem go trochę potrzymać na obrotach aby nie zgasł ale teraz działa jak nowy. Błędy jakie odczytałem to problemy ze świecami zarejestrowane około 6 miesięcy temu. Miał ktoś t…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez bennyy23,

Witam potrzebuje instrukcje a4 b8 po polsku wszedzie szukalem i tylko jest jezyk angielski jak ktos posiada prosze o zamieszczenie

• 0 odpowiedzi
    • 12,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Huberd,

Panowie proszę o pomoc w rozwiązaniu tematu małego wysięku. Co to za przewód zdjęcie w załączeniu.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez arczi901,

Witam , co to jest za cześć? Przytopil się przewodów tej okolicy i próbuje coś zaradzić

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  23. Witam posiadam auto z silnikiem CNHA 2.0tdi 190 ps 2014 r manual z przebiegiem 125000 i przy 120000 zaczął mi znikać olej i płyn chłodniczy .Wcześniej nie było problemu z niczym .Olej nie miesza się z płyn a płyn nie trafia do oleju ,poza tym nie ma żadnych innych objawów .Nie ma wycieków na zewnątrz .Czy ktoś miał podobny problem?

• 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.8 TFSI 120 KM (88 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 120 KM (88 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś prz…

• 2 odpowiedzi
    • 20,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez dawid098123,

Witam mam pytanie mam audi a4 b8 2.0 tdi oznaczenie silnika CAGA czy w tym modelu robi sie imbus olejowy czy nie jest to konieczne przebieg 280 tyś

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.