Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam schemat instalacji elektrycznej w formacie PDF. schemat_instalacji_elektrycznej_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam schemat_instalacji_elektrycznej_Audi_A6_C5.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 30,8 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam listę kodów climatronica w formacie PDF. lista_kodów_climatronica_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam lista_kodów_climatronica_Audi_A6_C5.pdf
-
- 3 odpowiedzi
- 42,6 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam katalog części zamiennych w formacie PDF. katalog_części_zamiennych_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam katalog_części_zamiennych_Audi_A6_C5.pdf
-
-
- 6 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 zamieszczam diagnostykę sondy lambda w formacie PDF. Diagnostyka_sondy_lambda_Audi_A6.pdf Pozdrawiam Diagnostyka_sondy_lambda_Audi_A6.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 17,4 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A6 Avant: Benzyna: silnik: 1.8 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 2.0 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: quattro silnik: 2.4 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 170 KM napęd: quattro silnik: 2.7 Turbo 230 KM napęd: oś przednia silnik: 2.7 Turbo 230 KM napęd: quattro silnik: 2.7 Turbo 250 KM napęd: quattro silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: quattro silnik: 3.0 V6 220 KM …
-
- 0 odpowiedzi
- 28,8 tys. wyświetleń
-
-
Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: Inspekcja olejowa - OIL 1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk A 2. Włączyć zapłon 3. Zwolnić przycisk A 4. Na wyswietlaczu pojawi się napis OIL 5. Pociągnąć do siebie przycisk B do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawią sie kreski 6. Wyłączyć zapłon Inspekcja serwisowa - INSP 1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk A 2. Włączyć zapłon 3. Zwolnić przycisk A 4. Na wyswietlaczu pojawi się napis OIL 5. Nacisnąć i zwolnić przycisk A 6. Na wyswietlaczu pojawi się napis INSP 7. Pociągnąć do siebie przycisk B do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawią sie kreski 8. Wyłączyć zapłon Przycisk A ten od na…
-
- 0 odpowiedzi
- 79,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Sporo się zastanawiałem nad tym czy robić instrukcję na forum,bo w sumie nie jestem jakimś mechanikiem,ale poszukując pomocy w zakresie wymiany rozrządu w V8 postanowiłem się sprężyć i zrobić fotostory,aby innym było łatwiej. Przypuszczam,że instrukcja będzie również dobrym poglądem na wymianę rozrządu w silnikach V6. Dobra dość zbędnego pisania. Biorąc się za wymianę rozrządu zaopatrzyłem się również w termostat,który powinno się zmieniać co jakiś czas.Dodatkowo pasek wielorowkowy (alternatora),rolkę która go prowadzi i niestety pompę wspomagania,bo już nie podawała dobrze na mrozie. To tyle.Będę wklejał zdjęcia w w miarę jak umiem opisywał je.Mił…
-
- 3 odpowiedzi
- 41,5 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_1_66.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_66_131.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_131_196.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_196_261.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_261_326.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_326_399.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
-
- 83 odpowiedzi
- 254,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ile wchodzi oleju do skrzyni manualnej w audi a6 c5 1.8t o oznaczeniu skrzyni dhw? Oraz jaki to olej
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Jestem użytkownikiem samochodu Audi A6 2001 1.9TDi 130km i od pewnego czasu mam problem z mocą nikt nie potrafi mi pomóc. Problem wygląda następująco: Samochód na wolnych obrotach zachowuje się normalnie dochodzi do czerwonego pola na obrotach. natomiast kiedy zaczynam jazdę i wrzucę bieg zaczynają się problemy z mocą. wskazówka obrotomierza nie przekracza 2000obr/min. a prędkość maksymalna to 100km/h. pedał w podłodze i dalej to samo, zero mocy. Mechanik wymienił następujące części: pompo wtryski, turbina (regeneracja) moduł n75, czujnik ciśnienia, sprawdzony został przepływomierz. Samochód został podpięty pod komputer i nie wykazuje żadnych błędów... czy ktoś mi…
-
- 3 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Problem omówiony na tym krótkim filmiku: Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę o poradę, czy mogę bez wahania zamienić rozmiar opon z 255/35/18 na 255/40/18. Różnica między oponami to 3,86% czyli nowa opona ma większą średnicę o 25.5 mm. Czy taka różnica jest akceptowalna? Czy przy ostrym zakręcie opona nie będzie tarła o nadkole? 35 to dla mnie trochę za niski profil. Praktycznie co sezon lub 2 sezony felgi są do prostowania. A to niestety kosztuje. Teraz przyszła pora na wymianę opon, więc zastanawiam się czy przy tej okazji nie wymienić ich na profil 40. Audi S6 AVANT 2001r Czekam na odpowiedź Piotrek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś z Was orientuje się w jakich w jakich cenach chodzi pompowtryskiwacz 1.9 tdi cena? Interesuje mnie cena nówki sztuki, bo te z allegro używki to są nie pewne. Rozważem też regenerację w polecanym Bosch Service w Stalowej Woli http://www.wtryskiwacz.com ale najpierw zrobię dokładne rozeznanie. Dużo mechaników wysyła do nich też do regeneracja turbosprężarki http://www.regeneracja-turbosprezarek.pl patrząc na te strony widać , że jednak profesjonalnie. Pewnie robią dobrze jaki piszą na forum dlatego ludzie są z ich usług zadowoleni.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Problem mój polega na tym że przy prubie odpalenia samochodu, przekrecam kluczyk w stacyjce samochód nie odpala i zaczyna się dziwny dźwięk pod mąka. Jak by coś mielilo w okolicach egeru... Nagrałem film żeby pokazać mechanikowi. Niestety on nie ma pojęcia co to może być. Najgorsze jest to że jest to nieprzewidywalne. Nigdy nie wiadomo kiedy się powtórzy... Morze 20 razy pod rząd odpalić auto normalnie a może nie odpalić i zacznie mieli... Bardzo bym prosił o odpowiedź jeśli coś podejrzewacie. Dziękuję P. S dołączyłem film. Ten dźwięk wydobywa się przy wyłączonym silniku. Właśnie się dowiedziałem że jest Bendix rozrusznika... Będę wdzi…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam pytanie odnosnie wyjęcia lampy przedniej od strony pasażera w audi a6c5,przepaliła mi się żarówka i nie mam dojścia z pod maski, lampę odkręciłem próbowałem ja wyszarpnąć ale coś nie idzie ktoś wie jak to zrobić??bo nie chce nic na siłę żeby nie połamać.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Pytanie jak wyżej: czy wąż nagrzewnicy od anglika 1.8 będzie pasował do mojego 2.4? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
-
-
Witam, w moim Audi A6/C5 2000r, 2.5 TDi mam problem tego typu, że ma bardzo mało mocy na niskich obrotach, na wyższych jest okej, ale na niskich wolno się zbiera spod świateł. Zaczyna się zbierać od 2500-3000 obrotów. Inna sprawa, że ma duże spalanie (w granicy 13 litrów na 100). Gdzie szukać rozwiązania ? Od czego zacząć poszukiwania ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Forumowiczów, jestem tu nowy, a sprowadza mnie problem z odpaleniem mojej Audi. Stała nieodpalana dłuższy czas i teraz nie mogę jej odpalić. Przeczytałem wiele wątków ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie rozrusznik kręci ale przy przekręceniu zapłonu nie wyświetla się kontrolka od świec żarowych. Świecą za to kontrolki abs i ESP. Przy próbie podłączenia do vcds nie mogę się połączyć z silnikiem ani pompą diesla ani modułem komfortu. Mam nadzieję że ktoś miał podobny problem. Podpowiem jeszcze że przekaźnik 219 pod maską już wymieniony. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Tak sie składa, że zainteresowany kupnem tego modelu. Dlatego też chciałem zapytać kogoś bardziej zoorientowanego w temacie jak sprawuja sie tego typu silniki montowane wraz z manualna 6-biegową skrzynią. Mam na myśli jego najwieksze wady, poniewaz zdania na ten temat sa podzielone. Wedlug niektorych, silnik ten cechuje sie spora awaryjnoscia. Czy to prawda???
-
-
- 5 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam taki problem. mam nawigację Audi plus po pewnym czasie radio zażądało kod wprowadzam orginalny kod zatwierdzam OK i wyświetla się komunikat "SAFE- pin nicht angeschlossen!" pytanie: skąd biegnie zasilanie na kablu do pina safe nie chcę robi tzw skróta z innego + tylko wymienic caly kabel bezpieczniki wszystkie ok =
-
- 0 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam raz na czas po odpaleniu samochodu miga mi kontrolka skrzyni biegow.Na ogol jest podswietlone na jakim przelozeniu jade np "D" a czasami miga caly czas PRNDS...czym moze to bys spowodowane?czy to jakas dotkliwa usterka?dodam ze skrzynia pracuje bez zarzutow. Jest to skrzynia automatyczna multitronic. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie jak mozecie to pomóżcie .szukam serwa do mojej audi i mam duży problem by je znajsć nr vin WAUZZZ4BZXN072027 jakis kolo musiał robic serwo ale składał z dwóch jedno i chyba zostawił nr od innego serwa bo zamówiłem po numerze i nie pasowało na mocowaniach wiec zadzwoniłem do serwisu audi i po numerze vin powiedzieli ze do mojego audi serwo powinno mieć taki nr 8D0612107B i takiego własnie szukam bo raczej inne nie będzie pasować choć chciałbym się mylić jeżeli ma ktoś z was na sprzedaż takie serwo to pilnie kupię mój nr numer skasowany chyba ze ktoś z was zna inne rozwiązane z góry dziękówka
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-