Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 zamieszczam diagnostykę sondy lambda w formacie PDF. Diagnostyka_sondy_lambda_Audi_A6.pdf Pozdrawiam Diagnostyka_sondy_lambda_Audi_A6.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 17,4 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A6 Avant: Benzyna: silnik: 1.8 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 2.0 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: quattro silnik: 2.4 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 170 KM napęd: quattro silnik: 2.7 Turbo 230 KM napęd: oś przednia silnik: 2.7 Turbo 230 KM napęd: quattro silnik: 2.7 Turbo 250 KM napęd: quattro silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: quattro silnik: 3.0 V6 220 KM …
-
- 0 odpowiedzi
- 28,8 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_1_66.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_66_131.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_131_196.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_196_261.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_261_326.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_326_399.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
-
- 83 odpowiedzi
- 255 tys. wyświetleń
-
-
Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: Inspekcja olejowa - OIL 1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk A 2. Włączyć zapłon 3. Zwolnić przycisk A 4. Na wyswietlaczu pojawi się napis OIL 5. Pociągnąć do siebie przycisk B do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawią sie kreski 6. Wyłączyć zapłon Inspekcja serwisowa - INSP 1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk A 2. Włączyć zapłon 3. Zwolnić przycisk A 4. Na wyswietlaczu pojawi się napis OIL 5. Nacisnąć i zwolnić przycisk A 6. Na wyswietlaczu pojawi się napis INSP 7. Pociągnąć do siebie przycisk B do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawią sie kreski 8. Wyłączyć zapłon Przycisk A ten od na…
-
- 0 odpowiedzi
- 79,7 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam katalog części zamiennych w formacie PDF. katalog_części_zamiennych_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam katalog_części_zamiennych_Audi_A6_C5.pdf
-
-
- 6 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam listę kodów climatronica w formacie PDF. lista_kodów_climatronica_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam lista_kodów_climatronica_Audi_A6_C5.pdf
-
- 3 odpowiedzi
- 42,7 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam schemat instalacji elektrycznej w formacie PDF. schemat_instalacji_elektrycznej_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam schemat_instalacji_elektrycznej_Audi_A6_C5.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 30,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Sporo się zastanawiałem nad tym czy robić instrukcję na forum,bo w sumie nie jestem jakimś mechanikiem,ale poszukując pomocy w zakresie wymiany rozrządu w V8 postanowiłem się sprężyć i zrobić fotostory,aby innym było łatwiej. Przypuszczam,że instrukcja będzie również dobrym poglądem na wymianę rozrządu w silnikach V6. Dobra dość zbędnego pisania. Biorąc się za wymianę rozrządu zaopatrzyłem się również w termostat,który powinno się zmieniać co jakiś czas.Dodatkowo pasek wielorowkowy (alternatora),rolkę która go prowadzi i niestety pompę wspomagania,bo już nie podawała dobrze na mrozie. To tyle.Będę wklejał zdjęcia w w miarę jak umiem opisywał je.Mił…
-
- 3 odpowiedzi
- 41,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam taki problem. mam nawigację Audi plus po pewnym czasie radio zażądało kod wprowadzam orginalny kod zatwierdzam OK i wyświetla się komunikat "SAFE- pin nicht angeschlossen!" pytanie: skąd biegnie zasilanie na kablu do pina safe nie chcę robi tzw skróta z innego + tylko wymienic caly kabel bezpieczniki wszystkie ok =
-
- 0 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! zmierzam ku chiptuningowi. Proszę o ocenę logów jak komputer przedstawia stan samochodu. Logi dynamiczne robiłem na 3-cim biegu(brakuje drogi:) ) Dziękuję. Thursday,21,July,2011,19:50:41:36838 VCDS Version: Release 10.6.3 Data version: 20101206 -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Chassis Type: 4B - Audi A6 C5 Scan: 01 02 03 06 08 15 16 17 18 34 35 36 37 45 55 56 57 65 67 75 76 77 Mileage: 204530km/127089miles ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: 059-907-401-AKE.…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam szanownych kolegów, to jest mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość. Zapoznałem się wstępnie z tematem ale nigdzie nie mogę znaleźć wytycznych diagnostycznych dla mojego silnika dlatego postanowiłem napisać. Proszę kolegów o pomoc w sprawdzeniu logów: STATYCZNE: Grupa 003: http://vaglog.pl/log_268285.html Grupa 000: http://vaglog.pl/log_268286.html DYNAMICZNE: Grupa 011: http://vaglog.pl/log_268280.html Grupa 003: http://vaglog.pl/log_268284.html Grupa 008: http://vaglog.pl/log_268283.html Grupa 010: http://vaglog.pl/log_268282.html Grupa 000: http://vaglog.pl/log_268281.html Objawy które występują to brak odpowiedniej mo…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jest to mój 2 post na forum zwałaszcza że jestem tu nowy jak nowe jest dla mnie moje Audi A6 Allroad 2,7T :D Pisze dlatego ze chcialbym zalozyc sobie automat do swiatel o schemacie takim jak w załączniku: Schemat i opis z pudełka do niego banalny [opis] red - +12V of the original light wire black - mass of the original light wire green - switched +12V of inginition lock blue - head light +12v supply yellow - head light +12v supply po mojemu: czerwony - do czerwonego przy stacyjce czarny - masa zielony - do kabla przy stacyjce na ktorym pojawai sie napiecie po przekreceniu kluczyka w poz 2 niebieski, zolty - do plusowych kabli przy przelaczniku. Moje pytania ? - kt…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z moim Audi a6 1.9 tdi 2003r.Kilka dni temu kupiłem swoje Audi które było nie na chodzie silnik kręcił ale nie chciał zapalić? poprzedni właściciel mówił że naj prawdo podobnie padły pompowtryski? przebieg 132tyś mil(niby wiarygodny) jak można to zdiagnozować czy padły wtryski a nie coś innego?jak np imo czy ECU? mówił też że jak wcześniej odpalał auto to na początku czesło nim a po chwili silnik chodził normalnie??Mam nadzieje że mi coś pomożecie bo chciał bym to naprawić i móc cieszyć się jazdą tym autkiem:)
-
-
- 4 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Siemka, planuje w najbliższym czasie zakupić a6c5 i pytanie. Czy 1.9 110km dobrze radzi sobie z tak wielkim samochodem? Czy nie zbyt bardzo ociężała?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Temat wałkowany 1000 razy ale ja po przeczytaniu chyba wszystkiego co możliwe poddałem się bo nie mogę znaleźć przyczyny mojego problemu. Moj Alladyn ma dynamiczne samopoziomujące się lampy, które działają (teoretycznie) tj. z rana lampy poziomuja się prawidłowo (idą góra-dół i wracają do pozycji zadanej). Problem jest taki, że na FIS-ie wyskakuje mi błąd samopoziomowania. VCDS w sterowniku 55- Xenon Range nie pokazuje żadnych błędów, napięcia na czujnikach stojąc na równym podłożu mają w okolicach 2.75v tył i przód będąc na 2gim poziomie zawieszenia. Wtyczki sprawdziłem też są czyste i ładne... Co dalej robić ? Miał ktoś podobny problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Orientuje się ktoś może czy da się dokręcić docisk sprzęgła, bez wyciągania skrzyni ? Jest tam jakieś inne dojście ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z abs a polega on na tym iż od jakiegoś czasu było tak że gdy auto stało jakiś czas wsiadałem odpalałem i odjazd wszystko ok,po jakimś czasie jazdy kilku hamowaniach zapalała się kontrolka od abs i jazda bez abs potem to samo ,znowu jak stało to to ta sama sytuacja teraz natomiast zapala się za każdym razem koleś podłączał się jakimś vagiem ( nie śmiejcie się nie znam sie widziałem tylko że napis na tym użądzeniu to vag) ale nie mógł połączyć się z absem wszystko inne sprawdzał bez problemu silnik,klima poduchy itp w czym rzecz ????? natomiast co mnie niepokoi to jakieś lekkie chrobotanie w prawym przednim kole może to łożysko choć on mówił że mu na to …
-
- 3 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , jak w temacie padł mi silnik poradzicie co zrobić ? Sprzedać czy kupować nowy silnik ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Potrzebuję pomocy w rozszyfrowaniu logów (tzn. co jest źle) http://vaglogi.pl/log-003_004_007_Uctdb7.html statyczne http://vaglogi.pl/log-003_004_008_5kF1Ci.html dynamiczne http://vaglogi.pl/log-003_010_011_zvPR7Z4.html dynamiczne http://vaglogi.pl/log-011_013_014_FJ826.html statyczne
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Forumowiczów, jestem tu nowy, a sprowadza mnie problem z odpaleniem mojej Audi. Stała nieodpalana dłuższy czas i teraz nie mogę jej odpalić. Przeczytałem wiele wątków ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie rozrusznik kręci ale przy przekręceniu zapłonu nie wyświetla się kontrolka od świec żarowych. Świecą za to kontrolki abs i ESP. Przy próbie podłączenia do vcds nie mogę się połączyć z silnikiem ani pompą diesla ani modułem komfortu. Mam nadzieję że ktoś miał podobny problem. Podpowiem jeszcze że przekaźnik 219 pod maską już wymieniony. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, Poszykuję instrukcji obsługi Audi A6 C5 czy ktoś z kolegów mógłby mi pomóc ? Będę wdzięczny.
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
potrzebuję waszej pomocy założyłem gaz do audi a6 2003 1.8 benzyna i już nie mogę wyjechać z warsztatu , podobno poszła skrzynia !! zero reakcji , nie wiem gdzie znajdę dobrego fachowca w Łodzi i na ile muszę być przygotowany ? serdecznie dzięki i pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć Mam problem z moim Audi a6 c5 quattro 2.4 tiptronic, które nie chce się połączyć z z silnikiem i zegarami, z resztą się łączy bezproblemowo tj. ABS, Klima. Problem jest chyba z zegarami bo po ich odłączeniu komputer łączy się z silnikiem bez problemu. Gdy chcę się połączyć z zegarami słychać w nich takie tykanie jak by jakaś cewka. Kiedyś bezproblemowo łączyłem się z silnikiem i zegarami problem powstał dopiero niedawno. Bezpieczniki sprawdzone są ok. Może ktoś miał taki problem i jest w stanie mi pomóc ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, sprowadziłem z niemiec audi a6 c5 avant 2003 z uszkodzoną skrzynią, komputer wyświetla awarię, skrzynia działa można jeździć ale strasznie szarpie i trzęsie przy małych prędkościach, proszę o poradę, co można z tym zrobić i gdzie ewentualnie z tym się udać, jestem z warszawy, z góry dziękuję za pomoc
-
- 3 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-